ארה"ב: הועמד לדין כי היה עירום בביתו - וזוכה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73319
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3873361,00.html

:lol:

ארה"ב - ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות :roll:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

8O

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

HUBER,

לפי מה שמתואר הוא נראה בבירור מחוץ לבית. בתים רבים בארה"ב כוללים הרבה מאוד חלונות...

מצד שני, כבר שמעתי על לא מעט מקרים שבהם המשטרה פרצה ותפסה בחורים ו/או בחורות "על חם" עושים דברים שלפי החוק המקומי אסורים. יש עדיין מקומות רבים בארה"ב שאקטים ספצפיים מחוץ לחוק ותאורטית אפשר להכלא בגללם...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

היה מקרה דומה בארץ
על אדם שנהג לעמוד ערום במרפסת או משהו דומה
יש כאן בעיה
כי הוא מצוי ברכושו הפרטי
אין חוק נגד התערטלות בבית.
הוא יכול לתבוע את כל מי שמתלונן עליו על מציצנות
זה בעייתי
ועל אחת כמה וכמה בבתים פרטיים.
אני חושב שבאותו מקרה קבעו שאם לא ביצע אקט כלשהו, אין להאשימו.
מעניין מה קרה לערך הדירות באזור
העם דורש..... כל מיני דברים

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #5 

8O אני בהלם שהוא נעצר....
אפילו להיות חופשי בביתך שלך כבר לא ניתן? לאן הגענו?
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

לא מבין למה זיכו אותו. אם אני נמצא בתוך הבית אז מותר לי להשתין דרך החלון? בוודאי שלא, ולכן גם להסתובב עירום עם חלון פתוח או כל דבר אחר שחשוף כלפי חוץ ואסור לבצעו בפומבי אסור לי לעשות בתוך הבית אם ניתן לראות את זה מבחוץ.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

oferlaor כתב:HUBER,

לפי מה שמתואר הוא נראה בבירור מחוץ לבית. בתים רבים בארה"ב כוללים הרבה מאוד חלונות...
...
"צעיר אמריקני לא האמין שהכנת כוס קפה בעירום - בתוך ביתו...".

לפי הכתבה הוא היה בתוך ביתו, איך הגעת למסקנה ההפוכה?

גם אם כל הבית שלו מזכוכית, זכותו המוחלטת להסתובב עירום בדלת אמותיו. מי שלא רוצה לראות, שלא יסתכל, אף אחד לא מכריח אנשים בסביבה להביט. אני אישית חושב שהחירות שנשארה לנו בתוך בתנו היא אחת החירויות האחרונות שיש לנו כאזרחים במדינה מסודרת ואם גם זה ילך לזבל לא ישאר הרבה מחופש הפרט.

אחד הדברים שהייתי מאוד רוצה לראות מאומץ בישראל ושמיושם למיטב הבנתי בארה"ב הוא שאם פגעת במישהו (גנב לדוגמא) שנכנס לשטחך הפרטי ללא אישור - תצא זכאי. פתאום מגיע מקרה שכזה שנראה הפוך לחלוטין לגישה הזו. זה מה שהיה מוזר לי אישית.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

Nunatak כתב:לא מבין למה זיכו אותו. אם אני נמצא בתוך הבית אז מותר לי להשתין דרך החלון? בוודאי שלא, ולכן גם להסתובב עירום עם חלון פתוח או כל דבר אחר שחשוף כלפי חוץ ואסור לבצעו בפומבי אסור לי לעשות בתוך הבית אם ניתן לראות את זה מבחוץ.
...
אם אתה משתין לגינה שלך - כן.

כל מה שמתבצע בביתי אינו פומבי. ברגע שראית מה קורה בתוך ביתי, הצצת לאיזור האישי שלי. לא מתאים לך מה שאני עושה בתוך ביתי? אל תסתכל. אף אחד לא כופה עליך להסתכל לתוך השטח הפרטי שלי - גם אם הוא חשוף לחלוטין, יש לך בחירה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #9 

Huber,
תראה, יש בעייתיות במה שאתה אומר.
יש לי שכנים שגרים בקומת קרקע, ורחוב חד סיטרי צר בינינו. הבית שלהם פתוח לחלוטין לרחוב (חלון צרפתי על כל הקיר).

