היי
אני מעוניין לקנות טלווזיה בתקציב של עד 4000 שקל ללא חריגות
מרחק הצפייה שלי הוא 3.60
אני צופה בטלווזיה בשידורים רגילים SD
אבל מעוניין לחבר מחשב בחיבור HDMI כדי לראות סרטים בFULL HD
boy4ever כתב:היי
אני מעוניין לקנות טלווזיה בתקציב של עד 4000 שקל ללא חריגות
מרחק הצפייה שלי הוא 3.60
אני צופה בטלווזיה בשידורים רגילים SD
אבל מעוניין לחבר מחשב בחיבור HDMI כדי לראות סרטים בFULL HD
לא תוכל להנות מתכני HDR (ומבלי להזכיר כלל תכני FHD) ממרחק הצפיה שלך במסך בגודל 42 אינץ'. בכדי להבדיל בין תכני HDR ל-SD תצטרף מסך בגודל 46 לפחות עם עדיפות ל-50 או 52 אינץ'. התקציב שלך הוא בעייתי כי מסך פלאזמה בגודל 50 אינץ' עולה בסביבות ה-5K ומסך LCD בגודל 46 אינץ' עולה כ-7K וצפונה.
ממליץ לך לחכות ולחסוך כי יהיה בזבוז לרכוש מסך בגודל 42 אינץ' למרחק הצפיה שלך - אם אתה חושב אחרת אז אתה תבין זאת בעצמך כרבע שעה לאחר התקנתה בסלון.
זה שהמסך מיועד לחדר שינה די משנה את התמונה. תרכוש מסך LCD בגודל 40 עד 42 אינץ' - למרות שסביר להניח שתרכוש אחד שהוא FHD (אני לא חושב שקיימים מסכי HDR בגדלים הנ"ל) עדיין המרחק גדול יחסית בכדי להבחין בין תכני SD איכותיים (כגון DVD מקורי) לתכני HD בכלל (באיכות HDR או FHD).
ממליץ על הסמסונג 40B530 (פחות מ-4K שקלים) או על הפיליפס 42PFL5604 אשר עולה כ-4400 ש"ח.
boy4ever כתב:טוב אז אחרי מחשבה החלטתי ללכת על פלזמה
ולקוות שאני לא אתקע עם צריבת לוגו...
עכשיו הלבטים הם בן שני הדגמים האלה
סמסונג B-450
לבין LG 42PQ300R
אם מציבים אותם ראש בראש
מבחינת נותנים איזה טלווזיה כדאי לקנות "על הנייר"?
...
היי boy4ever,
PQ300R הינו מסך מצויין אולם הייתי ממליץ לך על דגם "37 LH3000, החדש המתאים מבחינת מרחק צפייה, מסך FHD עם חיבורי SCART לשידורי SD איכותיים וברזולוציית FHD.
לגבי צריבת הלוגו - לרוב הערוצים יש לוגו שקוף, למשל ערוץ 2 וערוץ 10. כמובן שאולי יש ערוצים עם לוגו לא שקוף.
אני התלבטתי בין B450 לבין PQ300R ולבסוף קניתי את הסמסונג.
ל LG יש יתרון של כניסת סקארט, אבל הוא קיבל ביקורות פחות טובות וראיתי תגובות על צריבה של תמונה.
לסמסונג אין סקארט ויש לו בעיה עם ממירים של יס מקס (פס לבן שמטייל עם המסך), חפש את זה בפורום.
לי אין יס ואני לא צריך סקארט אז בחרתי בסמסונג.
היי,
אני מחפש מסך 42 לסלון , המסך נימצא מול חלון, בתקציב של עד 8000ש"ח
מבדיקה אקראית בביג בוקס ראיתי SHARP 42DH77E שרואים בה יפה בעלות של 6780
אך לא הצלחתי למצא ביקורות עליה
מצד שני יש SHARP 42SH7 שהיא לא 100הרץ ולא מיוצרת ביפן שעולה 4692
הייתי שמח לקבל חוות דעת ואולי המלצות למסכים אחרים
תודה