מיקרוסופט מייצרת חומרה במפעלים המעסיקים ילדים בתנאים קשים

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73319
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.nlcnet.org/reports?id=0034#comp

דו"ח מגלה כי מיקרוסופט מייצר חלק גדול ממוצרי החומרה שלה במפעלים בסין המשתמשים בילדים בתנאי העסקה מזעזעים (15 שעות עבודה, 7 ימים בשבוע). הנה סיכום התנאים:
[left]
* KYE recruits hundreds-even up to 1,000-”work study students” 16 and 17 years of age, who work 15-hour shifts, six and seven days a week. In 2007 and 2008, dozens of the work study students were reported to be just 14 and 15 years old. A typical shift is from 7:45 a.m. to 10:55 p.m.

* In 2007 and 2008, before the worldwide recession, workers were at the factory 97 hours a week while working 80 ½ hours. In 2009, workers report being at the factory 83 hours a week, while working 68 hours.

* Workers are paid 65 cents an hour, which falls to a take-home wage of 52 cents after deductions for factory food.

* Workers are prohibited from talking, listening to music or using the bathroom during working hours. As punishment, workers who make mistakes are made to clean the bathrooms.

* Fourteen workers share each primitive dorm room, sleeping on narrow double-level bunk beds. To “shower,” workers fetch hot water in a small plastic bucket to take a sponge bath. Workers describe factory food as awful.

* Not only are the hours long, but the work pace is grueling as workers race frantically to complete their mandatory goal of 2,000 Microsoft mice per shift. During the long summer months when factory temperatures routinely reach 86 degrees, workers are drenched in sweat.

* The workers have no rights, as every single labor law in China is violated. Microsoft’s and other companies’ codes of conduct have zero impact.
[/left]

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #2 

קרס לך המחשב או משהו, שהחלטת לשפוך חמתך על מיקרוסופט בכל החזיתות? זה פאסה. היום אופנתי לשנוא את גוגל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

כשיש חדשות על סוני, אני מפרסם, או החדשות שיש כרגע. פשוט.

ד"א - מה זה "כל החזיתות"? אני רואה רק חדשה אחת על מיקרוסופט.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

עם כל הכבוד,
עד כמה שידוע לי כמעט כל מוצר המיוצר בסין/הודו ובעוד כמה מדינות במזרח מיוצר בדיוק בתאנים כאלו או גרועים יותר.
ראיתי אין ספור תכניות בדסיקברי/יס דוקו על תנאי עבודה ושכר בהודו וסין שזעזעו אותי פי כמה מונים ממה שתואר לעיל.
תעשיית הטקסטיל והאלקטרוניקה שם מעסיקה עובדים בתנאים מחפירים ובשכר מגוחך כבר עשרות שנים.
המערב המודרני אונס את מדינות העולם החלשות לייצר במחירים זולים יותר ויותר ולקבל מוצרים טובים יותר ויותר וזו פשוט התוצאה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #5 

זה פשוט הרבה יותר פיקנטי לפרסם דברים כאלה על חברות כמו מייקרוסופט ואפל.
לא שאני מצדיק אותן כמובן.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

או, אז פה שניכם טועים. אכן רובן המכריע של החברות מייצרות במפעלים בסין כיום, אבל חברות גדולות שחושבות על ה PR שלהם (וזה נטו יחסי ציבור, לא ממש דאגה לרווחת העובדים הסיניים) דואגות שאותם מפעלים לא יעסיקו ילדים ויתנו תנאים "סבירים" (הכל כמובן בהתאם לשוק הסיני - אף אחד לא מצפה ממפעל סיני לתת ביטוח בריאות וטיפולי שיניים חינם בנוסף לחדר כושר ומשכורת 13, מצד שני העסקת ילדים ומשמרות של 15 שעות 7 ימים בשבוע זה הצד השני של המשוואה).

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

לא צריך ללכת רחוק... מישהו בדק באיזה תנאים מייצרים את בגדי רנואר, קסטרו, TNT, פוקס? אני בטוח שזה לא עם דוגמנים בדשה :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

זה עוד כלום לעומת התנאים הקשים והמחפירים שבהם נמצאים המשתמשים של המוצרים הנ"ל. :D
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #9 

Catskinner כתב:זה עוד כלום לעומת התנאים הקשים והמחפירים שבהם נמצאים המשתמשים של המוצרים הנ"ל. :D
...
חחח :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #10 

Catskinner כתב:זה עוד כלום לעומת התנאים הקשים והמחפירים שבהם נמצאים המשתמשים של המוצרים הנ"ל. :D
...
:lol:

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #11 

פשוט דוחה לחשוב על אנשים כמו ביל גייטס, שעושים יותר כסף משהם יכולים אי פעם לבזבז, והכל על גבם של אנשים פחות ברי מזל,
ולחשוב שהיום התפקיד הראשי שלו זה פילנתרופ,
לשבור את הגב לילדים בסין בשביל להצטלם עם ילדים באפריקה....

הבעיה האמיתית שאין אלטרנטיבה... אין על מוצרים בארץ התחייבות לשוק הוגן, כמו שיש במספר מדינות באירופה (שגם זאת שיטה עם בעיות משלה...)

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”