כ. מסך ל HTPC - נבידיה נגד ATI - בדקתי!!!
טוב חברים, לאחר מלחמות רבות עם נבידיה GEFORCE GT 220 עקב בעיית תמונה לא חלקה בסרטים במצב PAN של מצלמה החלטתי לעבור חזרה ל ATI. קניתי יד שניה ATI ASUS HD5670 1GB GDDR5 ואני חייב לציין שהמצב השתפר, כעט במצב טלויזיה 60HZ והסרט 24P רואים יותר חלק (יכול להיות בגלל שב CATALYST יש אפשרות ENFORCE SMOOTH VIDEO PLAYBACK).
ה GEFORCE גם לא איפשר לי בחצי מקצבי רענון שתומכת הפלזמה (24HZ, 50HZ, 59HZ) להציג תמונה ב 32BIT COLOR DEPTH ברזולוציה 1080P.
32BIT ניתן רק ב 60HZ ו- 23HZ וזה עיצבן אותי ברמות.
אני רוצה אגב להוסיף דעה שלי (המבוססת על נסיון אישי) על ההמלצות פה בפורום על כ. מסך זולים כמו HD5450 של ATI ודעות של מומחים כאילו זה כרטיסים מעולים ל HTPC.
מנסיון אישי אני חייב להגיד שכרטיסים כאלה שהם 64BIT מציגים תמונה הרבה יותר מגורענת מכרטיסים יותר יקרים 128BIT ומעלה. יש הבדל באיכות הסרט!!!! אני לא אגיד ש 5450 יריץ סרט עם קירטועים (עם האצת חומרה) אבל התמונה מגורענת!!!
ואת זה בדקתי אם ATI HD2400PRO, ו- ATI HD5450.
אנשים, אתם משקיעים עשרות אלפי שקלים על פלזמות איכותיות ומערכות קולנוע ביתי. אל תחסכו עוד 200 ש"ח על כ. מסך ותקנו משהו יותר טוב ושלא יהרוס לכם את החוויה.
It's my 2 cents, peace
ה GEFORCE גם לא איפשר לי בחצי מקצבי רענון שתומכת הפלזמה (24HZ, 50HZ, 59HZ) להציג תמונה ב 32BIT COLOR DEPTH ברזולוציה 1080P.
32BIT ניתן רק ב 60HZ ו- 23HZ וזה עיצבן אותי ברמות.
אני רוצה אגב להוסיף דעה שלי (המבוססת על נסיון אישי) על ההמלצות פה בפורום על כ. מסך זולים כמו HD5450 של ATI ודעות של מומחים כאילו זה כרטיסים מעולים ל HTPC.
מנסיון אישי אני חייב להגיד שכרטיסים כאלה שהם 64BIT מציגים תמונה הרבה יותר מגורענת מכרטיסים יותר יקרים 128BIT ומעלה. יש הבדל באיכות הסרט!!!! אני לא אגיד ש 5450 יריץ סרט עם קירטועים (עם האצת חומרה) אבל התמונה מגורענת!!!
ואת זה בדקתי אם ATI HD2400PRO, ו- ATI HD5450.
אנשים, אתם משקיעים עשרות אלפי שקלים על פלזמות איכותיות ומערכות קולנוע ביתי. אל תחסכו עוד 200 ש"ח על כ. מסך ותקנו משהו יותר טוב ושלא יהרוס לכם את החוויה.
It's my 2 cents, peace
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
goshac, המסקנה מכל הסיפור הזה הייתה להקשיב לי מלכתחילה.
ואני מצטט מתאריך 14.03 בשעה 22:32: "ברור ש 5450!"
למרות שאתה טוען שיש הבדלים בתמונה בין 64ביט ל 128 ביט אני חולק על זה...
אולי באמת התמונה של 2400 פחות טובה מ 5450 ואפשר להבין, יש 4 - 5 שנים באמצע..
אבל בתור אחד שבדק גם HD3200 וגם HD4850 אין הבדלים באיכות התמונה. ההבדלים היחידים היו בעתמת ה GPU לסחוב עליו קבצים כבדים. ה HD3200 לא סחב קבצים בהאצת חומרה עם ביטרייט של 40 מגה, לעומת זאת ה 4850 אוכל אותם בקלות.
בכל מקרה שמח שהבעייה נפתרה.
אולי אנשים סוף סוף יפסיקו לקנות נבידיה
ואני מצטט מתאריך 14.03 בשעה 22:32: "ברור ש 5450!"
למרות שאתה טוען שיש הבדלים בתמונה בין 64ביט ל 128 ביט אני חולק על זה...
אולי באמת התמונה של 2400 פחות טובה מ 5450 ואפשר להבין, יש 4 - 5 שנים באמצע..
אבל בתור אחד שבדק גם HD3200 וגם HD4850 אין הבדלים באיכות התמונה. ההבדלים היחידים היו בעתמת ה GPU לסחוב עליו קבצים כבדים. ה HD3200 לא סחב קבצים בהאצת חומרה עם ביטרייט של 40 מגה, לעומת זאת ה 4850 אוכל אותם בקלות.
בכל מקרה שמח שהבעייה נפתרה.
