שאלה על קולט/משדר רדיו
שלום,
לאחרונה קיבלתי מחבר קולט/משדר רדיו ישן, משנת 1968 של חברת HEATHKIT דגם WH-100.
לא הפעלתי את המשדר כי חסר לי כבל כוח.
אבל אני גם חושש להפעיל אותו מפני שאני לא יודע אם המכשיר הזה פולט קרינה מייננת.
אז האם מישהוא יודע אם המכשיר הזה פולט קרינה מייננת?
ואם כן אז איך אני מפעיל אותו באופן בטוח בבית?
תודה לעוזרים!
נ.ב.
* אני מצרף תמונה עם נתונים על המכשיר
* מידע נוסף נמצא באתר הזה: http://www.heathkit.nu/heathkit_nu_HW-100_1.html
לאחרונה קיבלתי מחבר קולט/משדר רדיו ישן, משנת 1968 של חברת HEATHKIT דגם WH-100.
לא הפעלתי את המשדר כי חסר לי כבל כוח.
אבל אני גם חושש להפעיל אותו מפני שאני לא יודע אם המכשיר הזה פולט קרינה מייננת.
אז האם מישהוא יודע אם המכשיר הזה פולט קרינה מייננת?
ואם כן אז איך אני מפעיל אותו באופן בטוח בבית?
תודה לעוזרים!
נ.ב.
* אני מצרף תמונה עם נתונים על המכשיר
* מידע נוסף נמצא באתר הזה: http://www.heathkit.nu/heathkit_nu_HW-100_1.html
-
- נתוני המכשיר
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
לדעתי לפני ההפעלה בכלל כדאי לך מאוד לברר את נושא משרד התקשורת.
רישיונות וכדומה...
בהצלחה
רישיונות וכדומה...
בהצלחה
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
לדעתי אין לך ממה לחשוש בשל קרינה מייננת או קרינה מסוכנת כלשהי. התדרים שבהם פועל המכשיר אינם גלי מיקרו או אפילו לא UHF. גם ההספק של המכשיר לא גבוה כי הוא SSB.
המכשיר מיועד להפעלה ביתית של חובבי רדיו בתחום הגלים הקצרים SW.
אתה חייב להתקין אנטנה ומסננת תיאום למניעת הרמוניות מפריעות לסביבה (אם אין כזה במכשיר) וככדי למנוע החזרי אנרגיה מאנטנה לא מתואמת, מה שיכול לגרום נזק לדרגת ההספק RF או לרכיבים הקשורים לדרגה זו.
להפעלת מכשיר זה דרוש רישיון חובב רדיו (במסגרת חוקי משרד התקשורת). הפעלה פירטית היא עבירה על החוק. בעבר הרחוק היו ניידות לכידה של משרד התקשורת אבל כיום אני לא בטוח שיש כאלה (ראה ערך תחנות רדיו פירטיות בישראל וההפרעות שלהן לתעבורה האווירית).
אתה חייב להתקין אנטנה ומסננת תיאום למניעת הרמוניות מפריעות לסביבה (אם אין כזה במכשיר) וככדי למנוע החזרי אנרגיה מאנטנה לא מתואמת, מה שיכול לגרום נזק לדרגת ההספק RF או לרכיבים הקשורים לדרגה זו.
להפעלת מכשיר זה דרוש רישיון חובב רדיו (במסגרת חוקי משרד התקשורת). הפעלה פירטית היא עבירה על החוק. בעבר הרחוק היו ניידות לכידה של משרד התקשורת אבל כיום אני לא בטוח שיש כאלה (ראה ערך תחנות רדיו פירטיות בישראל וההפרעות שלהן לתעבורה האווירית).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

אני חושב שכדאי לברר את הנושא ביתר דקדקנות , כפי שחנן הוסיף ותרם לנושא לא מעט....
לדעתי לא למהר להפעיל את המשדר, הישמר לך !
גם כיום יש ניידת אחת לפחות שאני אישית ניתקלתי בה.
הניידת בודקת את נושא השידורים בדר"כ על פי דיווחי טיסות בשמי הארץ והפרעות לגלי שידור, שיבושי גלים וכדומה..פיקוח טיסות.
