חייתי לא מעט שנים בארה״ב והבת שלי בעלת אזרחות אמריקאית (נולדה שם) אך בשנה האחרונה פיתחתי עניין בפוליטיקה האמריקאית.
אם אנחנו חושבים שהפוליטיקאים כאן שונאים וקיצוניים זה לזה, מושחתים ו/או מטומטמים ו/או חלקלקים - בארה״ב המצב קיצוני בהרבה.
בצד הימני של המפה הפוליטית (רפובליקאים) בעיקר רואים ערוצי טלויזיה שלמים (פוקס ניוז בולטים במיוחד) וכלי הנשק של השמאל האמריקאי (הדמוקרטים) הם בעיקר של הומור פוליטי.
בחזית הזו שניים בולטים מאוד - ג׳ון סטיוארט מקומדי סנטראל (4 תוכניות בשבוע) וביל מאהר ב׳ hbo (תוכנית בשבוע או פחות).
סטיוארט בוחר 2 נושאים עדכנים ובעזרת הומור חד מתער מצליח בכל פעם לגרור ממני צחוק עז כפי שנדיר לגרום לי אפילו לחייך בקומדיה אמריקאית. הכתבים שלו פורשים אחד אחד מהמוצלחים בתחום וכמו snl התוכנית daily show מוכרת כייצרנית סדרתית של כוכבים.
בסוף כל תוכנית הוא מראיין מישהו, כאשר כמעט כל פוליטיקאי בכיר וסופר או שחקן משמעותי בסוף מגיע לשם. הראיונות רכים יותר ומנסים לגעת באנושיות הדמויות או להציץ מאחורי הדמות והתדמית ללב העסק עצמו.
התוכנית המצחיקה ביותר שראיתי הייתה בשבוע שעבר כאשר סטיוארט חיקה בהצלחה רבה את ג׳ון בק, אחד מבכירי הקולומיסטים בפוקס - כאשר הוא פשוט גרם לי להפסיק את התוכנית ולהרגע לפני שיכולתי להמשיך ולצפות.
לעומתו, מאהר שונה לחלוטין. תוכניתו בת שעה ובה הוא מרביץ באורחיו את משנתו. הוא מצחיק, אך פוליטי יותר ומעמיק הרבה יותר. גם הוא חד אך אינו מעוניין להגיע רק לפאנץ׳ טוב אלא גם לתובנות.
בארץ ביס ניסו לשחזר את התוכנית של סטיוארט עם יעקב כהן (ועוד שחקן ששמו פרח לי) אך הם פשוט פספסו כ״כ בענק. דמויות כמו סטיוארט פשוט לא קיימות בארץ כנראה.
בינתיים אני פשוט גועה מצחוק מהאמריקאים ונהנה לגלות שלא רק הפוליטיקה שלנו מלוכלכת, מגוכחת ועלובה...
הומור פוליטי - סטיוארט ומאהר
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים