מתחיל לפזול לכיוון אחרות.... האם MythTV כבר איבדה את זה? מחפש המלצות
עד לא מזמן הייתי מאוד מרוצה, במיוחד מגרסה 0.22 והממשק שלה.
לאחרונה אחרי ששידרגתי את רוב הציוד (LED של סמסונג מ-A450, ומערכת קולנוע ביתי מ-2 רמקולים) התחלתי לרצות דברים כמו פורמטי אודיו חדשים, ולנסות להריץ 1080p24 ובהרבה מקרים אני מרגיש כאילו אני מתעכב בהנאה בגלל לינוקס. לדוגמא, עוד לא הצלחתי להריץ את רוב סרטי הבלוריי שלי כמו שצריך, איפשהו משהו משתבש בפענוח TrueHD ל-LPCM, כל הזמן לעדכן mplayer מ-svn בציפיה לשיפורים, וכאלה, נראה לי שזה קצת מאבד את זה כבר
ראיתי את BOXEE, לא נראה לי שהיא מרשימה כמו MythTV, האם יש תוכנה קלה לקינפוג (אם היא לא כזאת, כמו MythTV עדיף לי כבר להישאר עם מה שאני מכיר) וגם נוחה ומרשימה?
אני גם מוכן איפשהו לוותר על יכולות הקלטה בשביל צפיה בסדרות וסרטים בלי בעיות.
דבר שחשוב לי הוא ללחוץ על סרט ולצפות, בלי הגדרות מיותרות, היום Myth מוגדר אצלי בלחיצה על וידאו להריץ את mplayer במסך מלא ולבחור את הפסקול באנגלית, ובנוסף לעשות CROP בשביל למלא את המסך אם צריך וכו', אני אצטרך משהו דומה (אני מזמן לא מעודכן במה שקורה בווינדוז ומדיה)
תודה
לאחרונה אחרי ששידרגתי את רוב הציוד (LED של סמסונג מ-A450, ומערכת קולנוע ביתי מ-2 רמקולים) התחלתי לרצות דברים כמו פורמטי אודיו חדשים, ולנסות להריץ 1080p24 ובהרבה מקרים אני מרגיש כאילו אני מתעכב בהנאה בגלל לינוקס. לדוגמא, עוד לא הצלחתי להריץ את רוב סרטי הבלוריי שלי כמו שצריך, איפשהו משהו משתבש בפענוח TrueHD ל-LPCM, כל הזמן לעדכן mplayer מ-svn בציפיה לשיפורים, וכאלה, נראה לי שזה קצת מאבד את זה כבר
ראיתי את BOXEE, לא נראה לי שהיא מרשימה כמו MythTV, האם יש תוכנה קלה לקינפוג (אם היא לא כזאת, כמו MythTV עדיף לי כבר להישאר עם מה שאני מכיר) וגם נוחה ומרשימה?
אני גם מוכן איפשהו לוותר על יכולות הקלטה בשביל צפיה בסדרות וסרטים בלי בעיות.
דבר שחשוב לי הוא ללחוץ על סרט ולצפות, בלי הגדרות מיותרות, היום Myth מוגדר אצלי בלחיצה על וידאו להריץ את mplayer במסך מלא ולבחור את הפסקול באנגלית, ובנוסף לעשות CROP בשביל למלא את המסך אם צריך וכו', אני אצטרך משהו דומה (אני מזמן לא מעודכן במה שקורה בווינדוז ומדיה)
תודה
סתם שאלה:
אם אתה עובד עם myth בגקסא 22, למה אתה משתמש ב-mplayer בתור הנגן? תשתמש בנגן הפנימי של myth, תוך שימוש בהאצת חומרה (vdpau).
ובלי שום קשר ל-myth, בוקסי מצויינת, ותמיד מומלצת.
אם אתה עובד עם myth בגקסא 22, למה אתה משתמש ב-mplayer בתור הנגן? תשתמש בנגן הפנימי של myth, תוך שימוש בהאצת חומרה (vdpau).
ובלי שום קשר ל-myth, בוקסי מצויינת, ותמיד מומלצת.
You are never fully dressed without a smile
האמת שפעם התחלתי להשתמש בו, אבל נשברתי מהענין של הכתוביות, לא בדקתי אותו עדיין ב-0.22.Shed כתב:סתם שאלה:
ובלי שום קשר ל-myth, בוקסי מצויינת, ותמיד מומלצת....