אם הם יחליטו להסתובב ערומים בבית, זה בעייתי.
ברגע שהחלון פתוח, זה הופך לפומבי, כל עובר אורח יראה, זה לא כמו שמציצים מהצד או שיש תריס שבור ורואים דרכו

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #10 

Huber כתב:
Nunatak כתב:לא מבין למה זיכו אותו. אם אני נמצא בתוך הבית אז מותר לי להשתין דרך החלון? בוודאי שלא, ולכן גם להסתובב עירום עם חלון פתוח או כל דבר אחר שחשוף כלפי חוץ ואסור לבצעו בפומבי אסור לי לעשות בתוך הבית אם ניתן לראות את זה מבחוץ.
...
אם אתה משתין לגינה שלך - כן.

כל מה שמתבצע בביתי אינו פומבי. ברגע שראית מה קורה בתוך ביתי, הצצת לאיזור האישי שלי. לא מתאים לך מה שאני עושה בתוך ביתי? אל תסתכל. אף אחד לא כופה עליך להסתכל לתוך השטח הפרטי שלי - גם אם הוא חשוף לחלוטין, יש לך בחירה.
...
יש הבדל בין הצצה לבין משהו שקיים ברקע. אם אתה מסתובב עירום בקומה השניה כשהחלון פתוח ואף אחד לא יכול לראות בלי לטפס על סולם שיהיה לך לבריאות, אם אתה עושה את זה בחצר שהיא חלק מהרקע של הרחוב זה אסור.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

guyezra כתב:Huber,
תראה, יש בעייתיות במה שאתה אומר.
יש לי שכנים שגרים בקומת קרקע, ורחוב חד סיטרי צר בינינו. הבית שלהם פתוח לחלוטין לרחוב (חלון צרפתי על כל הקיר).

אם הם יחליטו להסתובב ערומים בבית, זה בעייתי.
ברגע שהחלון פתוח, זה הופך לפומבי, כל עובר אורח יראה, זה לא כמו שמציצים מהצד או שיש תריס שבור ורואים דרכו
...
תקים חומה בנכם, נפתרה הבעייה. אני לא חושב שיש לאף אחד זכות להגיד לשכן שלו איך להסתובב בבית שלו ולא משנה מה גדול החלונות.

Nunatak - מי קבע שזה אסור? הרי אתה רואה שבסוף זיכו אותו, לא?

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #12 

מהחלון בדירה שלנו אנו רואים את חדר השינה של השכנים ממולנו שלהם יש חלון די גדול,
אני מכיר את הזוג שגר שם ואפשר לומר שהאישה מאוד ליברלית (ולשמחתי לא הגבר) עקרת בית אשר מסתובבת להנאתה ברוב שעות היום ללא מלבושיה, יכול להיות שזה ישמע לכמה אנשים כמו חלום רטוב אבל מה לעשות שחוק הגרביטציה לא מפסיק לעבוד גם על נשים בנות 60 פלוס :(
רק חבל שהבת שלה יצאה כמו האבא ולא כמוה :lol:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

"להקים חומה", מה אני גר בכפר? :lol:
נראה לי שאפילו בקיבוץ שגדלתי בו לא היו נותנים לי לבנות חומה...

אני לא מכיר את החוקים, אבל נראה לי שחלון צרפתי של כל הקיר פתוח לרווחה זה סוג של "ציבורי" ולא "פרטי", אפילו הילדים בכיתו א' ב' שהולכים על המדרכה מסתכלים להם לתוך הבית :)

בכל מקרה העמדה לדין ועוד הרשעה, זה מ א ו ד קיצוני ובהחלט הגזמה פראית.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

לא הבנתי ,זה היה גבר ערמומי שהסתובב בביתו או גבר ערום שהסתובב בביתו?
אמן מייסר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #15 

אני חושב שהסוגייה הזו מאוד דומה לסוגייה של עוצמת השמעת מוזיקה בבית.
אתה לא יכול להשמיע מוזיקה בכל עוצמה, כי גם השכנים ישמעו וזה יפריע.
כנ"ל עם המקרה הזה, הוא נעשה בביתך אבל עלול להפריע לשכנים.

