חיבור DVI-HDMI לטלויזיה - הסאונד לא עובד
שלום חברים.
אבקש את עזרתכם בבעיה שלא הצלחתי לפתור גם לאחר ניסיונות רבים.
בשעה טובה התחדשתי בטלויזיה חדשה, טלויזיית LCD של סמסונג מסידרה 5.
בכרטיס המסך שלי יש יציאת DVI, שאותה חיברתי לכניסת ה-HDMI בטלויזיה בעזרת כבל מתאים.
הבעיה היא שאני לא מצליח לחבר את הסאונד במחשב לטלויזיה.
יש ליד כניסת ה-HDMI בטלויזיה כניסה שכתוב עליה PC/DVI AUDIO IN - היא נראית כמו כניסה של אוזניות (חור אחד קטן). חיברתי את כרטיס הקול במחשב לכניסה הזו בעזרת כבל פשוט ("זכר-זכר"), אך לא שומעים כלום.
יש לציין כי המחשב כבר היה מחובר לטלויזיה הישנה (ע"י כבל שמתפצל ל-2 - אחד לימין והשני לשמאל) והכל פעל מצוין. בנוסף, כאשר מחברים את כרטיס הקול למערכת סטריאו - זה עובד.
כאשר מחברים את המחשב לטלויזיה החדשה למקום שבו נכנס האודיו של הממיר של הכבלים - שומעים סאונד מהמחשב.
אז... למי ששרד את כל המגילה הארוכה הזאת עד סופה - מה עושים?
תודה.
אבקש את עזרתכם בבעיה שלא הצלחתי לפתור גם לאחר ניסיונות רבים.
בשעה טובה התחדשתי בטלויזיה חדשה, טלויזיית LCD של סמסונג מסידרה 5.
בכרטיס המסך שלי יש יציאת DVI, שאותה חיברתי לכניסת ה-HDMI בטלויזיה בעזרת כבל מתאים.
הבעיה היא שאני לא מצליח לחבר את הסאונד במחשב לטלויזיה.
יש ליד כניסת ה-HDMI בטלויזיה כניסה שכתוב עליה PC/DVI AUDIO IN - היא נראית כמו כניסה של אוזניות (חור אחד קטן). חיברתי את כרטיס הקול במחשב לכניסה הזו בעזרת כבל פשוט ("זכר-זכר"), אך לא שומעים כלום.
יש לציין כי המחשב כבר היה מחובר לטלויזיה הישנה (ע"י כבל שמתפצל ל-2 - אחד לימין והשני לשמאל) והכל פעל מצוין. בנוסף, כאשר מחברים את כרטיס הקול למערכת סטריאו - זה עובד.
כאשר מחברים את המחשב לטלויזיה החדשה למקום שבו נכנס האודיו של הממיר של הכבלים - שומעים סאונד מהמחשב.
אז... למי ששרד את כל המגילה הארוכה הזאת עד סופה - מה עושים?
תודה.
אני יודע שרק כניסה HDMI אחת תומכת באודיו חיצוני
למשל אצלי היא מסומנת
כ HDMI / DVI IN
והיא מיעודת בדיוק למקרה שHDMI לא מעביר קול
אפשרויות נוספות
כבל שיש לך לא תקין
כניסה בטלוויזיה לא תקינה - לא סביר
אני אישית לפני מספר ימים קיבלתי LG LCD
וחיברתי למחשב בעזרת כבל D-SUB וכבל זכר-זכר של 3.5 ממ
למשל אצלי היא מסומנת
כ HDMI / DVI IN
והיא מיעודת בדיוק למקרה שHDMI לא מעביר קול
אפשרויות נוספות
כבל שיש לך לא תקין
כניסה בטלוויזיה לא תקינה - לא סביר
אני אישית לפני מספר ימים קיבלתי LG LCD
וחיברתי למחשב בעזרת כבל D-SUB וכבל זכר-זכר של 3.5 ממ
אבל אני גם לא רוצה שהוא יעביר קול בחיבור HDMI שלו.iakovl כתב:עכשיו זה פשוט, ל8400 לא מעביר קול בחיבור HDMI שלו...
אני רוצה להעביר את הקול דרך כרטיס הקול. זה עבד בטלויזיה הקודמת, זה עובד כשמחברים את המחשב למערכת, וזה לא עובד כשמחברים אותו לטלויזיה החדשה.
חרשתי את הטלויזיה שלי לאורכה ולרוחבה, על כל תפריטיה והגדרותיה, ואין שום איזכור לנושא הזה.asafsaf כתב:זה קרה לי היום בדיוק בטושיבה שלי.
אחרי שעה של תסכולים מצאתי את הבעיה - בתפריט של הטלוויזיה תחת קטגוריית SET UP יש אופציה לבחור מה מקור הסאונד לאותו הערוץ. פשוט החלפתי את ההגדרה מHDMI לANALOG....
גם בחוברת שהגיעה עם הטלויזיה אין לכך שום התייחסות.
אני אנסה להתקשר לחנות שמכרה לי את הטלויזיה, ולהתייעץ איתם.
התקשרתי היום לחברה, ונאמר לי שלא ניתן לחבר את הסאונד לטלויזיה עם החיבור של ה-HDMI.
נאמר לי שאם אני רוצה לחבר את הסאונד לטלויזיה, אני צריך לחבר את המחשב דרך הכבל של ה-VGA.
