מתכנן לשפץ בית פרטי מהיסוד כולל הריסת קירות ובניית תשתית תקשורת
שלום לכולם,
בהתחלה פתחתי את השירשור ב- DIY אבל אני שם לב שהשאלות שלי נוגעות גם לפורום הזה, מתנצל מראש על הכפילות
אני נכנס לשיפוץ בבית פרטי ישן כאשר התכנון הוא הריסה מוחלטת של הפנים ובנייה מחדש ע"י לוחות גבס.
מה שאני מתכנן שיהיה בבית הוא שבכל חדר (רצ"ב תמונה) תהיה תשתית מושלמת של תקשורת.
בסלון - בקיר המרכזי יוצב מסך LCD + מסך להקרנה שם אני מעוניין בתשתית YES , בזק, רשת אינטרנט וחשמל כמובן ותשתית למערכת קולנוע ביתית כאשר יועברו חוטים לרמקולים אחוריים וימוקם מקרן בקיר האחורי לצורכי הקרנה . כמובן שתהיה שם מערכת מדיה סנטר מושלמת על כל מרכיביה
בחדר הורים - יוצב מסך LCD ותשתית למערכת קולנוע ביתית ומדיה סנטר (תשתית רשת)
בחדר שרות- שם יוצב ארון התקשורת שאליו כל תשתית התקשורת תחובר
כמובן שכל הבית יהיה מרושת כולו ומחובר לכל המחשבים שיהיו בכל החדרים.
בנוסף ימוקמו מצלמות בכל פינה של הבית וגם הן תחוברנה לארון התקשורת שבחדר השרות ואף יחוברו למחשב מקליט ואם אני אדע איך גם למערכת הטלוויזיה כך שפשוט אעביר ערוץ בטלוויזיה וארה ע"י מסך מפוצל את כל השטח
שאלתי היא או יותר נכון שאלותי.....
יש לי בעברי תהליכי שיפוץ הכוללים העברות כבלים שונים אך כאן מכיוון שאני בונה הכל מ- "אפס" אני ממש רוצה לבנות הכל בצורה מסודרת ויפה כולל תשתית מצלמות (שזה חדש עבורי)
מה עליי לעשות איך להעביר את הכבילה בצורה נכונה (YES, בזק , מצלמות,מקרן וכו') לא רוצה לראות כבלים על "הפנאלים" כמו שאני רואה בהרבה בתים והאם הרעיון של ארון תקשורת בחדר השירות הוא רעיון טוב?
באילו שקעים עליי להשתמש?
האם שכחתי משהו?
רצ"ב שרטוט של השיפוץ המתוכנן בתודה מראש ומתחייב לתמונות בגמר השיפוץ
בהתחלה פתחתי את השירשור ב- DIY אבל אני שם לב שהשאלות שלי נוגעות גם לפורום הזה, מתנצל מראש על הכפילות
אני נכנס לשיפוץ בבית פרטי ישן כאשר התכנון הוא הריסה מוחלטת של הפנים ובנייה מחדש ע"י לוחות גבס.
מה שאני מתכנן שיהיה בבית הוא שבכל חדר (רצ"ב תמונה) תהיה תשתית מושלמת של תקשורת.
בסלון - בקיר המרכזי יוצב מסך LCD + מסך להקרנה שם אני מעוניין בתשתית YES , בזק, רשת אינטרנט וחשמל כמובן ותשתית למערכת קולנוע ביתית כאשר יועברו חוטים לרמקולים אחוריים וימוקם מקרן בקיר האחורי לצורכי הקרנה . כמובן שתהיה שם מערכת מדיה סנטר מושלמת על כל מרכיביה
בחדר הורים - יוצב מסך LCD ותשתית למערכת קולנוע ביתית ומדיה סנטר (תשתית רשת)
בחדר שרות- שם יוצב ארון התקשורת שאליו כל תשתית התקשורת תחובר
כמובן שכל הבית יהיה מרושת כולו ומחובר לכל המחשבים שיהיו בכל החדרים.
בנוסף ימוקמו מצלמות בכל פינה של הבית וגם הן תחוברנה לארון התקשורת שבחדר השרות ואף יחוברו למחשב מקליט ואם אני אדע איך גם למערכת הטלוויזיה כך שפשוט אעביר ערוץ בטלוויזיה וארה ע"י מסך מפוצל את כל השטח
שאלתי היא או יותר נכון שאלותי.....
