רסיבר ק"ב יד שניה עם קדם מגבר לפטיפון - דנון AVR-2802 או ימהה RX-V800?
-
boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
איזה מבין שני הרסיברים בכותרת עדיף? מבחינת נתונים הם די דומים, עם עדיפות קלה לדנון שכולל PLII, DTS-ES, DTS Neo:6 ו-5/6/7 Channel Stereo. אני לא בטוח כמה המצבים האלה שימושיים עבורי. DD ו-DTS יש לשניהם. וזה המינימום ההכרחי מבחינתי.
אני מתכוון לחבר לרסיבר את המקורות הבאים:
- Xtreamer (חיבור דיגיטלי)
- נגן בלו-ריי (חיבור דיגיטלי)
- Squeezebox (חיבור אנלוגי)
- פטיפון (חיבור אנלוגי של פטיפון, ללא קדם מגבר חיצוני)
- טלוויזיה (חיבור אנלוגי)
- ווידאו (חיבור אנלוגי)
- מחשב דסקטופ (חיבור דיגיטלי)
- לפאטופ (חיבור אנלוגי)
נתונים טכניים:
- ימהה RX-V800
- דנון AVR-2802
אני מתכוון לחבר לרסיבר את המקורות הבאים:
- Xtreamer (חיבור דיגיטלי)
- נגן בלו-ריי (חיבור דיגיטלי)
- Squeezebox (חיבור אנלוגי)
- פטיפון (חיבור אנלוגי של פטיפון, ללא קדם מגבר חיצוני)
- טלוויזיה (חיבור אנלוגי)
- ווידאו (חיבור אנלוגי)
- מחשב דסקטופ (חיבור דיגיטלי)
- לפאטופ (חיבור אנלוגי)
נתונים טכניים:
- ימהה RX-V800
- דנון AVR-2802
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
לי יש את הימאהה ואני מאוד מרוצה ממנו, קח בחשבון שלכל הסדרה של ה RX-V800 יש בעיה בפוטנציומטר של הווליום הוא מזייף או שלא מגיב. חוץ מזה הוא מעולה, צליל נפלא, עוצמתי מאוד וגם נראה טוב.
הימהה הזה בהחלט רסיבר טוב.CRAZYDIAMOND כתב:לי יש את הימאהה ואני מאוד מרוצה ממנו, קח בחשבון שלכל הסדרה של ה RX-V800 יש בעיה בפוטנציומטר של הווליום הוא מזייף או שלא מגיב. חוץ מזה הוא מעולה, צליל נפלא, עוצמתי מאוד וגם נראה טוב....
רק שהשלט שלו מזעזע ברמות . צריך לשבור את הידיים של מי שתכנן אותו.
כניראה שבאמת על טעם וריח...
ה-800 כמו ה-1000...נשמע סביר מאוד...
לטעמי הוא נשמע אנמי מאוד במצבי ה-normal שלו...מאוד בהיר במיד והגבוהים שלו..
ה-dsp לטעמי עוד יותר מקלקלים את הסאונד...אמנם מצבי ה-defalt נשמעים הכי סבירים...
כאשר מנסים לשנות את תכונמות ה-DSP..התוצאות פשוט לא טובות...לטעמי לפחות...
תודה לאל..שימאהה פנו כמו כל היצרנים ל-room correction נכון יותר.
הסטיראו דו-ערוצי דיי נחות ב-800/1000...במה מאוד צרה וחסרת נוכחות..
גם עם רמקולים איכותיים, התוצאה לא משביעה רצון...
ההבדל בסטיראו שאני הבחנתי לראשונה היה בדגם 2500, שם הpure direct היה נשמע שונה ונקי יותר ממצב הסטיראו הרגיל.
ב-2600 היה שינוי טוב יותר..ויחידת הקדם בהחלט היתה נשמעת "טולורנטי"..
אבל שוב צריכים להסתכל על valu for mony..
אם אתה בכל זאת מחפש מגבר רב -ערוצי עם יכולות נחמדות..אז ה-800 בהחלט נותן מענה יפה עבור -600-500 ש"ח ביד 2 (לא יותר)...
רכשתי כזה מגבר (800) עבור קרוב משפחה לפני כ-3 שנים...ב-700 ש"ח ביד 2...
הדנון כבר איכותי יותר במיוחד בסטיראו הדו-ערוצי...הקולנוע במצב רגיל לא יהווה עליונות כזו גדולה על ה-800..
הדנון לפחות גם תומך ב-6.1 מלא..שזה בהחלט יתרון על ה-800...
הדנון בשוק היד 2..אמור לעלות באיזור ה-1000-1200 שח...לא יותר...
ה-800 כמו ה-1000...נשמע סביר מאוד...
לטעמי הוא נשמע אנמי מאוד במצבי ה-normal שלו...מאוד בהיר במיד והגבוהים שלו..
ה-dsp לטעמי עוד יותר מקלקלים את הסאונד...אמנם מצבי ה-defalt נשמעים הכי סבירים...
כאשר מנסים לשנות את תכונמות ה-DSP..התוצאות פשוט לא טובות...לטעמי לפחות...
תודה לאל..שימאהה פנו כמו כל היצרנים ל-room correction נכון יותר.
הסטיראו דו-ערוצי דיי נחות ב-800/1000...במה מאוד צרה וחסרת נוכחות..
גם עם רמקולים איכותיים, התוצאה לא משביעה רצון...
ההבדל בסטיראו שאני הבחנתי לראשונה היה בדגם 2500, שם הpure direct היה נשמע שונה ונקי יותר ממצב הסטיראו הרגיל.
ב-2600 היה שינוי טוב יותר..ויחידת הקדם בהחלט היתה נשמעת "טולורנטי"..
אבל שוב צריכים להסתכל על valu for mony..
אם אתה בכל זאת מחפש מגבר רב -ערוצי עם יכולות נחמדות..אז ה-800 בהחלט נותן מענה יפה עבור -600-500 ש"ח ביד 2 (לא יותר)...
רכשתי כזה מגבר (800) עבור קרוב משפחה לפני כ-3 שנים...ב-700 ש"ח ביד 2...
הדנון כבר איכותי יותר במיוחד בסטיראו הדו-ערוצי...הקולנוע במצב רגיל לא יהווה עליונות כזו גדולה על ה-800..
הדנון לפחות גם תומך ב-6.1 מלא..שזה בהחלט יתרון על ה-800...
הדנון בשוק היד 2..אמור לעלות באיזור ה-1000-1200 שח...לא יותר...
-
boren
-
- חבר מביא חבר

