טלוויזית LCD 32 אינטש

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
itailanel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

אהלן,

אני מעוניין לרכוש טלוויזית LCD 32 אינטש עבור הסלון בבית, זה מתאים מבחינת המרחק 2.5 מטר)
התקציב הוא סדר גודל של 2500-3000 ש"ח ואני אשתמש בטלוויזיה עבור שידורי HD וסרטים מהמחשב.
יש המלצות לדגם מוצלח?

תודה,
איתי

tiptipon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
שם מלא: גיא ברוך

שליחה

ברוך הבא למועדון (Y)
ממליץ מאוד PANASONIC 32X10 יש לי אותה כבר חודש ונהנה מכל רגע ומתאימה לתקציב שלך ...

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori

שליחה

itailanel,

32 אינץ' גם למרחק צפיה של 2.5 מטרים זה קטן מאוד בכלל ובפרט לתכני HD. ממליץ לך להגדיל במעט את התקציב ולרכוש לפחות 37 אינץ' שעולה כ-3.4K או 40 אינץ' בסביבות ה-4K. דע כי לא תוכל להנות בכלל מתכני HD (פשוט כי לא תבחין בהבדל בין תכני SD איכותיים ל-HD) במסך בגודל 32 אינץ' ממרחק הצפיה שלך.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

itailanel כתב:אהלן,

אני מעוניין לרכוש טלוויזית LCD 32 אינטש עבור הסלון בבית, זה מתאים מבחינת המרחק 2.5 מטר)
התקציב הוא סדר גודל של 2500-3000 ש"ח ואני אשתמש בטלוויזיה עבור שידורי HD וסרטים מהמחשב.
יש המלצות לדגם מוצלח?

תודה,
איתי
...
itailanel

בתקציב שלך אתה יכול לרכוש מסך סמסונג דגם b-530 גודל 37 אינצ' רזולוצייה של 1920-1080 .FHD

מומלץ לרכוש יבוא רשמי מיני ליין 3 שנות אחריות .

בהצלחה. (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

itailanel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

תודה רבה לכל המגיבים!
הסיבה העיקרית שחשבתי על מסך 32 אינץ' זה מתוך חשש ש37 יהיה גדול מידי עבור התצורה של הסלון שלי.
מה המרחק צפייה המומלץ עבור 32/37 אינץ'?

שוב תודה!
איתי

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לצפיה בתכנים רגילים במסך בגודל 32 אינץ' הוא בסביבות ה-2 מטרים עד 2.5 מטרים כאשר לתכני HD יש צורך להתקרב עד לכדי 1.5 מטרים לתכני HDR וכמטר אחד לתכני FHD.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

itailanel

מרחק הצפייה המומלץ למסך 37 הוא 2 מטר .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987

שליחה

הערה אחת לחידוד, גם במרחק של 2.5 מטר במסך 32'' רואים בבירור את ההבדל בין תוכן HD לתוכן SD (גם כשהוא איכותי).

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

riji כתב:הערה אחת לחידוד, גם במרחק של 2.5 מטר במסך 32'' רואים בבירור את ההבדל בין תוכן HD לתוכן SD (גם כשהוא איכותי).
...

חולק עליך לחלוטין. בקושי עד בלתי ניתן להבחין בין תוכן DVD מקורי לבין תוכן HDR ממרחק זה במסך 32 אינץ' וזאת מנסיון אלא אם כן קוראים לך סטיב... :wink:

דוגמא מהחיים:
לי עדיין יש ראייה מושלמת (ברוך השם...) ולפני כמה ימים צפיתי (מסך בגודל 46 אינץ' ממרחק 3 מטרים פלוס) ב-DVD מקורי ולא הצלחתי להבחין כמעט בהבדל בינו לבין אותו הסרט באיכות HDR.

בכל מקרה אתה מוזמן להציץ בקישור הבא:
http://hd.engadget.com/2006/12/09/1080p ... reen-size/

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

nils3373 כתב:
riji כתב:הערה אחת לחידוד, גם במרחק של 2.5 מטר במסך 32'' רואים בבירור את ההבדל בין תוכן HD לתוכן SD (גם כשהוא איכותי).
...

