לא קולט DTT - בעיות קליטה ברעננה או ממיר מקולקל?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
juv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: יובל אינדיצקי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

קניתי היום מקלט של APEX, דגם STB270.
אני ברעננה, אזור 2005, רחוב הסחלב.
בסריקה אוטומטית לא נמצא שום ערוץ.
בסריקה ידנית, ערוץ 26 מראה -"כלום".
בעית קליטה ידועה באזור או תקלה במקלט?

eyalgp
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

1.האנטנה צריכה להיות בצורה אופקית,נניח למגנט אותה למסמר בקיר.
2.תנסה מיקומים שונים בחדר ובמקומות שונים (יכול להיות שרק בנקודה מסויימת תמצא קליטה)
3.בשידורים הדיגיטאלים אין קליטה חלשה עם שלג,זה או צפיה או כלום.
4.סביר להניח שאתה צריך אנטנה מוגברת..אותה אנטנה שנראת כמו צלחת לויין קטנה ומתחברת לחשמל.
5.לחילופין אפשר להתחבר לאנטנה המרכזית אם יש על הגג.

אם כל זה לא עבד אני בדיוק מחפש ממיר :lol:

juv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

באריזה לא היתה שום אנטנה, רק כבל RF לחיבור לאנטנה מרכזית.
בנוסף, בתפריטים של המכשיר יש אפשרות לכבות ולהדליק "אנטנה פנימית" - כמובן שבמדריכים בעברית ובאנגלית לא מוסבר לעומק למה הכוונה.
בשום מקום לא מופיעה רשימת תכולה כך שאני לא יודע האם הייתי צריך לקבל אנטנה והיא חסרה, האם הייתי צריך לקנות אנטנה חיצונית או שאולי ניתן לעבוד רק עם אנטנה מרכזית.
האם למישהו יש את אותו המכשיר ויכול לענות על השאלות?
בכל מקרה, אני אנסה להתקשר ליבואן ולראות מה קורה.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #4 

juv כתב: בנוסף, בתפריטים של המכשיר יש אפשרות לכבות ולהדליק "אנטנה פנימית"
...
לדעתי הכוונה בתפריט הזה היא : האם להגביר בצורה מסויימת את האנטנה (אנטנה שאתה חייב לחבר בכל מקרה), או לא להגביר. פשוט כנראה זה לא תורגם בצורה נכונה לעברית. לא נראה לי שיש ב- Apex אנטנה פנימית.

לשאלתך : אתה חייב לקנות אנטנה ולחבר אותה לממיר. אתה יכול להשתמש באנטנה עתיקה (אם יש לך משהו מלפני 20 שנה זה גם טוב), אל תקנה משהו במאות שקלים, כי זה הכל אותו דבר, חתיכת חוט ברזל בצורת עיגול, וזה מתחבר לחשמל כדי לתת הגברה מסויימת. ככה בנויות האנטנות הביתיות הפשוטות.

אם אתה ממש לחוץ לנסות, אז תיקח אטב ברזל (כזה שמהדקים איתו דפים ביחד, לא מהדק/ לא שדכן) , אטב גדול (כי יש גם פיצפונים..) שעשוי מאלומיניום, תפתח אותו לקו ברזל ישר. תתקע אותו מאחורה בכניסה של הממיר איפה שמתחברת האנטנה (תתקע אותו בתוך השקע הפנימי הצר של ה"נקבה"), תשתדל שהאטב שתקעת יהיה בזווית של 45 מעלות. זהו. תתחיל בסריקה ותראה אם אתה קולט משהו.

אם אתה לא מצליח, יש אפשרות גם לבנות אנטנה ביתית שהיא פי 500% יותר טובה לדעתי מכל האנטנות הפנימיות שמוכרים בחנויות, אבל זה לוקח שעות על גבי שעות (ימים) לבנות אותה, ולדעתי במקרה שלך כדאי לך פשוט לקנות את האנטנות שמוכרים לך בחנויות, כי ברעננה אתה אמור לקלוט טוב גם את השידורים של הצפון (בתדר 29 UHF), וגם את השידורים של המרכז (בתדר UHF 26) .

