קניתי רסיבר דנון AVR-1910 ויש לי מספר שאלות, אשמח לקבל עזרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
pearln פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
קניתי דנון AVR-1910 והתקנתי אותו היום, קצת הסתבכתי, (לא ברור מדוע אין חוברת משתמש גם בעברית?!...)
המכשירים המתחברים אליו:
1. אקסטרימר - בחיבור HDMI לא העביר אות DTS מסרט שנוגן (נשמע כסטריאו), למרות שבהגדרות שלו הגדרתי את יציאת האודיו שלו מ-HDMI. רק לאחר שחיברתי כבל אופטי (והחזרתי באקסטרימר ליציאת אודיו מכבל אופטי) התקבל אות DTS, ומתקבלים צלילים טובים וסראונד משובח.
2. די וי די LG 398 עם חיבור HDMI - בחיבור HDMI לא העביר אות דולבי דיגיטל מסרט שנוגן (נראה כסטריאו), לאחר חיבור כבל קואקסיאלי, התקבל דולבי דיגיטל והצלילים בסראונד היו טובים.
3. ממיר YES MAX (דור ראשון) - יש לי חיבור SCART ל-S-VIDEO ו-2 חיבורי RCA אודיו, משום מה הרסיבר לא מצליח לקבל אות S-VIDEO ונאלצתי לחבר 3 RCA. גם חיבור אופטי בנוסף לאות וידאו מהממיר לא הצליח (יכול להיות שהקבל האופטי פגום, כי עם הראשון זה עבד, אבל לא נראה אות וידאו על המסך)
בכלל, אני לא חושב שהבנתי עד הסוף את מסך ההגדרות של כניסות האודיו והוידאו (זה כרגע עובד לאחר חצי יום התעסקות)
דבר נוסף, הרסיבר לא מצליח לשמור על הגדרת סראונד (דולבי פרולוג'ק) ב-YES MAX
כל פעם שאני עובר למקור אחר וחוזר לממיר, המגבר חוזר לסטריאו ואז שוב צריך להעביר אותו לסראונד. איך גורמים לזה להישאר קבוע?
האם לא הייתי אמור לקבל אות וידאו ואודיו מיטבי רק מ-HDMI? למה DTS ודולבי דיגיטל לא עוברים בו?
מדוע אני לא מצליח לקבל אות S-VIDEO ברסיבר?
סה"כ אני מרגיש שיפור משמעותי מהרסיבר אונקיו 500 שליווה אותי ב-8 שנים האחרונות ויש לי עוד הרבה מה ללמוד על הדנון החדש...
אשמח לקבל תשובות לשאלותיי וכל עזרה בטיפים וכו'.
תודה מראש
ניר

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7405
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

למה אתם אוהבים לחבר מחשב למגבר , ממיר למגבר ? תנסה לחבר רגיל ותראה איזה יופי של מגבר קנית.

orengol
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 323
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

שלום pearln,
קודם כל תתחדש,

בעקרון אפשר להגיד שאין ברסיבר הזה כניסת S-video כיוון שהיא משמשת רק לחיבור אייפוד/אייפון. אז למעשה אין אפשרות להשתמש בה בשביל הממיר של יס או כל מקור וידיאו אחר.

בנושא חיבור האקסטרימר וה DVD לא אמורה להיות בעיה להעביר DTS ו DD בחיבור HDMI, יכול להיות שהרסיבר נמצא במצב סטריאו ואז מתבצת המרה של האודיו, תנסה לשנות את מצב הסראונד ברסיבר (SURROUND MODE).

בקשר לחיבור הממיר של יס, אתה צריך ל"שדך" את הכניסה האופטית (אודיו) וכניסת הקומפוזיט (וידאו) לאותו מקור דרך התפריט של הגדרות החיבורים.

אורן

pearln פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

בחיבור ישיר של HDMI בלבד גם מהאקסטרימר וגם מהדי וי די לא מתקבת על הצג של הרסיבר זיהוי של האות, גם אם אני משנה את האופציות של מצבי הסראוד, מצב סינמה - דולבי פרולוגי'ק ומצב neo6, היות והסרטים האלה נוגנו בעבר דרך הרסיבר הקודם, ידעתי לאיזה אות כניסה לצפות, אך כשזה לא קרה הוספתי את החיבור האופטי וקואסיאלי בנוסף ואז האותות הן DTS והן דולבי דיגיטל התקבלו.
איך ניתן לשמור מצב סראונד דולבי פרולוג'יק באופן קבוע למקור סטריאו כמו ה-YES MAX?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”