מתכנן לשפץ בית פרטי מהיסוד כולל הריסת קירות ... זהו הכל נהרס עכשיו מתחיל

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1052
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני נכנס לשיפוץ בבית פרטי ישן כאשר התכנון הוא הריסה מוחלטת של הפנים ובנייה מחדש ע"י לוחות גבס.
מה שאני מתכנן שיהיה בבית הוא שבכל חדר (רצ"ב תמונה) תהיה תשתית מושלמת של תקשורת.

בסלון - בקיר המרכזי יוצב מסך LCD + מסך להקרנה שם אני מעוניין בתשתית YES , בזק, רשת אינטרנט וחשמל כמובן :-) ותשתית למערכת קולנוע ביתית כאשר יועברו חוטים לרמקולים אחוריים וימוקם מקרן בקיר האחורי לצורכי הקרנה :-). כמובן שתהיה שם מערכת מדיה סנטר מושלמת על כל מרכיביה

בחדר הורים - יוצב מסך LCD ותשתית למערכת קולנוע ביתית ומדיה סנטר (תשתית רשת)

בחדר שרות- שם יוצב ארון התקשורת שאליו כל תשתית התקשורת תחובר

כמובן שכל הבית יהיה מרושת כולו ומחובר לכל המחשבים שיהיו בכל החדרים.

בנוסף ימוקמו מצלמות בכל פינה של הבית וגם הן תחוברנה לארון התקשורת שבחדר השרות ואף יחוברו למחשב מקליט ואם אני אדע איך גם למערכת הטלוויזיה כך שפשוט אעביר ערוץ בטלוויזיה וארה ע"י מסך מפוצל את כל השטח

שאלתי היא או יותר נכון שאלותי.....
יש לי בעברי תהליכי שיפוץ הכוללים העברות כבלים שונים אך כאן מכיוון שאני בונה הכל מ- "אפס" אני ממש רוצה לבנות הכל בצורה מסודרת ויפה כולל תשתית מצלמות (שזה חדש עבורי)

מה עליי לעשות איך להעביר את הכבילה בצורה נכונה (YES, בזק , מצלמות,מקרן וכו') לא רוצה לראות כבלים על "הפנאלים" כמו שאני רואה בהרבה בתים והאם הרעיון של ארון תקשורת בחדר השירות הוא רעיון טוב?

באילו שקעים עליי להשתמש?

האם שכחתי משהו?

רצ"ב שרטוט של השיפוץ המתוכנן בתודה מראש ומתחייב לתמונות בגמר השיפוץ
נערך לאחרונה על ידי lalzar ב 23/05/2010 16:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

קודם כל בהצלחה עם השיפוץ...
יש לקחת בחשבון כמה נתונים, האם אתה רוצה שכל המכשירים יהיו בתוך ארון תקשורת וליד המסכים יהיו עיניות שליטה או שאתה מתכוון לעשות מערכות עצמאיות.
לגבי התקשורת (אינטרנט, טלפוניה ומצלמות) הייתי ממליץ לך לרכז את הכל בארון תקשורת.
אם הכל יהיה מגבס (אני בטוח שרוב כי עדיין חייבים להשאיר עמודי תמיכה) אז יהיה הרבה יותר קל לתכנן את השקעים ולבצע שינוים במידת הצורך.
אתה יכול לששתמש בשקעי גוויס בגדלים שונים ובהתאם לצורכי המקום (למשל גבס 3, 4, 8 וכו').
מומלץ לרכז על הנייר את כל המכשירים בבית, לבצע סקיצה ראשונית של פריסת ציוד דרוש לצורך ההתקנה ומשם להמשיך, תהליך לא פשוט ולוקח זמן עקב ריבוי בעלי מקצוע שיהיו לך באתר בנייה. לרוב חשמלאי משקיע את התשתיות הנדרשות וחברות ההתקנה מבצעות את ההשחלות ואת החיבורים של המערכות.
לגבי מצלמות, יש צורך במידע ראשוני על נושא האבטחה של הבית, חיבור למרכזיות שונות וחיבור לחברת אבטחה כי לרוב חברות אבטחה דורשות הרבה דברים, מכשירי הקלטה שונים, מחשבים ורכזות עצמאיות עם גיבוי סוללות וכו'...
כל נושא המצלמות הוא יחסית פשוט (למי שעוסק בזה) כי בסך הכל יש צורך בהעברת כבלים (וידאו+מתח נמוך) מכל מלצמה לריכוז, חיבור מצלמות למחשב עם כרטיס מתאים (ישנם מחשבים ייעודיים לזה עם פאנל אחורי מובנה למצלמות ותוכנות שונות), ומהכרטיס אפשר להתחבר לאחד המסכים בבית, למשל בסלון.
את כל הבית אפשר לרשת בתקשורת פנימית והכל יתרכז בפאנל שבארון תקשורת ומשם לסוויצ'ים מתאימים, מודמים וכו'.
בדרך כלל גם מרכזיות טלפון וכבלים מתרכזים בארון לנוחות המשתמש ולנוחות הטכנאים.

