בעיית רזולוציה במסך- חיבור למחשב !! צריך עזרה
שלום
אני לא מצליח לכוון את הרזולוציה שמוציא המחשב כך שיציג לי תמונה מלאה על המסך
מדובר על מסך פנסוניק TH50PH10 עם רזולוציה של 1366X768
כרטיס המסך שלי תומך ברזולוציה הנ"ל אך למרות שניסיתי עם שני סוגי חיבורים לא הצלחתי לראות את
התמונה ל כל המסך
בחיבור VGA התמונה לא עמדה נכון על המסך, ניסיתי לכוון אך ללא הצלחה
בחיבורHDMI (דרך המגבר) התמונה קטנה מאוד
מישהו יכול לעזור לי ??
נ.ב - כרגע הרזולוציה המכוונת היא 1024X768 , המחשב נראה על כל המסך, האם זה פוגע באיכות
התמונה שאני רואה סרט ???
אני לא מצליח לכוון את הרזולוציה שמוציא המחשב כך שיציג לי תמונה מלאה על המסך
מדובר על מסך פנסוניק TH50PH10 עם רזולוציה של 1366X768
כרטיס המסך שלי תומך ברזולוציה הנ"ל אך למרות שניסיתי עם שני סוגי חיבורים לא הצלחתי לראות את
התמונה ל כל המסך
בחיבור VGA התמונה לא עמדה נכון על המסך, ניסיתי לכוון אך ללא הצלחה
בחיבורHDMI (דרך המגבר) התמונה קטנה מאוד
מישהו יכול לעזור לי ??
נ.ב - כרגע הרזולוציה המכוונת היא 1024X768 , המחשב נראה על כל המסך, האם זה פוגע באיכות
התמונה שאני רואה סרט ???
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
חפש בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך overscan/underscan ושחק איתו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1. ייתכן והמסך עצמו אינו מסוגל לקבל רזולוצייה זו. תציץ במדריך המשתמש שלו כדי לראות אם הוא תומך ב Native Resolution.
2. רזולוציית 1024x768 היא שונה עבור מסך מחשב רגיל ומסך פלזמה. למסך פלזמה שלך יש פיקסלים מלבניים ולכן זו רזולוציה 16:9. למסך מחשב יש פיקסלים ריבועיים ולכן זו תהייה עבורו רזולוציה 4:3. למחשב עצמו אין דרך אוטומטית לדעת לאיזה מסך התחברת וזה עשוי לגרום לכך שתקבל תמונה חדה, אבל מעוותת גיאומטרית וזה יבוא לידי ביטוי בעיקר בסרטים.
היות וזו בעיה ידועה במסכי HD Ready ייתכן ובמאפייני הגרפיקה של כרטיס המסך או בתפריטי הנגן יש התיחסות לכך תוך מתן אפשרות לתקן את הגיאומטריה. שווה לנסות ולבזבז קצת זמן בשיטות בתפריטים. ב Windows Media Player למשל זה נמצא תחת הגדרות מאפייני המסך שנמצא בלשונית ההתקנים.
2. רזולוציית 1024x768 היא שונה עבור מסך מחשב רגיל ומסך פלזמה. למסך פלזמה שלך יש פיקסלים מלבניים ולכן זו רזולוציה 16:9. למסך מחשב יש פיקסלים ריבועיים ולכן זו תהייה עבורו רזולוציה 4:3. למחשב עצמו אין דרך אוטומטית לדעת לאיזה מסך התחברת וזה עשוי לגרום לכך שתקבל תמונה חדה, אבל מעוותת גיאומטרית וזה יבוא לידי ביטוי בעיקר בסרטים.
היות וזו בעיה ידועה במסכי HD Ready ייתכן ובמאפייני הגרפיקה של כרטיס המסך או בתפריטי הנגן יש התיחסות לכך תוך מתן אפשרות לתקן את הגיאומטריה. שווה לנסות ולבזבז קצת זמן בשיטות בתפריטים. ב Windows Media Player למשל זה נמצא תחת הגדרות מאפייני המסך שנמצא בלשונית ההתקנים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
קראתי את החוברת של המסך, מצוין שהרזולוציה המקסימלית היא 1366X768 לא מצוין native rate למרות שיש תכונה במכשיר שנקראת P-nr .
