שרשורי מחיר פופקורן

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78900
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #1 

חברים,

שרשורים שכל תכליתם זה לפרסם את החנויות השונות ו׳/או מחיר של הפופקורן ימחקו.

אין שום סיבה לפתיחה של כ״כ הרבה שרשורים שכל המטרה שלהם זה לפרסם חנות ספציפית.  

תודה על ההבנה.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

האמת, אני לא מבין את הצעד הזה...

מה ההבדל בין השרשור שאני פתחתי לשרשור ״רכישת פופקורן C200 בארץ״, שכל תכליתו הוא המחיר של הדגם המדובר ברשת KSP.

אני מציע שתנהג במדיניות שווה ולא תעשה אפליות, במיוחד כשאתה הגבת באופן אישי בשרשור השני...

במקרה הקיצוני, יכולת לבקש לשנות את שם השרשור.

אם תקרא את השרשור הראשון (C200), תגלה שחסכתי למספר אנשים סכום לא מבוטל ואני חושב, שבין השאר, זאת מטרתו של הפורום.

לא זכור לי שהסרת שרשורים במקרים רבים שבהם דיברו, חברי פורום ותיקים, על ״העולם הדיגיטלי״, למשל, פרסמו מחירים של מוצרים והזכירו אנשים באופן ספציפי (הם מאוד נחמדים שם ואין לי שום דבר נגדם).

בכל אופן, אני חושב שנעשה פה עוול.

מיותר לציין שאין לי כל קשר לרשת KSP.

אז למה בעצם חברי הפורום לא זכאים לדעת שמוצר מסוים נמכר במחיר אטרקטיבי?

מה קרה, מישהו מהמתחרים נלחץ?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

זה בדיוק העניין, יש כאן כבר עודף של שרשורים מהסוג הזה וזה לא מטרת הפורום. מה היה רע בשרשור המקורי שהיה צריך לפתוח עוד שרשורים בנושא?

זה נחמד שאפשר לחסוך כמה שקלים למישהו, אבל כשזה הופך לחזות הכל וכאשר תמיד מדובר "במקרה" באותה חנות נפלאה (שאגב, למי שלא יודע, איימה עלינו בעבר בתביעה כי מישהו בפורום כתב משהו שלא מצא חן בעיניה).

לא מקובל לחלוטין פרסומות בפורום ולא היה לשרשור שלך שום פונקציה אחרת מאשר פרסומת לאותה חנות. יש עוד מבצעים ועוד שרשורים שעלולים לעניין את הקהל הרחב, אבל שהפונקציה המרכזית שלהם היא לעודד מכירה בחנות או רשת ספציפית וגם הודעות כאלה מוסרות באופן תדיר. אם חנות מסויימת רוצה לפרסם מחירים, היא לא צריכה לעשות זאת דרכך, יש מסלולי פרסום ידועים ומוכרים ומקום הפרסומות הללו איננו בפורום.

ולא, אף מתחרה לא פנה אלינו, דווקא משתמשים מהשורה פנו אלי לשאול איך אנחנו מתירים לחנות לפרסם שוב ושוב בפורום בעוד שאנחנו כל הזמן אומרים שהפורום איננו מסחרי ושפעילות כזו אסורה בו.

את השרשורים שהיו אינני מסיר, כך שאי אפשר להלין שאנשים חס ושלום לא יודעים על קיום המבצעים הללו.

בקיצור, לא עוד.

ואגב, אם יהיה שרשורים על העולם הדיגיטלי, או על כל עוסק בתחום אחר (קרי: גורמות לי תחושה שמדובר במשהו מאורגן ולא הודעות פשוטות וליגיטימיות) אז גם ההודעות הללו יוסרו. מכיוון שאינך יודע איזה הודעות מוסרות ואיזה לא (תתפלא לשמוע שביום ממוצע מוסרות לא מעט הודעות) אז אני חושב שאינך יכול להתלונן על עוול כלשהו.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

שוב, משום מה יש רמיזות בתגובה שלך שמישהו עומד מאחורי ושיש לי נגיעה אישית לנושא.

