זרימת קפה
שלום חברים
התחדשתי בסילביה חדשה !!
אני עדיין מתאקלם אליי כמה ימים להפיק קפה טוב חם והקצפה טובה אבל יש לי טיפה בעיה...
בהתחלה יצא קפה מדהים עם קרמה עבה וסקסית וזרימה מעולה מהמכונה ועכשיו הקפה זורם טיפות טיפות
מהמכונה וזה פוגע בקרמה ובקפה.
איך מחזירים למצב הקודם??
התחדשתי בסילביה חדשה !!
אני עדיין מתאקלם אליי כמה ימים להפיק קפה טוב חם והקצפה טובה אבל יש לי טיפה בעיה...
בהתחלה יצא קפה מדהים עם קרמה עבה וסקסית וזרימה מעולה מהמכונה ועכשיו הקפה זורם טיפות טיפות
איך מחזירים למצב הקודם??
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
האם הקפה נטחן מראש עם הרכישה?
אם כך זה פשוט הזדקנות הקפה הטחון. תופעה נורמלית שאנו קוראים ומטיפים ל"מטחנה על יד המכונה" כדי שהקפה תמיד ייטחן בסמוך להכנה. אם לא, תכתוב ונמצא לך את הפתרון ההולם.
בברכה
אדי
בברכה
אדי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תהיה עקבי בתהליך, תקפיד על כמות קפה קבועה בין שוט לשוט, דחיסה חזקה תמיד וגלישת טמפרטורה נכונה.
זה בא לאט אבל זה בא ואז אתה מבין שאין מה ללכת לבתי קפה יותר...
זה בא לאט אבל זה בא ואז אתה מבין שאין מה ללכת לבתי קפה יותר...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הקפה נתחן אתמול סך הכל וכבר אתמול אחרי הפעם הראשונה המדהימה שהוא הוציא קפה מדהים הוא התחיל לגמגם
אני דוחס ממש חזק ושם כפית מדודה.
אולי זה הבעיה של הראש היחיד בסילביה ואני ישתמש בראש הכפול וישים בו מנה בודדת?
מה אתם אומרים?
אני דוחס ממש חזק ושם כפית מדודה.
אולי זה הבעיה של הראש היחיד בסילביה ואני ישתמש בראש הכפול וישים בו מנה בודדת?
מה אתם אומרים?
כמה דברים מנסיוני האישי מזה למעלה מחצי שנה עם סליביה שבתחילת הדרך מרטתי שערות והיום אני שותה באופן עקבי קפה מדהים (אספרסו ואו קפוצ'ינו):scoop9 כתב:שלום חברים
התחדשתי בסילביה חדשה !!
איך מחזירים למצב הקודם??...
א. לסלביה יש עקומת למידה די ארוכה אבל בעיקרון היא יודעת להפיק מעצמה קפה מעולה, אז תתעזר בהרבה סבלנות.
ב. כפי שנאמר רבות, למטחנה חשיבות עליונה בהפקת קפה טוב (לי יש את הלליט הקטנה אך המהימנה)
ג. כדי שהקפה יזרום כמו שצריך (זנב עכבר כהה) הוא צריך להיות טרי, טחון ברמה מסויימת ובהתאם דחוס בסלסלה ברמת דחיסה תואמת. אם תהיה לך מטחנה, תוכל לקנות פולי קפה טריים (ובהמשך אולי לרכוש קולה משלך...) ואז תוכל לשחק ולכוון את רמת הטחינה של הקפה ובהתאם את רמת הדחיסה עד שתגיע לסוג של נוסחה שתפיק לך קפה טוב בעקביות.
ד. אל תשתמש בסלסלה הבודדת שקיבלת כי קשה עד בלתי אפשרי להוציא ממנה קפה טוב. אני משתמש רק בסלסלה הכפולה, ממלא אותה עד השפה העליונה, שתיים שלוש דפיקות על השיש עם הידית, דוחס את הקפה וזהו!!!
בהצלחה והרבה סבלנות
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
אוקיי בהתחשב בזה שאני עושה בראש הכפול אז אני חייב למלא אותו עד הסוף כדי להפיק ממנו קפה טוב או שכמות של ראש סינגל מספיק? דבר שני בהתחשב ואני ממלא ראש כפול עד הסוף עד שהוא מגיע לקרמה בכוס ונותן קפה יפה הוא ממלא חצי כוס וזה כבד מדי בשבילי! רעיונות???? דרך אגב חוסר הזרימה היא בטוח בגלל שהקפה נתחן אתמול ולא באותו הרגע?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כן, אם תשים כמות של סינגל לא תקבל מיצוי טוב.scoop9 כתב:אוקיי בהתחשב בזה שאני עושה בראש הכפול אז אני חייב למלא אותו עד הסוף כדי להפיק ממנו קפה טוב או שכמות של ראש סינגל מספיק?...
