אתר מקצועי הנותן סקירות מוצרים - מי מכיר ?
-
אוריה
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- שם מלא: אוריה גלזמן
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 63 פעמים
שלום,
אני מחפש לקרוא סקירות על פלזמות וגם LCD אבל חוץ מהאתר שלנו אין משהו טוב בארץ שאני מכיר.
ברור שבחול יש ויש....
מי מכיר ויכול להמליץ על אתרים הנותנים סקירות טובות לטלויזיות מסוגים שונים ?
עדיף כאלו שהם בעלי אופי יותר נוח לצרכן ההדיוט....
תודה
אוריה
אני מחפש לקרוא סקירות על פלזמות וגם LCD אבל חוץ מהאתר שלנו אין משהו טוב בארץ שאני מכיר.
ברור שבחול יש ויש....
מי מכיר ויכול להמליץ על אתרים הנותנים סקירות טובות לטלויזיות מסוגים שונים ?
עדיף כאלו שהם בעלי אופי יותר נוח לצרכן ההדיוט....
תודה
אוריה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- oferlaor
- מנהל

יש, אבל הוא מעיר הערות מאוד ספציפיות, פחות נכנס למאמרים בסגנון שאנחנו כותבים כאן.
מצד שני, הוא אחד האנשים החזקים ביותר בתחום הוידאו שאני אישית מכיר.
מצד שני, הוא אחד האנשים החזקים ביותר בתחום הוידאו שאני אישית מכיר.
-
אוריה
-
- חבר ותיק

עופר,
בדקתי לגבי סמסונג 46B750 באתר הזה - http://www.hdtvtest.co.uk/
עושה רושם שהוא מקבל שם ביקורת פשוט מעולה !
בכל זאת יש כמה נקודות חולשה שלא הצלחתי להבין לעומק את משמעותן...
זה הלינק ואשמח אם תוכל לעבור למטה על ה CONS ולהגיד לי האם מדובר במשהו משמעותי...
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 526151.htm
בתור אחד שממש מתלבט בין פלזמה 50" לבין LCD דגם 52B750 זה רק מחזק לכיוון LCD...
דרך אגב, יש לי בבית פלזמה שך LG מדגם 42PG60 ואני מחפש מסך גדול יותר....
אוריה
בדקתי לגבי סמסונג 46B750 באתר הזה - http://www.hdtvtest.co.uk/
עושה רושם שהוא מקבל שם ביקורת פשוט מעולה !
בכל זאת יש כמה נקודות חולשה שלא הצלחתי להבין לעומק את משמעותן...
זה הלינק ואשמח אם תוכל לעבור למטה על ה CONS ולהגיד לי האם מדובר במשהו משמעותי...
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 526151.htm
בתור אחד שממש מתלבט בין פלזמה 50" לבין LCD דגם 52B750 זה רק מחזק לכיוון LCD...
דרך אגב, יש לי בבית פלזמה שך LG מדגם 42PG60 ואני מחפש מסך גדול יותר....
אוריה
- oferlaor
- מנהל

אוריה,
הפכת אותי לפרשן של מבקרי מסכים אחרים...
אין לי יכולת לבסס עמדה טכנית או דעתנית על בסיס פרשנות כזו.
הפכת אותי לפרשן של מבקרי מסכים אחרים...
אין לי יכולת לבסס עמדה טכנית או דעתנית על בסיס פרשנות כזו.
-
אוריה
-
- חבר ותיק

