לה-פבוריטה [פוצל]
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יצא לך פעם לטעום לה פבוריטה בסטאפ מקצועי? (כלומר, לא בפיצוציה, אלא ביד מיומנת עם קפה טרי ומטחנה טובה)
מעניין איך הן. בכל זאת, מכונות כחול-לבן, הייתי מעדיף לרכוש אחת כזו על כל חו"לניקית.
מעניין איך הן. בכל זאת, מכונות כחול-לבן, הייתי מעדיף לרכוש אחת כזו על כל חו"לניקית.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 17/04/2010 8:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש להם מבצע של מכונת ג'וניור ומטחנה באיזה 8K.
אם אי פעם אני אחזור למשאבה זה יהיה לזה (או אלקטרה מיקרוקאסה בעצם...)
קצת זמן ונוציא ממנה מטעמים - יש הרבה אנשים טובים על לה פבוריטה אבל לא יהיה להם אף פעם זמן להוציא אספרסו מצוין בשבילך.
הייתי היום בבברית והיתה שם צ'ימבלי 2 ראשים - האספרסו היה בסדר ולא יותר כי לא היה לבחור שם זמן יותר מדי והקפה עמד שם עם המטחנה בשמש...
אם אי פעם אני אחזור למשאבה זה יהיה לזה (או אלקטרה מיקרוקאסה בעצם...)
קצת זמן ונוציא ממנה מטעמים - יש הרבה אנשים טובים על לה פבוריטה אבל לא יהיה להם אף פעם זמן להוציא אספרסו מצוין בשבילך.
הייתי היום בבברית והיתה שם צ'ימבלי 2 ראשים - האספרסו היה בסדר ולא יותר כי לא היה לבחור שם זמן יותר מדי והקפה עמד שם עם המטחנה בשמש...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

58 מ"מ סטנדרטי + מחליף חום כמו באזרה \ צ'ימבלי.
תבחנו טוב טוב את הפבוריטה לפני ההחלטה. מניסיון קצר עם דגם מסויים (אל תשאלו אותי איזה) הראש התחמם יותר מדי וגם הורדה של לחץ הדוד לא עזרה. אני כמובן לא רוצה שישתמע שזו בעיה קבועה עם הדגם או היצרן אבל פשוט צריך להתנסות עליהן כמו שצריך לפני הרכישה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לי יצא לטעום אספרסו נהדר באווא כשהלכתי לפני כחודש+ לביקור בחיפה ... התערובת היתה "טזורו", המכונה לה-פבוריטה 2 ראשים ומטחנת אובל. קפה מעולה ! אולי האספרסו הטוב ביותר ששתיתי ...moti_r כתב:יצא לך פעם לטעום לה פבוריטה בסטאפ מקצועי? (כלומר, לא בפיצוציה, אלא ביד מיומנת עם קפה טרי ומטחנה טובה)
מעניין איך הן. בכל זאת, מכונות כחול-לבן, הייתי מעדיף לרכוש אחת כזו על כל חו"לניקית....
דווקא המכונות עושות רושם לא רע בכלל, יצא לי לראות בהרבה מקומות אותן רק חבל שבדרך כלל מי שעובד איתן אין לו כל כך מושג בהכנת קפה.
דרך אגב מוטי כשחיפשתי מטחנה (לפני הקומפאק) יצא לי לברר אצלם מחיר על המאצר מיני האלקטרונית וממה שאני זוכר הם היו יקרים יותר מנני בכ 10%.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לפני שהתחלתי לקלות בבית, הקפה המועדף עלי היה "טזורו זהב" של אווא.כפיר_ש כתב:לי יצא לטעום אספרסו נהדר באווא כשהלכתי לפני כחודש+ לביקור בחיפה ... התערובת היתה "טזורו", המכונה לה-פבוריטה 2 ראשים ומטחנת אובל. קפה מעולה ! אולי האספרסו הטוב ביותר ששתיתי ......