את הסלסה של הסינגל אתה יכול להחליף לסלסלה של "לה מרזוקו" (שאפשר לרכוש ב 25 שקלים בקפה ג'ו באזור התעשיה של חולון) שתתן לך תוצאה יותר טובה. הסינגל של ה"לה מרזוקו" קצת יותר גדולה משל הסילביה אך עדיין פחות מהכפולה.
לגבי הזרימה אני מהמר שזה לא נובע רק בגלל הטחינה אלא גם מחוסר עקביות בתהליך, אם אתה רוצה להיות בטוח קנה משקל דיגיטלי פשוט, שקול את כמות הקפה שאתה מכניס לסלסלה ותדחס באותו לחץ ובאותה צורה באופן עקבי ואז בדוק האם התוצאות חוזרות על עצמן.
בלי קשר תעשה מאמץ (גם אם זה הוצאה לא קטנה) לקנות מטחנה, בלי מטחנה לא תוכל להינות מקפה טעים וטרי בכל יום וזה ממש יקלקל לך את החוויה.
ממליץ בחום לחפש מטחנת רוקי שהיא תפורה לסילביה שלך, אתה יכול לנסות למצוא גם מיד שניה המטחנה הזו סוס עבודה לשנים רבות.
תנסה להזרים מים לפני שאתה מכניס את הסלסלה לראש-גלישת טמפרטורה.,יש מצב שהאדים מפריעים לזרימת המים.
יש מאמר מעולה בנושא.
http://www.htcafe.co.il/article01704
אצלי ב-bezera כשהאדים משתוללים אני מרגיש גם שינויים בזרימה.
יש מאמר מעולה בנושא.
http://www.htcafe.co.il/article01704
אצלי ב-bezera כשהאדים משתוללים אני מרגיש גם שינויים בזרימה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה נשמע מטורף, אני יודע, וקשה בד"כ להאמין שקפה שנטחן אתמול כבר הופך לישן.
חיפשתי עכשיו ואני לא מוצא - ולכן אולי אכין בעצמי מתישהו בעתיד - אבל במסגרת ביקורות מקצועיות על מטחנות הבחור "נתקע" עם קפה במטחנה שהיה טחון מאתמול. כמובן שכדי להתחיל במבחן מול מטחנה אחרת הוא היה צריך לנקות את המטחנה מהקפה, אבל הוא החליט לנסות לחלוט את הקפה ולראות מה קורה. כמובן שיש תמונות, והוא מראה איך הקפה הופך "בלונדיני" מהר יותר בזרימה, והקרמה יורדת משמעותית מאשר כשהקפה טרי.
למרות זאת, אתה מתאר מצב קצת קיצוני של חליטה אחת אחרי השניה וכבר בשניה אין קרמה.
הבנתי נכון?
כי אם זה כך, אז אני דווקא מתקשה לייחס את זה לטריות הקפה. אני מוכן להמר על כמות הקפה שאתה מכניס.
איך אתה בדיוק מודד כמה קפה טחון אתה מכניס לסלסלה?
אולי בפעם השניה הסלסלה רטובה ולכן אתה שם קצת יותר מדי קפה?
אם תוכל לתאר בדיוק מה אתה עושה בחליטה הראשונה (שבה הקפה יוצא טוב) ובחליטה השניה (שבה הקפה יוצא לא טוב) וגם את הקפה שיוצא בכל חליטה - נוכל לעזור לך יותר. אם אתה יכול לצלם ולהעלות ל-youtube, זה בכלל יהיה טוב.
בכל אופן, כפי שכתבו לך מעלי, אתה חייב מטחנה. קשה לאנשים לקבל את חשיבות המטחנה, אבל הטענה של קרמריקה למעלה היא ממש לא הגזמה. בלי מטחנה, המכונה שלך לא תתן לך קפה שמתקרב אפילו למה שהיא מסוגלת.
חיפשתי עכשיו ואני לא מוצא - ולכן אולי אכין בעצמי מתישהו בעתיד - אבל במסגרת ביקורות מקצועיות על מטחנות הבחור "נתקע" עם קפה במטחנה שהיה טחון מאתמול. כמובן שכדי להתחיל במבחן מול מטחנה אחרת הוא היה צריך לנקות את המטחנה מהקפה, אבל הוא החליט לנסות לחלוט את הקפה ולראות מה קורה. כמובן שיש תמונות, והוא מראה איך הקפה הופך "בלונדיני" מהר יותר בזרימה, והקרמה יורדת משמעותית מאשר כשהקפה טרי.
למרות זאת, אתה מתאר מצב קצת קיצוני של חליטה אחת אחרי השניה וכבר בשניה אין קרמה.
הבנתי נכון?
כי אם זה כך, אז אני דווקא מתקשה לייחס את זה לטריות הקפה. אני מוכן להמר על כמות הקפה שאתה מכניס.
איך אתה בדיוק מודד כמה קפה טחון אתה מכניס לסלסלה?
אולי בפעם השניה הסלסלה רטובה ולכן אתה שם קצת יותר מדי קפה?
