מתכנן לשפץ בית פרטי מהיסוד כולל הריסת קירות ... זהו הכל נהרס עכשיו מתחיל

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

lalzar כתב:אני מניח שאת מצלמות האבטחה אני אחבר למחשב בחדר התקשורת וממנו יצאו כבלי רשת לשאר המחשבים וכך אוכל לראות על המסכים בחדרים ובסלון את מה שהמצלמות רואות לא?
...
אכן כן בעזרת תוכנת שליטה (למשל PCANYWARE)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1052
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #22 

JEXY כתב:
lalzar כתב:אני מניח שאת מצלמות האבטחה אני אחבר למחשב בחדר התקשורת וממנו יצאו כבלי רשת לשאר המחשבים וכך אוכל לראות על המסכים בחדרים ובסלון את מה שהמצלמות רואות לא?
...
אכן כן בעזרת תוכנת שליטה (למשל PCANYWARE)
...
אז זה לא כזה מסובך העניין של המצלמות - 1. רכישת מצלמות 2. חיווט 3.חיבור לחדר תקשורת ומחשב

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

בנוסף למצלמות שכחתי משהו חשוב עוד לפני...
מערכת אזעקה - כמובן שאני אזמין חברה שתבצע את זה זה כבר מעבר להבנתי חוצמזה אני מאמין שכאשר נכנסים איתם להסכם ארוך טווח אז מקבלים את המערכת/התקנה בעלות יותר שפויה. מה ההכנות שאני צריך לבצע לפני ההתקנה והאם גם אותה נחבר לחדר תקשורת? מהיכרותי בבתים אחרים ישנו איזה משדר שאליו מתחברת כל המערכת והוא נמצא בקשר עם חברת האבטחה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #24 

רכישת מצלמות, חיווט וחיבור אפשרי לעשות גם עם מצלמות IP אבל החסרון בהם שרוחב פס של המצלמה (איכות צילום) הוא בינוני ומטה.
מצלמות וידאו עם כרטיס מתאים שמסוגל להוציא ממצלמה יותר מ25FPS יהיה עדיף רק בגלל דבר אחד -> REPLAY.
בקשר להסכם עם חברת אבטחה, תצתרך לבדוק זאת מולם כי החוזה משתנה מחברה לחברה, כנ"ל לגבי צורת הכנת תשתיות.
בקשר למשדר, כמובן שיש מרכזיית אבטחה שמקושרת לטלפון\פלאפון\חברת אבטחה\בוריס עם פטיש 5 קילו וכו'... :-) בדרך כלל כל זה נמצא בחדר תקשורת עם סוללות גיבוי וחדר נעול.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

מה זה מצלמת IP?
replay- הכוונה לצפייה חוזרת? אם כן אי אפשר לעשות זאת באמצעות מצלמת IP?

בסופו של דבר זקוק למצלמה/מצלמות שתקליט כאשר יש תנועה וגם אוכל לצפות במה שמצולם באינטרנט (חיבור לאייפון)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #26 

lalzar כתב:מה זה מצלמת IP?
replay- הכוונה לצפייה חוזרת? אם כן אי אפשר לעשות זאת באמצעות מצלמת IP?
בסופו של דבר זקוק למצלמה/מצלמות שתקליט כאשר יש תנועה וגם אוכל לצפות במה שמצולם באינטרנט (חיבור לאייפון)
...
אנסה להסביר שוב את עצמי...
מצלמת IP היא מצלמה המשדרת תמונה על גבי הרשת, יש לה IP מסויים ואתה יכול להתחבר אליה מכל מקום ולראות באמצעות תוכנה מה היא קולטת. היא מתחברת לרשת ביתית כמו כל מכשיר רשת סטנדרטי (מחשב, ראוטר, סוויצ', מדפסת רשת וכו'...