יש לי בעברי תהליכי שיפוץ הכוללים העברות כבלים שונים אך כאן מכיוון שאני בונה הכל מ- "אפס" אני ממש רוצה לבנות הכל בצורה מסודרת ויפה כולל תשתית מצלמות (שזה חדש עבורי)
מה עליי לעשות איך להעביר את הכבילה בצורה נכונה (YES, בזק , מצלמות,מקרן וכו') לא רוצה לראות כבלים על "הפנאלים" כמו שאני רואה בהרבה בתים והאם הרעיון של ארון תקשורת בחדר השירות הוא רעיון טוב?
באילו שקעים עליי להשתמש?
האם שכחתי משהו?
רצ"ב שרטוט של השיפוץ המתוכנן בתודה מראש ומתחייב לתמונות בגמר השיפוץ
עוד משהו,
לגבי מפסקי תאורה בסלון והמטבח ומפסק לתריס חשמלי, כדאי שיהיו בטווח שליטה של IR אם זה אפשרי,
נחמד יהיה אם הם יתמכו ב IR ואז תוכל לשלוט בהם משלט אונברסלי גם כן.
תשתית לרמקולים קדמיים ואחוריים, ולא לשכוח גם תשתית רמקולים ל ZONE B
במרפסת או לכל מקום אחר שתרצה (באמבטיה זה גם נחמד).
לגבי מפסקי תאורה בסלון והמטבח ומפסק לתריס חשמלי, כדאי שיהיו בטווח שליטה של IR אם זה אפשרי,
נחמד יהיה אם הם יתמכו ב IR ואז תוכל לשלוט בהם משלט אונברסלי גם כן.
תשתית לרמקולים קדמיים ואחוריים, ולא לשכוח גם תשתית רמקולים ל ZONE B
במרפסת או לכל מקום אחר שתרצה (באמבטיה זה גם נחמד).
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אם אתה רוצה שליטה לבית חכם, אני גם הייתי מעביר צינור נוסף מכל מתג לארון החשמל בשביל כבל תקשורת.
וכבל תקשורת מארון החשמל לארון התקשורת.
בלי קשר, לגבי השיפוץ אני לא יודע מי עושה לך את העבודה (אתה\קבלן\שיפוצניק) אבל תברר לעשות את הקירות הפנימיים עם לוחות מאסטרקיר או וילהבורד.
ההרכבה מאוד דומה לגבס, קונסטרוקציה מברזל (ניצבים ומסלולים) או מעץ והלוחות מבטון ומחברים עם ברגים לקונסטרוקציה.
אני עשיתי הרבה עבודה עם גבס, והתייעצתי לפני החג עם יועץ שטח של מאסטרקיר.
אפשר לתלות על קירות כאלה הכל, וכל בורג יכול להחזיק 40 קילו לטענתו.
הלוחות יותר יקרים אבל נראה לי שזה יותר טוב מגבס.
וכבל תקשורת מארון החשמל לארון התקשורת.
בלי קשר, לגבי השיפוץ אני לא יודע מי עושה לך את העבודה (אתה\קבלן\שיפוצניק) אבל תברר לעשות את הקירות הפנימיים עם לוחות מאסטרקיר או וילהבורד.
ההרכבה מאוד דומה לגבס, קונסטרוקציה מברזל (ניצבים ומסלולים) או מעץ והלוחות מבטון ומחברים עם ברגים לקונסטרוקציה.
אני עשיתי הרבה עבודה עם גבס, והתייעצתי לפני החג עם יועץ שטח של מאסטרקיר.
אפשר לתלות על קירות כאלה הכל, וכל בורג יכול להחזיק 40 קילו לטענתו.
הלוחות יותר יקרים אבל נראה לי שזה יותר טוב מגבס.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
itsik- תודה רבה שתי שאלות : 1. איך אני יודע מה זה טווח IR אופטימלי? 2. כשאתה אומר ZONE B זה פשוט למתוח תשתית למרפסת (נניח) מהמקום בו אמור להיות המגבר?
TVHOLIC - תודה גם לך 1. סיבכת אותי עם ה"אקסטרה" צינור לכל מתג. אני רק חושב על זה ומדמיין עשרות צינורות שצריך להשחיל. 2. אני אברר לגבי הלוחות שהמלצת.(זה עד כדי כך משנה)?
ושאלה לכולם- מה עם המצלמות?