תודה על התגובות. אני נוטה בכל זאת ללכת על הדנון, אבל שוקל גם אפשרות של קנייה של רסיבר חדש בשביל הנוחות שבחיבור כמה מקורות דרך HDMI. הבעיה היא שממה שראיתי, רסיברים זולים כמו אונקיו TX-SR307 או דנון AVR-1709 לא מעבירים קול ב-HDMI. יש רסיברים בסכומים דומים (רצוי פחות מ-2000 ש"ח) שכן עושים זאת?
אם אתה רוצה משהו טוב תצטרך טיפה להשקיע ולא תצטער: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=ONF7441911
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
היכן ראית שהם לא מעבירים קול ב-hdmi???
אני לא בטוח שההנחה הזו נכונה
אני לא בטוח שההנחה הזו נכונה
-
boren
-
- חבר מביא חבר

2800 ש"ח + 300 ש"ח לקדם מגבר זו חריגה לא קטנה מהתקציב, אבל אני אחשוב על זה.zeev78 כתב:אם אתה רוצה משהו טוב תצטרך טיפה להשקיע ולא תצטער: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=ONF7441911...
בביקורות משתמשים ברחבי הרשת.Borderline1 כתב:היכן ראית שהם לא מעבירים קול ב-hdmi???
אני לא בטוח שההנחה הזו נכונה...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

תוכל להפנות אותי - זה חדש לי
חשבתי ש hdmi מהגדרתו התקנית מעביר קול (כשיש כזה להעברה) כחלק מהתקן
אני מחריג מהנ"ל העברות מ-DVI ל-hdmi במתאם - זהמעביר מה שיש וב-DVI אין קול מלכתחילה
חשבתי ש hdmi מהגדרתו התקנית מעביר קול (כשיש כזה להעברה) כחלק מהתקן
אני מחריג מהנ"ל העברות מ-DVI ל-hdmi במתאם - זהמעביר מה שיש וב-DVI אין קול מלכתחילה
-
boren
-
- חבר מביא חבר