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
בתקופת הבריקה לפני הקלייה העצמית, זה היה גם המועדף עליי... למרות שקניתי אותו לא הכי טרי בעולם קלוי בסילו בתוך חנות תבלינים.joncafe כתב:לפני שהתחלתי לקלות בבית, הקפה המועדף עלי היה "טזורו זהב" של אווא.כפיר_ש כתב:לי יצא לטעום אספרסו נהדר באווא כשהלכתי לפני כחודש+ לביקור בחיפה ... התערובת היתה "טזורו", המכונה לה-פבוריטה 2 ראשים ומטחנת אובל. קפה מעולה ! אולי האספרסו הטוב ביותר ששתיתי .........
הזרימה באמת מהירה.moti_r כתב:סרטונים יפים. חלקם יכול לשמש מדריך ראשוני גם לשימוש ביתי.
לטעמי זרימת הקפה שלו קצת מהירה מדי, וגם הקרמה דלילה.
איזו מטחנה זו? מישהו מזהה?...
זאת המטחנה
http://www.la-favorita.co.il/מטחנת-אובל.htm
ערב טוב
יש לי את הOBEL הגדולה 64 ממ סכינים שטוחות. מטחנה מעולה בנוייה היטב במיפרט מסחרי.
המטחנה גדולה וגבוהה אך למי שאין בעיית מקום זאת בחירה מעולה ,במיוחד שיד שניה במחירים נמוכים.
לפי התרשמות שלי היא ברמה של ה MAZZER SUPER JOLLY אך בעיצוב אחר(בעייתי משהוא).
יש לי את הOBEL הגדולה 64 ממ סכינים שטוחות. מטחנה מעולה בנוייה היטב במיפרט מסחרי.
המטחנה גדולה וגבוהה אך למי שאין בעיית מקום זאת בחירה מעולה ,במיוחד שיד שניה במחירים נמוכים.
לפי התרשמות שלי היא ברמה של ה MAZZER SUPER JOLLY אך בעיצוב אחר(בעייתי משהוא).
1200 בת 3 שנים (תאריך הייצור מופיע על המכונה 2007)
ציוד משומש זו אלטרנטיבה לבעלי סבלנות שיודעים מה הם מחפשים.
אגב יש ברשת מכונות ומטחנות ברמה הגבוה ביותר שבד"כ הם לשימוש מסחרי, אך לבעלי מקום או שיגעון אפשר לקבל ציוד שבתור חדש אפשר רק לחלום עליו(מכונות שעלו 30000 שח לפני 5 שני נמכרות בין 4000 ל6000 שח).הכלעיניין של הצע וביקוש.
ציוד משומש זו אלטרנטיבה לבעלי סבלנות שיודעים מה הם מחפשים.
אגב יש ברשת מכונות ומטחנות ברמה הגבוה ביותר שבד"כ הם לשימוש מסחרי, אך לבעלי מקום או שיגעון אפשר לקבל ציוד שבתור חדש אפשר רק לחלום עליו(מכונות שעלו 30000 שח לפני 5 שני נמכרות בין 4000 ל6000 שח).הכלעיניין של הצע וביקוש.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני מכיר בחור עם לה פבוריטה 2 ראשים בת שנה בבית - עלתה לו 800 ש"ח...
בקרוב הוא ישיג מטחנה בחינם (ככה הוא אמר) הכל ממסעדות שנסגרו.
בקרוב הוא ישיג מטחנה בחינם (ככה הוא אמר) הכל ממסעדות שנסגרו.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
יש לי חבר שבבעלותו בית קפה, גם מכור רציני לקפה. תמיד אומר לי שניתן להשיג מכונה ראש אחד 2 דודים משופצת קומפלט באזור ה2000 ש"ח.
ד"א, חיפשתי ביד 2 בציוד לעסקים ומצאתי מטחנה מאזר ב1000 (אני מניח שפחות בהרבה אחרי מיקוח).
ד"א, חיפשתי ביד 2 בציוד לעסקים ומצאתי מטחנה מאזר ב1000 (אני מניח שפחות בהרבה אחרי מיקוח).