חולק עליך לחלוטין. בקושי עד בלתי ניתן להבחין בין תוכן DVD מקורי לבין תוכן HDR ממרחק זה במסך 32 אינץ' וזאת מנסיון אלא אם כן קוראים לך סטיב... :wink:

דוגמא מהחיים:
לי עדיין יש ראייה מושלמת (ברוך השם...) ולפני כמה ימים צפיתי (מסך בגודל 46 אינץ' ממרחק 3 מטרים פלוס) ב-DVD מקורי ולא הצלחתי להבחין כמעט בהבדל בינו לבין אותו הסרט באיכות HDR.

בכל מקרה אתה מוזמן להציץ בקישור הבא:
http://hd.engadget.com/2006/12/09/1080p ... reen-size/
...
תיאוריה נהדרת העובדות אומרות אחרת, אצלי בבית תבוא לראות מסך 32'' ממרחק של 2.5 מטר, קח את ה- DVD הכי איכותי שיש לך, שים אותו במכשיר DVD שעולה 4000 ש"ח שמחובר ב- HDMI או קומפוננט ותשווה אותו אח"כ לשידור של של אותו סרט בדיוק ב- HD, עשרות אנשים ראו את ההבדל בצורה ברורה מאוד אז לא ברור לי למה אתה רואה משהו אחר, ואתה יודע, ראיתי פעם תופעה כמו שאתה מתאר במסך 46'', הוא באמת היה לא משהו.

ודרך אגב, אם ניקח את הדיון למישור הפרקטי אתה באמת רוצה לטעון שללקוח עם מסך 32'' ומרחק צפייה של כ- 3 מטר אין טעם לקחת ממיר HD או לצפות בתכני 720P מהמחשב כי הוא לא יראה את ההבדל?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

riji,

אני ממש לא אמשיך להדיין איתך בנושא אבל אתה יכול לתאר לעצמך את התשובה לשאלה שלך בסוף התגובה.
אם אתה ממליץ לבעלי מסך בגודל 32 אינץ' (ממרחק 3 מטרים) לקחת ממיר HD או לחילופין אז באמת שאין לנו על מה לדבר.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

מנסיון של חדר שינה, מסך 26 HDREADY מומלץ מאוד לקחת ממיר HD... ההבדל מ 2.5 מטר ניכר לעין מול DVD ושידורי SD.
לא הייתי אומר שחייבים אבל אם אפשר... מומלץ!

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

nils3373 כתב:riji,

אני ממש לא אמשיך להדיין איתך בנושא אבל אתה יכול לתאר לעצמך את התשובה לשאלה שלך בסוף התגובה.
אם אתה ממליץ לבעלי מסך בגודל 32 אינץ' (ממרחק 3 מטרים) לקחת ממיר HD או לחילופין אז באמת שאין לנו על מה לדבר.
...
לגישתך כנראה שלא, אבל אם תחליט בכל זאת לא לנקוט בגישה זו ולבחון את העניין לעומק ולשאול פה אנשים תגלה אמת שתפתיע אותך, אני ואנשים אחרים בסביבתי שעברו לשידורי HD בטלוויזיה או בתכנים שמורידים נהנים מהבדל אדיר מ- DVD או SD רגיל, מבחינתי זה לא פיקציה ואני כיום נהנה פחות משידורי SD או DVD גם כשמדובר במסך קטן ומרחק גדול יותר וגם כשמדובר במסך גדול, אני בערוצי הסרטים והסדרות הרגילים של יס כבר לא מסתכל כמעט, לא נהנה מהאיכות, וגם DVDים מהשנים האחרונות (קנויים מקוריים מאמאזון או בלוקבאסטר) נראים לי פחות טוב משידורי HD או תכני 720P מהאינטרנט.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

riji,

No hard feeling at all, :)

הכוונה שלי היתה שנראה שהגענו למצב שאחד מאיתנו חושב א' והשני ב' והטעם להמשך דיון התמוגג לו וזה הכל אבל אם אתה מתעקש... 8)

איכות תכני ה-HD (תכנים מהמחשב וגם בלוריי מקוריים) במסך שלי (סוני 46D3550) מוצגים בצורה פנמונאלית תודות לכיול בסיסי איכותי ול-PS3 כך שיש לי רפרנס טוב להשוואה. כנראה שה-DVD שלך לא מתפקד כמו ה-PS3 שברשותי בהצגת DVD מקוריים.