בכל מקרה, לצערי עקב זמן פנוי קטן וקטן, ולמרות הניסיון שלי עם לינוקס כחלק מהעבודה, השימוש בו הופך פחות ופחות נוח לי ב-HTPC (בעיקר בגלל חידושים כמו אודיו מעל HDMI וכאלה שלא פשוטים להגדרה בלינוקס, ולמרות שהצלחתי עדיין אני מפחד משהו מהדבר הבא שיצוץ ולא יהיה לי זמן אליו)
בכל מקרה, האם BOXEE או XBMC עם הנגן הפנימי יוכלו לתת מענה לכל הסרטים? או שבכל זאת צריך גם תוכנת ניגון מדיה?
מחכה להמלצות, האם אני היחיד שנשבר ומתכנן לעבור לווינדוז?
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אני מסכים שיש מעט קשיים עם Myth.
אני, בכדי לצפות בסרטים וסדרות משתמש ב XBMC - מבחינתי היא מצויינת - לא ניסיתי blueRay עדיין. אבל יש שם האצת חומרה (VDPAU) ואני צופה בסרטי 720p בלי בעיה בכלל.
לצורך טלויזיה והקלטות עדיין mythtv היא מספר אחת לדעתי.
אני פשוט הוספתי כפתור ב frontend של myth שמעלה את XBMC בעת הצורך.
שם גם אין בעיה עם כתוביות וכד'.
זו ההמלצה שלי לפחות.
אני, בכדי לצפות בסרטים וסדרות משתמש ב XBMC - מבחינתי היא מצויינת - לא ניסיתי blueRay עדיין. אבל יש שם האצת חומרה (VDPAU) ואני צופה בסרטי 720p בלי בעיה בכלל.
זו ההמלצה שלי לפחות.
רעיון נחמד, איך היא בלהוציא LPCM על HDMI?tur כתב:אני מסכים שיש מעט קשיים עם Myth.
זו ההמלצה שלי לפחות....
חוצמזה, בשביל האצת חומרה והאודיו על HDMI צריך קונפיגורציה שאני מבין שבווינדוז היא טריוויאלית ולעומת זאת בלינוקס תמיד אני מוצא את עצמי מקמפל דרייברים אחרי הפעלת Patchים (בעיקר לגבי האודיו, לאחרונה לא נתקלתי בבעיות ה-VDPAU שהיו בהתחלה בדרייברים של NVIDIA)
בשורה התחתונה, אם אני מתחזק את Myth ונשאר עם לינוקס רק בשביל טלוויזיה והקלטות (גם ככה לרוב אני לא צופה בטלווזיה דרך התוכנה, אז רק הקלטות), אולי שווה כבר לשדרג למקס HD
- tur
-
- חבר במועדון HT

אני לא יודע לגבי LPCM.
אני יודע שהנושא של VDPAU הוא טריוויאלי ב XBMC (ולמען האמת גם ב myth 0.22).
ברגע שהתקנת כבר את הדרייבר של Nvidia - ה XBMC בוחר עבורך אוטומטית את ההגדרות הללו.
בכל מקרה, קל יותר יהיה לך להתקין XBM עכשיו ולהוסיף זאת על ה myth מאשר להתקין ווינדוס ואז לגלות שגם שם לא הכל טריוויאלי, לא?
שווה ניסיון לדעתי.
ברגע שהתקנת כבר את הדרייבר של Nvidia - ה XBMC בוחר עבורך אוטומטית את ההגדרות הללו.
בכל מקרה, קל יותר יהיה לך להתקין XBM עכשיו ולהוסיף זאת על ה myth מאשר להתקין ווינדוס ואז לגלות שגם שם לא הכל טריוויאלי, לא?
שווה ניסיון לדעתי.
מנסה ברגעים אלו,tur כתב:אני לא יודע לגבי LPCM.
שווה ניסיון לדעתי....
השאלה אם הדברים באמת אינם טריוויאליים בווינדוז
יש לי גם בעיות בלהוציא 24p הדרייברים של NVIDIA בלינוקס לא נראים יותר מידי מרשים את זה
- tur
-
- חבר במועדון HT

משום מה, בהתקנה של 9.11 הפונט שמוגדר על פי המערכת אינו מתאים לעברית.
לכן אתה צריך להעתיק את קובץ הגופן arial לספריית XBMC ששם נמצא הפונט עצמו (לא בספריית הבית).
אני לא זוכר את ה path בדיוק אבל זה אמור להיות כאן בפורום.
אני לא בטוח אבל אני חושב שהאצת החומרה בלינוקס עדיין טובה פי כמה מהאופציות המקבילות בווינדוס.
לכן אתה צריך להעתיק את קובץ הגופן arial לספריית XBMC ששם נמצא הפונט עצמו (לא בספריית הבית).
אני לא בטוח אבל אני חושב שהאצת החומרה בלינוקס עדיין טובה פי כמה מהאופציות המקבילות בווינדוס.
