גם אני רוצה לקנות htpc - ויש לי שאלות
ראשית שלום לכולם, פעם ראשונה שלי פה. התחלתי להתעניין בקניית HTPC, והתגגלתי לפורום הזה, ולמדתי כאן הרבה דברים שיהיו לי שימושיים. אז קודם כל תודה, וסחתיין על המקצועיות.
אני מעוניין להשתמש ב HTPC בחדר השינה, לצפיה וגם להקלטה (ממיר של YES, לא HD). אין בעיה של מקום, ולא חשובה לי האסטתיקה, אני מעדיף לחסוך כסף על המארז, אם אפשר, אבל אני כן רוצה שיהיה שקט. היום יש לי סתם מערכת קולנוע ביתית פשוטה 5.1, עם DVD ישן, ווידאו ישן, ואני מוריד תכנים ללפטופ של העבודה, ואני רוצה להעיף את כל אלו.
ראיתי את המפרט הזה בשרשור שהיה פה לפני כמה ימים. הגעתי איתו לחנות (גם כן KSP) והמוכר שם המליץ לי על מפרט שונה מעט:
Core i3 530, 2.93GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray
Generic CPU cooler for s1156
H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI
DDRIII 1333Mhz 2GB Kingstone
WD 1TB 7200RPM, SATAII
on board 7.1 channel audio
LG DVD+-RW GH22NS black sata OEM
lan - on board
frontier opera op17a-bk/sv atx HTPC with 400W
golden tiger 450 real, 12 cm fan, (24 pin)
HVR 1700
Edimax EW-7128G 54Mbps PC
XGENE 2.4GHz Wireless KeyBoard With Optical Track Ball Mouse
creative, Inspire T6160, 5.1
סה"כ יוצא 3843 ש"ח.
ולשאלותי:
1. מה דעתכם על המפרט הזה. האם המחשב הזה אכן יותר חזק מהמחשב שמבוסס AMD ? המוכר טען שכן ושזה עדיף לי לטווח ארוך, אבל נראה לי שאם אין הפרש משמעותי במחיר בין שתי האופציות, אז כנראה שגם אין הבדל משמעותי בביצועים. מצד שני, אם ככה אז בעצם למה לא כן אינטל.
2. המוכר טען שהספק שבא עם המארז הוא לא מומלץ, ולכן הוא יפורק ויותקן במקומו הספק golden tiger. נשמע לכם הגיוני? ואם זה ככה, אולי פשוט עדיף ללכת על מארז אחר?
3. ראיתי בשרשור המפרטים המומלצים (למטה) שהכרטיס HVR 1700 כולל ערכת IR, אבל הכרטיס שיש להם בחנות הוא לא "MCE", ולפי המפרט שלו, זה אכן בא עם שלט שמסוגל כנראה לשלוט על הממיר (כנראה זה סוג של אוניברסלי), אבל הוא לא יודע להעביר את הערוצים אוטומטית כשמכוונים הקלטה. אז אני בכל זאת אהיה זקוק לערכת IR או שאני צריך לחפש במקום אחר ערכה שהיא "MCE" שכוללת את זה? או שלא הבנתי נכון איפשהו?
4. יש דרך להחליף פה משהו ככה שאני אחסוך באופן משמעותי אבל בלי קורבן משמעותי בביצועים או באפשרויות?
תודה ולילה טוב!
אני מעוניין להשתמש ב HTPC בחדר השינה, לצפיה וגם להקלטה (ממיר של YES, לא HD). אין בעיה של מקום, ולא חשובה לי האסטתיקה, אני מעדיף לחסוך כסף על המארז, אם אפשר, אבל אני כן רוצה שיהיה שקט. היום יש לי סתם מערכת קולנוע ביתית פשוטה 5.1, עם DVD ישן, ווידאו ישן, ואני מוריד תכנים ללפטופ של העבודה, ואני רוצה להעיף את כל אלו.