בהצלחה, רק אל תשכח לעדכן פה.

juv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

והנה העדכון -
אחרי כמה טלפונים לשירות של ברימאג חזר אלי טכנאי סימפטי שהסביר לי שאנטנה לא כלולה באריזה. טענתי לפניו שבכל הביקורות ברשת מופיעה אנטנה כחלק מהערכה במכשירים שלהם הוא טען שבחלק מהמקומות נותנים אחת מתנה. שיהיה. האופציה התפריט עפ"י ההסבר שלו מיועדת לאנטנות הדורשות 5V על הכבל, כיום כבר כמעט לא רואים כאלה והוא המליץ להשאיר את זה על כבוי.
קניתי אנטנה עם חיבור למתח ב-110 ש"ח, חיברתי אותה לממיר ובהתחלה הכל נשאר אותו הדבר. אח"כ מצאתי כבל RF ארוך יותר והוצאתי את האנטנה למרפסת - כאן כבר התחלתי לקבל רמות קליטה שונות עפ"י הגובה בו החזקתי את האנטנה...
לא אמין.
כנראה שהפתרון היחיד יהיה באנטנה מרכזית על הגג. אני אבדוק את זה בסוף השבוע, אין לי מושג האם יש כזאת בבניין.
עד עכשיו כל ה-DTT נראה כמו עבודה בעיניים - רעננה, מרכז הארץ ולך תסדר קליטה סבירה. העלות של הממיר מתחילה להראות זניחה ביחס להשקעה הנדרשת כדי לקבל תמונה בטלוויזיה.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בעקרון אם האנטנה מקולקלת (כי חלק מהאנטנות מפורקות ותשתית הכבלים הרוסה) מגיע לך שהוועד של הבניין ישתתף בהוצאות של תיקון האנטנה לדעתי, צריך לבדוק את זה אם זה נכון.
תנסה גם להתקשר לרשות השניה ולהתלונן על החוסר בקליטה באיזור רעננה, כי הם משפרים המון, ויש להם פתרונות, יש להם את המספר של כוכבית עידן.

אם זה לא עוזר, אתה יכול לנסות לבנות אנטנה ביתית קצת יותר מקצועית. זה כרוך בהמון עבודה אבל מתאים למקרים שאין אנטנה זמנינה על הגג.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

בכל בניין יש אנטנה, תבדוק. פשוט מחברים את כבל ה-RF לשקע האנטנה שבקיר.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #8 

בכל בניין אולי יש אנטנה - אבל טכנאי כבלים נבלות לא פעם מנתקים את התשתית שלה ומעבירים את הכבלים שלהם (וגם YES)

ליביו

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

נתקלתי באותה בעיה שלך אגב, תנחומיי על ה- APEX אתה תגלה בקרוב שמדובר במכשיר מחורבן ברמות.

קניתי אנטנה עם הגברה פנימית ורק אז התחלתי לקלוט, לקח לי חצי שעה למצוא את הזווית ואת המיקום הנכון ליד הטלוויזיה עד שקיבלתי קליטה, היום אני חייב להודות שיש תמיד קליטה טובה וחוץ מקפיצות פה ושם (במיוחד עם האנטנה זזה) רואים טוב.

