זקוק לייעוץ לפני קנייה של מערכת כוללת לבית (LCD, מקרן ורסיבר)
-
TheStriker
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 0
אהלן,
אני רוצה לשדרג את המערכת קולנוע בבית ורגע לפני שאני סוגר אשמח לקבל עצות, תגובות ומענה למס' שאלות.
מצב הציוד בבית כרגע הוא כזה:
יש לי פינת טלוויזיה במרחק צפייה 2.7 מטר (עם השתקפות אור אחורי) שכרגע יש שם פלזמה 42" (של fujitsu).
וסלון במרחק צפייה 4.5 מטר עם מקרן יחסית ישן שמקרין על מסך 100" ו- 7.1 רמקולים (psb).
בנוסף לזה, יש לי 2 זוגות רמקולים באזורים נוספים בבית (מטבח וחצר) שמחוברים לאותו רסיבר של הסלון.
אני מעוניין לשדרג את המסך טלוויזיה, מקרן, ורסיבר (וגם שלט אוניברסלי אבל זה לא קשור כרגע).
אני רוצה לצפות ולשמוע במקרן וטלוויזיה בתוכן מהמכשירים הבאים:
[left] YexMaxHD, PS3, HTPC (תכני HD) [/left]
הפתרון הפשוט היה להעביר 2 כבלים בין כל "מכשיר תוכן" לכל תצוגה אבל ככה"נ התעלות לא מאפשרות כמות כזאת של כבלים...
1) האם ניתן לקבל מענה מרסיבר כדי ל'העביר' וידאו באיכות 1080p ל-2 תצוגות בו"ז ?
מאחת החברות ל"אדריכלות פנאי" קיבלתי את ההצעה הבאה:
[left]LCD: Sony KDL-52EX700AEP
Projector: Sony VPL HW10
Reciever: Onkyo TX-NR5007
[/left]
הרסיבר אמור לתמוך בהשמעת אודיו ב-3 zoneים שונים, ו'ממסור' וידאו באיכות FULLHD ל-2 יציאות וידאו.
2) לא כדאי לקנות מסך LED ? מה ההבדלים המהותיים בין LED ל-LCD (מלבד החיסכון בחשמל)
3) איך ה-LCD הנ"ל מבחינת שידור תכני SD ?
4) איך המקרן הנ"ל מבחינת שידור תכני SD ועד כמה התמונה תיהיה סבירה בתנאים של מעט אור... ?
למרות שמדובר במקום מאוד מכובד ויוקרתי, אני קצת חושש קצת מזה ש-sony הומלצה פעמיים...
5) לצורך העניין בתקציב של 50,000₪ (עבור רסיבר, מקרן ומסך 52") האם יש המלצות אחרות מההצעת מחיר שקיבלתי ?
תודה מראש,
אשמח לתגובות,
עומר.
אני רוצה לשדרג את המערכת קולנוע בבית ורגע לפני שאני סוגר אשמח לקבל עצות, תגובות ומענה למס' שאלות.
מצב הציוד בבית כרגע הוא כזה:
יש לי פינת טלוויזיה במרחק צפייה 2.7 מטר (עם השתקפות אור אחורי) שכרגע יש שם פלזמה 42" (של fujitsu).
וסלון במרחק צפייה 4.5 מטר עם מקרן יחסית ישן שמקרין על מסך 100" ו- 7.1 רמקולים (psb).
בנוסף לזה, יש לי 2 זוגות רמקולים באזורים נוספים בבית (מטבח וחצר) שמחוברים לאותו רסיבר של הסלון.
אני מעוניין לשדרג את המסך טלוויזיה, מקרן, ורסיבר (וגם שלט אוניברסלי אבל זה לא קשור כרגע).
אני רוצה לצפות ולשמוע במקרן וטלוויזיה בתוכן מהמכשירים הבאים:
[left] YexMaxHD, PS3, HTPC (תכני HD) [/left]
הפתרון הפשוט היה להעביר 2 כבלים בין כל "מכשיר תוכן" לכל תצוגה אבל ככה"נ התעלות לא מאפשרות כמות כזאת של כבלים...
1) האם ניתן לקבל מענה מרסיבר כדי ל'העביר' וידאו באיכות 1080p ל-2 תצוגות בו"ז ?
מאחת החברות ל"אדריכלות פנאי" קיבלתי את ההצעה הבאה:
[left]LCD: Sony KDL-52EX700AEP
Projector: Sony VPL HW10
Reciever: Onkyo TX-NR5007
[/left]
הרסיבר אמור לתמוך בהשמעת אודיו ב-3 zoneים שונים, ו'ממסור' וידאו באיכות FULLHD ל-2 יציאות וידאו.
2) לא כדאי לקנות מסך LED ? מה ההבדלים המהותיים בין LED ל-LCD (מלבד החיסכון בחשמל)
3) איך ה-LCD הנ"ל מבחינת שידור תכני SD ?
4) איך המקרן הנ"ל מבחינת שידור תכני SD ועד כמה התמונה תיהיה סבירה בתנאים של מעט אור... ?
למרות שמדובר במקום מאוד מכובד ויוקרתי, אני קצת חושש קצת מזה ש-sony הומלצה פעמיים...
5) לצורך העניין בתקציב של 50,000₪ (עבור רסיבר, מקרן ומסך 52") האם יש המלצות אחרות מההצעת מחיר שקיבלתי ?
תודה מראש,
אשמח לתגובות,
עומר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בתקציב כזה - הייתי ממליץ לך ללכת למספר חנויות מתמחות - ולבדוק מה יש להם להציע - ואז אם יש התלבטות לחזור אלינו.
אם תגיד מאיפה אתה נוכל להמליץ לך טוב יותר.
בעיקרון, יש את "איפה קונים?" בתפריט ממנו ניתן להגיע לאינדקס החנויות של האתר.
לגבי LED - ממליץ לך לחפש פה באתר קצת סקירות על טכנולוגיות מסכים וביקורות מסכי LED. בגדול היתרון הוא שבLCD הרגיל - מאחורי המסך יש מעין פלורוסנטים לאור המסך - מה שאומר שהשליטה דיי מוגבלת, לעומת זאת בLED השליטה היא באופן יחסי איזורית (ויש כאלה שהשליטה היא לגמריי איזורית) ואז אפשר להגיע למצב שצד אחד כבוי ואחד דלוק.
יש לדעתי המון שילובים בתחום המסך/רסיבר/מקרן - ולכן שווה לבדוק בכמה וכמה חנויות.
אם תגיד מאיפה אתה נוכל להמליץ לך טוב יותר.
בעיקרון, יש את "איפה קונים?" בתפריט ממנו ניתן להגיע לאינדקס החנויות של האתר.
לגבי LED - ממליץ לך לחפש פה באתר קצת סקירות על טכנולוגיות מסכים וביקורות מסכי LED. בגדול היתרון הוא שבLCD הרגיל - מאחורי המסך יש מעין פלורוסנטים לאור המסך - מה שאומר שהשליטה דיי מוגבלת, לעומת זאת בLED השליטה היא באופן יחסי איזורית (ויש כאלה שהשליטה היא לגמריי איזורית) ואז אפשר להגיע למצב שצד אחד כבוי ואחד דלוק.
יש לדעתי המון שילובים בתחום המסך/רסיבר/מקרן - ולכן שווה לבדוק בכמה וכמה חנויות.
-
TheStriker
-
- חבר פעיל