המלצה הכי טובה היא לסכם פחות או יותר מה נדרש לבניית בית כזה ולהתיעץ עם כמה בעלי מקצוע ביחד בכדי לגבש דעה אחת ומשם להמשיך לשרטוטים.

דוגמה קטנה לארון תקשורת, מרכזיית מולטימדיה וכרטיס ייעודי למצלמות:
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה רבה

ארון התקשורת הזה נראה לי מקצועי מאוד והאמת שתכננתי משהו שראיתי כאן באתר על בחור שעשה פרוייקט דומה http://www.hometheater.co.il/vt96482.%D ... 7%A8%D7%AA

שם ארון התקשורת הינו ארון שקוע בתוך הקיר שאליו מתנקזים כל הכבלים וזה די מה שרציתי. האם אני יכול גם לעשות כך בהתאם לדרישות שציינתי?

לגבי המצלמות קראתי איפשהו שאני יכול להריץ רשת מצלמות ולהתחבר לכל מחשב בעל כרטיס מתאים ותוכנה מתאימה וכך אוכל לחסוך בעלויות מבחינת מערכת מובנת שעליי לקנות מספק כלשהו. האם אני צודק? (אין לי בעיה של מחשבים יש לי כמה שרק מתוכננים להיות שמישים לדברים אלו)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #4 

אפשרי, אך אם אתה כבר בונה מהתחלה ממליץ לך ארון מוכן מ0. אפשרי לעשות גם כוורת (ארונית עם תאים בגדלים שונים שמיועדים לכל מני מכשירים).
לגבי מצלמות, אפשרי לחבר את הכרטיס למחשב קיים אך חשוב לדעת שלא לכל מחשב ולא עם כל צ'יפסט זה יכול לעבוד.
בנוסף ישנם כרטיסים שעובדים רק עם תוכנות ייעודיות.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ולעניין הכבילה , איזו כבילה אני צריך?

אני מתכוון לבקש מ-YES שיספקו לי את הכבל שלהם כי שמעתי שהוא יותר איכותי מכבל שאני אקנה בהום סנטר

לגבי רשת מחשבים- מה ההבדל בין כל סוגי הכבלים שקראתי כאן CAT7 ועוד.... אני בבית מחובר עם כבל רשת בין 3 מחשבים ומעולם לא חשבתי בכלל לבדוק איזה כבל רשת הוא ובינתיים זה עובד בובה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #6 

יס לא יביאו לך כבל ככה סתם אלא ינסו להוציא ממך כסף עבוד הכבל והשחלה.
תאמין לי אתה לא רוצה לקנות כבל בהום סנטר, אלא לחנות למצלמות, צלחות לווין או אצל המתקינים. נדרש כבל RG6.

לרשת מחשבים מספיק לרשת את הבית בכבל CAT6 אך לפני זה לעשות תרשים חיבורים בכדי לדעת כמה כבלים להשחיל ולמה זה ישמש (יש אפשרות להעביר גם וידאו דרך הרשת ולא יספיק כבל תקשורת רגיל).
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כשאתה אומר וידאו אתה מתכוון לצפיית סרטים ממחשב שנמצא בחדר אחר? כי אם כן אז כיום זה עובד לי מצויין יכול להיות במזל יש לי כבל רשת איכותי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #8 

lalzar כתב:כשאתה אומר וידאו אתה מתכוון לצפיית סרטים ממחשב שנמצא בחדר אחר? כי אם כן אז כיום זה עובד לי מצויין יכול להיות במזל יש לי כבל רשת איכותי
...
לא רק תמונה, אלא גם סאונד ושליטה ומי יודע מה יהיה בעתיד...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

