:כותרת: מה זה אומר סטרימר מבוסס NMT או רילטק

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
ibs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

בבקשה מישהו יכול להסביר לי במילים פשוטות מה זה אומר סטרימר מבוסס NMT או REALTEK וכדומה?
מה ההבדל ביניהם מבחינת טכנולוגיה?

תודה מראש...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #2 

NMT = NETWORK MEDIA TANK שזו תוכנת MIDDLE WARE של חברת סאייבס.

מדובר בתוכנה שמסופקת עבור נגנים עם צ'יפים של סיגמא. התוכנה היא בעצם כל מה שנחוץ בשביל להגיע למזרימדיה. נניח ואני רוצה ליצור מזרימדיה ולא ממש רוצה לכתוב את כל התוכנה מאפס, אני יכול להשתמש במוצר של NMT בתור בסיס ולעשות כמה שינויים בסיסיים + עיצוב ובעצם יש לי מזרימדיה חדשה לחלוטין. חלק מהחברות שמשתמשות ב-NMT פשוט לוקחות אותו כמו שהוא (לא תמיד הם מייצרים אפילו את החומרה...) ורק משנים את הכיתוב על המארז + מוסיפים גרפיקה של שם החברה כשהמכשיר עולה.

יש כאלה שמרחיבים את NMT ומוסיפים עליו יכולות נוספות, אבל זה די נדיר. יש מספר רב של צ'יפים שמריצים גרסאות שונות של NMT, החל מ-8622/4, דרך 8634/5 (לא חושב שסדרת 864X ו-865X יצאו עם NMT חוץ ממוצרים של POPCORN HOUR).

חוץ מ-NMT, יש עוד כ-4 חברות שונות שמייצרות תוכנה עבור צ'יפים של SIGMA ולא מבוססות על תוכנה של אחרים.

REALTEK זה משהו אחר לחלוטין - זה בעצם שם של חברה שיש לה מספר של צ'יפים שעליהם אפשר לבסס מזרימדיה. הצ'יפים הפופולריים ביותר הם 1283 ו-1073. זו סביבה שונה לחלוטין ושם אין ממש ייצרני MIDDLEWARE (כלומר REALTEK עצמם נותנים תוכנה דומה ל-MIDDLEWARE).

לכל צ'יפ יתרונות וחסרונות, כאשר ההבדל המהותי ביותר הוא שכרגע רק סיגמא נותנים HD AUDIO כרגע (זה אמור להשתנות בקרוב), ובעצם שניהם יכולים תאורטית להריץ בלוריי (אם כי 864X ו-865X עושים את זה טוב יותר). הביצועים של סיגמא טובים יותר, אך המחירים הגבוהים של סביבת הפיתוח ובעיות של יציבות ואי עקביות בתוכנות שלהן גרמו לייצרנים רבים וגדולים (כגון XTREAMER, DVICO ואחרים) לעבור לסביבת REALTEK.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46389
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #3 

יש לומר כי עד היום, חברת Realtek לא התחייבה להעניק Bitstream לפורמטי האודיו המתקדמים עבור מעבד ה 1283+
מלבד חברת Xtreamer שמפרסמת בגלוי כי המוצר הבא שלה, דגם ה Pro, יתמוך בדבר, אף חברה אחרת לא יצאה עם הצהרות דומות. ניתן להניח כי שאר החברות לא מעוניינות לפגוע במכירות של הדגמים הנוכחים.

לשרשור בנושא: מזרימי מדיה מבוססי Realtek עם תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים? בקרוב.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”