אם תוכל לתאר בדיוק מה אתה עושה בחליטה הראשונה (שבה הקפה יוצא טוב) ובחליטה השניה (שבה הקפה יוצא לא טוב) וגם את הקפה שיוצא בכל חליטה - נוכל לעזור לך יותר. אם אתה יכול לצלם ולהעלות ל-youtube, זה בכלל יהיה טוב.
בכל אופן, כפי שכתבו לך מעלי, אתה חייב מטחנה. קשה לאנשים לקבל את חשיבות המטחנה, אבל הטענה של קרמריקה למעלה היא ממש לא הגזמה. בלי מטחנה, המכונה שלך לא תתן לך קפה שמתקרב אפילו למה שהיא מסוגלת.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
scoop9 כתב:אוקיי בהתחשב בזה שאני עושה בראש הכפול אז אני חייב למלא אותו עד הסוף כדי להפיק ממנו קפה טוב או שכמות של ראש סינגל מספיק? דבר שני בהתחשב ואני ממלא ראש כפול עד הסוף עד שהוא מגיע לקרמה בכוס ונותן קפה יפה הוא ממלא חצי כוס וזה כבד מדי בשבילי! רעיונות???? דרך אגב חוסר הזרימה היא בטוח בגלל שהקפה נתחן אתמול ולא באותו הרגע?...
תמיד אני ממלא את הסלסלה הכפולה עד למעלה (כמו למנה כפולה).
במידה ואני רוצה את האספרסו שלי פחות חזק, אני מזרים אות הקפה לשתי כוסות (כמו כפול) ובמידה ואף אחד לא רוצה להשתתף איתי - אני מתחלק בו עם הכיור...
דני
דני ברק = barakdan
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
barakdan כתב:לא חייבים לזרוק. אם נלמד מרשת אילן'ס (נטול אילן) הם עושים רק כפול, והמנה הנוספת הולכת לקפה הקר שמסתחרר על יד מכונת האספרסו. אצלנו ניתן לשים עם חלב והמתקה במקרר בייחוד לקראת בוא הקיץ. אם גם שמים גלידה מעל יוצא מעולה.scoop9 כתב: במידה ואני רוצה את האספרסו שלי פחות חזק, אני מזרים אות הקפה לשתי כוסות (כמו כפול) ובמידה ואף אחד לא רוצה להשתתף איתי - אני מתחלק בו עם הכיור...![]()
דני...
אדי...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קרמריקהקרמריקה כתב:עוד אופציה במקום לזרוק היא לשתות אותו ככפול.. או אם זה יותר מדי קפה, כריסטרטו כפול, המשקה המועדף עליי....
תוכל להסביר לי אחת ולתמיד מה זה בדיוק ריסטרטו? (וסליחה על הבורות)
דני
דני ברק = barakdan
ריסטרטו באיטלקית זה מוגבל, וזה בדיוק העניין, להגביל את כמות המים.
אני מניח שיש כמה ורסיות. יש שיגידו שריסטרטו כפול זה 45 מ"ל (במקום 60 מ"ל), אבל אני בכלל לא מתייחס לכמות, אלא פשוט מפסיק שנייה לפני שהבלונד מגיע (ניתן לזהות זאת בדר"כ לפי הזרימה). לרוב מדובר על 45-50 מ"ל, אך אם הקפה מאוד טרי ומכיל רובוסטה, זה יכול להגיע גם ל60 מ"ל כמו כפול רגיל.
אני מניח שיש כמה ורסיות. יש שיגידו שריסטרטו כפול זה 45 מ"ל (במקום 60 מ"ל), אבל אני בכלל לא מתייחס לכמות, אלא פשוט מפסיק שנייה לפני שהבלונד מגיע (ניתן לזהות זאת בדר"כ לפי הזרימה). לרוב מדובר על 45-50 מ"ל, אך אם הקפה מאוד טרי ומכיל רובוסטה, זה יכול להגיע גם ל60 מ"ל כמו כפול רגיל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לפי ההגדרה ריסטרו כפול הוא אכן 45 מ"ל (במקום 60 מ"ל של אספרסו כפול רגיל).
ממליץ להשתמש בכוס הזו, כדי ללמוד איפה צריך לעצור:
http://www.espressoparts.com/espressopa ... _full2.jpg
(לינק לחנות: http://www.espressoparts.com/EPSHOT1)
היו לי בעבר שתי כוסות כאלה.
ממליץ להשתמש בכוס הזו, כדי ללמוד איפה צריך לעצור:
http://www.espressoparts.com/espressopa ... _full2.jpg
(לינק לחנות: http://www.espressoparts.com/EPSHOT1)
היו לי בעבר שתי כוסות כאלה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ריסטרטו או לא, יש לשים לב לזמן החליטה - מקסימום 40 שניות. בנוסף, לא רצוי לשים מנה יחידה בסלסלה כפולה, כי ברגע שהקפה מתחיל להירטב הוא מתנפח, ואם אין רשת מעליו הוא פשוט יתפרק. כמובן שאפשר לא למלא לגמרי. חוצמזה, נסה דחיסה כבדה (אני מקווה שטמפר יש לך ולא הצעצוע מפלסטיק שהגיע עם המכונה)
what's next?