הדלקת מחשב עם השלט של ה HTPC (עובד עם כל שלט)
-
erlich01
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
אז ככה. כיוון שאני אדם מאוד עצלן ולא אוהב לקום מהכורסה הייתה לי שאלה מאוד פשוטה - איך אני מדליק את המחשב?
בחיפושים באתר זה לא מצאתי את הישועה.
בחיפושים עמוקים יותר מצאתי פתרון שדורש קצת התעסקות עם המארז ועם הלוח אם - אבל זה עובד.
ישנה חברה - (אני אפילו לא ממש יודע את מיקומה הפיזי בעולם) שעונה לשם Simerec (ניתן לחפש בגוגל) אשר פיתחה מעגל אלקטרוני עם חיישן אינפרה-אדום בר תכנות וכמה חוטי חשמל אשר מתחברים את הלוח אם ואל מתג ההפעלה של המארז.
לאחר התעסקות קטנה עם החיבורים ותכנות החיישן אני פשוט מדליק את המחשב מהשלט.
אני יודע שישנם שלטים די יקרים שעושים את העבודה הזו אבל אני מניח שזה מאוד דומה בשורה תחתונה.
כתובת האתר הינה http://www.simerec.com/PCS-1a.html (של החישן הספציפי). אמנם המחיר לא זול במיוחד - כ 30$, אבל מה לא עושים בשביל לא לקום מהכורסה וגם להיות ירוקים.
כיוון שההרכבה של החיישן דורשת קידוח קל במארז לחיישן , האם משהו מכיר איפה ניתן להשיג כיסוי לקידוח (משהו דומה לכיסוי החישן בשלט או טלוויזיה)
אייל
בחיפושים באתר זה לא מצאתי את הישועה.
בחיפושים עמוקים יותר מצאתי פתרון שדורש קצת התעסקות עם המארז ועם הלוח אם - אבל זה עובד.
ישנה חברה - (אני אפילו לא ממש יודע את מיקומה הפיזי בעולם) שעונה לשם Simerec (ניתן לחפש בגוגל) אשר פיתחה מעגל אלקטרוני עם חיישן אינפרה-אדום בר תכנות וכמה חוטי חשמל אשר מתחברים את הלוח אם ואל מתג ההפעלה של המארז.
לאחר התעסקות קטנה עם החיבורים ותכנות החיישן אני פשוט מדליק את המחשב מהשלט.
אני יודע שישנם שלטים די יקרים שעושים את העבודה הזו אבל אני מניח שזה מאוד דומה בשורה תחתונה.
כתובת האתר הינה http://www.simerec.com/PCS-1a.html (של החישן הספציפי). אמנם המחיר לא זול במיוחד - כ 30$, אבל מה לא עושים בשביל לא לקום מהכורסה וגם להיות ירוקים.
כיוון שההרכבה של החיישן דורשת קידוח קל במארז לחיישן , האם משהו מכיר איפה ניתן להשיג כיסוי לקידוח (משהו דומה לכיסוי החישן בשלט או טלוויזיה)
אייל
- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
לא הבנתי... מה הבעייה להדליק את המחשב עם השלט?
פשוט תדאג לכבות את המחשב ב S3, שברוב המחשבים החדשים זה בעצם כיבוי מלא של החומרה (לא כמו במחשבים יחסית ישנים ששם חלק מהרכיבים היו עוד פועלים) וזהו.
פשוט תדאג לכבות את המחשב ב S3, שברוב המחשבים החדשים זה בעצם כיבוי מלא של החומרה (לא כמו במחשבים יחסית ישנים ששם חלק מהרכיבים היו עוד פועלים) וזהו.
- ey_cat
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
S3 ?! אפשר לפרט בבקשה?staticx כתב:לא הבנתי... מה הבעייה להדליק את המחשב עם השלט?
פשוט תדאג לכבות את המחשב ב S3, שברוב המחשבים החדשים זה בעצם כיבוי מלא של החומרה (לא כמו במחשבים יחסית ישנים ששם חלק מהרכיבים היו עוד פועלים) וזהו....
The future ain`t what it used to be
- שבלול
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1446
גם תקח בחשבון שכל מחשב שהביוס שלו מאפשר הדלקה באמצעות מקלדת (ואם בביוס שלי יש את האפשרות אז מניח שהיום ברב הביוסים יש אותה) תוכל להדליק אותו בקלות עם שלט שיעלה 5-10 דולר ב dealextreme
- creed
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 955
האפשרות הזו, של הדלקה מכיבוי מלא דרך המקלדת, קיימת בד"כ רק מחיבור ה - ps/2, ולא דרך usb, לכן לא רואה דרך לעשות את זה עם שלט למחשב. אם אתה מדבר על להעיר אותו מאחד ממצבי השינה, אז זה גם פתרון.שבלול כתב:גם תקח בחשבון שכל מחשב שהביוס שלו מאפשר הדלקה באמצעות מקלדת (ואם בביוס שלי יש את האפשרות אז מניח שהיום ברב הביוסים יש אותה) תוכל להדליק אותו בקלות עם שלט שיעלה 5-10 דולר ב dealextreme...
יש אנשים (ואני ביניהם) שלהכניס את המחשב למצב שינה כזה או אחר בסוף היום לא מתאים להם, ואז הפיתרון שהציג erlich01 בא בחשבון.
-
erlich01
-
- חבר פעיל במיוחד