עופר , חס ושלום פרשן ...
אני לא מבקש שתביע דעה או תחליט אחרת ... אולי לא הבנת אותי...
רק לגבי המושגים הטכנים שמופיעים בנקודות ה CONS.
מה משמעות המושגים האלו :
■High Input Lag
■Inaccurate Overdrive
■Backlight Flicker and Trailing
אם תוכל סבבה אם לא - לא נורא....
תודה
אוריה
אני לא מבקש שתביע דעה או תחליט אחרת ... אולי לא הבנת אותי...
רק לגבי המושגים הטכנים שמופיעים בנקודות ה CONS.
מה משמעות המושגים האלו :
■High Input Lag
■Inaccurate Overdrive
■Backlight Flicker and Trailing
אם תוכל סבבה אם לא - לא נורא....
תודה
אוריה
היי אוריה,
אמנם אני לא ברמה הטכנית של עופר אבל ננסה להסביר את המשמעות בלי הרבה מושגים טכניים:
לגבי הראשון אני בטוח, לגבי השניים הנוספים אני לא בטוח ויכול להיות שאני לא ממש מדייק.
High input leg - רלוונטי בעיקר כאשר מחברים קונסולות משחק (PS3, XBOX וכו',,,), הכוונה שיש עיכוב יחסית גבוה ומורגש בין הזמן שאתה מבצע פעולה כלשהיא עם השלט ועד שהיא נראת בפועל על המסך. זה בעיה רצינית רק אם אתה גיימר כבד אחרת ממש לא קריטי.
Inaccurate Overdrive - אחד מאלגוריתמי עיבוד התמונה שאמור לשלוט על התאמת הצבע של כל פיקסל במסך על מנת להפחית ככל שניתן את תחושת המריחה שיכולה להתקבל בזמן הצגה של תוכן בתנועה מהירה.
Backlight Flicker and Trailing - מתאר מצב שבו ניתן להבחין בצל או עקבות שמלוות את האובייקט במסך תוך כדי תנועה, מעין "שובל" שמלווה את האובייקט על המסך ויוצר מצב בו בכל פריים רואים את מיקום האובייקט גם בפריים הנוכחי וגם בפריים הקודם. מצב זה בא לידי ביטוי בעיקר כאשר רמת התאורה האחורית גבוהה ורוב מסכי ה LCD סובלים מתופעה זו.
אמנם אני לא ברמה הטכנית של עופר אבל ננסה להסביר את המשמעות בלי הרבה מושגים טכניים:
לגבי הראשון אני בטוח, לגבי השניים הנוספים אני לא בטוח ויכול להיות שאני לא ממש מדייק.
High input leg - רלוונטי בעיקר כאשר מחברים קונסולות משחק (PS3, XBOX וכו',,,), הכוונה שיש עיכוב יחסית גבוה ומורגש בין הזמן שאתה מבצע פעולה כלשהיא עם השלט ועד שהיא נראת בפועל על המסך. זה בעיה רצינית רק אם אתה גיימר כבד אחרת ממש לא קריטי.
Inaccurate Overdrive - אחד מאלגוריתמי עיבוד התמונה שאמור לשלוט על התאמת הצבע של כל פיקסל במסך על מנת להפחית ככל שניתן את תחושת המריחה שיכולה להתקבל בזמן הצגה של תוכן בתנועה מהירה.
Backlight Flicker and Trailing - מתאר מצב שבו ניתן להבחין בצל או עקבות שמלוות את האובייקט במסך תוך כדי תנועה, מעין "שובל" שמלווה את האובייקט על המסך ויוצר מצב בו בכל פריים רואים את מיקום האובייקט גם בפריים הנוכחי וגם בפריים הקודם. מצב זה בא לידי ביטוי בעיקר כאשר רמת התאורה האחורית גבוהה ורוב מסכי ה LCD סובלים מתופעה זו.
- oferlaor
- מנהל

אין לי מושג מה זה OVERDRIVE, מונח חדש מבחינתי שנשמע כמו שם נהדר למשחק מחשב.
לגבי BACKLIGHT TRAILING - זו תופעה שבה יש הפרש זמנים בין מתי שהתאורה פועלת (או כבוייה) ביחס למה שכרגע מוצג על המסך. למשל, יש תאורה בהירה כשהמסך בעצם צריך להיות כבוי, ואז לוקח זמן מה עד שזה נכבה.
זו תופעה שמתרחשת תדיר במסכי LCD עם תאורת CCFL. זיהיתי אפילו ווריאנט שלה במסך LOCAL DIMMING LED של פיליפס - שבה המיקום של התאורה האחורית מעט ב-DELAY מהמיקום שבו ה-LCD כרגע מציג את התוכן (כך שיש מצב שבו התאורה מאירה איזור שכבר אין בו שום דבר להאיר...).
ב-LED זה גם קיים (אבל לא בכל מודל ולא בכל חברה). לדעתי זה משהו שעם השנים יעלם ככל שהטכנולוגיה של תאורה אחורית וניהול שלה יבוצע באופן חכם יותר.
לגבי BACKLIGHT FLICKER, אני חושב שדי ברור - זה אומר שמרגישים את ההבהוב של תאורת ה-BACKLIGHT. מעולם לא ראיתי תופעה כזו.
לגבי BACKLIGHT TRAILING - זו תופעה שבה יש הפרש זמנים בין מתי שהתאורה פועלת (או כבוייה) ביחס למה שכרגע מוצג על המסך. למשל, יש תאורה בהירה כשהמסך בעצם צריך להיות כבוי, ואז לוקח זמן מה עד שזה נכבה.
זו תופעה שמתרחשת תדיר במסכי LCD עם תאורת CCFL. זיהיתי אפילו ווריאנט שלה במסך LOCAL DIMMING LED של פיליפס - שבה המיקום של התאורה האחורית מעט ב-DELAY מהמיקום שבו ה-LCD כרגע מציג את התוכן (כך שיש מצב שבו התאורה מאירה איזור שכבר אין בו שום דבר להאיר...).
ב-LED זה גם קיים (אבל לא בכל מודל ולא בכל חברה). לדעתי זה משהו שעם השנים יעלם ככל שהטכנולוגיה של תאורה אחורית וניהול שלה יבוצע באופן חכם יותר.
לגבי BACKLIGHT FLICKER, אני חושב שדי ברור - זה אומר שמרגישים את ההבהוב של תאורת ה-BACKLIGHT. מעולם לא ראיתי תופעה כזו.