באלגן ב-HD AUDIO...

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

אתמול בצהריים בדקתי את השדרוג שלי ל-6600 עם ה-BLUE CORE שמוציא LDPCM לבלוריי.

מכיוון שיש לי מחסור בכניסות HDMI ברסיבר, המערכת שלי מחווטת באופן די ייחודי.

בשיטה הרגילה, מחווטים את הרסיבר כך שיהיה זה שממתג את כניסות ה-HDMI. במקרה שלי זה אפשרי רק למספר מוגבל של כניסות (4) אבל אני צריך יותר. יציאת המוניטור של הרסיבר שלי יוצאת למעבד הוידאו שיש לו 6 כניסות אבל בעצם רק אחת פעילה בדרך זו.

זה מגביל אותי מאוד ולכן הוחלט לעשות שינוי גישה. מכיוון שיש לי מכשירים בשני מצבורים, קרוב לרסיבר או קרוב למעבד התמונה, ומכיוון שלמעבד שלי יש שתי יציאות HDMI הוחלט שהמעבד יוציא אודיו גם בחזרה לרסיבר.

כך יש שני מצבים בגדול - אחד שבו הרסיבר בורר את התמונה ואת האודיו ב-HDMI ומעביר אותו למעבד בכניסת HDMI. מצב שני הוא שהרסיבר בכניסת HDMI קבועה מראש ומי שבורר בעצם בין כניסות ה-HDMI הוא המעבד...

ה-6600 חובר למעבד באופן כזה אך סירב בתוקף להוציא לי LDPCM. דווקא DD ו-DTS עברו כשורה ודרך חיבור אחר (ה-6500) דווקא העביר לי DTS HD MASTER, אבל LDPCM נאדה.

טוב, אני מתחיל לדבג את זה בכדי לברר אם הרסיבר מוכן לאכול את זה. מדובר בחיווט מחדש שמסבך מאוד את העניינים (גם ככה יש הרבה מאוד כבלים ובכדי שכל העסק הזה יעבוד וימנע משוב חיובי בין הרכיבים, נדרש לא מעט עבודה). בקיצור, חיבור ישיר לרסיבר עובד, דרך המעבד לא. שדרוג ל-RADIANCE XE לגרסא האחרונה מתברר היה החלק שחסר + מתברר שכאשר כל העסק מחובר כך, אני חייב לשלוט על ה-EDID של כל העסק ידנית.

מדוע? כי מעבד התמונה מחובר קבוע למסך שיודע רק DOLBY ולכן, המזל הוא שלמעבד יש שליטה מלאה ב-EDID. אני יכול לקבוע אם הרסיבר הוא זה שקובע את פורמטי האודיו (מסוכן בגלל הלופ שכן הרסיבר מחובר גם בכניסה וגם ביציאה של המעבד!) או המסך, או קביעה ידנית. בקביעה הידנית פתחתי את LPCM גם במצב סטריאו, גם ב-5.1 וגם ב-7.1.

לשמחתי הרבה אני עכשיו יכול לצפות בסרטי בלוריי עם 5.1 במקום בסטריאו כפי שהיה קודם.

זה החסרון של SETUP מתוחכם מדי, אפילו אני מתקשה לעקוב אחרי הכל...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #2 

1. רסיבר עם הרבה יותר כניסות HDMI.
2. ממתג\מטריצת HDMI גדול\ה.
פתרון מספר 1 אומנם יקר, אך 2 הרבה יותר זול. כשחושבים על כל הזמן שאתה כבר השקעת עם הגדרת התצורה הנוכחית ועם ההגדרות העתידיות בתצורה הזאת, שווה לשקול הוספת ממתג\מטריצה אשר תפשט את העיניינים.
אתה באמת משתמש בכל מקורות ה HDMI שמחוברים לך כרגע ל Setup?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

העניין הוא שיש לי מספיק כניסות hdmi.

בקונפיגורציה הנוכחית יש לי כ 9 כניסות פעילות (לא כולל המסך) בלי שום ציוד נוסף...

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #4 

זיו,

יש לי מסך פיוניר בעל ממיר וגם אני נתקלתי במחסור בכניסות HDMI.

האם יש לך המלצה על ממתג HDMI (אין צורך גדול) איכותי?

תודה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #5 

oferlaor,
בהודעה שפתחה את השרשור אתה מלין על כך שיש לך מחסור בכניסות HDMI ברסיבר ובשל כך אתה עושה מבצע את התצורה המסובכת עם המעבד וידאו. אם היו לך ברסיבר מספיק כניסות (או שהיה בנמצא ממתג גדול), אני בטוח שתסכים איתי כי הגדרת התצורה הייתה הרבה יותר קלה.

Irus,
ביצענו מספר ביקורות על ממתגי HDMI באתר, שווה לעשות חיפוש.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

כרגיל, מי שמבין בנושא, כמו עופר, מוצא פתרונות עוקפים ומסובכים, שבסוף יעבדו זה בטוח.
במקום לקנות ממתג לגמור את הסיפור.

ואיזה 9 דברים יש לך שמחוברים?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

זיו,

פשוט לא רציתי עוד ציוד. מס׳ הכניסות
ברסיבר לא מספיק אבל עם המעבד זה מספיק.

עוד ציוד זה עוד בעיות ועוד נקודות כשל במקרו של השלט ועוד משהו שצריך תחזוקה ושיכול להתקלקל...

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

את זה שאתה לא רוצה עוד ציוד אני יכול להבין אבל להגיד שחיבור של תמנון שיכור כזה זה פחות בעיות ממטריצה זאת בדיחה טובה :lol:
גיא

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”