עזרה בחיבור מחשב לשידור HD על LCD
שלום,
היום קיבלתי LCD חדשה: TOSHIBA 37WL58.
אני רוצה לשדר לה תכני HD שיש לי במחשב, אבל ניתקלתי בבעיה...
חיברתי קבל RGB מהמחשב לLCD, וכשרציתי לשחק עם הרזולוציות, ראיתי שאין לי אפשרות לשדר ברזולוציות של 1280x720 או על 1920x1080 שלפי הבנתי מתאימות ל-720p ו- 1080i. קראתי קצת ב-spec של ה-LCD וכתוב שם שבחיבור PC-MODE יש אפשרות לקלוט אותות רק של-VGA, SVGA ו-XGA.
מספר שאלות:
1) האם אני צריך לקנות כרטיס מסך עם יציאת DVI?
2) האם יש כרטיסי מסך עם יציאת HDMI?
3) האם אני יכול לחבר קבל DVI לכניסת ה-HDMI ב-LCD? זה אותו סוג חיבור או שצריך מתאם? אקטיבי ?
4) שידור אות הוידאו זהה ב-DVI ו-HDMI? כלומר על שניהם אפשר לשדר 1080 ו-720?
5) ב-spec של ה-LCD כתוב שאין להשתמש בכניסת ה-HDMI לחיבור PC. יש סיבה הגיונית? להתעלם?
6) המלצה על כרטיס מסך מתאים וזול, המחשב שלי טיפה ישן ואני לא אשדרג אותו כרגע, בכל מקרה הייתי רוצה לקנות מתישהו כרטיס בחיבור PCI-EXPRESS לכן אני לא רוצה להשקיע כרגע יותר מידי בכרטיס. אני צריך כרטיס עם חיבור AGP, המלצות?
בתודה מראש לכל המגיבים.
היום קיבלתי LCD חדשה: TOSHIBA 37WL58.
אני רוצה לשדר לה תכני HD שיש לי במחשב, אבל ניתקלתי בבעיה...
חיברתי קבל RGB מהמחשב לLCD, וכשרציתי לשחק עם הרזולוציות, ראיתי שאין לי אפשרות לשדר ברזולוציות של 1280x720 או על 1920x1080 שלפי הבנתי מתאימות ל-720p ו- 1080i. קראתי קצת ב-spec של ה-LCD וכתוב שם שבחיבור PC-MODE יש אפשרות לקלוט אותות רק של-VGA, SVGA ו-XGA.
מספר שאלות:
1) האם אני צריך לקנות כרטיס מסך עם יציאת DVI?
2) האם יש כרטיסי מסך עם יציאת HDMI?
3) האם אני יכול לחבר קבל DVI לכניסת ה-HDMI ב-LCD? זה אותו סוג חיבור או שצריך מתאם? אקטיבי ?
4) שידור אות הוידאו זהה ב-DVI ו-HDMI? כלומר על שניהם אפשר לשדר 1080 ו-720?
5) ב-spec של ה-LCD כתוב שאין להשתמש בכניסת ה-HDMI לחיבור PC. יש סיבה הגיונית? להתעלם?
6) המלצה על כרטיס מסך מתאים וזול, המחשב שלי טיפה ישן ואני לא אשדרג אותו כרגע, בכל מקרה הייתי רוצה לקנות מתישהו כרטיס בחיבור PCI-EXPRESS לכן אני לא רוצה להשקיע כרגע יותר מידי בכרטיס. אני צריך כרטיס עם חיבור AGP, המלצות?
בתודה מראש לכל המגיבים.
כדאי לקנות כרטיס מסך עם יציאה כפולה VGA ו- DVI. החיבור למסך יהיה באמצעות ה- DVI. חיבור ה- VGA הוא נוח כדי לחבר למסך רגיל (גם לצורך טיפול בתקלות). דוגמא לכרטיס הוא ה- Nvidia 6600.