ראיתי את המפרט הזה בשרשור שהיה פה לפני כמה ימים. הגעתי איתו לחנות (גם כן KSP) והמוכר שם המליץ לי על מפרט שונה מעט:
Core i3 530, 2.93GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray
Generic CPU cooler for s1156
H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI
DDRIII 1333Mhz 2GB Kingstone
WD 1TB 7200RPM, SATAII
on board 7.1 channel audio
LG DVD+-RW GH22NS black sata OEM
lan - on board
frontier opera op17a-bk/sv atx HTPC with 400W
golden tiger 450 real, 12 cm fan, (24 pin)
HVR 1700
Edimax EW-7128G 54Mbps PC
XGENE 2.4GHz Wireless KeyBoard With Optical Track Ball Mouse
creative, Inspire T6160, 5.1
סה"כ יוצא 3843 ש"ח.
ולשאלותי:
1. מה דעתכם על המפרט הזה. האם המחשב הזה אכן יותר חזק מהמחשב שמבוסס AMD ? המוכר טען שכן ושזה עדיף לי לטווח ארוך, אבל נראה לי שאם אין הפרש משמעותי במחיר בין שתי האופציות, אז כנראה שגם אין הבדל משמעותי בביצועים. מצד שני, אם ככה אז בעצם למה לא כן אינטל.
2. המוכר טען שהספק שבא עם המארז הוא לא מומלץ, ולכן הוא יפורק ויותקן במקומו הספק golden tiger. נשמע לכם הגיוני? ואם זה ככה, אולי פשוט עדיף ללכת על מארז אחר?
3. ראיתי בשרשור המפרטים המומלצים (למטה) שהכרטיס HVR 1700 כולל ערכת IR, אבל הכרטיס שיש להם בחנות הוא לא "MCE", ולפי המפרט שלו, זה אכן בא עם שלט שמסוגל כנראה לשלוט על הממיר (כנראה זה סוג של אוניברסלי), אבל הוא לא יודע להעביר את הערוצים אוטומטית כשמכוונים הקלטה. אז אני בכל זאת אהיה זקוק לערכת IR או שאני צריך לחפש במקום אחר ערכה שהיא "MCE" שכוללת את זה? או שלא הבנתי נכון איפשהו?
4. יש דרך להחליף פה משהו ככה שאני אחסוך באופן משמעותי אבל בלי קורבן משמעותי בביצועים או באפשרויות?
תודה ולילה טוב!
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
1. תלמד, המוכר לא בא בשביל לעזור לך, הוא בא בשביל לעזור לכיס שלו... AMD יצא לך יותר זול ואתה לא צריך יותר מזה בשביל הצרכים שלך
2. ראה סעיף 1, במקום הספק הג'נרי שבא עם המארז הוא מציע לך לשים ספק ג'נרי אחר... איזה המלצה גאונית (ציניות חסרת גבולות)
4. מה התקציב שלך? נסדר לך כבר מפרט מתאים
2. ראה סעיף 1, במקום הספק הג'נרי שבא עם המארז הוא מציע לך לשים ספק ג'נרי אחר... איזה המלצה גאונית (ציניות חסרת גבולות)
4. מה התקציב שלך? נסדר לך כבר מפרט מתאים
טוב ברור שיש לו אינטרסים, בגלל זה אני שואל.
מבחינת התקציב, אני די גמיש, אני לא רוצה לבזבז סתם על מה שאני לא צריך (יש לי אישה ושני ילדים, הם מבזבזים מספיק על מה שאני לא צריך
), אבל אני כן רוצה שזה יהיה מספיק חזק להריץ במקביל ובנוסף לוידאו ומוזיקה, גם קצת אופיס מדי פעם,ו- uTorrent באופן קבוע. אגב, אני מתכנן להתקין Win7, ומן הסתם כמה תוכנות כמו media portal, GB-PVR, עד שאני אבין קצת יותר ואדע מה מתאים לי.
אני מבין שמה שאני רוצה יגיע לאזור ה- 3K, אשמח לפחות אם אפשר, אבל אני רוצה להכניס בתוך זה את כל המרכיבים שברשימה.