נכון הכוונה היא צפייה חוזרת PLAYBACK של מקור מוקלט. במקרה הזה חשוב מאוד האלמנט של כמות הפריימים בכדי לקבל כמה שיותר נתונים על הנעשה. לדוגמה, מישהו לקח ארנק מהשולחן ועשה את זה במהירות. כאשר אין מספיק פריימים והאיכות התמונה לא מספיק טובה אתה יכול לפספס את הרגע הלקיחת הארנק ובכך לפספס פרט חשוב מאוד.
בדרך כלל כרטיסים פופולארים בנושא המצלמות הם 16\400\400 כלומר חיבור 16 מצלמות, צפייה והקלטה ב25FPS. ברגע שיש פחות מצלמות אתה יכול לנצל יותר את הכרטיס בכך שאתה מגדיל את כמות הפריימים לכל מצלמה.

כל הדברים האלו נעשים באמצעות תוכנה ולא על ידי מצלמה כי היא למעשה גולם, יודעת רק לצלם ולא לעבד את הנתונים.

לכל מחשב יש פורט גישה מסויים ואתה יכול לפתוח את הפורט ולהתחבר אליו באמצעות האייפון ולשלוף את הקבצים המוקלטים.
לגבי זיהויי הפקודה נעשית על ידי המחשב ולא על ידי המצלמה. במחשב אני מגדיר את תחום הצילום ובו אני מסמן את המקטעים שבהם אני רוצה שההקלטה תפעל. המצלמה קולטת כל הזמן אך המחשב עדיין בסטנדביי, ברגע שיש משהו שנמצא בתחום המוגדר בטווח קליטת המצלמה, ההקלטה יוצאת לדרך.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

moranm
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים
יצירת קשר:

חברות אבטחה

שליחה #27 

אל תשכח שאין מתנות חינם ומה שהגדרת התקנה "שפויה" יכול לעלות לך ביוקר לטווח ארוך שתצרך לשלם דמי מנוי חודשיים, אז אני מציעה לך לברר את הנושא לעומק. עלות המערכת + שירות, התחייבות וכד' שההתקנה "השפויה" לא תצא לאורך טווח "התקנה מטורפת".....תשווה ותבדוק (זה הכי חשוב!)

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

באיזה גובה מומלץ לעשות את השקעים ?

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

טוב אז ככה....

הקירות נהרסו הריצפה הורמה (מרצף מחדש לא מדביק) והחשמלאי נכנס לפעולה שבוע הבא.

אני מבין שאני צריך 4 נק' רשת בסלון ו-2 נק' רשת בכל חדר שינה בנוסף יעבור גם כבל של YES והכנה למצלמות.

ארון התקשורת יהיה מאחורי הקיר של הסלון בפרזדור לחדר שינה הגדול כמובן שהוא יהיה נסתר בתוך הקיר גבס עם דלת קפיצית שנפתחת בלחיצה.

אודה, לחוות דעתכם הסופית לגבי הרעיון שלי שכל הכבלים יעברו דרך ארון התקשורת (כבלים / רשת / טלפון) ומשם לחדרים לסלון ולמטבח.

האם שכחתי משהו? רעיונות אחרים לא רק בנושא התקשרות יתקבלו בברכה. :-)

תודה

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #30 

אני ממליץ לך להתייעץ בתשלום עם חברה שמתמחה במערכות בית חכם - למעשה החברה הזו טבעה את המונח "אדריכלות טכנולוגית" -

לדעתי שווה את ההשקעה כדי שלא תהיינה טעויות עכשיו בעת השיפוץ. טעויות כאלו יקר ומסובך לתקן לאחר גמר השיפוץ.

גילוי נאות - איני הבעלים של החברה ואיני עוסק בתחום, פשוט לקוח מרוצה שלהם.

שלמה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #31 

כמו שרשמו מעלי, אך אם אין באפרותך להעזר כרגע ביעוץ (בדרך כלל מתיעצים לפני ההריסה), אתה יכול להוסיף לכל חדר צינור נוסך שגם הוא מתרכז בארון תקשורת, בכדי לאפשר השחלות עתידיות.
עשית נכון שהעברת הכל דרך ארון תקשורת, בחלק מהמקרים האורך קוי יהיה ארוך יותר (למשל טלפון מחדר לסלון כבר לא יהיה מעבר לקיר עצמו עם כבל של 20 ס"מ אלא קו ארוך יותר מארון תקשורת. אני אומר זאת בכדי שתוכל להערך מבחינת כמות הכבלים.

