מרטין, shlomom, אני חושב שאתם פיספסתם את הנקודה: אני לא מנסה למצור את הרמקול האידאלי וגם לא מפריע לי שגרף ההיענות לא יהיה שטוח. להיפך - אני מצפה (ומקווה) שיהיה מספיק מגוון.
מה שאני מנסה למצוא זה מדד אובייקטיבי, (או סט של מדדים) שידרגו רמקולים לפי רמת הנאמות. זה לא אומר כלום על טיבם (טובים או רעים). זה רק אומר כמה הם נאמנים. אם מדדים כאלה יהיו בשימוש נרחב אז נוכל לנסות להביע את הטעם האישי שלנו כמאזינים לטווח של מדדים (כלומר, נוכל לתת ערך מדדי למוסג "מה שאתה אוהב", קרי מה שלדעתך נשמע טוב יותר). ואז נוכל לקבל (לדעתי!) יותר אינפורמציה רלוונטית מביקורות, פרסומים וכ"ו. בסופו של דבר זה יישפר את ההנאה מהתחום מכיוון שזה ייעלה את הסיכוי שגם אנשים ללא ידע רב מאוד יוכלו עדיין לבחור את המכשירים שמתאימים להם.
MartinHSabag כתב:
1. אין רצון של היצרנים לעמוד בשום סטנדרט. איך ייראו BOSE למשל? מי שמעז למדוד את המערכות שלהם ולפרסם את התוצאות נתבע על-ידם.....אז שהם ייפרסמו בהתנדבות ?
2. כמו ש-Croc רמז, בסופו של דבר זה עיניין של טעם. ואם אני אוהב רמקול שנמדד רע או לא נאמן למקור, אז?
3. אני לא בטוח שאנשים יכולים לתרגם בקלות נתונים כאלו לאיך זה נשמע, זה קצת בעייתי.
4. מי יכריח את היצרנים בדיוק לבצע את המדידות הללו בתקנים הללו?
5. רמקול זה דבר שבהגדרה לא ניתן לעשות בצורה אופטימלית, אפילו בתיאוריה ולכן כל רמקול הוא אוסף של פשרות, קרי, כל רמקול יימדד רע במשהו אחר.
איזה יהיה הכי טוב?
...
1. זו באמת בעייה. אבל אם המדדים האלה יהיו נפוצים, איך תיראה חברה שמסרבת לפרסם את המדדים שלה?
2. לחלוטין עניין של טעם! המדד רק צריך לבדוקנאמות למקור. לא עד כמה הוא "טוב" (שזה סובייקטיבי לחלוטין) או עד כמה אתה אוהב אותו. אבל אם המדד קיים, תוכל לאתראת הסאונד שאתה אוהב אפילו בלי לשמוע אותו (אני מקצין כמובן - אבל המדד כן ייתן לך כיוון טוב).
3. נכון. אבל כשהמדדים האלה יהיו נפוצים, כאן זה המקום ללמוד ובין השאר יילמדו איך לתרגם את הסאונד שאנחנו אוהבים לתמונת גרף / ערכים של מדדים.
4. לא יודע. אבל מרגע שהמדד נפוץ והוא נבדק ע"י הביקורות, תהיה סיבה ליצרנים לפרסם נתונים אמינים (תחשוב שסוברו מוציאה נתון האצה של 3 שניות ובביקורות הם מוצאים שזה רק 7. מה ייקרה לסוברו?)
5. התשובה הברורה היא: "מה שנשמע לך הכי טוב"

. המדד רק יעזור לך לכוון לאותם מוצרים שנשמעים לך טוב. כמובן שבסוף חייבים להקשיב, אבל המדד מפלטר את אותם המוצרים שהם מאוד רחוקים מהטעם שלך.
פרננדו.