נפגשתי בניידת כזו לפני כשנה לערך שביצעה על פי הערכתי חיפוש שידורים כנראה ממכשיר שידור, אשר שידר שידורים לא חוקיים (להערכתי זה היה משהו לא חוקי) !
היה צוות לא קטן של אנשים ברכב מאחור, ושתיי חברים שיצאו רגלי..כנראה לסרוק גם פיסית.
עמדתי עם רכבי וצילמתי אותם כמעט כשעה ואף עקבתי אחריהם תוך כדי נסיעה הם סרקו את האיזור כמה פעמים הלוך ושוב, הלוך ושוב.
מדובר על מרצדס לבנה וואן סגור דאבל ג'אנט עם צלחת לווין שנשלפת חשמלית מתוך הרכב אל מעל הגג, עקבתי אחריה במשך כמה שעות משהו כמו שעתיים פלוס, גם לאחר מכן כשניסו לאתר תישדורות באיזור מגוריי הם המשיכו לסרוק עד שעזבו את המקום.
יש לניידת זו בערך באמצע הגג פתח מאוד גדול לשם נכנסת ויוצאת הצלחת עצמה בצורה חשמלית + אנטנה מאוד גבוהה מסולסלת וציוד איבזור נוסף.
מהכרתי את נושא שידורי רדיו זו בהחלט לא הייתה ניידת של גלי צה"ל או ניידת של תחנות רדיו מקומיות\אזוריות.
הרכב היה ללא כל סימני זיהוי !
גודל הפתח או יותר נכון החלון הנשלף בגג כמעט בחצי מגודלו של הגג המקורי, נפתח לפנים הרכב ועולה משם הציוד הדרוש להאזנה ואיתור גלי השידור, שמתי לב שהם היו ברכב בצורה מתניידת עד אשר נעצרו ושלפו את האנטנות והצלחת זה היה בנקודה ומסויימת אחת שהיתמקדו בה.
וכן לא הזיתי !
רק חבל מאוד שלא שמרתי את התמונות שצילמתי לפחות אישתי ראתה אותם.
גם כיום יש ניידת אחת לפחות שאני אישית ניתקלתי בה.
הניידת בודקת את נושא השידורים בדר"כ על פי דיווחי טיסות בשמי הארץ והפרעות לגלי שידור, שיבושי גלים וכדומה..פיקוח טיסות.
נפגשתי בניידת כזו לפני כשנה לערך שביצעה על פי הערכתי חיפוש שידורים כנראה ממכשיר שידור, אשר שידר שידורים לא חוקיים (להערכתי זה היה משהו לא חוקי) !
היה צוות לא קטן של אנשים ברכב מאחור, ושתיי חברים שיצאו רגלי..כנראה לסרוק גם פיסית.
עמדתי עם רכבי וצילמתי אותם כמעט כשעה ואף עקבתי אחריהם תוך כדי נסיעה הם סרקו את האיזור כמה פעמים הלוך ושוב, הלוך ושוב.
מדובר על מרצדס לבנה וואן סגור דאבל ג'אנט עם צלחת לווין שנשלפת חשמלית מתוך הרכב אל מעל הגג, עקבתי אחריה במשך כמה שעות משהו כמו שעתיים פלוס, גם לאחר מכן כשניסו לאתר תישדורות באיזור מגוריי הם המשיכו לסרוק עד שעזבו את המקום.
יש לניידת זו בערך באמצע הגג פתח מאוד גדול לשם נכנסת ויוצאת הצלחת עצמה בצורה חשמלית + אנטנה מאוד גבוהה מסולסלת וציוד איבזור נוסף.
מהכרתי את נושא שידורי רדיו זו בהחלט לא הייתה ניידת של גלי צה"ל או ניידת של תחנות רדיו מקומיות\אזוריות.
גודל הפתח או יותר נכון החלון הנשלף בגג כמעט בחצי מגודלו של הגג המקורי, נפתח לפנים הרכב ועולה משם הציוד הדרוש להאזנה ואיתור גלי השידור, שמתי לב שהם היו ברכב בצורה מתניידת עד אשר נעצרו ושלפו את האנטנות והצלחת זה היה בנקודה ומסויימת אחת שהיתמקדו בה.