השרשור הקודם דיבר על ה-C200 ופה השרשור נפתח סביב ה-A200 (גם זיו תהה מה יהיה התמחור של הרשת במקרה זה).

מעניין לדעת מי הם ה״חברי הפורום״ היקרים שהפריע להם איזכור המחיר של הפופקורן ומה המניעים שלהם.

אני חושב שהתחרות מבורכת ושכל חברי הפורום מרוויחים מכך, ובהחלט לא פסול לעשות באז חיובי כשיש מחיר אטרקטיבי של מוצר
כלשהו.

אני, דרך אגב, רכשתי את אחד המוצרים בחו״ל ולא ״כואב״ לי כאשר מופיע מחיר זול ממנו בארץ, אלא אני מפרגן. בניגוד, כמובן, לגורמים מסוימים פה בארץ...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

Irus

משום מה יש לך רמיזות כאילו אינטרס עיסקי של גופים חיצוניים עומד מאחורי ההחלטה להעלים את השרשור שלך.

למען הסדר הטוב, איני מאשימך בדבר.

יש לי בעיה עם החנות הספציפית שמקדמת את ענייניה באתר באופן שלדעתי אינו ראוי.

קרא את מה שכתבתי בשרשור המבצעים. אנחנו לא מפרסמים מחירים או מקדמים חנויות אלא עוסקים במוצרים עצמם בפורום.

עקרונית אתה צודק וגם השרשור השני לא היה צריך להיות כאן. ואכן אעביר אותו לפורום המתאים עבורו.

המדרון חלקלק וקל מאוד היה להתיר את כל הדיונים הללו (פחות עבודה למנהלים), מה שיכול בטווח הקרוב לעזור אולי לחבי האתר אבל מכיוון שזה יטיל צל כבד של מסחריות על הפורום כמדומני שזה יהרוס את האתר ויבול את היתרון האיכותי שטמון בו בשנים האחרונות.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני מבין ומקבל את מה שאתה אומר.

השאלה האם ניתן להפנות את חברי הפורום (הזה) למבצעים ומחירים אטרקטיבים של מוצרים מסוימים, מבלי לעשות פרסום או לעבור על חוקי הפורום?

לגבי הבעיות עם הרשת הספציפית, אני לא מודע לזה, ואני יכול להגיד לך שגם בשרשור המדובר הם קיבלו הרבה ביקורת לא כל כך חיובית ואף נאלצו למכור חלק מן המוצרים במחיר שאני לא בטוח שאפשר להרוויח ממנו.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #7 

irus יש את הפורום מסחר שיווק ושירות שבו זה מתאים ובנוסף גם יש שם שרשור של "מבצעים מיוחדים" או משהו בסגון :wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

knazi כתב:irus יש את הפורום מסחר שיווק ושירות שבו זה מתאים ובנוסף גם יש שם שרשור של "מבצעים מיוחדים" או משהו בסגון :wink:
...
השירשור מיועד למבצעים מחו"ל. שים לב.
מבצעים מישראל מוסרים שכן זהו פרסום.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

lrus

אם יש ערך להודעה מעבר לפרסום נטו (השרשור ההוא כבר מזמן לא רק על המחיר) אז אין לי בעיה עם זה.

אם מדובר על מבצעים אז אני לא מעוניין בהודעות כאלה בפורום. לא משנה של מי המוצר, מי היבואן או מי החנות שמוכרת את זה.

מי שרוצה לפרסם מבצע, שיקח באנרים.

נכון, התחום אפור ולעיתים אנחנו מגיבים מאוחר (אם לא הייתי מקבל דיווח על השרשור שלך יתכן ולא הייתי שם לב אליו) וזה לעיתים נותן תחושה של אי עקביות או אחידות.

אני יכול להודיע, קבל עם ועידה, מעניין אותי רק דבר אחד - שמירת הנקיון של הפורום מאינטרסים והטיות מסחריות. אם נתיר לחנות אחת, נאלץ לאשר דברים דומים לכולם והתוצאה תהיה לא פחות מהרסנית לאתר ולפורום.