מעניין מה שאתה אומר על האצת החומרה, הייתי בטוח שזה דוקא הפוך (בגלל שבוינדוז היא ותיקה)tur כתב:משום מה, בהתקנה של 9.11 הפונט שמוגדר על פי המערכת אינו מתאים לעברית.
אני לא בטוח אבל אני חושב שהאצת החומרה בלינוקס עדיין טובה פי כמה מהאופציות המקבילות בווינדוס....
האם תוכל לשים פה את ה-XML של התפריט ב-Myth שהוספת לו את הכפתור XBMC
אני נותן ללינוקס עוד צ'אנס, מעניין אם אפשר להעביר דרך XBMC בלינוקס את הפורמטים החדשים עם ATI סדרה 5 למיניהם
תודה
האצת החומרה בלינוקס וותיקה ומתקדמת יותר מאשר בחלונות (לפחות עבור הכרטיסים הגרפיים של NVIDIA).
כאשר nvidia שחררה את ה-vdpau (האצת חומרה עבור לינוקס) היא הוסיפה הרבה מאוד דברים שלא היו קיימים לפני כן (בלינוקס או בחלונות), הבולטים בהם:
1. רינדור OSD כולל כתוביות בחומרה (לפני כן, הצגת כתוביות גררה פענוח מלא על ידי ה-CPU).
2. ביצוע deinterlacing בחומרה.
3. trick play בחומרה.
למעשה, עד היום אין ספרייה / דריבר לחלונות שתומך בכל מה שאפשר לעשות עם VDPAU. אמנם נכתבה ספריית עזר, מבוססת CUDA שמבצעת דברים דומים אבל זה עדיין לא זה.
כאשר nvidia שחררה את ה-vdpau (האצת חומרה עבור לינוקס) היא הוסיפה הרבה מאוד דברים שלא היו קיימים לפני כן (בלינוקס או בחלונות), הבולטים בהם:
1. רינדור OSD כולל כתוביות בחומרה (לפני כן, הצגת כתוביות גררה פענוח מלא על ידי ה-CPU).
2. ביצוע deinterlacing בחומרה.
3. trick play בחומרה.
למעשה, עד היום אין ספרייה / דריבר לחלונות שתומך בכל מה שאפשר לעשות עם VDPAU. אמנם נכתבה ספריית עזר, מבוססת CUDA שמבצעת דברים דומים אבל זה עדיין לא זה.
You are never fully dressed without a smile
- tur
-
- חבר במועדון HT

רצ"ב קובץ ה xml.Yuval-F כתב:מעניין מה שאתה אומר על האצת החומרה, הייתי בטוח שזה דוקא הפוך (בגלל שבוינדוז היא ותיקה)tur כתב:משום מה, בהתקנה של 9.11 הפונט שמוגדר על פי המערכת אינו מתאים לעברית.
אני לא בטוח אבל אני חושב שהאצת החומרה בלינוקס עדיין טובה פי כמה מהאופציות המקבילות בווינדוס....
אני נותן ללינוקס עוד צ'אנס, מעניין אם אפשר להעביר דרך XBMC בלינוקס את הפורמטים החדשים עם ATI סדרה 5 למיניהם
תודה...
נמצא ב /usr/share/mythtv/theme/defaultmenu
הקובץ קורא לסקריפט קטן שכתבתי שמטרתו בעיקר להגביר את הוויליום לפני שהוא פותח את התוכנה (שמתי לב שאם אני מנמיך ב mythtv בזמן צפייה בטלויזיה זה משפיע על הוויליום הכללי פשוט).
http://dl.dropbox.com/u/354653/mainmenu.xml
http://dl.dropbox.com/u/354653/xbmc.sh
תודה רבה, XBMC בהחלט שכנעה אותי להישארtur כתב:רצ"ב קובץ ה xml.Yuval-F כתב:מעניין מה שאתה אומר על האצת החומרה, הייתי בטוח שזה דוקא הפוך (בגלל שבוינדוז היא ותיקה)tur כתב:משום מה, בהתקנה של 9.11 הפונט שמוגדר על פי המערכת אינו מתאים לעברית.
תודה...
נמצא ב /usr/share/mythtv/theme/defaultmenu
הקובץ קורא לסקריפט קטן שכתבתי שמטרתו בעיקר להגביר את הוויליום לפני שהוא פותח את התוכנה (שמתי לב שאם אני מנמיך ב mythtv בזמן צפייה בטלויזיה זה משפיע על הוויליום הכללי פשוט).
http://dl.dropbox.com/u/354653/mainmenu.xml
http://dl.dropbox.com/u/354653/xbmc.sh...
מדהים כמה שהתוכנה מפשטת את הדברים, התלהבתי מזה שהיא יודעת לשנות את קצב הרענון לפי הסרט (24P סופסוף רץ חלק)