יש לי גם מסך סמסונג 27 אינץ' אשר אכן מציג תכני SD (כבלים) בצורה די עלובה בגלל איכות השידור ואז באמת שקיים הבדל די תהומי בינם לבין תכני HD גם מ-3 מטרים. מה שאני מנסה להעביר הוא שיש צורך במסך גדול מספיק לשם הבחנה בפרטים ממרחק מסויים.
אז לפי ניסיונך אתה תמליץ לאדם בעל מרחק צפיה של 4 מטרים שרוצה לצפות בתכני FHD מסך בגודל 37 אינץ'? או אפילו 32 אינץ'? אז כל חבר באתר זה שקנה מסך בגודל 46 אינץ' ומעלה למרחק 3 מטרים ויותר עשה טעות?

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני מבטיח לך שהמסך שלי מכוייל נהדר וה- DVD מציג איכות מצויינת ועדיין רואים שיפור כשעוברים ל- HD, אתה סובבת את מה שאני אמרתי והצגת טיעון הפוך, אני לא אמרתי שלא כדאי לרכוש מסך גדול ככל האפשר ולהקטין את המרחק על מנת להנות מתכנים ב- FULL HD וההפך, אני בהחלט מסכים איתך וממליץ לאנשים בהתאם.

מה שאני טוען, שאתה רשמת במפורש ואני מצטט:
דע כי לא תוכל להנות בכלל מתכני HD (פשוט כי לא תבחין בהבדל בין תכני SD איכותיים ל-HD) במסך בגודל 32 אינץ' ממרחק הצפיה שלך
...
פה בדיוק אני חולק עליך, הוא בהחלט יוכל להנות מתכני HD גם במסך 32'' ממרחק הצפייה הנ"ל (וזה דרך אגב לא נסתר ע"י התיאוריות בתחום וגם לא ע"י הגרף שאתה מתבסס עליו), ולכן כשאתה כותב לאדם כזה שאם הוא קונה 32'' אזי HD לא רלוונטי עבורו זה סוג של הטעיה, במיוחד כשההנחה שהוא מתחבר לשידורי HD של אחת מהספקיות ובהחלט יקבל איכות שידור טובה יותר כי ביננו, נניח אפילו ואתה צודק וה- PS3 שלך מציג תכני SD בצורה פנומנאלית, כמה תכנים כאלה יש? רוב האנשים צופים גם בתכנים רגילים משידורי הכבלים והלווין וההבדל שם משמעותי ועל זה בלבד התרעמתי.

יש פה מעין תפיסה מוסווית שאם למישהו אין אפשרות לקנות יותר מ- 32'' אזי שלא יקנה, ואם הוא קונה שלא יתחבר ל- HD כי הוא לא יראה את ההבדל וזו תפיסה שגויה שמטעה אנשים, לא פעם פונים אליי באופן פרטי אנשים ששומעים טיעונים כאלה ומתבאסים וזה גורם להם לקבל החלטות לא נכונות כמו לדחות קנייה או לוותר על ממיר HD סתם ללא סיבה, תחשוב גם על זה.

דרור3
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 786
שם מלא: דרור יונתן

שליחה

ואני תמיד אומר לך על מסך הכי גדול שאתה יכול במסגרת התקציב ולא משנה מרחק הצפייה , אני צופה ממרחק של 2.8 מטר במסך בגודל 46 בYES MAX HD וזה בהחלט לא מרגיש לי גדול מדי.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דרור3 כתב:ואני תמיד אומר לך על מסך הכי גדול שאתה יכול במסגרת התקציב ולא משנה מרחק הצפייה , אני צופה ממרחק של 2.8 מטר במסך בגודל 46 בYES MAX HD וזה בהחלט לא מרגיש לי גדול מדי.
...
על זה אין ויכוח (Y)

אבל אני תמיד מוסיף, אם אתה מוגבל בתקציב ו- 32 / 37 זה מה שאתה יכול, אל תרגיש עם זה רע, ההפך, תקנה מוצר טוב תהנה ממנו ו- HD יכול כמעט תמיד להוסיף מאוד לחווית הצפייה אם התקציב מאפשר.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”