תוכלו לעזור לי בבחירת מפרט ל HTPC בסיסי?
היי,
אציין שקראתי קרוב לשבועיים באתר ובפורום כדי ללמוד קצת את הנושא וזה עזר לי המון. עכשיו, אחרי שהחלטתי שאני בונה HTPC, רציתי לבקש את העזרה שלכם בבחירת מפרט לפי הצרכים שלי. כמובן שהסתכלתי על שרשור המפרטים המומלצים, אקח משם כמה דברים (את ה- Antec NSK2480 למשל) אבל לא הצלחתי למצוא מפרט שלם שממש יתאים לי ולתקציב.
אז הדרישות שלי הן די בסיסיות:
1. צפיה בתכני HD
2. גלישה באינטרנט + צפיה ישירה בתכנים
3. תוכנות בסיסיות (מסנג'ר , utorrent וכו'..)
4.שקט שקט שקט! חשוב לי שיהיה שקט עד כמה שאפשר..
5.יכולת אלחוטית (דונגל USB או כרטיס רשת פנימי?)
6. אין צורך ב: כרטיס TV, מקלדת+עכבר אלחוטיים, כונן אופטי ושלט. (כבר יש)
סה"כ אני לא הולך להריץ עליו משחקים, אבל כאשר אני מפעיל תוכנה כזו או אחרת (דפדפן, תוכנת מדיה סנטר..) חשוב לי שירוץ חלק ומהר.
תקציב: 1800 ש"ח (עם אפשרות לעלות קצת אם יש סיבה מספיק טובה..)
תודה מראש לעוזרים!
אציין שקראתי קרוב לשבועיים באתר ובפורום כדי ללמוד קצת את הנושא וזה עזר לי המון. עכשיו, אחרי שהחלטתי שאני בונה HTPC, רציתי לבקש את העזרה שלכם בבחירת מפרט לפי הצרכים שלי. כמובן שהסתכלתי על שרשור המפרטים המומלצים, אקח משם כמה דברים (את ה- Antec NSK2480 למשל) אבל לא הצלחתי למצוא מפרט שלם שממש יתאים לי ולתקציב.
אז הדרישות שלי הן די בסיסיות:
1. צפיה בתכני HD
2. גלישה באינטרנט + צפיה ישירה בתכנים
3. תוכנות בסיסיות (מסנג'ר , utorrent וכו'..)
4.שקט שקט שקט! חשוב לי שיהיה שקט עד כמה שאפשר..
5.יכולת אלחוטית (דונגל USB או כרטיס רשת פנימי?)
6. אין צורך ב: כרטיס TV, מקלדת+עכבר אלחוטיים, כונן אופטי ושלט. (כבר יש)
סה"כ אני לא הולך להריץ עליו משחקים, אבל כאשר אני מפעיל תוכנה כזו או אחרת (דפדפן, תוכנת מדיה סנטר..) חשוב לי שירוץ חלק ומהר.
תקציב: 1800 ש"ח (עם אפשרות לעלות קצת אם יש סיבה מספיק טובה..)
תודה מראש לעוזרים!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מפרט מספר 2 מצויין עבורך, כמובן ללא כרטיס טלוויזיה, שלט וכונן אופטי. יכולת אלחוטית - יש כרטיסי רשת אלחוטיים שעולים כמה עשרות שקלים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
2 שאלות בקשר למפרט הזה:
1. המעבד - עושה רושם שיש כאן העדפה כללית למעבדי AMD על פני אינטל, האם יש לזה סיבה שהיא לא כספית? האם הוא מיועד יותר ל HTPC לעומת אינטל? כי לומר את האמת אני קצת נרתע מה AMD. האם הם אכן מומלצים יותר לעומת האינטל, או שהם רק זולים יותר?
2. קירור חלופי למעבד: Scythe Big Shuriken - אממ.. מה זה?
זה מאוורר רגיל? מה הייחודיות שלו שעושה אותו לפיתרון שקט?
ועוד שאלה כללית:
3. אם בכל זאת אחליט בסופו של דבר להתבסס על מעבד אינטל, מפרט 3 הוא הבסיסי ביותר שיענה על הצרכים שלי מבין אלה שיהיו מבוססים על אינטל?
שוב תודה.
1. המעבד - עושה רושם שיש כאן העדפה כללית למעבדי AMD על פני אינטל, האם יש לזה סיבה שהיא לא כספית? האם הוא מיועד יותר ל HTPC לעומת אינטל? כי לומר את האמת אני קצת נרתע מה AMD. האם הם אכן מומלצים יותר לעומת האינטל, או שהם רק זולים יותר?
2. קירור חלופי למעבד: Scythe Big Shuriken - אממ.. מה זה?
ועוד שאלה כללית:
3. אם בכל זאת אחליט בסופו של דבר להתבסס על מעבד אינטל, מפרט 3 הוא הבסיסי ביותר שיענה על הצרכים שלי מבין אלה שיהיו מבוססים על אינטל?
שוב תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. AMD מאז ומתמיד נתנו תמורה גבוהה יותר בעד הכסף מאשר אינטל. גם אינטל וגם AMD מומלצים גם למחשבי דסקטופ וגם ל-HTPC.
2. זהו מאוורר שקט יותר מאשר המאוורר שמגיע עם המעבד.
3. תמיד אפשר להתפשר על מפרטים זולים יותר.
2. זהו מאוורר שקט יותר מאשר המאוורר שמגיע עם המעבד.
3. תמיד אפשר להתפשר על מפרטים זולים יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"