הנה הראשונה שבהן:
Etymotic hf5
אז יצאתי השבוע לחפש לי אוזניות "אודיופיליות" להחליף ולהוסיף לאוזנית הקיימות שלי - UE Metro.Fi 170 vi
לאייפוד טאץ' שלי.
אחרי כמה התלבטויות רבות ובחינה של אוזניות בארץ החלטתי לעצור על ה Etymotic hf5.
התפלאתי מהמחיר המאוד אטרקטיבי שלהן בארץ ועוד בבאג!
יצאתי לדרכי ורכשתי אותן "לפני שייגמר"...
האריזה
מבחינת האריזה היא די פשוטה, נוחה לפתיחה ולא מסורבלת, בפנים מצאתי את הדברים הבאים:
אוזניות
אטמים נוספים - סיליקון - קטנים יותר
אטמי זית (קצת מזכירים את האטמים של Shure)
אטמי ספוג גמיש - Comply
זוג פילטרים חלופי - שימושי ביותר למי שאוזניו מייצרות הרבה שעווה
כלי להחלפת פילטרים
תיק נשיאה קטן
חוברת הוראות
קליפס להתפסות בחולצה...להפחית מיקרופוניקה.
הצורה
צורת האוזניות למי שלא מכיר קצת מזכירה רובה לייזר משנות החמישים והשישים:

האוזניות עצמן קטנות מאוד אך נתפסות בצורה יוצאת מן הכלל באוזן.
אחרי חצי שעה של ניסיונות משחק עם אטמים שונים נשארתי עם אטמי הסיליקון, לוקח לא מעט זמן למצוא את ההתאמה המדוייקת לאוזן, שכן אם הן לא יושבות טוב, הסאונד שלהן משתנה לחלוטין והבאס הולך לאיבוד (שלא לדבר על האטימות).
הסאונד
טוב אז על מנת לבדוק את הסאונד השתמשתי במבחר רב של יצירות שונות בשביל לבדוק תדרים שונים:
Pink Floyd - Learning to Fly
קלאסיקה עם באס עמוק וחד
Pink Floyd - Wish You Were Here
גיטרה אקוסטית בהתחלה למיד גבוה
Late Night Alumni - Empty Streets
אלקטרוני עם טרבל גבוה מאוד ובאס עמוק
Revolution Void - Line Of Flight
ג'אז אלקטרוני עם סט רחב מאוד של כלים ותדרים
Dave Matthews Band - The Gorge Live - Grey Street
הופעה חיה עם סט כלים רחב ולבדוק את במת הסאונד
Bjork - All is full of Love
ווקאל איכותי עם הרבה טונים גבוהים ובאס עמוק
חשוב להדגיש כי כל השירים הם MP3 320 kbps ללא אקולייזר מופעל.
כן, לא בדקתי היפ הופ כי לא היה לי זמין.
והתוצאות:
התחלתי עם Learning to fly, לקח לי כמובן טיפה זמן בהתחלה להושיב אותן נכון אבל אז הרצתי את השיר שוב, הבאס נמצא ואפילו נשמע טוב, אם כי טיפה חלש, ה Attack שלו נכון והוא פשוט מדוייק, הצליל שלו תמיד שם אבל הוא לא משתלט על היצירה ולא מפריע למיד.
עברתי לWish You Were Here וכאן האוזניה אכן הוכיחה את עצמה מעל ומעבר לכל ספק, הגיטרה חדה ואמיתית, בשיר אף הופיעו צלילים שלא ידעתי על קיומם! במלוא ההתלהבות והמרץ עברתי לשיר הבא.
Late Night Alumni נתן טרבל חד ומדוייק עם ATTACK מאוד נעים ומתוזמן, הבאס הפתיע בזה שהוא נקי ולא "בוצי", הוא לא פוצץ לי את האוזן ופשוט היה שם.
את ההופעה החיה של Dave Matthews Band שמעתי כבר עשרות פעמים והחלטתי לנסות שוב, במת הסאונד היתה בינונית אך הצלילים היו נכונים ומדוייקים בצורה כירורגית, לצערי בגלל במת הסאונד הבינונית הרגשת הקהל קצת קטנה ומרגישים כמו ב"בארבי" ולא באיצטדיון.
הפעלתי את Revoultion Void ואז נהיה מעניין באוזן, התופים כאן, כך גם החצוצרה, הבאס כאן ואפשר לחלוטין להפריד מי מנגן מה בכל רגע נתון הכלים לא נכנסים אחד בשני, מגוון רחב של תדרים שטף את האוזן ונאלצתי לעצום עיניים...
ביורק כבר הגיעה בשלב שאמרתי שאין לאוזניה הזאת מה עוד לחדש לי, אבל היא שוב הפתיעה...הווקאל היה פשוט מדהים, נקי לחלוטין, חד ולא מאבד מילימטר לטובת המנגינה פשוט מדהים...
אז מה החסרונות?
די קשה למצוא בהתחלה את אופן הלבישה הנוח ביותר והנכון ביותר, דבר שלוקח בסופו של דבר עד כמה ימים טובים.
אם אתם אוהבים את הבאס שלכם משתלט על היצירה, זאת לא האוזניה בשבילכם, איכות הסאונד היא מדוייקת בצורה כמעט כירורגית ולכן הבאס הוא בדיוק כמו במוניטור אולפני ולא כמו ברמקולי או אוזניות באס מוגבר, אני בתור באסיסט לא מרגיש שהבאס משתלט, הוא פשוט שם הוא פשוט לא עמוק מספיק ונמרח על פני הרקע.
במת הסאונד קטנה, אך לא קטנה מדי, כמו שאמרתי מקודם, כמו הופעה בבארבי ולא איצטדיון...
הציון כולל:
4.5 מתוך 5 למי שאוהב את הצליל המדוייק
טרבל: 5 מתוך 5, הוא שם ואתה יודע על כך.
מיד: 5 מתוך 5, הווקאל נשמע מצויין ופסנתרים וגיטרות לא הולכים לאיבוד
באס: 4.5 מתוך 5 קצת חלש אבל הוא בהחלט שם
נוחות: 3.5 מתוך 5 רק בגלל שלוקח הרבה זמן להתרגל אליהן וללבוש אותן נכון.
מיקרופוניקה: 4.5 מתוך 5: בעזרת הקליפס המיקרופוניקה כמעט נעלמת לחלוטין
אטימות: 5 מתוך 5: למרות שהפשרה כאן היא נוחות, לכן אני רוצה ליצוק אותן
ואם כבר ביציקות עסקינן, מישהו יכול להמליץ על מקום טוב שיבצע לי יציקה של האוזניה במחיר סביר?
אודיולוג'יק רוצים כ 650 ש"ח ליציקה....