מומלץ לרכוש כרטיס שיודע לשדר אותות של HDTV . אחרת תצטרף לקנות 2 כרטיסים : כרטיס מסך רגיל וכרטיס כמו MyHD על מנת לקבל את האיכות של HD
החיבור למסך הוא באמצעות בכניסת ה- HDMI הוא אפשרי. אפשר לרכוש כבל מ- DVI ל- HDMI או לחילופין להשתמש בכבל שמגיע יחד עם הכרטיס מסך (DVI ל- DVI) ולקנות מתאם מ- DVI ל- HDMI (בערך 90 שקלים)
שידור האות ב- DVI ו- HDMI נותן בשני המקרים איכות של HD.
לגבי שאלה 5 - לא ברור מדוע . אצלי עובד מול מסך של לווה.
ערן
מומלץ לרכוש כרטיס שיודע לשדר אותות של HDTV . אחרת תצטרף לקנות 2 כרטיסים : כרטיס מסך רגיל וכרטיס כמו MyHD על מנת לקבל את האיכות של HD
החיבור למסך הוא באמצעות בכניסת ה- HDMI הוא אפשרי. אפשר לרכוש כבל מ- DVI ל- HDMI או לחילופין להשתמש בכבל שמגיע יחד עם הכרטיס מסך (DVI ל- DVI) ולקנות מתאם מ- DVI ל- HDMI (בערך 90 שקלים)
שידור האות ב- DVI ו- HDMI נותן בשני המקרים איכות של HD.
לגבי שאלה 5 - לא ברור מדוע . אצלי עובד מול מסך של לווה.
ערן
אני קצת מבולבל שיו לי עוד כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור:
1) מה זה אומר שכרטיס מסך הוא HD ready? יציאת DVI ויכולת שידור ברזולוציות המתאימות? אפשר להניח שכל כרטיס עם יציאת DVI מתאים לשידור HD?
2) בקשר ל-6600. יש הבדל בין הרגיל לבין ה-GT?
3) יצרנית מומלצת ל-6600: gigabyte, XFX, asus, חברה אחרת?
4) הספק-כוח במחשב הוא עם הספק של 300W, מחוברים לי 4 כוננים קשיחים (אחד חיצוני) וכונן DVD, האם אני אוכל להעמיס עוד כרטיס מסך כמו ה-6600GT למשל על הספק-כוח?
תודה!
1) מה זה אומר שכרטיס מסך הוא HD ready? יציאת DVI ויכולת שידור ברזולוציות המתאימות? אפשר להניח שכל כרטיס עם יציאת DVI מתאים לשידור HD?
2) בקשר ל-6600. יש הבדל בין הרגיל לבין ה-GT?
3) יצרנית מומלצת ל-6600: gigabyte, XFX, asus, חברה אחרת?
4) הספק-כוח במחשב הוא עם הספק של 300W, מחוברים לי 4 כוננים קשיחים (אחד חיצוני) וכונן DVD, האם אני אוכל להעמיס עוד כרטיס מסך כמו ה-6600GT למשל על הספק-כוח?
תודה!
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
nirdil,
אל תסתבך עדיין, תוריד POWERSTRIP ותוציא מהמחשב רזולוציה התואמת ל-NATIVE של המסך שלך.
אני לא חושב שיש הצדקה לשדרג כרטיס מסך בשלב זה רק בשביל החיבור למסך.
אגב - איך חיברת מהמחשב למסך ה-LCD? אין הרבה כרטיסי מסך שיודעים להוציא RGB (בטח לא ישן). אולי COMPONENT?
אל תסתבך עדיין, תוריד POWERSTRIP ותוציא מהמחשב רזולוציה התואמת ל-NATIVE של המסך שלך.
אני לא חושב שיש הצדקה לשדרג כרטיס מסך בשלב זה רק בשביל החיבור למסך.
אגב - איך חיברת מהמחשב למסך ה-LCD? אין הרבה כרטיסי מסך שיודעים להוציא RGB (בטח לא ישן). אולי COMPONENT?
Good advise $5, me shut up $10
i've connected the computer using the standard monitor output from the video card (VGA or RGB or whatever its called).
anyway are you sure it is possible o broadcast HD on such connection? the TV manual says the max resolution on this is
1024x768
nir
anyway are you sure it is possible o broadcast HD on such connection? the TV manual says the max resolution on this is
1024x768
nir