אני לא מעוניין בהודעות על מבצעים בפורום, כי מהר מאוד כל מה שיהיה בפורום זה רק הודעות עם מחירים ומבצעים. לא בשביל זה הקמנו את הפורום וזה לא מה שהתכוון המשורר.

במובן הזה אנחנו עקביים כבר חמש שנים ללא שינוי קטן בכיוון - אני חושב שאנחנו ברורים מאוד בכיוון. לצערי אני נחשף להמון נסיונות להחדיר תוכן מסחרי לפורום ולא קל להדוף את הזבל הזה (8 הודעות הוסרו דקה לפני השרשור שלך...)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

אירוס
אם אפשר רק להוסיף, ואולי להבהיר הפורום אמנם נותן במה ומאפשר להקל על הצרכנים, אבל הפורום גם צריך להיות נקי מבחינה מאינטרסים מסחריים וגם אמור לקיים את עצמו.
כאשר מדובר באזכור החנות בו אדם רכש מוצר, ואזכור המחיר, זה ברמת הסביר, גם כשמדברים על השירות שקיבלו. אבל כשמתחילים לחזור שוב ושוב ושוב על המחיר בחנות מסויימת - גם אם אין משהו שעומד מאחורי זה, זה פרסום חינם שאין לו מקום באתר.
הרי אם חנות זו או אחרת רוצה לפרסם את המחיר שובר שוק שלה, היא יכולה לפנות ולשים באנרים כאוות נפשה.
מעבר לכך - תחשוב שאם נאפשר לכל אחד לשים מודעה כזו, זה באמת לא בעייה להכנס רגע לאתר, להרשם ולשים מודעה, וואו X הורידו את המחיר של Y, והם מוכרים אותו ב Z.
כמה זמן זה ייקח? חמש דקות?

אם אתה רואה שרשורים/הודעות שנראות לך מסחריות - תרגיש חופשי ללחוץ על דווח ולהסביר. עוד לפני שהייתי בעל תפקיד באתר עשיתי שימוש לא קטן בכפתור (כן יש לי יצר מלשנות :)).

מקווה שהמצב יותר מובן.
שבת שלום שתהיה לנו.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #11 

לא הבנתי...אני רואה שהשרשורים לא נמחקו אלא רק עברו מקום :?
הכוונה הייתה לגבי שרשורים חדשים שיפתחו?

אגב, אני מבין את הבעייתיות בכותרת של שרשור המציגה מבצע של רשת מסוימת ואז בעצם יוצא שכל ההודעות בשרשור מדברות על החנות ועל המחיר (בטח לא אהבתם את שרשור הרומבה) אבל, לדעתי, כמו שעופר רשם, חשוב לשמור על איזון שלא יגרום להודעות חשובות למשתתפים להימחק משרשורים, אני מדבר על מבצעים ומחירים אטרקטיביים. נראה לי שצריך פשוט לפקח על זה יותר כך שזה לא חורג מגבול ההיגיון ולא יהפך למרכז השרשור......אני הוא אחד מהאנשים שהרוויח ונהנה מעצם פרסום המבצע של הסטרימר בשרשור הראשון על ה C-200 :)
באמת נשמע לי משימה לא פשוטה למצוא את האיזון!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

לא פשוט בכלל ואנחנו פעמים רבות מתלבטים לגבי הגבול כשזה באיזור האפור.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #13 

מחירים מפורסמים על ידי מנהלי האתר כדבר שבשגרה, כחלק מהביקורות שלהם. למחיר ייש הפשעה עצומה על הכדאיות בבחירה במוצר כלשהו, ואם מוצר מסויים (נניח, סתם דוגמה מקרית - ה C200) מתחיל להמכר בחנות כלשהיא במחיר נמוך יותר - זה משפיע על הכדאיות שלו, ולעניות דעתי - קשור עד מאוד לפורום הזה.
כבר התייחסתי לזה בעבר, האתר הזה הולך על חוט דק מאוד בכל הקשור לאיזון בין ביקורת מוצרים לקידום מוצרים, לעיתים ממש נראה שמנהלים כאן ממש מבולבלים בהקשר הזה.
אני לוקח כל ביקורת כאן, וגם כל מחיקה, עם גרעין של מלח.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #14 