moranm
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אני מציעה לך להתייעץ קודם כל עם איש מקצוע אבל, בעיקרון מה שנאמר פה זה נכון ומצלמותה אבטחה אכן מתחברות אל כבל וידיאו וכבל מתח ומחווטות אל המחשב (בהנחה שרכשת מערכת אבטחה ממוחשבת) ואו אל מכשיר DVR STANDALONE במידה ורכשת מערכת אבטחה עצמאית (תלוי באיזה פתרון אבטחה בחרת). לגבי סוג הכבל מדובר בכבל RG-59 וניתן להשיגו בחנויות היעודיות (לא בהום סנטר וכמובן שיס לא מספקים אותו) כמו כן, במידה ואת ההתקנה של מערכת האבטחה אתה עושה לבד ניתן לרכוש את הכבל ממי שרכשת את הציוד למערכת האבטחה ואם ההתקנה תעשה ע"י איש מקצוע מן הסתם הכבל הינו חלק מהמערכת.

מקווה שעזרתי לך,
שיהיה לך אחל'ה יום 8)

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

האמת שתכננתי לקנות אלמנטים של מערכת אבטחה ולעשות הכל לבד גם מבחינת התעסוקה (אני אוהב להתעסק עם זה) וגם מבחינת חיסכון.
כמה עולה באמת מערכת אבטחה הכוללת כ-4 מצלמות המצלמות 24/7 ומקליטות כאשר יש תנועה? אולי כבר כדאי לי להזמין איש מקצוע?

מה לגבי המקרן(אין לי כרגע אך מתכנן לקנות מקרן 720P) כבלים וכו'?

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

האם יש כאן מישהו שיכול לתת לי "רשימת ציוד" למה שציינתי בהודעה הראשונה (כולל כמות מומלצת של שקעים וכו')

מה הגובה המומלת להצבת השקעים?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #12 

רשימה?
תתכונן...

סלון:
רשת חשמל נפרדת לתאורה ושקעים, חשוב להזין את השקעים בUPS שיכול להיות בארון חשמל (אם יש מקום) ויכול להיות גם ליד המכשירים. שקעי חשמל לפי הכמות המכשירים שיהיו בסלון (למשל N6).
אפשר להשתמש בקופסת גוויס גדולה אשר יתחלק למחבר רשת, טלפון, כבלים ושאר חשמל. כבלי רשת יעברו בין הנק' לארון תקשורת. כבלי וידאו יעברו בצנרת בין המסך לארונית, ובין המקרן לארונית צנרת בתקרה עם סופיות גוויס 2. בשביל כבלים יש להשחיל כבל RG6, בשביל רשת CAT6.
נק' חשמל עבור מסך הקרנה חשמלי או צינור לכיוון הריכוז סלון בשביל בקרים אחרים (טריגר 12). הכנת מיקום המקרן על פי הסכמת מרחקים של הדגם שאותו אתה רוצה להתקין.
צנרות 16 לכל רמקול, גבהים על פי הרמקולים שיהיו (רצפתיים או סטליטים).

חדר הורים:
תשתית רשת לארון תקשורת + כבל וידאו RG59 לצורך מוניטור מצלמות.
תשתית מהמסך עד לארונית עם הכנת נק' חשמל על פי צורך המשכירים, גם כאן אפשר להשתמש בזוג שקעי גוויס 4 בכדי להכניס את הכל כולל צנרות של הרמקולים.

חדר שירות:
רכזת של כבלי תקשורת בבית + רכזת כבלי וידאו של המצלמות. מרכזיית בזק ורכזת כבלים (את הכבל הזנה של הבית מהארון רחוב במידה וזה הוט יש לדאוג לדבר עם אנשי הוט) + (הכנות ליס עדיף להשאיר להם את הכבל הזנה מהצלחת למפצל).
חשמל מגובה על ידי UPS. הצבת ארון תקשורת מסודר עבור כל המרכזיות, מחשב הקלטה (או DVR סטנדרטי), מסך מקומי, קופסת מיתוג של חברת אבטחה (אם זה התכנון)...

מצלמות:
השחלת כבל RG59+מתח נמוך בין המקומות של המצלמה לארון תקשורת.
יש כמה סוגי מצלמות ונדרשת ביקורת של איש מקצוע בכדי לקבוע באילו מצלמות להשתמש. יש עניין של מרחק צפייה, אפשרויות זום ואפשרויות גילוי לא קיימיות בכל המצלמות וזה מיקר את העסקה.
נדרש מחשב יעודי (או לפחות מחשב חזק מספיק עם צ'יפסט מינימום 945), נדרשת גרסת תוכנה שמסוגלת לעבוד עם מצלמות בזיהוי תנועה והפעלת הקלטה לHDD גדול (מינימום 500 ג'יגה).
את החשמל של המצלמות אפשר לחבר ביחד בתנאי שזה לא עבר את ה55 מטר. אם יתר נדרשים מגברים קו.

