שלום לכל החברים
האם יש סטרימר שיכול לתפקד כמקור מוצלח בדו ערוצי?
אני ניסיתי שני סטרימרים wdtv xetremear שנהם היו כישלון בתחום הזה
אשמח לחוות דעת של אחד החברים
danlior כתב:אני שנים עובד עם ה-DVICO המשמש כטרנספרט ומחובר ל-DAC חיצוני איכותי.
התוצאה מוצלחת במיוחד והוא עומד אחד מול אחד עם הרבה טרנספורטים CD די יקרים ומוצלחים ששמתי מולו.
לגבי הביצועים שלו ושל ה-SB3 כמקור מלא כולל המרה לאנאלוג, המושג "זוועה" מאוד יחמיא להם.
...
יצא לי לשמוע את הסט אפ המשובח של danlior ואני מסכים עם דבריו, בעזרת DAC איכותי התוצאה שוות ערך לטרנספורט CD מאוד יקר. השאלה היא איך הוא יתפקד עם DAC זול יותר כמו הDACMAGIC של קיימברידג אודיו.
תודה ידידי, עלית על נקודה נכונה. לסטרימרים, כמו לנגני DVD יש JITTER יחסית גבוה, בטח גבוה מזה של טרנספורט יעודי ל-CD בלבד. השאלה כיצד ה-DAC יכול להתמודד עם זה. ה-DAC הקודם שלי הסתדר עם זה מצוין ונשמע מעולה ול-DAC העכשווי שלי בכלל יש מנגנון פנימי של רקלוקינג וביטול הג'יטר. DAC זול יוכל לא לאהוב את זה ולהישמע פחות טוב. צריך תמיד לנסות ולראות. ה-DAC של קיימברידג' דווקא די מוצלח וכולל בתוכו צ'יפים סטנדרטים אך מוצלחים ועדכניים.
feldmanp
אין חוקים, תלוי באיזה CD מדובר ובאיזה DAC. ההגיון אומר שככל שהמוצר יותר מופרד הוא ישמע יותר טוב ממוצר שעושה כמה תפקידים אבל לא תמיד. ישנם הרבה DACים נפרדים שהם דרק ויש גם נגני CD עם כניסה דיגיטלית מדהימים. של DCI למשל, אחד הטובים ששמעתי.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
feldmanp כתב:
ועוד שאלה עקרונית - במידה וברשותי רסיבר ולא מגבר סטריאו האם DAC ישפר משמעותית?
...
זה לקשור לאופן ההגברה, מגבר סטראו או רסיבר, אלה לאיפה נעשית ההמרה קרי איפה נמצא ה Digital Audio Converter. כמו שנאמר קודם, כעקרון DAC חיצוני ישפר, בפועל צריך לבדוק את זה אצלך.
feldmanp כתב:מצטער על הבורות, אך מה זה JITTER??
ועוד שאלה עקרונית - במידה וברשותי רסיבר ולא מגבר סטריאו האם DAC ישפר משמעותית?
...
ג'יטר - סטיה או פיקשוש בפולסים של סיגנל דיגיטלי. דבר שגורם למקור להגיע להמרה לאנאלוג לא באופן שונה בה הוא נמצא על גבי התקליטור או על גבי זיכרון האיחסון.
לשאלתך השניה, אם ברשותך רסיבר עם הגברה איכותית אך DAC בינוני ואתה קונה DAC חיצוני איכותי אז בהחלט כן
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
לי יש סטרימר של HDX1000 שמחובר לימהה RXV2600 בקואקס ושומעים נהדר. לימהה יש DAC של BurrBrown וכנראה זה עושה את ההבדל.
אין פה שום כוונה להשוות לנגן יעודי, אבל אני דיי מרוצה.