המחיר שנרשם בביקורות הוא המחיר לצרכן כפי שנמסר ע"י היבואן/היצרן - ככה שלא ברור לי כלל ההקשר.
אם חנות מסויימת רוצה לפרסם שהיא הורידה מחיר - יש את המסלול הראוי לכך. תחפש כמה מודעות מרטין כתב - שאם אנשים חושבים שהמחיר של מוצר X גבוה מידיי - שלא ייקנו, שיצביעו ברגליים - המוכר כבר יצטרך להתמודד עם זה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

Nir11,

אשמח עם תסביר את הטענה שלך. אתה רומז על דבר קשה מאוד -שמאמרים כאן נעשים כסוג של יח״ץ.

לא רק שהדבר לא נכון אלא שמה שאתה טוען הוא שערורייתי בעיני. אם אתה חושב שהכל מכור, מה אתה בכלל מחפש באתר?

אנחנו לא מבולבלים, לי מאוד ברור איפה הגבול ענבר. דווקא זה שאני מעיר שלא אתיר קידום מוצרים ופרסום דרך הפורום מעורר אותך להגיב כך?! תמוה מאוד.

לגבי המחירים, כאשר לא פרסמנו מחירים (למשך תקופה ארוכה) התלוננו על כך כי היה קשה להבין את כדאיות המוצר ללא זה. מכיוון שמחיר זה דבר נזיל, הוחלט לפרסם את המחיר הרשמי כפי שהיבואן מעביר לנו.

לא מבין את הקשר בין זה לבין הדיון כאן.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #16 

פסקה ממאמר שפורסם באתר שגרמה לי לבלבול.
אני לא אומר שהמשחק כאן מכור, אני אומר שהגבולות לא ברורים.

המסכים כמובן מגיעים אלי לחדר הבדיקות. במידה ואין ביכולת היבואן להביא את המסך, איננו סוקרים את המסך. אם יבואן אינו מעוניין להטריח עצמו להביא מסך לבדיקה, אני לא רואה שום סיבה שאנחנו נעזור לו בקידום המוצר.
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #17 

nir11,
אני באמת מצר על כך שאתה מסתובב בקרבנו כל כך מבולבל.

שרשור זה עוסק בנושא אחר לגמרי ונמצא בפורום מזרימי מדיה. במידה ויש לך שאילתות על כתבה אחרת שפורסמה באתר, אני מציע שתשאל אותה בשרשור הנלווה לכתבה ולא כאן.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

nir11,

1. מה הקשר לשרשור הזה?

2. אני חושב שאנחנו שקופים לחלוטין. אני עומד מאחורי הציטוט הזה ולא זז ממנו.

אם היבואן לא מסוגל להביא לבדיקה מסך, אני אמור להגיע עם הרכב הפרטי שלי לאסוף כזה? אני אמור להתפשר על איכות הביקורת ולבדוק אותו בחנות ללא תנאי תאורה או ציוד מתאים?

שכח מזה, יש לי סטנדרטים מינימיליים לביקורת. אם יבואן לא מעוניין להביא את המסך לביקורת, יש מספיק מבקרי מסכים בארץ שיהיו מוכנים לעשות ביקורת שכזו ואני משאיר להם לעשות זאת.

3. מה הקשר לנושא השרשור?

shlox
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #19 

תמיד יהיו אנשים שיפקפקו בטוהר הכוונות או באתיקה המקצועית ויאשימו (בזהירות ובעקיפין אמנם) בהטייה וביחצ"נות.
מספיק לקרוא את הטוקבקים באתרים השונים שמפרסמים מדי פעם גם סקירות מוצרים.
זה מעצבן, אבל זה טבעם של אנשים, ולא חושב שיש צורך להתייחס אליהם ברצינות מלבד הצהרה לקונית ופסקנית ששולללת את הנושא, ודי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

shlox,

מה שמפליא אותי זה שדווקא הצעד הזה, בנסיון לעצור יחצנות ופרסום מתקבל על ידי חלק מהאנשים כהוכחה לכך שאנחנו דווקא כן עוסקים בזה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”