עזרה שיפוץ רמקול ובנייה תיבה חדשה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
djmeir13 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום החלטתי לשפץ ולבנות כנראה קופסא חדשה לרמקולים(לא מרוצה מהצליל ומאיכות שועמים על הפנים) הבאים: B&W SP-2 שברשותי אז ככה התחלתי לפרק
תמונה של הרמקול:
[imgbig]http://img18.imageshack.us/img18/3891/p080410010101.jpg[/imgbig]
אז התחלתי לפתוח תברגים והצאתי את החלק העליון חשבתי זה תויתר כלומר נותן צלילם גבוהים ונראה לי טעיתי כנראה שזה לא מחובר לשום מקום כלומר תראו הוצאתי את זה ככה: זה היה ליופי חח:
תמונה:
http://img689.imageshack.us/img689/3838/p0804100100.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/9703/p0804100101.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/9256 ... 010001.jpg
איך יכול להיות שזה לא מחובר??? למה זה משמש ואם אפשר טיפים למתחילים בבנית רמקולים! תודה

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

זה רק השופר. מישהו כבר פרק לך את הטוויטר :oops: .
חסר לך שם בית המגנט והDOME של הטוויטר שצריכים להיות מורכבים כסנדוויץ' עם שלשה ברגים אל השופר...

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #3 

חסר לך הסליל (ממברנה) בטוויטר, והמכסה שלו. לפי מצב הדרייבר רצוי להחליף את כולו בחדש.

djmeir13 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה מסתבר שהרמקולים האלה נשמרו במצב מצויין בפנים ובכל מקום כתוב made in USA 1979 אני מנסה לעשות להם שיפוץ מקיף מה אתה מציעים לעשות ? ד"א פירקתי עד הסוף את הטיבה ומצאתי את הטוויתר על הריצפה כנראה מהעוצמה חיברתי אותו והוא עובד! (Y)

שאלה נוספת:
לפי מה נקבע גודל הטיבה אני רוצה לבנות אחת חדשה :)
ושאלה אחרונה : יש בפנים פלטה אלקטרונית כזו וממנה יש יציאות
full range bi amp hi amp ועוד 2 שאני לא זוכר מישהו יכול להסביר לי מה זה?האם אני צריך את הפפלטה האלקטרונית הזו?במה היא תורמת זהו לבנתיים
תודה רבה

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #5 

"הפלטה" הזו מחברת בין שלושת האלמנטים ומשם מחוברת לחיבוריי רמקולים (ברח לי השם של הנקודות האלו באחורה של הרמקול :? ) שדרכם מחברים כבלים לחיבור הרמקולים.
אני לא מומחה גדול ברמקולים, אבל חושב שתנתק את המעגל ואז בתיבה החדשה תלחים אותו שוב או שתבנה מעגל דומה עם רכיבים חדשים.

בנוגע לנפח התיבה והלאה, זה מוטב לבצע חישובים מדוייקים עם תוכנות שמיועדות לכך ויותר מזה לא נראה לי הייתי משחק עם נפח התייבות, אולי רק בונה חדשות כדי לא לפגום באופי הצליל שהותאם ביחס לגודל התיבה הנ"ל.

יותר מזה אני חושב שתציץ בכל מיני פרויקטים של אנשים בפורום שבנו רמקולים DIY כמו הפרויקט האחרון פה בדף הראשי ובאתרים בחו"ל כדי לקבל מעט פרספקטיבה למה אתה נכנס.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

djmeir13 כתב:תודה רבה מסתבר שהרמקולים האלה נשמרו במצב מצויין בפנים ובכל מקום כתוב made in USA 1979 אני מנסה לעשות להם שיפוץ מקיף מה אתה מציעים לעשות ? ד"א פירקתי עד הסוף את הטיבה ומצאתי את הטוויטר על הריצפה כנראה מהעוצמה חיברתי אותו והוא עובד! (Y)

שאלה נוספת:
לפי מה נקבע גודל הטיבה אני רוצה לבנות אחת חדשה :)
ושאלה אחרונה : יש בפנים פלטה אלקטרונית כזו וממנה יש יציאות
full range bi amp hi amp ועוד 2 שאני לא זוכר מישהו יכול להסביר לי מה זה?האם אני צריך את הפלטה האלקטרונית הזו?במה היא תורמת זהו לבנתיים
תודה רבה
...
לפלטה קוראים crossover וזה רכיב אלקטרוני שמפצל את התדרים לאלמנטים השונים, מיד באס וטוויטר. הרמקול על כל חלקיו, תיבה crossover ואלמנטים עבר תהליך של תכנון והתאמה (בטח רמקול של B&W) ככה שעדיף כעקרון לא לשחק. עכשיו עם המושגים האלו הייתי מציע לך להתחיל ללמוד את החומר לפני שאתה מוציא שקל. בהצלחה.
כל יום לומדים משהו חדש

djmeir13 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”