איך ממשיכים לשדרג ומה הכיוון
אני רוצה להמשיך להתקדם.................
הבעיה היא שאין אישור מהאישה לרמקולים רצפתיים.
איך אפשר לשדרג את המערכת לקולנוע ביתי וגם בסטראו.
אשמח לקבל המלצות שיקדמו אותי
המערכת שלי כיום
רסיבר DENON 3801
קדמיים POLK AUDIO-SLI9
אחורייםPOLK AUDIO- SLI7
סאב Mksound sb12
BOSE-3 ליוניים
DVD-Pioneer-753
הבעיה היא שאין אישור מהאישה לרמקולים רצפתיים.
איך אפשר לשדרג את המערכת לקולנוע ביתי וגם בסטראו.
אשמח לקבל המלצות שיקדמו אותי
המערכת שלי כיום
רסיבר DENON 3801
קדמיים POLK AUDIO-SLI9
אחורייםPOLK AUDIO- SLI7
סאב Mksound sb12
BOSE-3 ליוניים
DVD-Pioneer-753
חבל שאני לא מתעניין בבולים זה היה יותר זול.
שלום,
יש לך מערכת בהחלט ראויה.
שאלת המפתח היא - מה אתה מרגיש שחסר לך או שהיית רוצה לשפר?
דבר אחד ראוי לשקול - אם אתה שומע סטראו מדיסקים אז לך לשמוע נגן קומפקט דיסק ייעודי בהשוואה לנגן DVD שיש לך (שהוא בהחלט איכותי ל DVD ).
עוד דבר שכדאי לחשוב עליו - האם חדר האזנה מטופל אקוסטית?
בדרך כלל רוב החדרים אינם מטופלים בכלל ודווקא כאן אפשר לקבל תמורה טובה ביחס לעלות. יש לזה מחיר - צריך שהאביזרים יהיו נאים מבחינה עיצובית....
אגב, האם הרסיבר נותן הגברה מספיק איכותית בסטראו? האם ניסית לחבר מגבר אינטגרייטד ?
ובאיזה כבלים אתה משתמש?
ארז
יש לך מערכת בהחלט ראויה.
שאלת המפתח היא - מה אתה מרגיש שחסר לך או שהיית רוצה לשפר?
דבר אחד ראוי לשקול - אם אתה שומע סטראו מדיסקים אז לך לשמוע נגן קומפקט דיסק ייעודי בהשוואה לנגן DVD שיש לך (שהוא בהחלט איכותי ל DVD ).
עוד דבר שכדאי לחשוב עליו - האם חדר האזנה מטופל אקוסטית?
בדרך כלל רוב החדרים אינם מטופלים בכלל ודווקא כאן אפשר לקבל תמורה טובה ביחס לעלות. יש לזה מחיר - צריך שהאביזרים יהיו נאים מבחינה עיצובית....
אגב, האם הרסיבר נותן הגברה מספיק איכותית בסטראו? האם ניסית לחבר מגבר אינטגרייטד ?
ובאיזה כבלים אתה משתמש?
ארז
ובמה התגובות הללו עוזרות לשואל? אפשר לחשוב שהוא מחזיק מערכת שיש לגביה הסכמה מקיר לקיר שהיא באיכות ירודה.Eff כתב:yairf כתב:אם המטרה שלך היא איכות טובה בסטריאו אני אישית הייתי מתחיל מאפס.........
אפשר לקטול כל מערכת...תמיד יש יותר טובות.
ארז
אני בהחלט נימצא בסביבה..........................
אין דבר מיסויים שאני רוצה לשנות.........אבל כמו שאומרים אין דבר כזה שאין דבר כזה,אז
אני אנסה להיות יותר ממוקד ,חברים מדברים על במה,כן חסר לי במה
המערכת ממוקמת בסלון פתוח שבהמשכו המטבח,ישנה הפרדה קטנה של קשת התוחמת את הסלון.
אני חושב שיש לי אוזן טובה ואני לא נופל מהצליל שהמערכת מספקת.........שמעתי כבר מערכות
שפשוט לא רציתי לעזוב ,אולי זה מהרמקולים או ההגברה או האקוסטיקה או........
אין דבר מיסויים שאני רוצה לשנות.........אבל כמו שאומרים אין דבר כזה שאין דבר כזה,אז
אני אנסה להיות יותר ממוקד ,חברים מדברים על במה,כן חסר לי במה
המערכת ממוקמת בסלון פתוח שבהמשכו המטבח,ישנה הפרדה קטנה של קשת התוחמת את הסלון.
אני חושב שיש לי אוזן טובה ואני לא נופל מהצליל שהמערכת מספקת.........שמעתי כבר מערכות
שפשוט לא רציתי לעזוב ,אולי זה מהרמקולים או ההגברה או האקוסטיקה או........
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
זה הפתרון ...ashke151 כתב:שמעתי כבר מערכות שפשוט לא רציתי לעזוב...
אני אתייחס לנושא כאילו מה שחסר הוא במוזיקה ולא בק"ב. את הרמקולים שלך אני לא מכיר (זה LSi9 ולא SLi9) אבל הביקורות ברשת די חיוביות. מה שכן מציינים שהוא דורש מגבר חזק. את הרסיבר שלך אני כן מכיר היה לי את הדגם הבא 3803. בגדול הוא טוב במוזיקה יחסית לרסיבר ק"ב, מה שאומר שהרבה מגברי סטראו עוברים אותו בקלות. רשמית יש לו מעל 100W הספק אני שמתי מולו מגבר וינטאג' עם 75W והוא אכל אותו בכל פרמטר, איכות, עוצמה מה שאתה רוצה (וזה עוד לפני השיפוץ). מכיוון שאין לך אישור גם ככה לעבור לרצפתיים אז הייתי מנסה להשיג (חבר, חנות שמוכנה לתת לך לבדוק בבית) מגבר סטראו ולבדוק אותו בבית.