זה נשמע לי כמו פתרון לא טוב.
בקיצור: אני מאוכזב מהטלויזיה הזאת (סמסונג 37 אינץ' מסידרה 5 החדשה), וממליץ למי שרוצה לקנות טלויזיה חדשה ולחבר אותה למחשב - לקנות טלויזיה אחרת.
תודה שניסיתם לעזור, בכל מקרה
נאמר לי שאם אני רוצה לחבר את הסאונד לטלויזיה, אני צריך לחבר את המחשב דרך הכבל של ה-VGA.
זה נשמע לי כמו פתרון לא טוב.
בקיצור: אני מאוכזב מהטלויזיה הזאת (סמסונג 37 אינץ' מסידרה 5 החדשה), וממליץ למי שרוצה לקנות טלויזיה חדשה ולחבר אותה למחשב - לקנות טלויזיה אחרת.
תודה שניסיתם לעזור, בכל מקרה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
נשמע לי לא הגיוני. אם כתוב, DVI SOUND, זה אומר שזו בדיוק הכוונה, כבל DVI ל-HDMI + הכבל הנפרד.
מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר שכרטיס המסך עצמו לא יוציא אודיו (ל-8400 יש יכולת כזו בשרשור כבל פנימי SPDIF).
מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר שכרטיס המסך עצמו לא יוציא אודיו (ל-8400 יש יכולת כזו בשרשור כבל פנימי SPDIF).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה, אבל לא הבנתי את המשפט האחרון.pixies כתב:נשמע לי לא הגיוני. אם כתוב, DVI SOUND, זה אומר שזו בדיוק הכוונה, כבל DVI ל-HDMI + הכבל הנפרד.
מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר שכרטיס המסך עצמו לא יוציא אודיו (ל-8400 יש יכולת כזו בשרשור כבל פנימי SPDIF)....
מה זה שרשור כבל פנימי SPDIF?
וניסיתי להיכנס להגדרות של כרטיס המסך, לא מצאתי שם שום דבר שמתייחס ל-AUDIO.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה כבל שמתחבר מיציאת SPDIF על הלוח האם (שזה אודיו דיגיטלי, לא לכל לוחות האם יש) אל כניסת SPDIF בכרטיס המסך שלך. ככה אנוידיה עשו את זה פעם. היום לכרטיסי המסך יש כבר התקן אודיו משלהם ואין צורך בכבל חיצוני.
אין לי מושג איך שולטים בזה באנוידיה. בכרטיסי מסך מובני לוח אם, השליטה היא דרך ה-BIOS. זה נקרא HDMI Audio או מצב DVI בבחירה בין HDMI ל-DVI.
ייתכן גם שכרטיס המסך מזהה אוטומטית שלא מגיע אליו שום דבר בכניסת ה-SPDIF שלו, ואז אין צורך להגדיר שום דבר.
אין לי מושג איך שולטים בזה באנוידיה. בכרטיסי מסך מובני לוח אם, השליטה היא דרך ה-BIOS. זה נקרא HDMI Audio או מצב DVI בבחירה בין HDMI ל-DVI.
ייתכן גם שכרטיס המסך מזהה אוטומטית שלא מגיע אליו שום דבר בכניסת ה-SPDIF שלו, ואז אין צורך להגדיר שום דבר.
אני לא חושב שיש לי על לוח האם יציאה כזאת...pixies כתב:זה כבל שמתחבר מיציאת SPDIF על הלוח האם (שזה אודיו דיגיטלי, לא לכל לוחות האם יש) אל כניסת SPDIF בכרטיס המסך שלך. ככה אנוידיה עשו את זה פעם. היום לכרטיסי המסך יש כבר התקן אודיו משלהם ואין צורך בכבל חיצוני.
ייתכן גם שכרטיס המסך מזהה אוטומטית שלא מגיע אליו שום דבר בכניסת ה-SPDIF שלו, ואז אין צורך להגדיר שום דבר....
זה חור קטן אחד, לא?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם תגיד מהו הדגם של לוח האם שלך אוכל לבדוק בשבילך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לפי מה שראיתי באתר של MSI, יש לו יציאת SPDIF על הלוח.
זה ממש מוזר.pixies כתב:לפי מה שראיתי באתר של MSI, יש לו יציאת SPDIF על הלוח....
אני מסתכל היטב על לוח האם שלי, ואין שם דבר כזה.
להלן הכניסות שיש לי על לוח האם:
3 חורים קטנים של סאונד - אחד למיקרופון, אחד לסאונד, ועוד אחד לאוזניות או משהו דומה
1 כניסה לכרטיס רשת
4 כניסות ל-USB
1 כניסה ל-VGA
1 כניסה למדפסת
1 כניסה שאני לא מזהה, אבל זה לא SPDIF (זה נראה כמו VGA, רק עם "שפיצים" במקום חורים קטנים)
1 כניסה למקלדת
1 כניסה לעכבר
אין על לוח האם עוד כניסות. מה עושים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מדובר על לוח האם עצמו, לא על הפאנל החיצוני שלו. צריך לפתוח את המחשב בשביל זה. גם הכבל אמור להיות מחובר פנימית - מלוח האם עצמו אל הכרטיס עצמו מבפנים.