הדגמת פרוייקט נטל אתמול - PROJECT NATAL - ב-THINKNEXT 2010
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
מדובר בקופסא חיצונית שבעצם יהיה לה כח מחשוב עצמאי ואשר התוצאות שלה יוכנסו ל-XBOX 360. כך בעצם הם כלל לא מעמיסים על כח החישוב של ה-XBOX אלא ההיפך, מורידים ממנו עומס.
לפי מה שהבנתי יש שם מצלמה תלת מימדית אשר מפענחת את הדמויות מולה ומורידות את הרקע, כאשר הן מזהות את הקרבה של כל איבר בגוף ועם עיבוד תמונה וראיה ממוחשבת בונות מודל תלת מימדי של השלד של האנשים שעומדים מול המערכת.
לפי מה שהבנתי זה מזהה את האנשים שמולו + זיהוי מין (זכר/נקבה).
המהירות של המערכת הזו היתה מדהימה. אין ספק שזה צעד ענק קדימה לטכנולוגיה ואני יכול לחשוב על המון אפליקציות לזה מחוץ לתחום המשחקים (שליטה מרחוק ברובוטים, בכלי רכב/טיסה, תחום הרפואה, אנימציה ממוחשבת ועוד!).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לדעתי היו צריכים לתת לזה קצת יותר מ-6 דקות, וגם מציג יותר טוב. כמו כן, חבל שלא דאגו לחבר את המקרן כמו שצריך - אחרי הקפיצה על הבמה של המציג - כבר לא ראו כלום במקרן.
ד"א - יש שם גם איזה מערך מיקרופונים שגם הוא אמור לעזור למערכת (זיהוי קולי וכד').
מה שבטוח - איך שזה נראה - אם זה יעבוד ולא יעלה בשמיים (כי התכנון הוא להרוויח מהמשחקים אני מקווה) - נראה לי שהרבה שחקני PS3 יעשו את המעבר לXBOX - כי זה באמת נראה הרבה יותר שווה ממה שיש לסוני/נינטנדו להציע- למרות שיש כאן דברים שאני לא ממש מבין איך יעבדו - כי אמנם המחשב יודע לזהות את השלד - וזה מעולה - אבל מעלה לגבי סיבוב על ציר - נניח ואני "מחזיק" חרב/ מחבט טניס - המערכת שהוצגה אתמול לא נראית כאילו היא תוכל להתמודד עם זז. משום מה הם גם לא הסתובבו מול המסך.
ורק הערה צינית אחת - "will work on any XBOX 360 that ever sold!" - לא ממש מדויק.. יש לא מעט שמתו להן בדרך
ד"א - יש שם גם איזה מערך מיקרופונים שגם הוא אמור לעזור למערכת (זיהוי קולי וכד').
מה שבטוח - איך שזה נראה - אם זה יעבוד ולא יעלה בשמיים (כי התכנון הוא להרוויח מהמשחקים אני מקווה) - נראה לי שהרבה שחקני PS3 יעשו את המעבר לXBOX - כי זה באמת נראה הרבה יותר שווה ממה שיש לסוני/נינטנדו להציע- למרות שיש כאן דברים שאני לא ממש מבין איך יעבדו - כי אמנם המחשב יודע לזהות את השלד - וזה מעולה - אבל מעלה לגבי סיבוב על ציר - נניח ואני "מחזיק" חרב/ מחבט טניס - המערכת שהוצגה אתמול לא נראית כאילו היא תוכל להתמודד עם זז. משום מה הם גם לא הסתובבו מול המסך.
ורק הערה צינית אחת - "will work on any XBOX 360 that ever sold!" - לא ממש מדויק.. יש לא מעט שמתו להן בדרך
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אם זה כולל מעבד ובלאגנים, זה בטח לא יהיה זול. חבל. אני לא חושב שחסר לבוקס כח עיבוד בשביל להתמודד עם מה שזה מצריך, ועדיף היה לשלם באיכות המשחקים (גם ככה משחקי בקר תנועה הם די *** כרגע) מאשר לגרום לאנשים לשלם יותר על החומרה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לא נראה לי שיש צפי לשיווק כרגע, גם לא בארץ. לא איך שזה נראה אתמול.
אם ללמוד מהעבר, שמיקרוסופט הציעה כל מיני תוספות לקונסולה שלה, המחירים לא היו זולים במיוחד. לכן תוספת בסדר גודל כזה יכולה להגיע בקלות, גם למחיר של הקונסולה עצמה
אתם לא חושבים
?
אתם לא חושבים
נערך לאחרונה על ידי samcom ב 15/04/2010 14:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא יודע למה, אבל כל הקונספט הזה פשוט לא קורץ לי בתור גיימר.
לא רוצה לעמוד ולזוז בחדר ולהתחיל לקפוץ ולהזיז את הידיים וכל זה..
זה מגניב בתור גימיק למשחקים ספציפיים, אבל קשה לי לראות איך זה מיושם במשחקי HARD CORE.
בקיצור, אני אהיה חכם יותר אחרי שזה יושק ואראה בפועל איך זה מיושם ועל איזה משחקים ואיך זמני התגובה וכו'..
זה מגניב בתור גימיק למשחקים ספציפיים, אבל קשה לי לראות איך זה מיושם במשחקי HARD CORE.
