תגובות לכתבה: - HDMI 1.4a - יאללה באלגן...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
HDMI 1.4a - יאללה באלגן...
HDMI 1.4a - יאללה באלגן...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מאמר מצויין כרגיל, אולי סוף סוף יהיה מקום שאליו יוכלו להפנות את כל השואלים בנושא כבלי HDMI, או לפחות את אלו שרוצים לקרוא ולא סתם לשאול.
אף פעם לא אהבתי את הרעיון שמאחורי ה HDMI כי זה תמיד נראה כמו תוצר של ועדה שמטרתה הראשונה הייתה לדחוס לנו לגרון את נושא הגנת התוכן לפני שהיא דאגה לאינטרסים של הצרכן. הגלגול החדש של התקן לא משפר בדבר את ההרגשה שלי - נשארנו עדיין עם כבלים שלא ניתן לפרוס ולקצר בשטח, שקשים להעברה בצנרת, עדינים מבחינה מכנית ועם תקן מתוסבך ולא ידידותי לצרכן - חבל אבל זה המצב ועם הגופים שעומדים מאחורי התקן זה גם לא צפוי להשתנות.
אף פעם לא אהבתי את הרעיון שמאחורי ה HDMI כי זה תמיד נראה כמו תוצר של ועדה שמטרתה הראשונה הייתה לדחוס לנו לגרון את נושא הגנת התוכן לפני שהיא דאגה לאינטרסים של הצרכן. הגלגול החדש של התקן לא משפר בדבר את ההרגשה שלי - נשארנו עדיין עם כבלים שלא ניתן לפרוס ולקצר בשטח, שקשים להעברה בצנרת, עדינים מבחינה מכנית ועם תקן מתוסבך ולא ידידותי לצרכן - חבל אבל זה המצב ועם הגופים שעומדים מאחורי התקן זה גם לא צפוי להשתנות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עופר, אני קורא את המאמרים שלך ופשוט נהנה!
עכשיו יהיה לך לסקור גם את ה3D בסכים.
יהיה מצב שבמסכים שונים ה3D יראה אחרת?
אתה חושב שYES יספקו (בעתיד) סרטים ב 3D? יש להם את היכולת הטכנית?
עכשיו יהיה לך לסקור גם את ה3D בסכים.
יהיה מצב שבמסכים שונים ה3D יראה אחרת?
אתה חושב שYES יספקו (בעתיד) סרטים ב 3D? יש להם את היכולת הטכנית?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
nba,
בסמסונג כבר היום יש אופציה לשלוט בעוצמת התלת מימד (בכדי למנוע הצקות של תכנים קיצוניים מדי) - סוג של 3D CONTRAST.
תלת מימד בפירוש נראה שונה על גבי מסכים שונים, יש הבהוב, מריחה ותופעות חדשות. בקיצור, לעוסקים במלאכה יש עוד סט של ARTIFACTS לבחון כעת...
לגבי יס - מבחינה טכנית יש סיכוי לא רע בכלל שהם יכולים לשדר את זה, זה בעיקר תלוי בצ'יפ של ה-HDMI (אני בבירורים עם חברות שונות בכדי לברר אם יש לצ'יפים ישנים של SIL יש אפשרות לשלוט בפרמטרים החדשים שקשורים לתלת מימד).
בסמסונג כבר היום יש אופציה לשלוט בעוצמת התלת מימד (בכדי למנוע הצקות של תכנים קיצוניים מדי) - סוג של 3D CONTRAST.
תלת מימד בפירוש נראה שונה על גבי מסכים שונים, יש הבהוב, מריחה ותופעות חדשות. בקיצור, לעוסקים במלאכה יש עוד סט של ARTIFACTS לבחון כעת...
לגבי יס - מבחינה טכנית יש סיכוי לא רע בכלל שהם יכולים לשדר את זה, זה בעיקר תלוי בצ'יפ של ה-HDMI (אני בבירורים עם חברות שונות בכדי לברר אם יש לצ'יפים ישנים של SIL יש אפשרות לשלוט בפרמטרים החדשים שקשורים לתלת מימד).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מאמר מעולה ובמקום. אילו סיבוכים צופן לנו העתיד הקרוב 
מסכים עם קלוד במיוחד לגבי הכבל הלא נוח הזה.
מסכים עם קלוד במיוחד לגבי הכבל הלא נוח הזה.