המחשב שלי הנו די גרוטאה.
אני לא מכיר שום אופציה אחרת.
ואני עובד עם השלט שם 10 $ .......
ניתן להדליק את המחשב עם חיבור PS2 ללא שום בעיה ואת זה אני מכיר.
אבל מה קורה כאשר המקלדת שיש לי הנה מקלדת אלחוטית......?
גם שמתי לב שלא תמיד ניתן להדליק אותו ממצב standby (אפילו המקלדת האלחוטית לא מגיבה במצב כזה.)
אני לא מכיר שום אופציה אחרת.
ואני עובד עם השלט שם 10 $ .......
ניתן להדליק את המחשב עם חיבור PS2 ללא שום בעיה ואת זה אני מכיר.
אבל מה קורה כאשר המקלדת שיש לי הנה מקלדת אלחוטית......?
גם שמתי לב שלא תמיד ניתן להדליק אותו ממצב standby (אפילו המקלדת האלחוטית לא מגיבה במצב כזה.)
- שבלול
-
- חבר ותיק

אז תקנה שקע שעובד על שלט
למשל:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12902
אין לי נסיון אישי עם משהו כזה, אל תראה בזה המלצה מצידי, רק רעיון.
אגב, אצלי המחשב נדלק מהמקלדת גם והיא מקלדת USB. אבל יש אצלי תופעה מוזרה מאוד שלא הייתי מנסה לשחזר (הבורד שלי מקבל מתח מה Usb Hub ופועל ברמה מסויימת גם כשהספק כח לא בחשמל... הרבה זמן חשבתי שאני הוזה עד שגיליתי שזה ה USB Hub).
למשל:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12902
אין לי נסיון אישי עם משהו כזה, אל תראה בזה המלצה מצידי, רק רעיון.
אגב, אצלי המחשב נדלק מהמקלדת גם והיא מקלדת USB. אבל יש אצלי תופעה מוזרה מאוד שלא הייתי מנסה לשחזר (הבורד שלי מקבל מתח מה Usb Hub ופועל ברמה מסויימת גם כשהספק כח לא בחשמל... הרבה זמן חשבתי שאני הוזה עד שגיליתי שזה ה USB Hub).
-
erlich01
-
- חבר פעיל במיוחד

כל הרעיון (והרכיב כבר נקנה למי שלא הבין). הוא להדליק את המחשב דרך השלט ולא בשום פטנט אחר שרק עושה צרות.....
הרי זה ידוע שלא כדי להפסיק מידית את זרם החשמל למחשב ולדמות כל פעם הפסקת חשמל.....
יותר פשוט לתת פקודת הדלקה וכיבוי ופה הייתה לי הבעיה.
הלוח שיש לי היום הינו Asus P4s333 וזה לוח מאוד ישן...... ללא כל מני המצאות מוזרות.
הרי זה ידוע שלא כדי להפסיק מידית את זרם החשמל למחשב ולדמות כל פעם הפסקת חשמל.....
יותר פשוט לתת פקודת הדלקה וכיבוי ופה הייתה לי הבעיה.
הלוח שיש לי היום הינו Asus P4s333 וזה לוח מאוד ישן...... ללא כל מני המצאות מוזרות.
- שבלול
-
- חבר ותיק

אוקיי, נכון, צודק, קנית והמצלת וכו' וסתם הצקנו לך... עניין הכיבוי לא מסודר הן לא רלוונטיות כי לכבות בטוח אפשר מהמקלדת.
אני האמת איבדתי פוקוס בעקבות זה ש ey_cat שאל והדיון הוסט.
לגבי כיסוי, חתיכת פרספקס לא תעשה את העבודה ?
לא כלכך הבנתי מה כוונה בכיסוי לקידוח, לא כל דבר שקוף יעשה את את העבודה ?
לא כלכך הבנתי מה כוונה בכיסוי לקידוח, לא כל דבר שקוף יעשה את את העבודה ?
-
erlich01
-
- חבר פעיל במיוחד

סתם שיהיה משהו יפה כמו השלטים של Imon ....
- ey_cat
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
לא בכוונהשבלול כתב:אוקיי, נכון, צודק, קנית והמצלת וכו' וסתם הצקנו לך... עניין הכיבוי לא מסודר הן לא רלוונטיות כי לכבות בטוח אפשר מהמקלדת.
לא כלכך הבנתי מה כוונה בכיסוי לקידוח, לא כל דבר שקוף יעשה את את העבודה ?...
The future ain`t what it used to be
- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
S3 זה מצב כיבוי שאתה בוחר ב BIOS, זה אומר שכאשר אתה מכניס את המחשב ל SLEEP, הוא בעצם מכבה את כל הרכיבים שלו, ממש כמו כיבוי מלא. הדבר היחיד שעובד זה בעצם הזיכרון RAM.ey_cat כתב: S3 ?! אפשר לפרט בבקשה?...
ואז כל מה שצריך לעשות זה להגדיר תחת ה USB DEVICE שאיתו אתה רוצה להעיר, לסמן ALLOW THIS DEVICE TO WAKE UP COMPUTER. וזה יכול להיות שלט/מקלדת/עכבר.
S3 מלא קורה בעיקר במחשבים מהשנים האחרונות , אצלי למשל במחשב עם צ'יפ 780G אני מקבל S3 מלא, אבל במחשב אחר עם צ'יפ 965 אני מקבל S3 חלקי, המחשב מכבה רק את הדיסקים הקשיחים, אבל לא את המאווררים של המארז למשל...