עד כמה רמקולים אחוריים חשובים ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
סיגל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אם מערכת ק"ב בסיסית מורכבת מ-ממגבר/רסיבר, DVD, רמקולים קידמיים, סנטר ואחוריים עד כמה הרמקולים האחוריים חשובים ומשפיעים על הסאונד ?
עד כמה שווה להשקיע בהם?

סיגל

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

ניתן לדמות סאונד היקפי באמצעות 2 רמקולים בלבד ובמקרה הזה את לא צריכה אפילו סנטר אבל אם את רוצה להנות מסאונד היקפי משכנע לא יעזור כלום, את צריכה מינימום 5 רמקולים וסאב (או בלי סאב אבל אז את צריכה קידמיים שיורדים עד ל 20-35 הרץ בשביל לפצות על החוסר בסאב).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

אם המטרה היא סרטים וסדרות מחו"ל (למשל דרך מזרימדיה) אז הם מאוד חשובים.

הם בעצם נותנים את כל האפקטים ואת כל צלילי האמביאנס שמרחפים בחדר כשרואים סרט.

בשביל חדשות ומוזיקה וריאליטי וכו'- אין בהם ממש צורך.

סיגל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אחדד את השאלה: עד כמה הם צריכים להיות איכותיים?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

סיגל כתב:אחדד את השאלה: עד כמה הם צריכים להיות איכותיים?
...
לדעתי רצויי שהם יהיו זהים לרמקולים הקידמיים ולסנטר כדי שיהיה לך איזון טונאלי מלא בין הערוצים אבל זה לא קריטי. המינימום הוא שהם יהיו באותה רמה כמו שאר הרמקולים במערכת ובמקרה זה בסטריאו עם 5 ערוצים יהיה לך עדיף שהם יהיו רמקולים סטנדרטיים. בסרטים לעומת זאת רמקולים ביופולרים יהיו יותר אפקטיבים במקרים מסויימים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

לדעתי אין שום חובה שהם יהיו זהים לקדמיים. IN FACT הדרישות של כל אחד משלושת סוגי הרמקולים הנפוצים הן שונות:

1. סנטר - מעביר בעיקר קולות דיבור וצריך להצטיין בכך
2. קדמיים - צריכים להעביר מוזיקה וכן את האפקטים העיקריים
3. אחוריים - צריכים להעביר אפקטים אחוריים ומוזיקת רקע.

רמקולים מאותה סידרה בהחלט יכולים לעזור כי הם מותאמים לתת את אותו אופי צליל, אך הרמקולים עצמם לא צריכים להיות זהים.

רמקולים אחוריים לעיתים קרובות אפקטיביים יותר אם לוקחים ביפולריים אשר נותנים מרחב צליל גדול יותר (במה אחורית או אמביאנס).

אם את צופה גדולה בסרטים ומאוד אוהבת את זה, אז מומלץ ללכת על משהו טוב.

אם זה משהו שעושים פה ושם, אפשר לקחת רמקולים אחוריים קטנים יותר (פודים למינהם) אם כי אני מאמין גדול בביפולריים כאחוריים.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

כל מה שעופר אמר שהוא נכון, יחד עם זאת אפשר גם להסתדר עם הרמקולים הכי בסיסיים בשביל האחוריים.
המערכת שלי מורכבת מזוג קדמיים מושקעים שאני מאוד אוהב, סנטר "בסדר" ואת האחוריים הורדתי מאיזה מערכת סטריאו ישנה של סוני.
אני רואה 2-3 סרטים בשבוע ומאוד נהנה. לרוב המערכת שלי מוציאה תוצאות יותר טובות ממרבית בתי הקולנוע בארץ ולא מדובר במערכת יקרה.
בכל הבדיקות שעשיתי עם סרטים והופעות חיות, האחוריים נותנים סאונד תומך, הם אף פעם לא יהווה ערוץ שמע עיקרי. לכן, חשוב שהם לא יהיה רמקולים גרועים עם בעיות סאונד, אבל הם בהחלט יכולים להיות גם רמקולים נחותים.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

לכן, חשוב שהם לא יהיה רמקולים גרועים עם בעיות סאונד, אבל הם בהחלט יכולים להיות גם רמקולים נחותים.[/quote]

אני מניח שמערכת סאונד היא כמו רכב, יש כאלה שאוהבים לנסוע על מרצדס ויש כאלה שמספיקה להם פיאט 127
יכול להיות שהרכבים יסעו באותה דרך ויגיעו לאותו יעד אבל בסופו של דבר יותר נוח ומהנה לנסוע על מרצדס לא?
הכל שאלה של העדפה אישית. סיגל, אם החלטת להשקיע וקנית מגבר טוב למה להתחיל לחפש אחר קיצורי דרך לקראת הסוף ולהכנס להרפתקאות?

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

zeev78 כתב:לכן, חשוב שהם לא יהיה רמקולים גרועים עם בעיות סאונד, אבל הם בהחלט יכולים להיות גם רמקולים נחותים.
...
אני מניח שמערכת סאונד היא כמו רכב, יש כאלה שאוהבים לנסוע על מרצדס ויש כאלה שמספיקה להם פיאט 127
יכול להיות שהרכבים יסעו באותה דרך ויגיעו לאותו יעד אבל בסופו של דבר יותר נוח ומהנה לנסוע על מרצדס לא?
הכל שאלה של העדפה אישית. סיגל, אם החלטת להשקיע וקנית מגבר טוב למה להתחיל לחפש אחר קיצורי דרך לקראת הסוף ולהכנס להרפתקאות?[/quote]

אתה צודק.
אין לי כסף למרצדס ולכן אני עושה סדרי עדיפויות :wink:
יחד עם זאת, בין מרצדס לפיאט אפשר למצוא איזה טיוטה נחמדה או ההונדה ולא להרגיש שעשו "קיצורי דרך".
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

nadavck כתב:
zeev78 כתב:לכן, חשוב שהם לא יהיה רמקולים גרועים עם בעיות סאונד, אבל הם בהחלט יכולים להיות גם רמקולים נחותים.
...
הכל שאלה של העדפה אישית. סיגל, אם החלטת להשקיע וקנית מגבר טוב למה להתחיל לחפש אחר קיצורי דרך לקראת הסוף ולהכנס להרפתקאות?
...
אתה צודק.
אין לי כסף למרצדס ולכן אני עושה סדרי עדיפויות :wink:
יחד עם זאת, בין מרצדס לפיאט אפשר למצוא איזה טיוטה נחמדה או ההונדה ולא להרגיש שעשו "קיצורי דרך".[/quote]

סט שמורכב מJBL L820 וסנטר תואם LC2 עם סאב של SUNFIRE יכולים בהחלט להחשב לטיוטה או הונדה נחמדה, אתה ידידי היקר נוסע על סוסיתא :wink:

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

טוב אוקי... זוג אחוריים עד 1000 שח אני מאשר :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #13 

לדעתי, אם מדובר במערכת ק"ב שמיועדת לסרטים , אז רמקולים בי פולאריים יהיו עדיפים ופחות משנה מאיזו חברה הם.

אבל,
אם את רוצה לשמוע מוזיקה רב ערוצית (הופעות חיות ב DVD-AUDIO , DTS או SACD , אז מניסיוני אני יכול לאמר לך שרמקולים רגילים עדיפים על פני ביפולריים וכאן בהחלט רצוי שגם האחוריים יהיו בתאימות גוון סאונד לקדמיים ולסנטר.

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”