זה פחות או יותר (פחות מאשר יותר), אך מקווה שתבין את הרעיון שעומד מאחורי תכנון פרויקט.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תודה רבה בהחלט נראה מקיף העניין מקווה שאסתדר

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

באילו צינורות אני צריך להעביר את הכבלים (סוג ועובי)?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #15 

אם אתה שואל אותי, אני הייתי הולך על צינורות בקוטר 16 מ"מ סטנדרטיים לכל צינורות החשמל והטלפון, ולכל השאר (רשת קווית, כבלים, רמקולים, תקשורת בית חכם מהמתגים, מצלמות) על צינורות של 25 מ"מ. זה יאפשר לך קלות מירבית בהשחלות בצינורות שכבר מתחת למרצפות והטיח.
סוג - עדיף צינור חלק ולא כזה שבנוי מחוליות (לא יודע את השמות המדוייקים). גם זה מקל מאוד על השחלות עתידיות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

pixies כתב:אם אתה שואל אותי, אני הייתי הולך על צינורות בקוטר 16 מ"מ סטנדרטיים לכל צינורות החשמל והטלפון, ולכל השאר (רשת קווית, כבלים, רמקולים, תקשורת בית חכם מהמתגים, מצלמות) על צינורות של 25 מ"מ. זה יאפשר לך קלות מירבית בהשחלות בצינורות שכבר מתחת למרצפות והטיח.
סוג - עדיף צינור חלק ולא כזה שבנוי מחוליות (לא יודע את השמות המדוייקים). גם זה מקל מאוד על השחלות עתידיות.
...
האם כדאי עבור כל כבל צינור נפרד או שניתן להעביר כמה כבלים בצינור אחד?
אני רק מדמיין את הסיטואציה שאם אני אצטרך להחליף את אחד הכבלים כאשר הוא הושחל עם עוד כמה לצינור אחד נראה לי שיהיה פלונטר לא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #17 

אני הייתי מעדיף צינור נפרד לכל סוג, אבל עקרונית אין בעייה להעביר 2-3 מסוגים אחרים (רק לא חשמל, שחייב צינור משלו מטעמים מובנים). אם אתה ממש לחוץ במקום, אפשר לאחד, אבל אם אין בעייה של מקום בקירות חצובים בדירה, כדאי מאוד בנפרד. אם זה צינורות שאתה תקנה ותעביר (באמת שאפשר לעשות את זה לבד) והשיפוצניק והפועלים שלו רק יטייחו/ירצפו מעליהם, הבדל העלויות מבחינתך זניח, לא יותר מכמה מאות שקלים לכל הבית.
רק אוסיף שכשהם עושים את זה, תוודא שבפינות הקירות הפיתולים של הצינורות יהיו כמה שפחות חדים, להקלה מקסימלית על השחלות עתידיות.
אין בעייה להשחיל כבלים נוספים על כבלים קיימים באותו צינור. הכבלים מתוחים לאורך הצינור ולכן הסיכוי לפלונטר אפסי. את ההשחלה מבצעים עם סטלבנד, שזה "נחש" פלסטי דק וגמיש המיועד בדיוק בשביל זה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #18 

אין צינור 25, אלא 23.
אם יש צורך בהעברת כבל HDMI עדיף לשים אפילו צינור 29 כי לרוב המחבר עצמו דיי גדול.
לגבי השחלת עוד כבלים לצינור שכבר יש בו כבלים לפעמים זה כן גורם לפלונטר כי לרוב הכבלים מסתלסלים וגם בעזרת הסטלבנד קשה לעבור.
רצוי להכין על הנייר את מפרט הכבלים הנדרש ולהוסיף עוד כמה צינורות ריקים לצורך השחלות עתידיות.
חוץ מזה אמרת שהרוב יהיה גבס, אז לא תהיה בעיה להוסיף תשתיות או לפתוח פתחי שירות לצורך בקרה.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #19 

צודק, זה אכן 23. הרבה יותר מומלץ מ-16 עבור תשתיות שהן לא חשמל או טלפון.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אני מניח שאת מצלמות האבטחה אני אחבר למחשב בחדר התקשורת וממנו יצאו כבלי רשת לשאר המחשבים וכך אוכל לראות על המסכים בחדרים ובסלון את מה שהמצלמות רואות לא?

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”