TVHOLIC - תודה גם לך 1. סיבכת אותי עם ה"אקסטרה" צינור לכל מתג. אני רק חושב על זה ומדמיין עשרות צינורות שצריך להשחיל. 2. אני אברר לגבי הלוחות שהמלצת.(זה עד כדי כך משנה)?
ושאלה לכולם- מה עם המצלמות?
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני התחלתי עבודת שיפוץ רצינית במהלכה בניתי מערכת חשמל חדשה, ואחרי שדיברתי עם יורם מלוג-אין הבנתי שאני צריך גם כבל תקשורת למתגים.
תאמין לי, זה ממש מבאס.
לוג-אין זה מערכות שמאפשרות לך לבצע הרבה DIY במהלך ההגדרות שלהן וזה גם חוסך לא מעט, לכן הלכתי לפי הפרמטרים שלהן.
יכול להיות שמערכות אחרות בעלות דרישות אחרות. שווה לבדוק! במיוחד אם אתה כבר עושה שיפוץ כל כך רציני.
לגבי הלוחות לא השתמשתי בהם עדיין אבל אני מתכוון בחלק האחרון של השיפוץ, בשבועות הקרובים, להתחיל ליישם איתם את מה צריך.
מדובר בלוחות בטון כך שהם הרבה יותר חזקים ועמידים מגבס למיטב הבנתי.
שני מכרים שלי בעלי מקצוע 40 שנה בתחום הבניין ומהתייעצות איתם אני משתמש בלוחות האלה לקיר חיצוני ולקיר "רטוב" (קיר של מטבח)
מבחינתי הדבר הכי חשוב זה שאפשר לתלות עליהם משקל ממש גבוה. בפורום נכתב הרבה על כך שאפשר לתלות מסכים (גם גדולים) על קירות גבס בעזרת דיבלים מתאימים. בת דודה שלי לומדת עיצוב פנים ועוזרת לי המון במהלך השיפוץ, ולפי מה שהיא למדה לא רצוי לתלות דברים כבדים (כמו מסך 50") על קירות גבס שכן עם השנים זה עלול ליפול או שהקיר יקבל בטן...
בסופו של דבר הכל עניין של עלות-תועלת, אם אתה יכול לספוג את העלות הנוספת אני הייתי הולך על זה.
תאמין לי, זה ממש מבאס.
לוג-אין זה מערכות שמאפשרות לך לבצע הרבה DIY במהלך ההגדרות שלהן וזה גם חוסך לא מעט, לכן הלכתי לפי הפרמטרים שלהן.
יכול להיות שמערכות אחרות בעלות דרישות אחרות. שווה לבדוק! במיוחד אם אתה כבר עושה שיפוץ כל כך רציני.
לגבי הלוחות לא השתמשתי בהם עדיין אבל אני מתכוון בחלק האחרון של השיפוץ, בשבועות הקרובים, להתחיל ליישם איתם את מה צריך.
מדובר בלוחות בטון כך שהם הרבה יותר חזקים ועמידים מגבס למיטב הבנתי.
שני מכרים שלי בעלי מקצוע 40 שנה בתחום הבניין ומהתייעצות איתם אני משתמש בלוחות האלה לקיר חיצוני ולקיר "רטוב" (קיר של מטבח)
מבחינתי הדבר הכי חשוב זה שאפשר לתלות עליהם משקל ממש גבוה. בפורום נכתב הרבה על כך שאפשר לתלות מסכים (גם גדולים) על קירות גבס בעזרת דיבלים מתאימים. בת דודה שלי לומדת עיצוב פנים ועוזרת לי המון במהלך השיפוץ, ולפי מה שהיא למדה לא רצוי לתלות דברים כבדים (כמו מסך 50") על קירות גבס שכן עם השנים זה עלול ליפול או שהקיר יקבל בטן...
בסופו של דבר הכל עניין של עלות-תועלת, אם אתה יכול לספוג את העלות הנוספת אני הייתי הולך על זה.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
התקן מתיחס לבטיחות ולחומרים שממנו עשוים הצינורות, הסטנדרט נשאר אותו דבר.tvholic כתב:אם אני לא טועה התקן כיום הוא צינורות 20
אני יודע שבעבר הוא היה 11 והשתמשתי בהם בחלק מהעבודה, אבל שינו אותו מתישהו (או שהטעו אותי) ועכשיו הזמנתי צינורות 20 להמשך העבודה...
בבית דירות סטנדרטי: 16 ירוק לחשמל, 16 כחול\חום לתקשורות, אדום לכיבוי אש
במוסדות זה שונה...