המסע בעקבות מטחנת הקפה החדשה שלי, והפעם: מאצר
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הבוקר הייתי בפרס-קפה, וראיתי את המאצר מיני האלקטרונית ואת הסופר ג'ולי. הם עובדים עם שתי המטחנות האלה שם, כדי להגיש קפה (כלומר, עבודה בשטח ולא סתם לתצוגה).
קיבל את פני בחור מאוד (!) נחמד בשם רועי, שלקח אותי מאחורי הדלפק והראה לי את המטחנות בפעולה.
טחנו מהמיני (קפה נטול שלא השתמשנו בו אח"כ) וראיתי גם את הג'ולי עובדת (וגם שתיתי ממנה).
ובכן, אין ספק שהסופר ג'ולי היא בהמה ענקית. אין שום סיכוי שאני מכניס דבר כזה הביתה, ולא חשוב כמה יהללו אותה בפורומי הקפה האמריקאים. אולי למטבח-אחוזתי אמריקאי טיפוסי אין בעיה להכיל בהמה כזו, אבל בבית שלי היא לא תכנס בדלת... יש לי הרגשה שאפילו בשביל כפיר היא תהיה גדולה מדי. בעצם, לא.
המאצר מיני האלקטרונית נראית מעולה. בדיוק בגודל הנכון. הטחינה שלה נהדרת (מזכיר לכם שהיא דוזרלס), מהירה יחסית, ולא ראיתי הרבה גושים. גם הגושים שכבר היו, התפוררו בקלות ביד, כך שמבחינתי זה לא Issue בכלל.
ד"א: בניגוד למיני עם הדוזר (הידנית) שבה הסכינים הן 58 מ"מ, לאלטקרונית יש סכינים 64 מ"מ כמו האחות הג'ולית הגדולה (למרות שהסכינים שונות ולא תואמות אחת לשניה). למרות זאת, הג'ולי טוחנת בקצב בדיוק כפול (4-5 שניות למנה כפולה).
אין ספק שהמאצר הזו מאוד מרשימה.
גם אין ספק שהמאצר הזו מאוד מאוד יקרה.
חיים. קשה.
קיבל את פני בחור מאוד (!) נחמד בשם רועי, שלקח אותי מאחורי הדלפק והראה לי את המטחנות בפעולה.
טחנו מהמיני (קפה נטול שלא השתמשנו בו אח"כ) וראיתי גם את הג'ולי עובדת (וגם שתיתי ממנה).
ובכן, אין ספק שהסופר ג'ולי היא בהמה ענקית. אין שום סיכוי שאני מכניס דבר כזה הביתה, ולא חשוב כמה יהללו אותה בפורומי הקפה האמריקאים. אולי למטבח-אחוזתי אמריקאי טיפוסי אין בעיה להכיל בהמה כזו, אבל בבית שלי היא לא תכנס בדלת... יש לי הרגשה שאפילו בשביל כפיר היא תהיה גדולה מדי. בעצם, לא.
המאצר מיני האלקטרונית נראית מעולה. בדיוק בגודל הנכון. הטחינה שלה נהדרת (מזכיר לכם שהיא דוזרלס), מהירה יחסית, ולא ראיתי הרבה גושים. גם הגושים שכבר היו, התפוררו בקלות ביד, כך שמבחינתי זה לא Issue בכלל.
ד"א: בניגוד למיני עם הדוזר (הידנית) שבה הסכינים הן 58 מ"מ, לאלטקרונית יש סכינים 64 מ"מ כמו האחות הג'ולית הגדולה (למרות שהסכינים שונות ולא תואמות אחת לשניה). למרות זאת, הג'ולי טוחנת בקצב בדיוק כפול (4-5 שניות למנה כפולה).
אין ספק שהמאצר הזו מאוד מרשימה.
גם אין ספק שהמאצר הזו מאוד מאוד יקרה.
חיים. קשה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תאמין לי, לא חסר לרוקי שום דבר. היא מטחנה נהדרת.
פשוט בא לי לשדרג. זה יהיה שדרוג שבבסיסו ההבנה שאני משדרג כי בא לי, וההשפעה על טעם הקפה תהיה כנראה לא גדולה כמו החלפת מכונה או קליה בייתית טריה (משהו כמו להחליף רסיבר במערכת סטריאו. יכול להשפיע מאוד, אבל מינורי מול רמקולים או מקור איכותי יותר).
היות והשדרוג כאן הוא בעל תמורה יחסית מינורית, קשה להצדיק מחיר מטורף כזה למטחנה...
מישהו מכיר מישהו שמוכר מאצר אלקטרונית ביד-שניה?
פשוט בא לי לשדרג. זה יהיה שדרוג שבבסיסו ההבנה שאני משדרג כי בא לי, וההשפעה על טעם הקפה תהיה כנראה לא גדולה כמו החלפת מכונה או קליה בייתית טריה (משהו כמו להחליף רסיבר במערכת סטריאו. יכול להשפיע מאוד, אבל מינורי מול רמקולים או מקור איכותי יותר).
היות והשדרוג כאן הוא בעל תמורה יחסית מינורית, קשה להצדיק מחיר מטורף כזה למטחנה...
מישהו מכיר מישהו שמוכר מאצר אלקטרונית ביד-שניה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
שים לב שהרבה מהאמריקאים לא משתמשים במכל הפולים הענק, במקום הם שמים איזה שהוא צינור תואם ודוחסן או משהוא כבד אחר שידמה משקל של פולי קפה(השפעה על הקפה הניטחן) וממלאים כמות קטנה בכל פעם.
כפי שנאמר יש SUPER JULLY משומשת ביד 2
כפי שנאמר יש SUPER JULLY משומשת ביד 2
בתור אחד שעבר מרוקי למאצר אני יכל לענות,graf כתב:השמח בחלקו...
מה חסר לרוקי שלך?...
המאצר הרבה הרבה הרבה יותר שקטה ורעש הטחינה שלה מעודן. המאצר טוחנת הרבה יותר מהר ועם פחות גושים.
המאצר יפה ומקשטת את המטבח.
זה כמו שתשאל, למה להחליף את הפולסקווגן במרצדס, מה חסר לפולקסווגן?