שלום לכולם,
בעוד חודש וחצי אנחנו אמורים לעבור סופסוף לדירה משלנו, ואני צריך ייעוץ כללי לגבי קולנוע ביתי. קצת פרטים כללים:
* התקציב הכולל הוא כ-15 אלף (אפשר מעט לחרוג, אבל לא הרבה...).
* התקציב צריך לכלול טלוויזיה ומערכת קולנוע ביתי (רסיבר, רמקולים וכל היוצא בזה).
* המטרה הסופית היא קולנוע ביתי בסלון (מרחק צפייה של 3-4.5 מטר) ובנוסף טלווזיה בחדר שינה (2.5 - 2.9 מטר).
* התכנים הם בעיקר טלוויזיה, יס, כולל תכני HD (בערך 80%), קצת סרטים (DVD, בערך 10%) וקצת מחשב (היתר...).
* כרגע ברשותי פלאזמה 42 Q91H של סאמסונג שאני מאוד מרוצה ממנה (קניתי לפני שנתיים ומשהו, אחרי חקר מעמיק בפורום הזה). אני מתכנן לשים אותה בחדר השינה ולקנות טלווזיה חדשה לסלון. אין לי שום מרכיב למערכת האודיו פרט לDVD סתמי מהום-סנטר (שעושה את העבודה לאור מיעוט השימוש בו).
ולשאלות:
1. האם לדעתכם המרחק בחדר שינה לא קצר מעט עבור הפלאזמה (ואז אני "תקוע" עם הפלאזמה 42 ושם אותה בסלון וקונה איזה LCD 32 לחדר שינה)? בהנחה שלא, אני מתכנן על 50 אינטש לסלון...
2. איך לחלק את התקציב בין הטלוויזיה לאודיו? אני לא אודיופיל, אבל רוצה מערכת סבירה פלוס ולא משולבת בסיסית (מערכות ה-200$ בדיוטי).
3. LCD או פלאזמה (אני מחסידי הפלאזמות, אבל מתישהוא ה-LCD אמור להיות עדיף, לא?)?.
4. הצעות לדגמים לטלוויזיה, בהתאם לחלוקת התקציב. יש איזה דגם "אלוהי" כמו שה-Q91 היה לפני כמה שנים???
5. וקצת הסבר כללי מה ירכיב מערכת אודיו סבירה פלוס תקציב (אני יודע - זה שייך לפורום שכן, אבל הדגש שלי הוא על מסך, ולכן אני מתחיל כאן).
תודה, יוני