באיזה חנות אני אמצא את הכבלים הכי איכותיים לרשת?המלצות
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
סחורה "איכותית" נו באמת... זה כבל רשת! בכל חנות מחשבים יש להם במחסן גליל נחמד וגדול באורך 100 מטר שממנו מכינים כבלים
99.9% מהם באים מאותו מחסן, וכל עוד אתה לא מתעסק במרחקים של 100+ מטר אין לך הבדל
99.9% מהם באים מאותו מחסן, וכל עוד אתה לא מתעסק במרחקים של 100+ מטר אין לך הבדל
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
באמת סקרן אותי אם יש דבר כזה כבל רשת לא איכותי.
כשעשיתי רשת ביתית בבית שלי קניתי 2 גלילים של 100 מטר (גליל אחד נגמר ומהגליל השני נשאר 50 מטר)
כל הזמן הזה היה לי הרגשה לא טובה שהאיכות הכבל היא נחותה - בגלל שקניתי בחנות חשמל הקרובה .
זה היה CAT 5E
כשעשיתי רשת ביתית בבית שלי קניתי 2 גלילים של 100 מטר (גליל אחד נגמר ומהגליל השני נשאר 50 מטר)
כל הזמן הזה היה לי הרגשה לא טובה שהאיכות הכבל היא נחותה - בגלל שקניתי בחנות חשמל הקרובה .
זה היה CAT 5E
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
zovirax גם החנות חשמל וגם החנות מחשבים קונים את הגליל שלהם מאותו חור בארץ (אין לי מושג איפה אבל זה אותו חור)
זה בדיוק כמו נושא הHDMI שקם עכשיו, ההבדל לא קיים במיוחד כשמדברים על אורך נורמלי של כמה מטרים
אם אתה רוצה אורך גדול תשתמש בCAT6 אם אתה ממש רוצה להשקיע
זה בדיוק כמו נושא הHDMI שקם עכשיו, ההבדל לא קיים במיוחד כשמדברים על אורך נורמלי של כמה מטרים
אם אתה רוצה אורך גדול תשתמש בCAT6 אם אתה ממש רוצה להשקיע
עשיתי חיבורים טובים, ובדקתי עם מכשיר שהכל מחובר טוב.
מה שכן, התערבבו לי הקונקטורים.. זה נכון שלכבלים cat6 משתמשים בקונקטורים שונים מכבלים של cat5e ? בגלל שהזמנתי והביאו לי קונקטורים זהים לקונקטורים שהיו לי ל-cat5e .
מה שכן, התערבבו לי הקונקטורים.. זה נכון שלכבלים cat6 משתמשים בקונקטורים שונים מכבלים של cat5e ? בגלל שהזמנתי והביאו לי קונקטורים זהים לקונקטורים שהיו לי ל-cat5e .
אני לא מסכים איתך .iakovl כתב:zovirax גם החנות חשמל וגם החנות מחשבים קונים את הגליל שלהם מאותו חור בארץ (אין לי מושג איפה אבל זה אותו חור)
אם אתה רוצה אורך גדול תשתמש בCAT6 אם אתה ממש רוצה להשקיע...
נכון, רוב הכבלים המקור שלהם מהארץ ,אבל יש כאלה שמוכרים תוצרת טובה יותר מחו'ל.
השאלה איפה מוכרים... אני פשוט לא מכיר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש כל מיני דברים שצריך לדעת ולהבין מבחינת סיכוך - זיו בזמנו חפר בנושא.
נדמה לי שצריך לפחות שהכבל יהיה STP. נראה לי שזה אומר שכל זוג חוטים מסוכך - אבל אני לא בטוח.
נדמה לי שצריך לפחות שהכבל יהיה STP. נראה לי שזה אומר שכל זוג חוטים מסוכך - אבל אני לא בטוח.
אתה צודק. STP , זה שכל זוג חוטים מסוכך בנפרד.Itay_Pollak כתב:יש כל מיני דברים שצריך לדעת ולהבין מבחינת סיכוך - זיו בזמנו חפר בנושא.
נדמה לי שצריך לפחות שהכבל יהיה STP. נראה לי שזה אומר שכל זוג חוטים מסוכך - אבל אני לא בטוח....
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
וכמה אתה מקבל עם ה CAT5E?roee7777 כתב:מדובר ברשת של 1Gbs , וקיבלתי מהירות כמו שלך, 10 מגה בממוצע.zovirax כתב:אולי החיבורים שעשית לא טובים...
מדובר על רשת של 100M?
מה המהירות שקיבלת?
אצלי זה נע בין 10-12 מגה .......
כן, הקונקטורים שונים ומתומחרים בצורה שונהroee7777 כתב:עשיתי חיבורים טובים, ובדקתי עם מכשיר שהכל מחובר טוב.
מה שכן, התערבבו לי הקונקטורים.. זה נכון שלכבלים cat6 משתמשים בקונקטורים שונים מכבלים של cat5e ? בגלל שהזמנתי והביאו לי קונקטורים זהים לקונקטורים שהיו לי ל-cat5e ....
אתה יכול לקרוא כאן קצת הסברים - http://ultrapro.co.il/content/15236
אותו הדבר.zovirax כתב:וכמה אתה מקבל עם ה CAT5E?roee7777 כתב:מדובר ברשת של 1Gbs , וקיבלתי מהירות כמו שלך, 10 מגה בממוצע.zovirax כתב:אולי החיבורים שעשית לא טובים...
מדובר על רשת של 100M?
מה המהירות שקיבלת?
אצלי זה נע בין 10-12 מגה ..........
אצלי זה בסביבות 15-16 מגה בייט לשניה.zovirax כתב:אולי החיבורים שעשית לא טובים...
מדובר על רשת של 100M?
מה המהירות שקיבלת?
אצלי זה נע בין 10-12 מגה ....
ולנושא, אם יש לך כרטיס רשת וראוטר/סוויץ' ג'יגה, אז אולי לא הגדרת את הכרטיסי רשת.
אתה יכול לקרוא לי אריאלzovirax כתב:ariel-ro - המהירויות האלה הם לרשת גיגה?...
זה לרשת 100MBIT
איך אני יודע את זה, כי כל הסרטים שיש לי הם כ15MBIT לשניה ממוצע(כולל סאונד), בקטעים של אפקטים זה בדר"כ יותר, וזה אף פעם לא קירטע לי בהזרמה ברשת קווית