רשום לי hdmi על הטלוויזיה, מה זה אומר ?
שלום לכולם, אחרי חיפוש מעמיק באתר הצלחתי להבין מה ההבדל בין hd read לבי full hd ועוד כמה מושגים.
דבר אחד' שבערך הכי חשוב לי לא הצלחתי להבין, מה זה אומר הhdmi שרשום לי על הטלוויזיה?
הטלוויזיה היא lcd 32" של hitachi נרכשה לפני כ 3-4 שנים והייתה אז הכי חדישה אם זה יעזור.
תודה מראש, יניב.
דבר אחד' שבערך הכי חשוב לי לא הצלחתי להבין, מה זה אומר הhdmi שרשום לי על הטלוויזיה?
הטלוויזיה היא lcd 32" של hitachi נרכשה לפני כ 3-4 שנים והייתה אז הכי חדישה אם זה יעזור.
תודה מראש, יניב.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
זה אומר שיש לך חיבור HDMI בטלויזיה....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
nils3373 - גם חיבור קומפוננט מעביר וידאו ב HD, פשוט אנלוגית.
ypbb,
חיבור HDMI הוא פשוט חיבור יחיד, דיגיטלי, המעביר גם תמונה וגם צליל.
תקנים, הצפנות, פורמטים וכו' - אין מה להסתבך אלא אם אתה רוצה לרדת ליותר פרטים (רלבנטי יותר לעבודה עם מקורות ורסיברים, ולא דווקא המסך).
ypbb,
תקנים, הצפנות, פורמטים וכו' - אין מה להסתבך אלא אם אתה רוצה לרדת ליותר פרטים (רלבנטי יותר לעבודה עם מקורות ורסיברים, ולא דווקא המסך).
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לא מחייב ,גם חיבור קומפוננט תומך 1080I.
HDMI זה כמו שאמרו לפני , זה חלק מפרוטוקול בו אמור הכבל שנקרא כך לתמוך.
(מאנגלית High-Definition Multimedia Interface) הוא תקן להעברת אותות וידאו ואודיו בין ציוד אודיו-וידאו בידורי, למשל נגן DVD או Blu-ray וטלוויזיה בהפרדה גבוהה, או מחשב HTPC לצג איכותי"
HDMI זה כמו שאמרו לפני , זה חלק מפרוטוקול בו אמור הכבל שנקרא כך לתמוך.
(מאנגלית High-Definition Multimedia Interface) הוא תקן להעברת אותות וידאו ואודיו בין ציוד אודיו-וידאו בידורי, למשל נגן DVD או Blu-ray וטלוויזיה בהפרדה גבוהה, או מחשב HTPC לצג איכותי"
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
ידוע לי אבל רציתי לפשט את הדברים ללא התייחסות למחבר VGA או לקומפוננט.uriler כתב:nils3373 - גם חיבור קומפוננט מעביר וידאו ב HD, פשוט אנלוגית.
ypbb,
תקנים, הצפנות, פורמטים וכו' - אין מה להסתבך אלא אם אתה רוצה לרדת ליותר פרטים (רלבנטי יותר לעבודה עם מקורות ורסיברים, ולא דווקא המסך)....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
פותח השרשור שאל מה אומר הכיתוב על הטלויזיה....
ואתם מתקיפים אותו עם הצפנות, פרוטוקולים, פורמטים ושאר ביטויים שכנראה יקראו על ידו כמו ג'יבריש.
לא צריך להפציץ עם כל הידע שיש לכם גם על שאלה כזו פשוטה ותמימה של מתחילים....
ואתם מתקיפים אותו עם הצפנות, פרוטוקולים, פורמטים ושאר ביטויים שכנראה יקראו על ידו כמו ג'יבריש.
לא צריך להפציץ עם כל הידע שיש לכם גם על שאלה כזו פשוטה ותמימה של מתחילים....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
טלHD,
אני מסכים איתך, ולכן קרא את תשובתי (ספציפית החלק בה המופנה לפותח השרשור).
לגבי התשובה שאתה נתת - היא נכונה (כמובן), אבל היא מזכירה לי מצב בו מבקשים מילד להגדיר את המילה "אנשים", והוא יגיד - "אנשים - זה האנשים שסביבנו".
אי אפשר להגדיר מונח באמצעות המונח עצמו (אלא אם מדובר ברקורסיה
), ואם מישהו שואל "מה זה אומר שכתוב HDMI" - כנראה הוא לא יודע מה זה אומר "חיבור HDMI" בטלויזיה שלו.
אני מסכים איתך, ולכן קרא את תשובתי (ספציפית החלק בה המופנה לפותח השרשור).
לגבי התשובה שאתה נתת - היא נכונה (כמובן), אבל היא מזכירה לי מצב בו מבקשים מילד להגדיר את המילה "אנשים", והוא יגיד - "אנשים - זה האנשים שסביבנו".
אי אפשר להגדיר מונח באמצעות המונח עצמו (אלא אם מדובר ברקורסיה
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