בכל מיני אתרים ראיתי שהמסך שמצוין native resulotion 1366X768
1, איך אני יודע אם המסך באמת תומך ב NR ?
2. האם רזולוציה 1366X768 נתמכת גם ב VGA וגם ב HDMI ?
ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הכרטיס מסך אך ללא הצלחה - ייתכן עקב חוסר ידע שלי
אז איך אתם מציעים לי להמשיך ? האם לעדכן 1366X768 ולהזיז את התמונה זה הפתרון שיש לי ?
בכל מיני אתרים ראיתי שהמסך שמצוין native resulotion 1366X768
1, איך אני יודע אם המסך באמת תומך ב NR ?
2. האם רזולוציה 1366X768 נתמכת גם ב VGA וגם ב HDMI ?
ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הכרטיס מסך אך ללא הצלחה - ייתכן עקב חוסר ידע שלי
אז איך אתם מציעים לי להמשיך ? האם לעדכן 1366X768 ולהזיז את התמונה זה הפתרון שיש לי ?
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
התמונות קטנות, קשה לראות משהו.
בכל אופן, על פניו נראה שההגדרות בסדר. ב TV יש לך אפשרות לשחק עם מצבי תמונה, תנסה לראות עם יש לך אופציה של DOT BY DOT או משהו כזה, בכל TV יש לכך שם שונה, התפקיד של הפרמטר הזה זה להציג בדיוק את מה שמתקבל מהמקור החיצוני, פיקסל לפיקסל.
לגבי הרסיבר שלך, תבדוק שם בהגדרות שאתה לא משנה את האות שנכנס אליו, יש מגברים שיכולים לעשות שינויים באות הוידאו שנכנס אליהם.
כמה מסכים מחוברים לך עכשיו למחשב? תנסה להשאיר רק את מסך ה TV מחובר, תנתק את הכבל של מסך המחשב, תראה אם זה משנה משהו.
בכל אופן, על פניו נראה שההגדרות בסדר. ב TV יש לך אפשרות לשחק עם מצבי תמונה, תנסה לראות עם יש לך אופציה של DOT BY DOT או משהו כזה, בכל TV יש לכך שם שונה, התפקיד של הפרמטר הזה זה להציג בדיוק את מה שמתקבל מהמקור החיצוני, פיקסל לפיקסל.
לגבי הרסיבר שלך, תבדוק שם בהגדרות שאתה לא משנה את האות שנכנס אליו, יש מגברים שיכולים לעשות שינויים באות הוידאו שנכנס אליהם.
כמה מסכים מחוברים לך עכשיו למחשב? תנסה להשאיר רק את מסך ה TV מחובר, תנתק את הכבל של מסך המחשב, תראה אם זה משנה משהו.
קודם כל תודה על הניסיון לעזור...
לפי מה שקראתי באתרים שונים ה NR של המסך הוא 1366X768, האם זה יכול להיות רק בכניסות HDMI ולא ב VGA (מה שאני מחובר עכשיו)?
כמו כן קראתי בלינק הבא על בעיה דומה לשלי ומה שאמרו זה לכוון את התמונה לגודל המסך (הכיוון הוא במסך) ולכוון את ה click phase , מה זה ?http://www.avforums.com/forums/plasma-t ... bleed.html
מישהו מכיר פיתרון לבעיה שלי
לפי מה שקראתי באתרים שונים ה NR של המסך הוא 1366X768, האם זה יכול להיות רק בכניסות HDMI ולא ב VGA (מה שאני מחובר עכשיו)?
כמו כן קראתי בלינק הבא על בעיה דומה לשלי ומה שאמרו זה לכוון את התמונה לגודל המסך (הכיוון הוא במסך) ולכוון את ה click phase , מה זה ?http://www.avforums.com/forums/plasma-t ... bleed.html
מישהו מכיר פיתרון לבעיה שלי