מיקום רמקולים אחוריים
-
jaksirak
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
- נתן תודות: 139 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
הי,
אני עומד בפני החלטה בקניית דירה.
בתכנון הדירה, אין לי קיר אחורי שבו אני יכול לתלות את הרמקולים האחוריים שלי. את אחד הרמקולים אני יכול לתלות בקיר צדדי, השני - לא, כי אין קיר
מה עושים?
אשמח לרעיונות יצירתיים
תודה
קובי
אני עומד בפני החלטה בקניית דירה.
בתכנון הדירה, אין לי קיר אחורי שבו אני יכול לתלות את הרמקולים האחוריים שלי. את אחד הרמקולים אני יכול לתלות בקיר צדדי, השני - לא, כי אין קיר
מה עושים?
אשמח לרעיונות יצירתיים
תודה
קובי
בברכה קובי כהן
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
jaksirak
- חבר ותיק

מיקום רמקולים אחוריים - הוספתי שירטוט
אוקי, הנה השרטוט. זה מה שיש לי, עוד אין לי תוכנית 1:50,000 עם מידות
רמקולים:
קידמיים: ריצפתי מסוג Tenoy mx3
סנטר Tenoy mxC
אחוריים מסוג: Celestion
רמקולים:
קידמיים: ריצפתי מסוג Tenoy mx3
סנטר Tenoy mxC
אחוריים מסוג: Celestion
בברכה קובי כהן
-
jaksirak
- חבר ותיק

כן, יש. אפילו אם זה אומר לקנות רמקולים חדשים (בתקציב סביר כמובן).uriler כתב:יש אפשרות למעמד רצפתי / מתלה תקרה (מבחינת האישה?)...
תסביר מעמד ריצפה? איך אני מסתיר חוטים?
בברכה קובי כהן
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מסתיר במקסימום האפשרי מתחת לספות / שטיח וכו', או הולך צמוד לקיר עד איפה שניתן (בהנחה שאתה לא מתכנן לחצוב - אם אתה חוצב אז כמובן שעדיף).
לגבי מתלה תקרה - יש מתלים גם לרמקולים מדפיים, שווה להתייעץ ספציפית עם מישהו שעוסק בהתקנות (במקרה כזה אני חושב שכדאי להתקין את שני הרמקולים בצורה סימטרית, מעל ומאחורי הספה, עם זוית "פנימה").
לגבי מתלה תקרה - יש מתלים גם לרמקולים מדפיים, שווה להתייעץ ספציפית עם מישהו שעוסק בהתקנות (במקרה כזה אני חושב שכדאי להתקין את שני הרמקולים בצורה סימטרית, מעל ומאחורי הספה, עם זוית "פנימה").
-
jaksirak
- חבר ותיק

תודה.
לא מתאים לי (או לאשתי) להעביר חוטים מתחת לשטיח שגם ככה אין. אשתי לא סובלת שטיחים.
אני יחשוב על אופציית התקרה.
עוד אופציה היא שרמקול שמאל יהיה על הקיר הצדדי (שמאלי) מרוחק, אולי פשוט נתן לו עצמה טיפה יותר גבוהה, כך שאני לא ירגיש הוא רחוק יותר?
אופציה אחרונה שאשתי חושבת עליה היא להרים עמוד גבס מעוצב שבפנים נשלב את הרמקול. נראה לי קצת הזוי ולא מסתדר לי.. ככה לתקוע שמוק באמצע הסלון
לא מתאים לי (או לאשתי) להעביר חוטים מתחת לשטיח שגם ככה אין. אשתי לא סובלת שטיחים.
אני יחשוב על אופציית התקרה.
עוד אופציה היא שרמקול שמאל יהיה על הקיר הצדדי (שמאלי) מרוחק, אולי פשוט נתן לו עצמה טיפה יותר גבוהה, כך שאני לא ירגיש הוא רחוק יותר?
אופציה אחרונה שאשתי חושבת עליה היא להרים עמוד גבס מעוצב שבפנים נשלב את הרמקול. נראה לי קצת הזוי ולא מסתדר לי.. ככה לתקוע שמוק באמצע הסלון
בברכה קובי כהן
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
לפחות לפי השרטוט (הוא קצת קטן) הקיר השמאלי נמצא הרבה יותר מדי מקדימה והמיקום לא יהיה מתאים.
לפי מה שכתבת - כנראה עדיף לך לבדוק את האופציה של מתלי תקרה, גם אם זה דורש החלפת רמקולים.
לפי מה שכתבת - כנראה עדיף לך לבדוק את האופציה של מתלי תקרה, גם אם זה דורש החלפת רמקולים.
-
jaksirak
- חבר ותיק