[left]
Denon AVR-1709
http://www.amazon.com/review/REUDKKR21G ... r_rdp_perm
"The HDMI inputs to this thing can't convert audio. Unbelievable. That means you have to have a seperate audio connection for each HDMI input. If you buy ANY Denon model better than this one, it will do it. And the kicker, the really messed up thing? Well, there are only TWO optical audio inputs... for the THREE HDMI inputs! That doesn't make any sense. If the receiver can't process the audio from the HDMI inputs, you should have THREE optical inputs (one for each HDMI input). Sure, there are some coax audio inputs, but who uses coax?!?! This thing is getting returned ASAP. I'm going with the next model up, the AVR-789, which does process audio from the HDMI inputs and also has on-screen menu/setup (the AVR-1709 does not)."
Onkyo TX-SR307
http://www.amazon.com/Onkyo-TX-SR307-5- ... B001VEI0QK
"The HDMI passthrough is bunk. It does not look at the audio through the HDMI, which I specifically asked about and was misinformed. NO AUDIO THROUGH HDMI! You must attach a seperate audio in cable, which is not a big deal but for two reasons. 1) this receiver only has two optical inputs and one coaxial audio inputs (so only three surround audio inputs, and no popular product right now using optical, so you really only have two surround inputs) and 2) The inputs are not assignable to the HDMI, so you actually only have one optical input that will work while your HDMI pass through is working. Essentially, if you use HDMI through this unit, you are restricted to one optical audio input and the other is dedicated to "CD" so you can run a separate HDMI cable to your TV, but this defeats the entire purpose of HDMI on the receiver. Not a big deal to me, but may be a deal breaker for you. So, to repeat, and summarize, HDMI INPUTS ON RECEIVER ARE NOT FUNCTIONAL ENOUGH FOR YOU TO EFFECTIVELY USE THEM. "
[/left]
Denon AVR-1709
http://www.amazon.com/review/REUDKKR21G ... r_rdp_perm
"The HDMI inputs to this thing can't convert audio. Unbelievable. That means you have to have a seperate audio connection for each HDMI input. If you buy ANY Denon model better than this one, it will do it. And the kicker, the really messed up thing? Well, there are only TWO optical audio inputs... for the THREE HDMI inputs! That doesn't make any sense. If the receiver can't process the audio from the HDMI inputs, you should have THREE optical inputs (one for each HDMI input). Sure, there are some coax audio inputs, but who uses coax?!?! This thing is getting returned ASAP. I'm going with the next model up, the AVR-789, which does process audio from the HDMI inputs and also has on-screen menu/setup (the AVR-1709 does not)."
Onkyo TX-SR307
http://www.amazon.com/Onkyo-TX-SR307-5- ... B001VEI0QK
"The HDMI passthrough is bunk. It does not look at the audio through the HDMI, which I specifically asked about and was misinformed. NO AUDIO THROUGH HDMI! You must attach a seperate audio in cable, which is not a big deal but for two reasons. 1) this receiver only has two optical inputs and one coaxial audio inputs (so only three surround audio inputs, and no popular product right now using optical, so you really only have two surround inputs) and 2) The inputs are not assignable to the HDMI, so you actually only have one optical input that will work while your HDMI pass through is working. Essentially, if you use HDMI through this unit, you are restricted to one optical audio input and the other is dedicated to "CD" so you can run a separate HDMI cable to your TV, but this defeats the entire purpose of HDMI on the receiver. Not a big deal to me, but may be a deal breaker for you. So, to repeat, and summarize, HDMI INPUTS ON RECEIVER ARE NOT FUNCTIONAL ENOUGH FOR YOU TO EFFECTIVELY USE THEM. "
[/left]
המחיר לאחר התמקחות יהיה נמוך יותר ממה שרשום במחירון. למה צריך קדם מגבר? מדובר ברסיבר לא במגבר.boren כתב:2800 ש"ח + 300 ש"ח לקדם מגבר זו חריגה לא קטנה מהתקציב, אבל אני אחשוב על זה.zeev78 כתב:אם אתה רוצה משהו טוב תצטרך טיפה להשקיע ולא תצטער: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=ONF7441911...
בביקורות משתמשים ברחבי הרשת.Borderline1 כתב:היכן ראית שהם לא מעבירים קול ב-hdmi???
אני לא בטוח שההנחה הזו נכונה......
-
boren
-
- חבר מביא חבר