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1232 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
מאמר מצוין
השכלתי,תודה
השכלתי,תודה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
תודה רבה על סקירה מצויינת..
...
- oferlaor
- מנהל

האינטרנט יחובר באופן אלחוטי או חוטי (ETHERNET) לרסיבר. עקרונית, דרך HDMI 1.4 אפשר להעביר אותו הלאה למסך ולשאר הציוד.
יופי של מאמר עופר
בהחלט נוצר עכשיו פתח למטריצת שאלות אינסופיות כתלות בפרגמנטציה שדיברת עליה...
הנה כמה ברשותך:
יש תמיכה לאחור נכון? אם אני מחבר רסיבר של 1.4a לטלוויזיה שלי שתומכת ב1.3 (והיא כמובן לא תלת ממד) לא צריכה להיות בעיה בתכנים שהם לא תלת ממד נכון?
אם אני מחבר HTPC לרסיבר, זה אומר שבתקן החדש חיבור הרשת יגיע לרסיבר ומשם לשאר הציוד?
האם בHTPC בעל יציאת HDMI (בין עם כרטיס מסך ובין עם OB) ניתן יהיה בשדרוג תוכנה/ קושחה כזה או אחר לעבור לתקן החדש (או לחלקים מסויימים שלו)?
תודה.
בהחלט נוצר עכשיו פתח למטריצת שאלות אינסופיות כתלות בפרגמנטציה שדיברת עליה...
הנה כמה ברשותך:
יש תמיכה לאחור נכון? אם אני מחבר רסיבר של 1.4a לטלוויזיה שלי שתומכת ב1.3 (והיא כמובן לא תלת ממד) לא צריכה להיות בעיה בתכנים שהם לא תלת ממד נכון?
אם אני מחבר HTPC לרסיבר, זה אומר שבתקן החדש חיבור הרשת יגיע לרסיבר ומשם לשאר הציוד?
האם בHTPC בעל יציאת HDMI (בין עם כרטיס מסך ובין עם OB) ניתן יהיה בשדרוג תוכנה/ קושחה כזה או אחר לעבור לתקן החדש (או לחלקים מסויימים שלו)?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
מאמר מצויין ומעניין!
הבלגן בכל התקן הזה רק מחזק אצלי את ההרגשה שכדאי מאוד לחכות לדור שני ואולי אף שלישי ורביעי של מוצרים התומכים ב-HDMI 1.4 בכלל ו-3D בפרט לפני שרוכשים כאלה.
מצד שני, אולי אני קצת משוחד כי אני ממש אחרי שדרוג מקיף של המסך, הרסיבר והרמקולים (דו מימד כמובן).
הבלגן בכל התקן הזה רק מחזק אצלי את ההרגשה שכדאי מאוד לחכות לדור שני ואולי אף שלישי ורביעי של מוצרים התומכים ב-HDMI 1.4 בכלל ו-3D בפרט לפני שרוכשים כאלה.
מצד שני, אולי אני קצת משוחד כי אני ממש אחרי שדרוג מקיף של המסך, הרסיבר והרמקולים (דו מימד כמובן).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

אכן יש תמיכה לאחור.
לגבי שדרוגי 3D, ככל הנראה המכשיר היחיד שמסוגל כרגע להכריז על שדרוג קדימה בתלת מימד הוא ה-PS3.
בכל השאר נראה שיש צ'יפים של סיליקון אופטיקס (להלן SIL). כרגע בודקים לי אם אפשרי לגשת לשדות הנחוצים בכדי להודיע על תמיכה בתלת מימד.
להערכתי זה ידרוש צ'יפים חדשים, מה גם שבשביל עיבוד תמונה בתלת מימד צריך פי 2 זיכרון.
לגבי שדרוגי 3D, ככל הנראה המכשיר היחיד שמסוגל כרגע להכריז על שדרוג קדימה בתלת מימד הוא ה-PS3.
בכל השאר נראה שיש צ'יפים של סיליקון אופטיקס (להלן SIL). כרגע בודקים לי אם אפשרי לגשת לשדות הנחוצים בכדי להודיע על תמיכה בתלת מימד.
להערכתי זה ידרוש צ'יפים חדשים, מה גם שבשביל עיבוד תמונה בתלת מימד צריך פי 2 זיכרון.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
מאמר די מבאס, חשבתי שהרסיבר עם 1.3 מבטיח תקופה יפה של שקט בגיזרה 
- oferlaor
- מנהל