juv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה לכל העוזרים - אני מצטער על התגובה המאוחרת, לא יוצא לי להיות הרבה בבית בתקופה האחרונה...
בבניין יש אנטנה מרכזית. פתחתי את השקעים בקיר שכיום הממירים של יס מחוברים אליהם, עובר בהם קואקס אחד שיס משתמשים בו. בארון התקשורת בחדר המדרגות רואים בבירור שלושה קואקסים (אחד לכל דירה בקומה) שמגיעים מלמעלה ואשר נחתכו בתקופה כלשהיא - אני מניח שאלה הכבלים מהאנטנה המרכזית.
אני מבים שיס אכן התלבשו על תשתית הקואקס שרצה בדירה המקורית ואשר יועדה לאנטנה המרכזית.
האם זה אורמ שכל מה שנשאר לי לעשות זה לזהות את המגבר של הדירה שלי מתוך השלושה שקיימים בארון התקשורת, ואת הכנסה שלו לנתק מהכבל הקיים של יס ולחבר אליה את הכבל שמגיע מהאנטנה המרכזית?
אם התשובה חיובית, האם קיימים ממתגי RF שיאפשרו לי לבחור באופן פשוט האם אני מקבל את יס או את האנטנה המרכזית בשקעי הדירה?

ושאלה אחרונה לטל - מה כ"כ מחורבן באייפקס?

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אם יש לך בבית נקודה "חייה" של YES, אז למה בעצם אתה לא קונה ממיר DVB-S ?
כמדומני, ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה , גם ב"עמוס" מעבירים ב- DVB-S את התחנות שיש ב- DVB-T , מעבירים דרך הלוויין עמוס בחינם.

לגבי האנטנה שעל גג הבניין : לצערי רוב האנטנות פשוט גרועות, רעועות, מתפרקות לגמרי, כבלים חלודים, קרועים, חתוכים. יכול להיות שתחשוב שאתה תחבר את האנטנה אל הדירה שלך, ובפועל הקשר חתוך ב-20 מקומות שלא מצאת אותם. נראה לי גם שהכי פשוט זו האפשרות לקחת אולי טלוויזיה ניידת, או טלוויזיה קטנה, עם כבל מאריך ארוך מאוד, שמגיע עד לארון, ולבדוק איתה איזה כבל מעביר לך את ערוץ1 וערוץ 2 באנלוגית.

אגב, תיזהר שלא להתחשמל, יש מקרים שהמגברים מקולקלים לגמרי, או שמישהו עשה שם בהכל משהו בחזקת "פשע של ממש", ולכן אתה צריך לנקוט במשנה זהירות.

אם אתה ממש נואש, ולא איכפת לך לקחת את זה בתור פרוייקט, אני בהחלט יכול להמליץ לך על "אנטנה פנימית עשה זאת בעצמך" ,
זו אנטנה מצויינת לחלוטין, ויש לי ניסיון טוב מאוד איתה בכל מה שנוגע לאיכות הקליטה. היא הרבה יותר טובה מכל הקישקושים שמתייגים אותם בתור "אנטנה פנימית לבית", היא לא מצריכה חשמל (החשמל/ההגברה שיש בממיר עצמו הוא מספיק) , רק הבעיה שזה לוקח המון זמן לבנות אותה, וזה לדעתי רק לאנשים שהם Handy-Man .
אתה תוכל להוציא אותה מחוץ לחלון בלי לפחד, משום שאין לה שום חשמל, וככה אין סכנה בעת גשם, רטיבות ולחות.
הנה הלינק :[/u]
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=89440
תשים רק לב שכל המידות שמשודרות ב- YouTube הן לא מתאימות לתדר שמשודר בישראל, וכדי שהיא תהיה אופטימלית, תוריד את השירטוטים שמצורפים כקישורים בהודעה שם למטה.

אין "אנטנת קסמים ביתית פנימית", אבל על האנטנה הזו אתה בהחלט יכול להכריז כאנטנת קסמים.

אשמח לעזור לך בשאלות נוספות לגבי האנטנה הזו, תוכל לפנות אליי גם ב"פרטי", אם תראה שאני לא חוזר להודעה בתוך יום.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #12 

אנטנה חיצונית עולה מ-69 שקל ועד 615 שקל ניתן להשיג באיזור המרכז ובצפון

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”