תוכל לצפות בתוכן FHD באמצעות מחבר HDMI מ-HTPC - אך פשוט מזה תוכל להשתמש במחבר VGA פשוט שפחות או יותר יתן לך את אותה התוצאה רק שתצטרף לחבר כבל נוסף מהמחשב למקור שמע - למסך עצמו או למגבר.ypbb כתב:את זה שיש לי חיבור hdmi ידעתי, אבל מה זה אומר לגבי פורמטי הצפייה?
אני אוכל לראות בfull hd?
אני אוכל לראות ב1080p?
כמובן בזמן שיש לי מכשיר שמעביר את הפורמט (לדוגמא: htpc שמחובר לטלוויזיה בעזרת כבל hdmi).
תודה שוב, יניב....
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

אורי צודק. לפי שנת הקניה שלך וגודל המסך אני חושב שיש לך מסך HDR ולא FHD כך שתוכל להנות מתכני 720 ולא 1080 מה שחוסך לך קניית מחבר HDMI כמעט לחלוטין - מחבר VGA הכי פשוט ומחשב סביר יספקו לך חווית צפיה מהנה בתכני HDR.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
מבחינת תצוגה, על מסך 32 אינץ', אתה צריך לשבת בערך מטר מהמסך כדי להבחין בהבדל הרזולוציה (וזה על מסך מתאים ואם יש לך עין טובה לפרטים).
אתה לא צריך לדאוג - כנראה שלא תשים לב בכל מקרה
אתה לא צריך לדאוג - כנראה שלא תשים לב בכל מקרה
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

bhalamis,
ההבחנה בתכני FHD תלויה בגודל המסך ובמרחק הצפיה. לדוגמא אני צופה בתכני FHD במסך 46 אינץ' ממרחק 2 מטרים להנאה מירבית אבל אם אני אתרחק קצת לעבר ה-3 מטרים אני כבר לא אבחין בהבדל בין תוכן FHD ל-HDR.
ההבחנה בתכני FHD תלויה בגודל המסך ובמרחק הצפיה. לדוגמא אני צופה בתכני FHD במסך 46 אינץ' ממרחק 2 מטרים להנאה מירבית אבל אם אני אתרחק קצת לעבר ה-3 מטרים אני כבר לא אבחין בהבדל בין תוכן FHD ל-HDR.
bhalamisbhalamis כתב:אם לא שמים לב ממרחק של יותר ממטר מה TV בהבדל בין FHD ל- HDR אז למה לקנות בכלל FHD לא חבל על הכסף?...
בנוסף לסיבה ש nils3373 ציין לפני, הרי שכמו שאודיופיל ישקיע עשרות ואפילו מאות אלפי ש"ח בסטאפ, מה שיראה למאזין ממוצע כבלתי מובן (שהרי הוא לא שומע כל הבדל בין מערכות ממוצעות לאלו המאוד יקרות...), כך גם לחובבי תמונה איכותית ביותר, חשובים ההבדלים הדקים בין מסך FULL HD ל- HD READY.
אם אתה לא מוצא חשיבות בהבדלים דקים אלו, אין לך צורך ביותר ממסך HD READY.