לא מזמן רכשתי Denon AVR1910 שאני מאוד מרוצה ממנו, בהחלט יספק אותי לזמן רב.
תכלס, אני עדיין לומד אותו.
שאלה למי שמכיר או יודע בנושא ה upscaling:
כפי שידוע הרסיבר הזה מבצע גם שידרוג אות וידאו ל 1080p.
הסטאפ שלי הוא מחשב חדש עם כרטיס מסך Radeon HD 5570 שמחובר בכבל HDMI לרסיבר ומשם עם כבל HDMI לFHD LCD.
עד כאן הכל בסדר אבל כשאני צופה בסרט "רגיל" קובץ AVI כל שהוא מהמחשב, אני לא מבחין באיכות טובה יותר מאשר בצפייה במחשב ומסך "רגילים"
האם ה upscaling מתבצע רק על מקורות וידאו חיצוניים כגון DVD ווידאו או גם אם המקור הוא מחשב ?
דבר נוסף, הרסיבר מוגדר לזהות פורמט אודיו אוטומטית ובפועל עושה רושם שהוא אכן עושה את זה נכון, הפורמט משתנה בתצוגה של הרסיבר בהתאם למה שמשדרים, אבל הסאונד המתקבל לעיתים קרובות מקבצי וידאו בדולבי או אפילו קובץ תמונה של DVD מלא שאני מריץ עם daemon tools הוא כאילו לא בבלאנס כלומר נניח יותר מדי מהסנטר, יותר מדי מהאחורים או לחילופין במקרה של הופעה חייה, הזמר חזק מדי על הגיטרות ודברים כאלה.
כשאני מנגן DVD רגיל פיזית בכונן של המחשב, הסאונד בסדר גמור ומאוזן.
לגבי כיול של המערכת, ביצעתי את זה לפי ההוראות עם המיקרופון המצורף ולדעתי יצא בסדר גמור.
תשובות והארות בכלל לגבי הסטאפ שלי יתקבלו בברכה.
תודה.
Denon AVR1910, upscaling - שאלה בעניין
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
האפסקייל לא ממש משפר את איכות התמונה, הוא פשוט ממיר את זה לרזולוציה גבוהה יותר..
הרסיבר לא יכול לבנות פיקסלים ולשפר יותר מידי, רק למלא את החלל משכפול פיקסלים קיימים.
מה שזה נותן בעקרון, זה אופציה להעביר ווידאו מקומפוננט, לדוגמא ממיר דיגיטלי רגיל, להמיר אותו ל1080P
וככה להעביר אותו דרך הHDMI במקום כבל קומפוננט, האיכות תישמר אבל לא אמורה להשתפר.
הרסיבר לא יכול לבנות פיקסלים ולשפר יותר מידי, רק למלא את החלל משכפול פיקסלים קיימים.
מה שזה נותן בעקרון, זה אופציה להעביר ווידאו מקומפוננט, לדוגמא ממיר דיגיטלי רגיל, להמיר אותו ל1080P
וככה להעביר אותו דרך הHDMI במקום כבל קומפוננט, האיכות תישמר אבל לא אמורה להשתפר.