בקיצור, אני אהיה חכם יותר אחרי שזה יושק ואראה בפועל איך זה מיושם ועל איזה משחקים ואיך זמני התגובה וכו'..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
קרמריקה,
זול זה לא יהיה, אבל בסופו של דבר לדעתי זה לא יעלה יותר מ-150 דולר במקרה הגרוע ביותר.
זול זה לא יהיה, אבל בסופו של דבר לדעתי זה לא יעלה יותר מ-150 דולר במקרה הגרוע ביותר.
jacko-il כתב:לא יודע למה, אבל כל הקונספט הזה פשוט לא קורץ לי בתור גיימר.
בקיצור, אני אהיה חכם יותר אחרי שזה יושק ואראה בפועל איך זה מיושם ועל איזה משחקים ואיך זמני התגובה וכו'.....
גם אני לא מאמין שזה מיועד לגיימרים רציניים.
אני אישית חוזר מהעבודה גמור, הדבר האחרון שאני רוצה זה להתחיל להתרוצץ מול המסך. מעדיף להיזרק על הספה עם השלט הנוכחי. לא ממש מדבר אליי הקונספט הזה.
לאו דווקא,אם לוקחים בחשבון את העובדה שבכל מה שקשור לHARDCORE GAMING מיקרוסופט וסוני הן המתחרות הראשיות ומשאירות לנינטנדו את תחום הקז'ואל.אין להן סיבה מיוחד לנסות להרשים את ההרדקור גיימר עם חיישני התנועה שלהם,הן מנסות לנגוס בנתח השוק של הWII,כך שהמעבר,אם יתרחש,יהיה מהWII אל הXBOX360\PS3Itay_Pollak כתב:לדעתי היו צריכים לתת לזה קצת יותר מ-6 דקות, וגם מציג יותר טוב. כמו כן, חבל שלא דאגו לחבר את המקרן כמו שצריך - אחרי הקפיצה על הבמה של המציג - כבר לא ראו כלום במקרן.
...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לי זה נראה שאין גבולות עם המערכת שלהם - את האמת - השילוב בין המערכת שלהם למה שסוני הציגה - יכול להיות מדהים!
עפר, אני מסכים איתך, אני בהחלט רואה איך הטכנו' תיכנס לשימוש בממשקים למיניהם ותהפוך את חווית המשתמש לידידותית הרבה יותר ואף, תוסיף פן מהנה לכך.
עם זאת, אני לא חושב שהטכנו' הזאת על פניו, תוכל לפנות לקהל שחקני ההארדקור ותוסיף ערך מוסף כלשהו שיתרום לחווית המשחק מחד ולא יגרע ממנה מנגד. אני כן, חושב שהמהלך הינו תוצאה של השליטה הדי מוחלטת של נינטנדו בשוק הקזו'אל, ובתחום זה, יש לטכנו' מה להציע לשחקנים שמחפשים חווית משחק שונה.
דווקא לטכנו' הקיימת בשלטי התנועה של סוני, ה-MOVE, לדעתי, יש אפשרות למימוש בתחום ההארדקור באופן כזה שיוסיף לחווית המשחק בלי לגרום אי-נוחות/מטרד. כל הנאמר מבוסס על ההדגמות שהוצגו עד כה.
למי שמעונין הינה לינק לסרטון שעפר הביא באיכות טובה יותר.
http://www.nextgn.com/2010/04/15/this-i ... cam-video/
עם זאת, אני לא חושב שהטכנו' הזאת על פניו, תוכל לפנות לקהל שחקני ההארדקור ותוסיף ערך מוסף כלשהו שיתרום לחווית המשחק מחד ולא יגרע ממנה מנגד. אני כן, חושב שהמהלך הינו תוצאה של השליטה הדי מוחלטת של נינטנדו בשוק הקזו'אל, ובתחום זה, יש לטכנו' מה להציע לשחקנים שמחפשים חווית משחק שונה.
דווקא לטכנו' הקיימת בשלטי התנועה של סוני, ה-MOVE, לדעתי, יש אפשרות למימוש בתחום ההארדקור באופן כזה שיוסיף לחווית המשחק בלי לגרום אי-נוחות/מטרד. כל הנאמר מבוסס על ההדגמות שהוצגו עד כה.
למי שמעונין הינה לינק לסרטון שעפר הביא באיכות טובה יותר.
http://www.nextgn.com/2010/04/15/this-i ... cam-video/
- Eli_Semory
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 221
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
NATAL משתמש באקסבוקס ואפילו בצורה משמעותית.
התהליך מורכב משני שלבים:
השלב הראשון הוא בניית תמונת העומק. התהליך הזה מתבצע על גבי המצלמה באמצעות חומרה חיצונית וללא שימוש באקסבוקס.
לאחר מכן בונים ממפת העומק את השלד, מאתרים את הנקודות החשובות (ידיים רגליים וכו') ועוקבים אחריהם. התהליך הזה מתבצע על גבי האקסבוקס. במשחק טיפוסי ליבה אחת מתוך השלוש הקיימות משמשת עבור החישוב.
התהליך מורכב משני שלבים:
השלב הראשון הוא בניית תמונת העומק. התהליך הזה מתבצע על גבי המצלמה באמצעות חומרה חיצונית וללא שימוש באקסבוקס.
לאחר מכן בונים ממפת העומק את השלד, מאתרים את הנקודות החשובות (ידיים רגליים וכו') ועוקבים אחריהם. התהליך הזה מתבצע על גבי האקסבוקס. במשחק טיפוסי ליבה אחת מתוך השלוש הקיימות משמשת עבור החישוב.