תיקונים למזרימדיה שאלה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
haim512 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני כרגע בהתלבטות מה עדיף HTPC או STREAMER
רציתי לגעת בכל ההיבטים,
לרוב המזרימים יש שנה אחריות ומה אחר-כך?
האם מישהו יודע אם יש בארץ מעבדות לתיקון מזרימי מדיה כגון POPCORN או XTREAMER
ומה העלויות? או שבכלל לא שווה לתקן.

תודה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

haim512,

מרבית התקלות במכשירים מהסוג הזה קורות מיד עם קבלת המכשיר. במידה ומכשיר מתקלקל אחרי יותר משנה, סביר להניח שלא ניתן יהיה לעשות איתו הרבה וצריך יהיה לרכוש חדש. יש לי מכשירים כאן בני שנתיים ושלוש ללא כל בעיות (וגם הורשתי מכשירים ישנים יותר למשפחה וחברים וגם הם עובדים).

לרוב, המחירים של מכשירים ישנים נמוכים כ"כ שלא שווה בכלל להתעסק עם תיקון. בכל מקרה, לרוב הטכנולוגיה זזה מהר ולכן מכשירים ישנים לא תומכים בפורמטים שכיום פופולריים.

לגבי HTPC מול מזרימדיה, אני חושב שהנושא נטחן אין ספור פעמים בשרשורים (יתכן שגם במאמרים) - ב-HTPC יש גמישות פורמטים גדולה יותר, אך זה דורש התעסקות רבה יותר. במזרימדיה, מה שקנית זה מה שתקבל עד סוף ימי המכשיר (לא סביר שתקבל פורמטים חדשים) אבל הוא יציב יותר ופשוט יותר לשימוש. אם אתה רוצה משהו שהוא מעבר לרק מוזיקה, סרטים ותמונות (משחקים, גלישה, אפליקציות, פעולות ברקע, מסמכים ועבודה) אז HTPC זה הפיתרון בשבילך כי מרבית המזרימדיות יעשו את הפעולות הנוספות הללו הרבה פחות טוב. מצד שני, בתחום הגימגומים ותמיכה בכל הפורמטים, מזרימדיות נוחות יותר (כבר שנים שלא ראיתי גמגום או JUDDER בתוכן שאני צופה בו).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

יש איזה מישהו שכתב מאמר בנושא
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1279
מצחיק משהו.

בכל אופן - לגבי תיקונים - לפעמים אפשר להסתדר מול היצרן. בסה"כ - רוב המזרימדיות זה מארז ולוח אם.
העמדה שלי - אם אתה לא מתכנן גלישה ו/או הקלטה (לגבי הקלטה כבר יש מכשירים תומכים) - לדעתי עדיף מזרימדיה.
אבל שוב - שווה לקרוא את המאמר המצ"ב, ואת השרשור הלא קצר בעקבותיו.
השאלה היא גם מה אתה רוצה להשיג. מציע לך לקרוא ואז אם יהיו לך עוד התלבטויות - לשאול כאן.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”