הסיגנל שיוצא מפטיפון דורש הגברה מיוחדת, ולכן צריך קדם מגבר לפטיפון (בלעז phono stage / pre-amp). יש רסיברים שבהם מובנה קדם מגבר כזה, אבל ברוב הרסיברים העכשווים (במיוחד במחירים הזולים) הוא לא קיים וצריך להוסיף קופסה חיצונית. הנה דיון שפתחתי לאחרונה בנושא הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 56#1071556
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 56#1071556
boren כתב:הסיגנל שיוצא מפטיפון דורש הגברה מיוחדת, ולכן צריך קדם מגבר לפטיפון (בלעז phono stage / pre-amp). יש רסיברים שבהם מובנה קדם מגבר כזה, אבל ברוב הרסיברים העכשווים (במיוחד במחירים הזולים) הוא לא קיים וצריך להוסיף קופסה חיצונית. הנה דיון שפתחתי לאחרונה בנושא הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 56#1071556...
אתה מבלבל בין 2 דברים שונים לגמרי ובגלל זה לא הבנתי אותך
-
boren
-
- חבר מביא חבר

תעזור לי להבין מה אני מבלבל. הרכיב שדרוש לי כדי לחבר פטיפון לרסיבר שחסר בו מצב Phono לא נקרא "קדם מגבר לפטיפון"?
חשבתי שהתכוונתה לPRE AMP זה הכל. רד מהנושאboren כתב:תעזור לי להבין מה אני מבלבל. הרכיב שדרוש לי כדי לחבר פטיפון לרסיבר שחסר בו מצב Phono לא נקרא "קדם מגבר לפטיפון"?...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

חידשת לי
אני לא האמנתי עד שלא קראתי
זה נראה לי נוון מכוון של הדגמים האלו על מנת להסיט רוכשים לסדרות הגבוהות יותר.
לא ראיתי את זה באף התייחסות לרסיברים האלה כאן באתר ולמיטב זכרוני היו כאלו שקראתי
זה פרמטר מאד משמעותי להחלטה על רכישה
תודה וסליחה על חוסר האמון הראשוני שלי בעניין
אני לא האמנתי עד שלא קראתי
זה נראה לי נוון מכוון של הדגמים האלו על מנת להסיט רוכשים לסדרות הגבוהות יותר.
לא ראיתי את זה באף התייחסות לרסיברים האלה כאן באתר ולמיטב זכרוני היו כאלו שקראתי
זה פרמטר מאד משמעותי להחלטה על רכישה
תודה וסליחה על חוסר האמון הראשוני שלי בעניין
- AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 936
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
הבעיה בפוטנציומטר ניתנת לתיקון תוך 5 עד 10 דקות גג.
פשוט פותחים את הפאנל הקדמי, מגיעים לכרטיס שנמצא מקדימה, לרכיב האלקטרוני הזה שמדמה פוטנציומטר,
פותחים את החובקים עם פלאייר שפיץ בעדינות, מוציאים החוצה, מנקים טוב טוב, מחזירים.... כמו חדש ! בהצלחה
זה קרה לי בדגם DSP-AX1 , וזה לא אופייני רק לדגם הספציפי RX-V800.. זה קורה לכל הפוטנציומטרים הדיגיטליים במוקדם או במאוחר, וזה ניתן לתיקון פשוט וקל.
פשוט פותחים את הפאנל הקדמי, מגיעים לכרטיס שנמצא מקדימה, לרכיב האלקטרוני הזה שמדמה פוטנציומטר,
פותחים את החובקים עם פלאייר שפיץ בעדינות, מוציאים החוצה, מנקים טוב טוב, מחזירים.... כמו חדש ! בהצלחה
זה קרה לי בדגם DSP-AX1 , וזה לא אופייני רק לדגם הספציפי RX-V800.. זה קורה לכל הפוטנציומטרים הדיגיטליים במוקדם או במאוחר, וזה ניתן לתיקון פשוט וקל.