NAB2010: חברת Dreamworks הכריזה כי תמיר את שלושת סרטי SHREK הראשונים ל-3D

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

חברת DWA (Dreamworks Animation) הכריזה בכנס ב-NAB לקראת ההשקה של הסרט הרביעי בסדרה אשר הופק ב-3D וייצא לאקרנים ב-21 במאי כי שלושת הסרטים הראשונים של שרק, גם הם יומרו ל-3D לקראת הוצאתם בפורמט בלוריי.

ביום רביעי במהלך כנס ב-NAB אמר Jeffrey Katzenberg, מנכ"ל DWA: "הסרטים שלנו נמצאים בפורמט דיגיטלי מלתחילה, ללכת אחורה ולהמיר אותם לתלת מימד זה לא זול, אבל אנחנו עומדים לקבל איכות מדימה"

כדי להמיר סרטי אנימציה אשר הוכנו במחשב לתלת-מימד, פשוט צריכים ללכת לקבצי המקור ולעשות רינדור מחדש עבור העין השניה. דבר שייתן איכות כאילו זה הוכן מראש לתלת-מימד שכן עיבוד התמונה הוא על הקבצים המקוריים וזה לא דומה ללנסות לייצר זוית חדשה עבור צילום עם מצלמה בודדת.

עוד נאמר כי בשנה-שנתיים הקרובים אנחנו צפויים לראות השקעה כספית אדירה בכל תחום ההמרה של 2D ל-3D . אם נסתכל על הכוונות של ענקי הקולנוע כמו ג'ורג' לוקס, אשר מתכנן להמיר את סרטי STAR WARS לתלת-מימד וג'יימס קמרון את "טיטניק", ברור לנו שהם לא מתכוונים לעשות את זה בצורה שתבייש את הסרטים הללו ותוריד מהחשיבות/אימפקט שהם עשו בזמנם.
עלות של המרה כזו מוערכת בכ-20 מיליון דולרים ותיקח כ-18 חודשים.

אנשים שראו דגימה של טיטניק ב-3D אומרים שזה מדהים היות וג'יימס קמרון הוא פרפקציוניסט.

לפי Katzenberg, ייקח בין 10-15 שנה עד שנראה בתי קולנוע ושלטי חוצות 3D ללא משקפיים, אך כבר ב-CES2011 (ינואר 2011) אנחנו נראה מסכי 3D להתקנים ניידים (טלפונים, נגנים וקונסולות משחק ניידות) אך ייקח כ-5-7 שנים עד שנראה מסכים קטנים ובינוניים לבית.

מקור: today3d[/b]
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

roy1234
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 332
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

מדהים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

מדהים ללא ספק...
אבל טיטאניק?

אני מקווה שזה מספק תשובה לכל אלו השואלים מתי יהיו לנו מסכים ללא משקפיים - ושאין מה לחכות להם למשתמש הביתי.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

מישהו יכול להסביר לי למה הוא אומר שזה לא יהיה זול? אני לא מבין גדול באופן יצירת אנימציות ממוחשבות, אבל הרי כל המידע קיים כבר (מידע מרחבי), ונראה לי שלהגדיר נקודת מבט חדשה (עבור העיין השנייה) ולהריץ את כל הרינדור מחדש, לא צריך להיות תהליך מורכב...

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #5 

oreach כתב:מישהו יכול להסביר לי למה הוא אומר שזה לא יהיה זול? אני לא מבין גדול באופן יצירת אנימציות ממוחשבות, אבל הרי כל המידע קיים כבר (מידע מרחבי), ונראה לי שלהגדיר נקודת מבט חדשה (עבור העיין השנייה) ולהריץ את כל הרינדור מחדש, לא צריך להיות תהליך מורכב...
...
כוח המחשוב הדרוש לרנדור סרט כזה הוא אדיר, וזמן ריצה על המחשבים של Dreamworks עולה הרבה כסף. וזה מן הסתם יבוא על חשבון רנדור של סרט אחר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

אולי אם הוא יעשה את טיאניק בתלת מימד אני באמת אשב ואראה את הסרט הזה. בינתיים אין תכנונים כאלה.

לגבי STAR WARS (הטרילוגיה החדשה), זה הסרט הראשון שראיתי קטעים ממנו שהומרו לתלת מימד - אחרי שעשו לו RENDER מיוחד לקטע מרדף ספציפי.

מדהים זה לא מילה ומדובר היה בהמרה ללא גרפיקת מקור.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

nirmv כתב: כוח המחשוב הדרוש לרנדור סרט כזה הוא אדיר, וזמן ריצה על המחשבים של Dreamworks עולה הרבה כסף. וזה מן הסתם יבוא על חשבון רנדור של סרט אחר.
...
מעניין... לאחר קצת חיפוש באינטרנט, מצאתי מאמר שנותן מושג על סדרי הגודל של כח המיחשוב הנדרש...

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”