אולי אנשים סוף סוף יפסיקו לקנות נבידיה
אני הלכתי אז לחנות לקנות את ATI 5570 שהחלטתי עליו ורק בגלל בדגם הזה ב KSP לא היה HDMI אלא DIRECT PORT שאין לי מה לעשות איתו החלטתי לקחת את ה GT 220 השקול במחיר ל 5570 (בערך). על ההתחלה לא רציתי נבידיה, אבל יצא ככה...
דרך אגב...מישהו רוצה לקנות את הנבידיה שלי?
דרך אגב...מישהו רוצה לקנות את הנבידיה שלי?
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
סליחה על ההפרעה
לא הכי קשור לנושא השרשור
אבל מה ההבדל בין DISPLAY PORT ל HDMI?
לא הכי קשור לנושא השרשור
אבל מה ההבדל בין DISPLAY PORT ל HDMI?
שאלת תם...
במחשבי הקודם היה מותקן Geforce 9600GT, חייב לציין כי מאד נהניתי מהתמונה בסרטי HD
ב-HTPC הנוכחי מותקן Geforce 220GT ואכן שמתי לב כי התמונה מגורענת (מעט), מה שלא היה לי לפני כן
במי האשמה?
היתכן כי ה-9600 שהיה 256 bit פשוט כרטיס יותר טוב? ואם כן האם בגלל שהוא 256 לעומת ה-220
שהוא 128 bit ?
הרי ה-220 הינו כרטיס חדש ומתקדם יותר.......
ב-HTPC הנוכחי מותקן Geforce 220GT ואכן שמתי לב כי התמונה מגורענת (מעט), מה שלא היה לי לפני כן
במי האשמה?
היתכן כי ה-9600 שהיה 256 bit פשוט כרטיס יותר טוב? ואם כן האם בגלל שהוא 256 לעומת ה-220
שהוא 128 bit ?
הרי ה-220 הינו כרטיס חדש ומתקדם יותר.......
- eranshapiro
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
האם הכרטיס עם קירור פסיבי או מאוור ?goshac כתב: קניתי יד שניה ATI ASUS HD5670 1GB GDDR5 ואני חייב לציין שהמצב השתפר...
יש לי כרטיס מסך ATI 4550 שעובד עם פלאזמה פאנסוניק 50PY800 FULLHD
אני צופה אך ורק בסרטים
הגדרתי את הכרטיס על 60HZ , ושמתי לב שבסרטים התמונה דיי מגורענת
האם זה בגלל שאני צריך להגדיר במצב סרט ל- 24HZ ? מנסיון שלכם האם זו רזולוציה מומלצת לסרטי HD ?
ואם כן איך אני משנה זאת שרק בסרטים הוא ישנה את הרזולוציה ל- 24HZ ?
כמו כן היכן נמצאת ההגדרה של ENFORCE SMOOTH VIDEO PLAYBACK ?
תודה
איציק
אני צופה אך ורק בסרטים
האם זה בגלל שאני צריך להגדיר במצב סרט ל- 24HZ ? מנסיון שלכם האם זו רזולוציה מומלצת לסרטי HD ?
תודה
איציק
1. זה שהתמונה שלך מגורענת זה לא קשור לקצב הרענון בכלל. אנחנו דנים פה על בעיה של תמונה לא חלקה מבחינת תנועה במצב PAN. גירעון לרוב זה הסרט, תנסה להריץ סרט אחר ותראה ששם אין גרעון.itzik_vip כתב:יש לי כרטיס מסך ATI 4550 שעובד עם פלאזמה פאנסוניק 50PY800 FULLHD
אני צופה אך ורק בסרטים
תודה
איציק...
2. אם הפלזמה שלך FHD אז כ. מסך מוגדר תמיד לרזולוציה הטבעית של המסך - 1920X1080.
3. ב WMPC-HC ב- FULLSCREEN אתה יכול להגדיר לו שבסרטים שמצולמים 24P, ז.א. 23.97FPS המסך יעבור ל 24HZ
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
גם אני לאחר מעבר מ-4670 ל-5670 שמתי לב שפתאום (במצב 1080p24 בכ"א) הוידאו רץ הרבה יותר חלק.
לדעתי זה מוזר ואני לא בטוח שזה תקין (כוח עיבוד לא היה חסר אף פעם - אני עם Q9400 ב-HTPC) - זה ממש מזכיר לי מנגנון FI.
אני לא יודע אם זה מכוון שיחד עם ההחלפה ביצעתי מיתוג של הוידאו דרך הרסיבר (RX-V3800, שמוגדר שלא להתערב בוידאו) - אבל מה שבטוח שזה מוזר...
עיון באפשרויות של Catalyst Control Center לא העלה קצת חוט לגבי מקור התופעה.
לדעתי זה מוזר ואני לא בטוח שזה תקין (כוח עיבוד לא היה חסר אף פעם - אני עם Q9400 ב-HTPC) - זה ממש מזכיר לי מנגנון FI.
אני לא יודע אם זה מכוון שיחד עם ההחלפה ביצעתי מיתוג של הוידאו דרך הרסיבר (RX-V3800, שמוגדר שלא להתערב בוידאו) - אבל מה שבטוח שזה מוזר...
עיון באפשרויות של Catalyst Control Center לא העלה קצת חוט לגבי מקור התופעה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.