אני מאזור המרכז.
הלכתי לחנות מתמחה - TopAudio וזה מה שהציעו.
אני מתלבט לגבי הטלוויזיה? האם זה הדבר הכי טוב שאפשר לקנות בתקציב הנ"ל ?
באיזה איכות היא מציגה SD ?
תודה.
הלכתי לחנות מתמחה - TopAudio וזה מה שהציעו.
אני מתלבט לגבי הטלוויזיה? האם זה הדבר הכי טוב שאפשר לקנות בתקציב הנ"ל ?
באיזה איכות היא מציגה SD ?
תודה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

כמו שאמרתי - יש עוד המון שילובים. אם אתה מאיזור הרצליה - אתה יכול לנסות את ZMAX בהרצליה פיתוח, העולם הדיגיטלי ברמת השרון, ארמגדון וFUTURE בת"א ועוד...
דעתי האישית - ככל שהתקציב עולה - כך עדיף יותר להסתובב בין חנויות, כי ההיצע דיי גדול.
דעתי האישית - ככל שהתקציב עולה - כך עדיף יותר להסתובב בין חנויות, כי ההיצע דיי גדול.
-
TheStriker
-
- חבר פעיל

אני משתמש ברמקולים של PSB (לא זוכר איזה דגם..)
4 רמקולים ששקועים בתקרה, ועוד 3 חיצוניים (וכמובן Subwoofer)
אני לא חושב להחליף אותם.. מעדיף להשקיע במקום בטלוויזיה ובמקרן.
אוקיי, אני אנסה לקפוץ למישהו מהחנויות שהוזכרו לראות מה הם יכולים להציע.
מעבר לזה, למישהו בפה בפורום יש המלצה למסך (LCD או LED) שידע להציג גם תכני HD וגם SD (חשיבות גדולה יותר ל-HD) בגודל 52" בתקציב של 16,000₪ (גמיש קצת) כאלטרנטיבה לסוני?
תודה.
4 רמקולים ששקועים בתקרה, ועוד 3 חיצוניים (וכמובן Subwoofer)
אני לא חושב להחליף אותם.. מעדיף להשקיע במקום בטלוויזיה ובמקרן.
אוקיי, אני אנסה לקפוץ למישהו מהחנויות שהוזכרו לראות מה הם יכולים להציע.
מעבר לזה, למישהו בפה בפורום יש המלצה למסך (LCD או LED) שידע להציג גם תכני HD וגם SD (חשיבות גדולה יותר ל-HD) בגודל 52" בתקציב של 16,000₪ (גמיש קצת) כאלטרנטיבה לסוני?
תודה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש את הסמסונג B7000 ב13.5 55"! מומלצת ביותר (יש עליה כתבה פה באתר) למה LCD או LED? מה עם פלאזמה? 58V10?
תשמע - כשאתה קונה הכל מאותו המקום - קצת קשה להגדיר מחיר ככה - כי אם מישהו קונה בנפרד - מן הסתם המחיר גבוה יותר.
ד"א - אחד המקרנים ששווה לצפות (אם לא המקרן) זה כמובן הEPSON TW5500 שמחירו קרוב ל-20K.
תשמע - כשאתה קונה הכל מאותו המקום - קצת קשה להגדיר מחיר ככה - כי אם מישהו קונה בנפרד - מן הסתם המחיר גבוה יותר.
ד"א - אחד המקרנים ששווה לצפות (אם לא המקרן) זה כמובן הEPSON TW5500 שמחירו קרוב ל-20K.