מבחינת התקציב, אני די גמיש, אני לא רוצה לבזבז סתם על מה שאני לא צריך (יש לי אישה ושני ילדים, הם מבזבזים מספיק על מה שאני לא צריך
אני מבין שמה שאני רוצה יגיע לאזור ה- 3K, אשמח לפחות אם אפשר, אבל אני רוצה להכניס בתוך זה את כל המרכיבים שברשימה.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
לקחתי את הHVR1700 כמו אצלך במפרט אבל לא יודע עד כמה אתה ממש צריך אותו... ממליץ לעוד תגובות בנושא שלו, כי עם המחיר שלו הוא הופך להיות לפריט הכי יקר ברשימה
באיזה אזור אתה גר שאני אדע על איזה חנויות להסתמך, כי KSP אולי זולים יחסית אבל גם מוגבלים מצד שני
3100 די קרוב
[img2=550x355]http://i40.tinypic.com/1586wk2.jpg[/img2]
באיזה אזור אתה גר שאני אדע על איזה חנויות להסתמך, כי KSP אולי זולים יחסית אבל גם מוגבלים מצד שני
3100 די קרוב
[img2=550x355]http://i40.tinypic.com/1586wk2.jpg[/img2]
גם אני ממליץ על המארז 2480 של antec.
מגיע עם ספק 380W, לא ג'נרי והמארז מרשים, אף על פי שהוא קצת גדול.
המארז מגיע עם 2 מאווררי 12 CM וזה ערך מוסף.
המארז עולה כ-400 ש"ח כולל הספק.
בנוסף, כפי שציינו כאן, אני מציע שתשקול PVR150, כי כרטיס ה1700 יקר ללא הרבה הצדקה.
מגיע עם ספק 380W, לא ג'נרי והמארז מרשים, אף על פי שהוא קצת גדול.
המארז מגיע עם 2 מאווררי 12 CM וזה ערך מוסף.
המארז עולה כ-400 ש"ח כולל הספק.
בנוסף, כפי שציינו כאן, אני מציע שתשקול PVR150, כי כרטיס ה1700 יקר ללא הרבה הצדקה.
הסיבה שהכנסתי את הכרטיס 1700 היא שחשבתי שהוא כולל בילט אין את הערכת IR להחליף תחנות בממיר, ואז זה יעבוד לי יותר חלק ובלי קינפוגים ובעיות מיותרות. אבל אם זה לא נכון, כנראה עדיף לי לעבור ל- PVR150.
אז ההמלצות בינתיים:
- לעבור למארז אנטק, גם טוב וגם יוזיל ב- 100 את החבילה
- לעבור ל- PVR150 - יאפשר לי להקליט מהממיר (אני לא צריך DVB-T), ויוזיל בערך ב- 150 ש"ח (לפי זאפ) או לעבור ל Gigabyte GT-P8000 + ערכת IR, שיוזיל ב- 350 ש"ח.
וצריך לעבור חנות כי ב- KSP אין את המארז וגם לא את הכרטיס.
ומה לגבי השאלה של היתרון של האינטל core 3i לעומת AMD ??
אז ההמלצות בינתיים:
- לעבור למארז אנטק, גם טוב וגם יוזיל ב- 100 את החבילה
- לעבור ל- PVR150 - יאפשר לי להקליט מהממיר (אני לא צריך DVB-T), ויוזיל בערך ב- 150 ש"ח (לפי זאפ) או לעבור ל Gigabyte GT-P8000 + ערכת IR, שיוזיל ב- 350 ש"ח.
וצריך לעבור חנות כי ב- KSP אין את המארז וגם לא את הכרטיס.
ומה לגבי השאלה של היתרון של האינטל core 3i לעומת AMD ??
למה לפי מה שאני יודע הPVR150MC מגיע גם עם שלט מדיה סנטר.
תעבור לאנטק לדעתי עדיף מחברה שאת האמת אף פעם לא שמעתי.
היתרון של הI3 כעיקרון זה בערטיס המסך המובנה בתוך המעבד-ציפסט H55, וכוח עיבוד. חוץ מזה אין שום הבדל, הAMD מספיק לתנאים שלך במחיר זול יותר.
תעבור לאנטק לדעתי עדיף מחברה שאת האמת אף פעם לא שמעתי.
היתרון של הI3 כעיקרון זה בערטיס המסך המובנה בתוך המעבד-ציפסט H55, וכוח עיבוד. חוץ מזה אין שום הבדל, הAMD מספיק לתנאים שלך במחיר זול יותר.