וכן לא הזיתי !
רק חבל מאוד שלא שמרתי את התמונות שצילמתי לפחות אישתי ראתה אותם.
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- MASTERMIX
- חבר ותיק

אגב בנושא תיפעול תחנת רדיו באינטרנט אם תבחר, (דרך אינטרנט)
אז תוכל להיתייעץ עם חבריינו דני beller
הוא מתפעל תחנת רדיו אינטרנט פרטית ויש לו המון ידע בתחום .
בהצלחה
אז תוכל להיתייעץ עם חבריינו דני beller
הוא מתפעל תחנת רדיו אינטרנט פרטית ויש לו המון ידע בתחום .
בהצלחה
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
עזבו אתכם מניידות לבנות עם אנטנות... ליד הבית שלי כל הזמן אנשים עם מעילים שחורים ומשקפיים כהים שכל הזמן מדברים לתוך אוזניה בדש הבגד. אני חושב שהם עוקבים אחריי כי אני מתקשר עם אנשים ירוקים מהחלל החיצון...
דני בלר
- MASTERMIX
- חבר ותיק

יש לך הוכחות ? ,
כי לי היו תמונות מזל שהראתי אותם לאישתי

כי לי היו תמונות מזל שהראתי אותם לאישתי
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
תגובות,שאלות....
קודם כל תודה לעוזרים!
שנית, אני רוצה לומר שאת המשדר/קולט שחבר שלי הביא לי הוא היה של חובב רדיו בארץ,
אז מבחינת התקן, המכשיר מתאים להפעלה בארץ.
. אבל במידה ואני ארצה לבדוק, אם אילו מכשירים ניתן לבדוק קרינת משדר?
האם אני יכול להשתמש באנטנת מתכת רגילה? או אני צריך אנטנה עם הגברה דו-כיוונית?
איזו מסננת אני צריך להשתמש? והיכן ניתן להשיג אחת?
בקשר להפעלת המכשיר; אני יודע שהפעלת משדר רדיו ללא רישיון אינה חוקית,
אני אנסה ליצור קשר עם איגוד חובבי הרדיו.
), ובקיצור מלא כפתורים,ממסרים (פונוציומטרים). ואין לי את חוברת ההפעלה.....
סיפור מרתק, אבל לא בטוח שזה היה לאיתור משדר רדיו, נראה לי שהם ניסו להאזין(ולאתר) לטלפון נייד של מישהוא מבוקש או אפילו מחבל.
חבל שלא שמרת כמה צילומים מאותו יום...
ויש לי שאלה (ותקנו אותי אם אני טועה), זה נכון שיש תדרים "חופשיים" לשידור בארץ?
כלומר תדרים שכל אחד יכול להשתמש בהם?
שנית, אני רוצה לומר שאת המשדר/קולט שחבר שלי הביא לי הוא היה של חובב רדיו בארץ,
אז מבחינת התקן, המכשיר מתאים להפעלה בארץ.
אני בררתי ויש איגוד לחובבי רדיו, אני אנסה ליצור איתם קשר ולקבל פרטים נוספים.MASTERMIX כתב:לדעתי לפני ההפעלה בכלל כדאי לך מאוד לברר את נושא משרד התקשורת.
רישיונות וכדומה...
בהצלחה...
אז המכשיר בטוח לשימושchalmh כתב: לדעתי אין לך ממה לחשוש בשל קרינה מייננת או קרינה מסוכנת כלשהי. התדרים שבהם פועל המכשיר אינם גלי מיקרו או אפילו לא UHF. גם ההספק של המכשיר לא גבוה כי הוא SSB.
להפעלת מכשיר זה דרוש רישיון חובב רדיו (במסגרת חוקי משרד התקשורת). הפעלה פירטית היא עבירה על החוק. בעבר הרחוק היו ניידות לכידה של משרד התקשורת אבל כיום אני לא בטוח שיש כאלה (ראה ערך תחנות רדיו פירטיות בישראל וההפרעות שלהן לתעבורה האווירית)....
בקשר להפעלת המכשיר; אני יודע שהפעלת משדר רדיו ללא רישיון אינה חוקית,
אני אנסה ליצור קשר עם איגוד חובבי הרדיו.