יש לי רעיון
הנמכת תקרה בצורה ריבוע כאשר הרמקולים יהיו בדיוק מעל הספה מובנים בתוך התקרה.
כמובן ננצל את התקרה לתאורה מתאימה ויפה. מה אתם אומרים? מה יקרה עם הסאונד(רמקולים סראונד) יבוא מלמעלה 90 מעלות מעל הראש?
אז מה עושים?
תעלות מהקיר (הצפוני, היכן שנמקם את הפלזמה) למעלה ולאורך התקרה עד למקום בו אני ממקם את התקרה.
באותה הזדהמות גם נעשה נישה יפה לפלזמה.
מי מכיר ויודע: קבלן גבס מקצועי ועלויות?
הנמכת תקרה בצורה ריבוע כאשר הרמקולים יהיו בדיוק מעל הספה מובנים בתוך התקרה.
כמובן ננצל את התקרה לתאורה מתאימה ויפה. מה אתם אומרים? מה יקרה עם הסאונד(רמקולים סראונד) יבוא מלמעלה 90 מעלות מעל הראש?
אז מה עושים?
תעלות מהקיר (הצפוני, היכן שנמקם את הפלזמה) למעלה ולאורך התקרה עד למקום בו אני ממקם את התקרה.
באותה הזדהמות גם נעשה נישה יפה לפלזמה.
מי מכיר ויודע: קבלן גבס מקצועי ועלויות?
בברכה קובי כהן
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אם אתה רוצה לבנות נישה מהתקרה, למה לא לעשות אותה מעט אחורה (גם כך הסלון לא תחום) ואז תוכל להרויח את האלכסון - עדיף שהסאונד לא יבוא מהקו הישר של הספה (אלא אם מדוברים ברמקולים רב-פולריים - שם זה פחות מורגש).
-
jaksirak
- חבר ותיק

נראה אם אני מבין אותך:
אם הרמקולים יהיו שקועים בתוך התקרה, כלפי הרצפה ב-90 מעלות, איך מבחינה אקוסטית זה יסתדר?
או שבעצם אתה מתכוון שהם יהיו שקועים אבל לכיון הספה ב 45 מעלות?
אם הרמקולים יהיו שקועים בתוך התקרה, כלפי הרצפה ב-90 מעלות, איך מבחינה אקוסטית זה יסתדר?
או שבעצם אתה מתכוון שהם יהיו שקועים אבל לכיון הספה ב 45 מעלות?
בברכה קובי כהן
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אם אתה בונה נישה ייעודית, ייתכן (צריך לבדוק עם בעל מקצוע) שתוכל לבנות כך שהצלע הפונה לסלון תהיה אלכסונית ותקבל זוית מתאימה יותר כלפי היושב.
אני ממליץ לך להתייעץ בנושא (מכיוון שמדובר במשהו לטווח ארוך) עם מישהו העוסק בתחום תכנון הסאונד ולא לסמוך רק על הפורום - מכיוון שברמקולים שקועים והתאמה כזו לחלל עדיף לך לא לפספס.
אני ממליץ לך להתייעץ בנושא (מכיוון שמדובר במשהו לטווח ארוך) עם מישהו העוסק בתחום תכנון הסאונד ולא לסמוך רק על הפורום - מכיוון שברמקולים שקועים והתאמה כזו לחלל עדיף לך לא לפספס.
-
jaksirak
- חבר ותיק

הבנתי.
אתה צודק... צריך לקבל ייעוץ.
רק שאין לי מושג עם מי?
אני צריך לשבת עם אדריכלית שינויים של הדירה בכדי לקבוע נקודות חשמל והכנה לקולנוע ביתי. אני לא רוצה לפספס משהו פה שאח"כ יעלה לי הרבה כסף
תודה!
עזרת לי
אתה צודק... צריך לקבל ייעוץ.
רק שאין לי מושג עם מי?
אני צריך לשבת עם אדריכלית שינויים של הדירה בכדי לקבוע נקודות חשמל והכנה לקולנוע ביתי. אני לא רוצה לפספס משהו פה שאח"כ יעלה לי הרבה כסף
תודה!
עזרת לי
בברכה קובי כהן
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אני מציע לך לפנות לדור או תומר מ Future AV.
לצערי עוד לא יצא לי לבקר שם, אבל מהתרשמות אנשי הפורום (כולל בשיחות אישיות) ומהגישה שלהם בפורום - הם בעלי מקצוע בזכות ולא בחסד, וגם אם לא יוכלו לעזור בעצמם הם ידעו למי לקשר אותך (לפי הצהרתם, החנות אינה רק לרכישה אלא גם לליווי בשלבי הבנייה).
http://www.hometheater.co.il/article01772
לצערי עוד לא יצא לי לבקר שם, אבל מהתרשמות אנשי הפורום (כולל בשיחות אישיות) ומהגישה שלהם בפורום - הם בעלי מקצוע בזכות ולא בחסד, וגם אם לא יוכלו לעזור בעצמם הם ידעו למי לקשר אותך (לפי הצהרתם, החנות אינה רק לרכישה אלא גם לליווי בשלבי הבנייה).
http://www.hometheater.co.il/article01772
הרמקולים qs8 (יש עליהם ביקורת באתר) יכולים להתלות מהתקרה
http://www.axiomaudio.com/qs8.html
http://www.axiomaudio.com/fullmetalceilingbracket.html
http://www.axiomaudio.com/qs8.html
http://www.axiomaudio.com/fullmetalceilingbracket.html