הנקודה היותר מעניינת זה איך מגדירים על מה מותר לציבור /שכנים להתלונן. ברור שעל רעש כן. על עירום נראה לי קצת מוגזם.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #16 

משה, אם השכנים שלך היו מחליטים לקיים יחסי מין בסלון פתוח לרווחה, לא היית מתלונן?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #17 

guyezra כתב:משה, אם השכנים שלך היו מחליטים לקיים יחסי מין בסלון פתוח לרווחה, לא היית מתלונן?
...
אולי, אבל אני התייחסתי רק לעירום שזה ממש לא קיום יחסי מין בפרהסיה.שני דברים שונים לגמרי.
להבדיל מנושא כמו רעש שהוא די פשוט, עם עירום יש עיניין של שונות גדולה בין אנשים לגבי היחס שלהם לעירום. ממש אין שום מכנה משותף.
כשבתי הייתה פעוטה בת שנתיים או משהו הייתי נכנס איתה בבריכה למלתחת הגברים (כמו אבות רבים אחרים). נראה לי הכי נורמלי בעולם אבל פעם אחת ניגש אלי מישהו ומחה על כך. לך תבין.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #18 

moco כתב:
guyezra כתב:משה, אם השכנים שלך היו מחליטים לקיים יחסי מין בסלון פתוח לרווחה, לא היית מתלונן?
...
אולי, אבל אני התייחסתי רק לעירום שזה ממש לא קיום יחסי מין בפרהסיה.שני דברים שונים לגמרי.
להבדיל מנושא כמו רעש שהוא די פשוט, עם עירום יש עיניין של שונות גדולה בין אנשים לגבי היחס שלהם לעירום. ממש אין שום מכנה משותף.
כשבתי הייתה פעוטה בת שנתיים או משהו הייתי נכנס איתה בבריכה למלתחת הגברים (כמו אבות רבים אחרים). נראה לי הכי נורמלי בעולם אבל פעם אחת ניגש אלי מישהו ומחה על כך. לך תבין.
...
אני מניח שזה די תלוי בסוג השכנים...
גם בבריכה אצלינו מישהי התלוננה לאשתי שהיא הכניסה את הבן (גם באיזור ה-3)
עכשיו יש שלטים - במלתחות גברים אסור להכניס בנות מעל גיל 3 ולהיפך.
הזוי משהו, אם אבא בא עם ילדה בת 3 הוא ישלח אותה להתקלח לבד?

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3322
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #19 

אין כאן לדעתי אמת מוחלטת במיוחד כשלא יודעים בדיוק את פרטי המקרה.
אני בהחלט חושב שמצב בו אדם נמצא ערום בבית שבו יש חלון גדול לכיוון דרך או רחוב ראשי בו כל אחד יכול ללא מאמץ כלל להסתכל עליו, אינו מצב ראוי ונכון.
המצב הזה הופך בעצם את הפרטי שלך לציבורי. אתה לא יכול לעשות כל מה שמתחשק לך גם במתחם הפרטי שלך. רעש הוא מטרד, במידה מסויימת להסתכל בלית ברירה על איבריו הפרטיים של אדם במיוחד אם ישנם כאלה שעלולים להיפגע מכך הוא מטרד גם כן.
העניין הוא גם עניין של היכן שמים את הגבול. ברור לכולם למשל שאסור לי לפגוע באף אחד אחר בביתי הפרטי. כך למשל אסור לי לרצוח או להכות מישהו אחר.
בואו נוריד את הרף - האם מותר לי לזקק סמים בבית שלי? ברור שלא.
האם מותר לי לרשום על קיר הבניין שלי הערות גזעניות? אנטישמיות? לא. ברור לכולם שזה פוגע ברגשות אחרים ואסור על פי חוק.
אז אם ככה, האם למשל מותר לי להיצמד עם האיבר שלי לחלון בכוונה כדי שכל עובר ושב יראה אותי? לדעתי ממש לא.
משער שאותו בחור לא עשה את זה בכוונה ולא הצמיד עצמו לחלון. אבל הכל עניין של היכן שמים את הגבול.
לדעתי ביהמש היה צריך שלא לזכות אולם על פי הנסיבות לא לתת הרשעה או לתת סטירה על היד.

שני הסנט שלי.
אלי חבוש

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #20 

EliHaboosh,
(Y) (Y)

שלח תגובה