מה עדיף, 1366X768P או 1920X1080i?
-
adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אהלן חברה,
בהמשך לשירשור הנ"ל:
http://www.hometheater.co.il/vt109903.% ... %D7%99-MKV
קודם כל, זה המכשור:
1. מחשב CORE2DOU עם מערכת הפעלה WIN7
2. כרטיס מסך Nvidia9400GT
3. רסיבר ONKYO-606
4. טלביזיה HITACHI LD379000TA כאשר ה TV היא HDR
5. הנגן שבו אני משתמש הוא mpc-hc
המחשב מחובר בכבל HDMI לרסיבר ומהרסיבר יוצא כבל HDMI ל TV
אז ככה, עד עכשיו הרזולוציה בכרטיס מסך הייתה מוגדרת על 1366x768P@60HZ, כאשר ברזולוציה הזו היה לי JITTER בתמונה, ז"א כאשר המצלמה עושה PAN התמונה לא זזה חלק אלא בקפיצות, בעיה זו נגרמת כיוון שסרטים מצולמים ב 24fps וה refresh rate אינו תואם ולכן ישנם "גמגומים". כאשר אני משנה את הרזולוציה בכרטיס מסך ל 1920x1080i@30HZ בעיית ה JITTER נפתרת, אין קפיצות בתמונה אך התמונה המוצגת ב TV יותר גדולה מגודל המסך ואני צריך לעשות RESIZE DESKTOP כדי שהתמונה תתאים לגודל המסך.
השאלה שלי בעצם, מה עדיף? רזולוציה של 1366x768P@60HZ אך עם JITTER בתמונה או רזולוציה של 1920x1080i@30HZ אך עם תמונה חלקה?
מצורפת תמונת מסך מה MANUAL של ה TV לגבי רזולוציות, תודה מראש.
[img2=550x382]http://img43.imageshack.us/img43/2277/pdft.jpg[/img2]
בהמשך לשירשור הנ"ל:
http://www.hometheater.co.il/vt109903.% ... %D7%99-MKV
קודם כל, זה המכשור:
1. מחשב CORE2DOU עם מערכת הפעלה WIN7
2. כרטיס מסך Nvidia9400GT
3. רסיבר ONKYO-606
4. טלביזיה HITACHI LD379000TA כאשר ה TV היא HDR
5. הנגן שבו אני משתמש הוא mpc-hc
המחשב מחובר בכבל HDMI לרסיבר ומהרסיבר יוצא כבל HDMI ל TV
אז ככה, עד עכשיו הרזולוציה בכרטיס מסך הייתה מוגדרת על 1366x768P@60HZ, כאשר ברזולוציה הזו היה לי JITTER בתמונה, ז"א כאשר המצלמה עושה PAN התמונה לא זזה חלק אלא בקפיצות, בעיה זו נגרמת כיוון שסרטים מצולמים ב 24fps וה refresh rate אינו תואם ולכן ישנם "גמגומים". כאשר אני משנה את הרזולוציה בכרטיס מסך ל 1920x1080i@30HZ בעיית ה JITTER נפתרת, אין קפיצות בתמונה אך התמונה המוצגת ב TV יותר גדולה מגודל המסך ואני צריך לעשות RESIZE DESKTOP כדי שהתמונה תתאים לגודל המסך.
השאלה שלי בעצם, מה עדיף? רזולוציה של 1366x768P@60HZ אך עם JITTER בתמונה או רזולוציה של 1920x1080i@30HZ אך עם תמונה חלקה?
מצורפת תמונת מסך מה MANUAL של ה TV לגבי רזולוציות, תודה מראש.
[img2=550x382]http://img43.imageshack.us/img43/2277/pdft.jpg[/img2]
נערך לאחרונה על ידי adidas1 ב 11/04/2010 9:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם האפקטים הלא רצויים מתרחשים רק כשהתמונה עושה pan רוחבי ויצרים מעין "קרעים" בתמונה זה בגלל חוסר התאמה בין קצב הפריים בסרט המקורי לקצב רענון המסך כפי שהוגדר בכרטיס הווידאו או לקצב רענון המסך במסך עצמו.