גם ככה אני לא ממהר לשום מקום, אין לי מושג איך מפעילים את המשדר הזה; מלא סוגי תדרים (בדקתי ויש לי 500 ערוצים!!!MASTERMIX כתב: אני חושב שכדאי לברר את הנושא ביתר דקדקנות , כפי שחנן הוסיף ותרם לנושא לא מעט....
גם כיום יש ניידת אחת לפחות שאני אישית נתקלתי בה.
הניידת בודקת את נושא השידורים בדר"כ"כ על פי דיווחי טיסות בשמי הארץ והפרעות לגלי שידור, שיבושי גלים וכדומה..פיקוח טיסות.
היה צוות לא קטן של אנשים ברכב מאחור, ושתי חברים שיצאו רגלי..כנראה לסרוק גם פיזית.
עמדתי עם רכבי וצילמתי אותם כמעט כשעה ואף עקבתי אחריהם תוך כדי נסיעה הם סרקו את האזור כמה פעמים הלוך ושוב, הלוך ושוב.
מדובר על מרצדס לבנה וואן סגור דאבל ג'אנט עם צלחת לווין שנשלפת חשמלית מתוך הרכב אל מעל הגג, עקבתי אחריה במשך כמה שעות משהו כמו שעתיים פלוס, גם לאחר מכן כשניסו לאתר תשדורות באזור מגוריי הם המשיכו לסרוק עד שעזבו את המקום.
יש לניידת זו בערך באמצע הגג פתח מאוד גדול לשם נכנסת ויוצאת הצלחת עצמה בצורה חשמלית + אנטנה מאוד גבוהה מסולסלת וציוד אבזור נוסף.
גודל הפתח או יותר נכון החלון הנשלף בגג כמעט בחצי מגודלו של הגג המקורי, נפתח לפנים הרכב ועולה משם הציוד הדרוש להאזנה ואיתור גלי השידור, שמתי לב שהם היו ברכב בצורה מתניידת עד אשר נעצרו ושלפו את האנטנות והצלחת זה היה בנקודה ומסוימת אחת שהיתמקדו בה.
וכן לא הזיתי !
רק חבל מאוד שלא שמרתי את התמונות שצילמתי לפחות אשתי ראתה אותם....
סיפור מרתק, אבל לא בטוח שזה היה לאיתור משדר רדיו, נראה לי שהם ניסו להאזין(ולאתר) לטלפון נייד של מישהוא מבוקש או אפילו מחבל.
חבל שלא שמרת כמה צילומים מאותו יום...
ויש לי שאלה (ותקנו אותי אם אני טועה), זה נכון שיש תדרים "חופשיים" לשידור בארץ?
מישהוא יכול לענות לי על השאלות? :
אם אילו מכשירים ניתן לבדוק קרינת משדר?
זה נכון שיש תדרים "חופשיים" לשידור בארץ?
בתודה, דן.
אני עדיין מחכה לתשובה.....Dan_TA כתב:מישהוא יכול לענות לי על השאלות? :
כלומר תדרים שכל אחד יכול להשתמש בהם?...
אני רוצה להוסיף, שלמרות שchalmh אמר לי שהמכשיר בטוח לשימוש, אני שמתי-לב שיש כניסת מתח של 800v,
ואני יודע שבמתח גבוהה החשמל יוצר שדה מגנטי (שלא ממולץ לשהות לידו), אז האם זה בסדר לשהות ליד המכשיר בכל זאת?
ואם נגיד אני משדר משהוא קצר, אז יש סיכוי שהשידור שלי יכול להפריע לתדרים אחרים? (צריך כיוונן? צריך מסננת? או משהוא אחר)
אני יודע שאני שואל הרבה שאלות, פשוט זה הפעם הראשונה שלי שאני אי-פעם נתקל במכשיר כזה (וגם הוא מלפני 42 שנה
ואני לא מחפש לעשות תחנת רדיו עם המכשיר הזה, הוא מעניין אותי מבחינת טכנית, מעניין אותי לדעת איך המכשיר עובד, מה כל דבר עושה, ולנסות לשמוע תחנות רדיו מאוסטרליה