הגדרות בממיר של הוט
קניתי לאחרונה LCD של סוני 40BX400 ברזולוציה FHD ורואים סבבה. למי שמתעניין.
מישהו יכול להסביר לי מה המשמעות בהגדרות של הוט
תחת services
הגדרות מערכת-> הגדרות תמונה
מה צריך לכוון ברזולוציה auto או 1080I יש לי FHD
וגם בפורמט תמונה?
תודה
תחת services
וגם בפורמט תמונה?
תודה
רזולוציה:zivtir כתב:קניתי לאחרונה LCD של סוני 40BX400 ברזולוציה FHD ורואים סבבה. למי שמתעניין.
תחת services
וגם בפורמט תמונה?
תודה...
במצב AUTO המסך והממיר "מדברים" אחד עם השני, ומחליטים מהי הרזולוציה הטובה ביותר שאפשר להשתמש בה. תהליך זה לוקח זמן (קצר אמנם) שבו לא רואים תמונה. אם אתה יודע שהמסך שלך תומך ב- 1080i אז אין בעיה להגדיר את הממיר ככה, כדי לחסוך את זמן האיתחול (לא ידוע לי אם האיתחול מתבצע אחרי כל כיבוי והדלקה או רק אחרי ניתוק מהחשמל).
פורמט תמונה:
STRETCH - מבצע מתיחה "טיפשה" של שידורי 4:3 לפורמט 16:9. אם אתה אוהב לראות אנשים שמנים ונמוכים, זאת האפשרות בשבילך.
PILLAR BOX - מציג פסים שחורים בצידי התמונה בשידורי 4:3, על מנת לא לעוות את הפרופורציות של התמונה המקורית. במצב כזה, או שרואים עם הפסים השחורים ללא עיוותים כלל (כך אני צופה), או מפעילים איזושהי מתיחה "חכמה" בטלויזיה.
14:9 - פשרה בין שני הפורמטים הנ"ל. מבצע קצת מתיחה, ומשאיר פסים שחורים דקים בצדדים.
דרך אגב, הנ"ל רלוונטי רק בשידור 4:3. במקרה של שידור 16:9 (למשל ערוצי ה-HD), מוצגת תמונה ללא עיוותים על מסך שלם.
תודה על התשובה המפורטת.
כפי שכתבתי רכשתי לא מזמן סוני 40BX400 בעל מעבד פנימי bravia engine2 המתמחה בהפיכת תמונה SD לרזולוציה של FHD.
אם אני מבין אותך נכון אין משמעות להגדרה בין auto ל 1080I. אם כך אז מה המשמעות של ההגדרות?
בנוסף האם התצוגה הטובה ביותר תהיה בהגדרות של הממיר על pillarBox ולהגדיר בטלויזיה screen format על הערך smart?
אגב למה יש הגדרה של 14:9 ואין 16:9?
תודה,
זיו
כפי שכתבתי רכשתי לא מזמן סוני 40BX400 בעל מעבד פנימי bravia engine2 המתמחה בהפיכת תמונה SD לרזולוציה של FHD.
אם אני מבין אותך נכון אין משמעות להגדרה בין auto ל 1080I. אם כך אז מה המשמעות של ההגדרות?
בנוסף האם התצוגה הטובה ביותר תהיה בהגדרות של הממיר על pillarBox ולהגדיר בטלויזיה screen format על הערך smart?
תודה,
זיו
zivtir כתב:תודה על התשובה המפורטת.
תודה,
זיו...