זו נקודת חולשה ברוב הנגנים ותוכנות ה Media center ואם אתה עובד עם ה MC של Windows 7 אז אתה די תקוע כי שם קצב השידור ננעל אוטומטית על 60Hz. יש אומנם דרכים לפתור את זה אבל הן לא טריוויאליות ועשויות לגרום ליותר נזקים ממה שאתה מוכן לספוג.
עד כמה שאני זוכר ל media portal יש אפשרות להתאים אוטומטית את קצב רענון המסך בהתאם לקצב הפריים בסרט, אני לא מומחה גדול לתוכנה זו אבל אולי שווה לך לנסות.
זו נקודת חולשה ברוב הנגנים ותוכנות ה Media center ואם אתה עובד עם ה MC של Windows 7 אז אתה די תקוע כי שם קצב השידור ננעל אוטומטית על 60Hz. יש אומנם דרכים לפתור את זה אבל הן לא טריוויאליות ועשויות לגרום ליותר נזקים ממה שאתה מוכן לספוג.
עד כמה שאני זוכר ל media portal יש אפשרות להתאים אוטומטית את קצב רענון המסך בהתאם לקצב הפריים בסרט, אני לא מומחה גדול לתוכנה זו אבל אולי שווה לך לנסות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לגבי רזולוציות זה תלוי במסך.
כמעט תמיד כרטיס המסך יעשה עיבוד תמונה טוב יותר מאשר המסך ולכן כדאי ללכת על הרזולוציה הטבעית של המסך.
נניח והמסך הוא 1366X768, עליך לבדוק NATIVE RATE (יש תוכנות לשם בדיקות כאלה) ואם זה עובר, אז זה הרזולוציה בשבילך. יותר מזה - חשוב לוודא שהמסך במצב שבו הוא לא נקרע (TEARING) או מגמגם (JUDDER) וגם אין לו OVERSCAN במצב הזה.
כמעט תמיד כרטיס המסך יעשה עיבוד תמונה טוב יותר מאשר המסך ולכן כדאי ללכת על הרזולוציה הטבעית של המסך.
נניח והמסך הוא 1366X768, עליך לבדוק NATIVE RATE (יש תוכנות לשם בדיקות כאלה) ואם זה עובר, אז זה הרזולוציה בשבילך. יותר מזה - חשוב לוודא שהמסך במצב שבו הוא לא נקרע (TEARING) או מגמגם (JUDDER) וגם אין לו OVERSCAN במצב הזה.
-
adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
תודה oferlaor,
באמת שכחתי לציין שכאשר המחשב מחובר ל TV ואני מסתכל על הרזולוציות הנתמכות, אני רואה:
(1920x1080i (native resolution
אבל כאשר אני בוחר ברזולוציה זו התמונה המוצגת יותר גדולה מגודל המסך ואני צריך לעשות RESIZE DESKTOP כדי שכל התמונה תוצג.
תודה...
באמת שכחתי לציין שכאשר המחשב מחובר ל TV ואני מסתכל על הרזולוציות הנתמכות, אני רואה:
(1920x1080i (native resolution
אבל כאשר אני בוחר ברזולוציה זו התמונה המוצגת יותר גדולה מגודל המסך ואני צריך לעשות RESIZE DESKTOP כדי שכל התמונה תוצג.
תודה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

adidas1, בדרך כלל בחיבור מחשב למסך עדיף תמיד לשדר מהמחשב רזולוציה התואמת 1:1 למספר הפיקסלים שיש למסך. זה כלל שחל גם על חיבור מסכי מחשב דרך אגב.