כל יום לומדים משהו חדש
בשלב ראשון אני הייתי מחליף את המקור ל- CD ומשרשר מגבר עם HT Bypass.
עדיף יד שניה לדעתי אתה מביא רכיבים איכותיים לשניהם ב- 10K 3 עם חלקת תקצחב של 3-4 ל- CD ו- 6-7 למגבר.
בשלב הזה לדעתי זה יתן לך את קפיצת המדרגה הגדולה ביותר.
כמו כן הייתי בודק אפשרות לחבר את ה- DVD אנאלוגית לכניסות ה- 7.1 של הרסיבר ולא לתת לרסיבר לבצע את הפענוח, ולעבוד במצב pure direct. יתכן שזה ישפר את המצב.
עדיף יד שניה לדעתי אתה מביא רכיבים איכותיים לשניהם ב- 10K 3 עם חלקת תקצחב של 3-4 ל- CD ו- 6-7 למגבר.
בשלב הזה לדעתי זה יתן לך את קפיצת המדרגה הגדולה ביותר.
כמו כן הייתי בודק אפשרות לחבר את ה- DVD אנאלוגית לכניסות ה- 7.1 של הרסיבר ולא לתת לרסיבר לבצע את הפענוח, ולעבוד במצב pure direct. יתכן שזה ישפר את המצב.
בעניין גודל הסלון 4.5x6 כאשר צלע אחר פתוח למרחב של פינת אוכל ומטבח(הכול חלל אחד שלם)
(דרך אגב לא הצלחתי למצוא איך ניתן להוסיף תמונות)
בעניין סוג הכבלים..........הכי פשוטים שיש.
בעניין החלפה של הכבלים אני חושש מקושי מסויים ,מכיוון שהכבלים מושחלים דרך הרצפה והקירות
ואורכם יכול להגיע עד 7-8 מטר.
כאשר כתבתי על רצוני לשדרג ,כוונתי הייתה על המלצות קורקטיות להחלפה או תגבור של אלמנטים.
אני מנייח שאת הרמקולים אני משאיר ,אבל מעוניין לדעת למשל מבחינת מגבר מה יהווה שדירוג רציני
כמובן שיורגש הן בסטראו והן בקולנוע ביתי.
כידוע גם לכם ישנם היום רסיברים שמחולקים לשני אזורים נפרדים סטראו וקולנוע ביתי.
אני מנייח שיותר ויותר אני אשתמש במזרימדיה על מנת לשמוע את המוזיקה.........גם כאן
אני מניח שיש מה לעשות על מנת להטיב אם איכות השמע.
בעינינים אלו אני מבקש את עזרתכם על מנת לתת לי כיוון שאוכל להתמקד בו ובכך בעצם לשדרג
את הציוד שיש לי.
בעניין החלפה של הכבלים אני חושש מקושי מסויים ,מכיוון שהכבלים מושחלים דרך הרצפה והקירות
כאשר כתבתי על רצוני לשדרג ,כוונתי הייתה על המלצות קורקטיות להחלפה או תגבור של אלמנטים.
אני מנייח שאת הרמקולים אני משאיר ,אבל מעוניין לדעת למשל מבחינת מגבר מה יהווה שדירוג רציני
אני מנייח שיותר ויותר אני אשתמש במזרימדיה על מנת לשמוע את המוזיקה.........גם כאן
בעינינים אלו אני מבקש את עזרתכם על מנת לתת לי כיוון שאוכל להתמקד בו ובכך בעצם לשדרג
את הציוד שיש לי.
מה התקציב לשדרוג? הכנסה של מגבר סטראו לתמונה תשפר בעיקר את נושא המוזיקה וקצת את הק"ב (צליל יותר "איכותי" בקדמיים). אני לא יודע לגבי איכות ה DAC של מזרימי המדיה לכן קשה לדעת אם עדיף להשתמש בו כמקור או לעבור דרך הרסיבר. יש פה לא מעט שרשורים ואפילו מאמר שמסבירים את רעיון השירשור של הרסיבר למגבר סטראו. מה הכוונה שהרסיבר מחולק לשני איזורים? ZONES או שיש מצבי pure direct וכאלו?ashke151 כתב:בעניין גודל הסלון 4.5x6 כאשר צלע אחר פתוח למרחב של פינת אוכל ומטבח(הכול חלל אחד שלם)
את הציוד שיש לי....
כל יום לומדים משהו חדש
- shmilo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- שם מלא: מיכאל
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
היות ואתה טוען שהסאונד בעצם התוצאה המוזיקלית חשובה לך , אז 10K ש"ח זה סכום מאוד מכובד לציוד יד שנייה . שיישדרג לך את המערכת בצד הסטראופוני שלה בצורה שתגרום לך חוויה מוזיקלית מהנה מאוד מאוד.
זה רק דורש חיפוש ושילוב נכון. ואפשרות לשרשר את מגבר הסטריאו לרסיבר קולנוע שיש לך.
זה רק דורש חיפוש ושילוב נכון. ואפשרות לשרשר את מגבר הסטריאו לרסיבר קולנוע שיש לך.
שלב ראשון לפני הוצאת הכסף הייתי מציע לך לבדוק חיבור אנלוגי של המזרים שלך לרסיבר רק לראות אם יש שיפור או הרעה. מעבר לזה כמו שנאמר הסכום הזה ל DAC מגבר סטראו ושיפורים אקוסטיים הוא בהחלט מכובד.
כל יום לומדים משהו חדש