אם יש לך כ16 קוי רשת וטלפון ביחד אפשר להכניס את כל הכבלים לפאנל קרונה ומשם תוכל לגשר בין המכשירים.
נראה יפה ואסטטי.

בהצלחה.

יש כבר תמונות??
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

מה זה פאנל קורונה?

אילו אלמנטים של גביס כדאי לי לקנות לסלון/חדרים (תמונות / הפניות יעזרו לי ) - שבוע הבא החשמלאי נכנס לפעולה

צילמתי תמונות של ההריסה אני אעלה את הכל ביחד בסוף :-) כבר מת לראות איך התוצאה הסופית תראה

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #33 

קרונה - מחבר רב זוגי בין קוי טלפון. נדרש גם לחצן קרונה יעודי. http://www.benincom.co.il/site/detail/d ... CatTXT=001

שקעים גוויס - יש לך 2 אופציות:
1. קופסה נפרדת 3 מקומות לשקעי טלפון, רשת וTV . שים לב שיש שקעי TV מוגבלי תדר על 800 MHZ (אות אנלוגי בלבד וגם מנחית עוצמה, סה"כ לא מומלץ) ויש עד 2400 MHZ, המיועד ליס עם הברגה לקונקטור F. תבחר מה שאתה צריך.
יש שקע תקשורת משולב טלפון, מאוד מוצלח לדעתי.
יש גם שקעי תקשורת תואמי גוויס, הם חיקוי די טוב ומוצלח.
http://www.amperel.co.il/categories/21184

2. קופסה גדולה 6 מקומות או יותר, בשורה בודדת או ב-2 שורות. רצוי לשלב כמה שקעים 2 פין (המהווה רוב בחיבורי אלקטרוניקה) וכמה שקעים 3 פין תקניים עם הארקה - ניתן לקבל יותר שקעים בפחות מקום. http://www.amperel.co.il/products/138564 . נקרא גם שקע ספרדי.

יש גם סימבוקס משרדי להתקנה בגבס בלבד - עם תאימות לגוויס http://www.niskoelec.com/Index.asp?Cate ... icleID=134, אבל אני לא סגור לגבי תאימות לשקעי חשמל של גוויס

צינור 23 בהחלט יותר נוח להשחלה, אבל יותר קשה להתקנה (מדובר כמובן בצינור ירוק ולא שרשורי).
גובה השקעים יכול לנוע בהתאם לפנטזיה והצורך שלך - מחצי מטר ועד 120. רצוי להסתיר את השקעים מאחורי המזנון הקולנוע ביתי.
חובה לדעתי פקק 16A עם חיווט 2.5 נפרד למערכת קולנוע ופקק נפרד לארון תקשורת.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #34 

נא לא לבלבל גוויס וסימבוקס, שני חברות שונות, מחברים שונים ומתאמים שונים, לא ניתן לשלב בינהם !!!

סימבוקס דומה לביטוצ'ינו אך עם מגרעת אחת, ביטוצי'ינו עם מגרעת גדולה יותר וגוויס הסטנדרטי מה שהולך כמעט בכל מקום עם שני מגרעות.
יש לניסקו מוצרים תואמי גוויס אך תכלס לחשמלאי שלך בטוח יש מוצרי גוויס במחיר דילר ולא כצרכן "רגיל".

הנה דוגמה של גוויס שאנו מבצעים (התמונה של קופסה חיצונית, תדמיין איך זה נראה שקוע)
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

Shtirlitz, JEXY ,pixies- תודה רבה לכם באמת עזרתם לי מאוד ולמרות ששיגעתי את כולם בפורום תמיד הגבתם באדיבות כמו כולם בפורום הזה :-)

לפי מה שהבנתי אני מתכנן 4 נק' רשת בסלון ו-2 בכל חדר ובצמוד אליהן נק' YES והכל מתנקז לארון תקשורת

מבטיח שאעלה תמונות בסוף....

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”