הבעיה מתחילה עם מסכי טלביזיה HD Ready או מסכים שנמכרו כ Full HD ושאינם תומכים בקבלת שידור התואמת 1:1 למספר הפיקסלים. פה כבר צריך להתפשר והפשרה הטובה ביותר היא תמיד עיניין סובייקטיבי כך שזה תלוי בך.
הבעיה מתחילה עם מסכי טלביזיה HD Ready או מסכים שנמכרו כ Full HD ושאינם תומכים בקבלת שידור התואמת 1:1 למספר הפיקסלים. פה כבר צריך להתפשר והפשרה הטובה ביותר היא תמיד עיניין סובייקטיבי כך שזה תלוי בך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אוקיי, אז צר לי לאכזב אותך אבל 1920x1080i איננה יכולה להיות ה native resolution של המסך שלך מהסיבה הפשוטה שעוד לא נולד מסך ה LCD שהוא התקן Interlaced. מה שהמסך שלך עושה זה למעשה לקבל את האות ולהפוך אותו באמצעות מעבד הווידאו הפנימי שלו ל 1366x768 ב progressive שזו הרזולוציה הטבעית האמיתית של המסך שלך אם הוא באמת HD Ready.
אם אתה בכל זאת מתעקש לשלוח דווקא 1920x1080i ואתה לא מרוצה מכך שהתמונה גדולה מהמסך הפיזי אז אתה צריך לשנות את ערכי ה Overscan. היות ויש לך כרטיס של NVIDIA אתה חייב לעשות זאת דרך לוח הבקרה של NVIDIA ולבחור ברזולוציה חדשה דרך Add a Resolution. ז לא ממש טריוויאלי ובמקומך הייתי מנסה לבדוק איך איכות התמונה דווקא ב 720P.
אם אתה בכל זאת מתעקש לשלוח דווקא 1920x1080i ואתה לא מרוצה מכך שהתמונה גדולה מהמסך הפיזי אז אתה צריך לשנות את ערכי ה Overscan. היות ויש לך כרטיס של NVIDIA אתה חייב לעשות זאת דרך לוח הבקרה של NVIDIA ולבחור ברזולוציה חדשה דרך Add a Resolution. ז לא ממש טריוויאלי ובמקומך הייתי מנסה לבדוק איך איכות התמונה דווקא ב 720P.
כמו שאמרו כבר - ל-MP יש אפשרות לשנות את התדר של רענון המסך לפי הסרט שמוצג.
כך תוכל במצב רגיל להיות ב- 60Hz. וכאשר תרצה לראות סרט, המסך אוטומטית יעבוד ל- 24Hz.
אצלי זה עובד עם כרטיס מסך של ATI, אבל אני בטוח שאותו דבר עובד גם עם NVIDIA.
תוכנות הבקרה של כרטיסי המסך מאפשרות לך לשמור קונפיגורציה של כרטיס המסך לקובץ. MP פשוט טוען את הקובץ המתאים עבור כל REFRESH RATE.
קח בחשבון שבמסך שהרזולוציה שהכרטיס שולח אליו היא לא ה-NATIVE שלו, אתה תראה לא ברור דברים מסויימים (תנסה לראות טקסט למשל).
כך תוכל במצב רגיל להיות ב- 60Hz. וכאשר תרצה לראות סרט, המסך אוטומטית יעבוד ל- 24Hz.
אצלי זה עובד עם כרטיס מסך של ATI, אבל אני בטוח שאותו דבר עובד גם עם NVIDIA.
תוכנות הבקרה של כרטיסי המסך מאפשרות לך לשמור קונפיגורציה של כרטיס המסך לקובץ. MP פשוט טוען את הקובץ המתאים עבור כל REFRESH RATE.
קח בחשבון שבמסך שהרזולוציה שהכרטיס שולח אליו היא לא ה-NATIVE שלו, אתה תראה לא ברור דברים מסויימים (תנסה לראות טקסט למשל).