כבוד השופט גולדסטון, אתה ראית את זה?
יאיר אתה צודק בטענה שלך
ואני מקווה שצהל לא ירד לרמה הזו עדכדי כך (וגם בטוח)
אך להגיד לך שבמלחמות זה לא יקרה לנו ולא קרו מקרים דומים(לאוו דווקא בחיל האוויר)
אני לא יכול להבטיח
אך אנו עדיין הצבא המוסרי בעולם
בכל זאת מקרים תמיד יקרו ויהיו ובפרט במלחמות (גם לנו..)
מה לעשות נהינו אנשים ציניים...
וכבר מזמן לא טוענים שלנו זה לא יכול לקרות
הלוואי ויכולנו.....
ואני מקווה שצהל לא ירד לרמה הזו עדכדי כך (וגם בטוח)
אך להגיד לך שבמלחמות זה לא יקרה לנו ולא קרו מקרים דומים(לאוו דווקא בחיל האוויר)
אני לא יכול להבטיח
אך אנו עדיין הצבא המוסרי בעולם
בכל זאת מקרים תמיד יקרו ויהיו ובפרט במלחמות (גם לנו..)
מה לעשות נהינו אנשים ציניים...
וכבר מזמן לא טוענים שלנו זה לא יכול לקרות
הלוואי ויכולנו.....
אתמול ראיתי קטע מאוד קצר בחדשות ועכשיו אני צופה בכל ה 40 דקות של התיעוד הנדיר "המדהים" והמזעזע הזה. לפי הבנתי הכוח הקרקעי גילה מאוחר יותר שבאמת היה טיל R.P.G שמן הסתאם היווה איום ממשי על המסוקים ולכן הם היו חייבים לפתוח באש. הבעייה דווקא, על פניו, נראית בפתיחת האש השנייה על הרכב שאסף את הגופות (ואת הפצוע ששכב שם). בלי לדעת מהם הממצאים עדיין קשה להאשים באופן מוחלט וודאי את המסוקים היורים. גם במקרה השלישי, כאשר המסוקים יורים 3 טילי hellfire לעבר המבנה שם, לטענת המסוקים, נכנסו אנשים חמושים, קשה לדעת האם יש פה שיקול דעת מוטעה חמור מאוד או שבאמת הבית היה עמוס באנשים חמושים. בלי קשר למסקנות, התיעוד הוא באמת יוצא דופן
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
לא הבנתי מה טען yarifADICT כתב: יאיר אתה צודק בטענה שלך...
הנה הלך לך הכתר של המלך .ADICT כתב: ואני מקווה שצהל לא ירד לרמה הזו עדכדי כך (וגם בטוח)....
בטח זה קל לשבת בכיסא נח ,
פעם ראשונה שראיתי את זה עכשיו , שמונה דקות .
אני לא ראיתי ירידה של רמה , ראיתי חיילים בעמדת כח , במלחמה , שהיד שלהם מאוד לא קלה על ההדק . זיהו נשקים ולא ירו , זיהו RPG ולא ירו תוך כדי סיכון עצמם , עד שקיבלו אישור , ויפה שעה אחת קודם.
גם המכה השנייה הגיעה להם . האם היה שווה להשאיר את ה"מחלצים" בחיים ? ואולי לחטוף מהם אחרי דקה? מי כמונו יודע שמחלץ הוא לא בהכרח מחלץ ,אמבולנס לא אמבולנס ואישה בהריון לא בהכרח אישה בהריון . זה היה צבא מול צבא .
קיצור - "Nice" indeed .
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1114776.html
אולי yarif רצה לומר לשופט : אז מה אם פשענו גם האמריקאים פושעים"
אולי רצה לומר: לא אנחנו ולא האמריקאים פושעים, ככה זה במלחמה "
אולי yarif רצה לומר לשופט : אז מה אם פשענו גם האמריקאים פושעים"
אולי רצה לומר: לא אנחנו ולא האמריקאים פושעים, ככה זה במלחמה "
נערך לאחרונה על ידי Eff ב 08/04/2010 1:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
חברים, יש כאן חזרה ליותר ויותר דברים שהם מחוץ לתחום בידור הפנאי.
הייתי מאוד רוצה שנפסיק לעסוק בפוליטיקה וענייני דיומא ונמשיך לעסוק בתרבות הפנאי שלנו.
הייתי מאוד רוצה שנפסיק לעסוק בפוליטיקה וענייני דיומא ונמשיך לעסוק בתרבות הפנאי שלנו.
אם כבר לקחת לי את הכתרEff כתב:לא הבנתי מה טען yarifADICT כתב: יאיר אתה צודק בטענה שלך...
הנה הלך לך הכתר של המלך .ADICT כתב: ואני מקווה שצהל לא ירד לרמה הזו עדכדי כך (וגם בטוח)....![]()
בטח זה קל לשבת בכיסא נח ,ולצפות בווידאו בהילוך איטי ולהחליט אם החיילים טעו או לא . אלא שזה היה נכון לעשות זאת ולשפוט אותם (החיילים בכללי) אם גם להם הייתה האפשרות בזמן אמת של הילוך איטי rewind וכאלו לפני מתן האישור לירי ולפני הלחיצה על ההדק , במילחמה עצמה .
פעם ראשונה שראיתי את זה עכשיו , שמונה דקות .
אני לא ראיתי ירידה של רמה , ראיתי חיילים בעמדת כח , במלחמה , שהיד שלהם מאוד לא קלה על ההדק . זיהו נשקים ולא ירו , זיהו RPG ולא ירו תוך כדי סיכון עצמם , עד שקיבלו אישור , ויפה שעה אחת קודם.
גם המכה השנייה הגיעה להם . האם היה שווה להשאיר את ה"מחלצים" בחיים ? ואולי לחטוף מהם אחרי דקה? מי כמונו יודע שמחלץ הוא לא בהכרח מחלץ ,אמבולנס לא אמבולנס ואישה בהריון לא בהכרח אישה בהריון . זה היה צבא מול צבא .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
קיצור - "Nice" indeed ....
אשמח לתת אותו לרמטכל רב אלוף גבי אשכנזי על פועלו :מלך: