מערכת קולנוע ביתית - איפה להתחיל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yoni_sa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני עובר בקרוב דירה ורוצה לקנות מערכת קולנוע ביתית.
הידע שלי בנושא שואף לאפס: אין לי ממש מושג איפה להתחיל (חנות מומלצת באיזור השרון?), מה לקנות (הנחתי רסיבר + 4 רמקולים. מה עוד?), מה מומלץ (DENON? משהו אחר?).
התקציב שלי הוא די נמוך אך גמיש, סביבות 5-6 K (הכל תלוי כמה אני אשקיע במסך).
אני יודע שהטיפ הראשון יהיה ללכת לשמוע ולהתרשם בחנויות, אבל קודם אני צריך לדעת קצת מה בדיוק אני צריך לקנות, איך לחלק את הכסף ומה חשוב לשאול...
תודה
יוני

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

התקציב כולל את המסך?

שליחה #2 

???

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #3 

טוב, קודם כל מערכת קולנוע ביתי לרב מורכבת מ2 רמקוליים קדמיים, רמקול סנטר, 2 רמקולים אחוריים וסאב (מה שנותן לך 6 רמקולים בתצורה של 5.1).
כמובן שאפשר לשנות את ההרכב בצורות כאלה ואחרות אבל בעקרון כשמדברים על ק"ב זה 5.1
לפני שמדברים על חברות ומחירים כדאי אולי להחליט מה בערך אתה רוצה מבחינת מבנה הרמקולים (הצורה הפיזית שלהם), רמקולים לק"מ באים לרב ב 3 form factors :
רצפתיים (בעיקר הקדמיים) - כלומר רמקולים גדולים וגבוהים שמניחים על הרצפה
מדפיים - רמקולים שתולים על הקיר או מניחים על מדף, הם גם לא קטנים אבל גם גם לא גדולים כמו רצפתיים
סטיליטים - רמקולים בד"כ קטנים שתולים על הקיר, בגלל הגודל שלהם הם בד"כ נותנים קצת פחות מבחינת ספקטרום התדרים שלהם ומצרפים אליהם סאב שהוא חלק מהסט שמפצה על תדרים שחסרים ברמקולים... זה לא תמיד ממש ככה אבל ברמה העקרונית ולצורך הדיון הבסיסי.

מה גודל החדר שהרמקולים יהיו בו ? איזה סוג רמקולים אתה רוצה ? יד2 זו אופציה ?

ולגבי מה שאמרת "קודם לדעת מה בדיוק אני צריך לקנות" אני דווקא לא מסכים, לך לחנויות ותראה איך נראים נשמעים רמקולים מהסוגים השונים, המוכרים גם יתנו לך קצת הכוונה (שכנראה תהיה ללכת על סט סטליטים) אבל לפחות תראה דברים בעיניים ותשמע אותם באוזניים.
אחרכך יהיה לך טיפה יותר מושג ובסיס יותר הגיוני להתייעצות

כמובן שאני מניח שהתקציב לא כולל את המסך :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

חנויות באיזור השרון - אתה מוזמן להסתכל באינדקס החנויות. בנוסף, יש חנות חדשה שנפתחה לא מזמן בפ"ת, בגיסין, ליד תחנת הדלק פז - שמה אקשן.

אם תרצה לחכות בעוד מספר שבועות אנו נריץ קורס בסיסי למתחילים/משדרגים בו תוכל להבין קצת יותר מה עליך לחפש.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #5 

בנוסף למה ששבלול ציין לגבי הרמקולים (מינימום תצורה של 5.1 וכו'), תצטרך כמובן גם רסיבר ק"ב שתומך Dolby

Digital, DTS (על רסיבר שתומך בפורמטי האודיו החדשים Dolby TrueHD, DTS – Master Audio אין מה לדבר

במסגרת התקציב הנתון...). המלצה שלי: רסיבר ק"ב של YAMAHA שנחשבים טובים יחסית בתחום זה, ובמחיר

שפוי, אם כי פחות איכותיים בסטריאו (האזנה למוזיקה).

כמו- כן תרצה בוודאי לצפות בתכנים מעבר לשידורי Hot / Yes - לא ציינת מה יהיה המקור לניגון תכנים אלה:

DVD, סטרימר, HTPC, נגן BLUERAY? במידה ועדיין אין לך אחד מאלה, קח אותם בחשבון במסגרת התקציב.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

אני דווקא בשלב זה הייתי משקיע ברסיבר שכן תומך ורמקולים קצת פחות טובים - ככה הוא מבטיח תאימות לעתיד הקרוב.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=he
http://www.netoneto.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=HE

או

http://audioclub.digitalst.co.il/,prodinfo,584

הסט אפ הזה לדעתי יתן לך את התוצאות הכי טובות שתוכל לקבל תמורת הכסף שלך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”