IZDA שלום,
מצטרף להמלצות על המארז
הרכבתי HTPC לפני שבוע עם המארז הזה המארז שקט ומתאים לחדר השינה ובעצם לכל מיקום.
מאורררי המארז באים עם אפשרות לשינוי מהירות אצלי היה מכוון לנמוכה ביותר וזה מספיק טוב.
אם תבחר במפרט AMD (ממליץ) כדאי להחליף את קרור הסטוק לאחר וכך תשיג אפילו יותר שקט.
ממליץ לבחור בלוח עם צ'יפסט 785G מעבד לפחות 2X250 זיכרון 2G DDR3 המארז הנ"ל קשיח סמסונג סדרת F3
והשאר אתה כבר תדע.
בברכה
מצטרף להמלצות על המארז
הרכבתי HTPC לפני שבוע עם המארז הזה המארז שקט ומתאים לחדר השינה ובעצם לכל מיקום.
מאורררי המארז באים עם אפשרות לשינוי מהירות אצלי היה מכוון לנמוכה ביותר וזה מספיק טוב.
אם תבחר במפרט AMD (ממליץ) כדאי להחליף את קרור הסטוק לאחר וכך תשיג אפילו יותר שקט.
ממליץ לבחור בלוח עם צ'יפסט 785G מעבד לפחות 2X250 זיכרון 2G DDR3 המארז הנ"ל קשיח סמסונג סדרת F3
והשאר אתה כבר תדע.
בברכה
שוב שלום,
תודה על כל התגובות. המשכתי וחיפשתי חנות שיש לה את המארז של אנטק וגם את שאר הרכיבים שהומלצו פה, וכנראה שכבר אין למצוא כזו בקלות. אז אני בכל זאת חוזר ל- KSP (כי הממשק שלהם באינטרנט הכי נוח לי) ומנסה לבנות משהו הכי קרוב למה שהומלץ פה ושמתבסס על שדרוג המפרטים המובנים שלהם שלהם (זה יוצא הכי זול).
אני עכשיו מתלבט בין שתי האופציות הבאות, שתיהם זולות מאד יחסית להצעה הראשונה שקיבלתי וקרובות מאד זו לזו במחיר:
[img2=550x370]http://img97.imageshack.us/img97/6374/intelt.jpg[/img2]
או
[img2=550x352]http://img72.imageshack.us/img72/664/amd2.jpg[/img2]
מה דעתכם על המפרטים? יש עדיפות לאחד מהם?
מה התפקיד של הקירור החלופי למעבד? האם הוא הכרחי. ראיתי שיש מפרטים בלי הקירור? אולי אני יכול בלי (חוסך 160 ש"ח)?
מישהו מכיר את המקלדת TEAC SMX-20 (לעומת ה- X-GENE שבמפרט)? זה מוזיל לי בעוד 160 ש"ח את המפרט AMD.
תודה !
תודה על כל התגובות. המשכתי וחיפשתי חנות שיש לה את המארז של אנטק וגם את שאר הרכיבים שהומלצו פה, וכנראה שכבר אין למצוא כזו בקלות. אז אני בכל זאת חוזר ל- KSP (כי הממשק שלהם באינטרנט הכי נוח לי) ומנסה לבנות משהו הכי קרוב למה שהומלץ פה ושמתבסס על שדרוג המפרטים המובנים שלהם שלהם (זה יוצא הכי זול).
אני עכשיו מתלבט בין שתי האופציות הבאות, שתיהם זולות מאד יחסית להצעה הראשונה שקיבלתי וקרובות מאד זו לזו במחיר:
[img2=550x370]http://img97.imageshack.us/img97/6374/intelt.jpg[/img2]
או
[img2=550x352]http://img72.imageshack.us/img72/664/amd2.jpg[/img2]
מה דעתכם על המפרטים? יש עדיפות לאחד מהם?
מה התפקיד של הקירור החלופי למעבד? האם הוא הכרחי. ראיתי שיש מפרטים בלי הקירור? אולי אני יכול בלי (חוסך 160 ש"ח)?
מישהו מכיר את המקלדת TEAC SMX-20 (לעומת ה- X-GENE שבמפרט)? זה מוזיל לי בעוד 160 ש"ח את המפרט AMD.
תודה !