מה ידוע לכם על המטחנה של WPM ?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
סינית, דיסקיות טחינה קוניות כמו באסקאסו ובלליט אך עם כיוון לא רציף. משווקת באמיגו בעיקר ונדמה לי שגם בקדמה.
לא הייתי נוגע אלא אם כן נמכרת ב 500-600 וגם אז נראה לי שהייתי מעדיף רוקי/אסקאסו/לליט משומשות במקום.
לא הייתי נוגע אלא אם כן נמכרת ב 500-600 וגם אז נראה לי שהייתי מעדיף רוקי/אסקאסו/לליט משומשות במקום.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
600 לחדשה אולי, ליד שניה גג 350.
מתמחרים אותה במחיר כזה בכדי לייצר ממנה מותג שיתחרה באסקאסו, רוקי וכו', לא פעם ראיתי מבצע שדוחפים אותה יחד עם מכונה בכמעט חצי ממחירה וזה תמוה.
לגבי רוקי, אני מבטיח לך שאם יש לך קצת סבלנות בקרוב יהיו פה לפחות 2 למכירה (ועוד 2 עם ייחוס של מנהלי פורום
).
מתמחרים אותה במחיר כזה בכדי לייצר ממנה מותג שיתחרה באסקאסו, רוקי וכו', לא פעם ראיתי מבצע שדוחפים אותה יחד עם מכונה בכמעט חצי ממחירה וזה תמוה.
לגבי רוקי, אני מבטיח לך שאם יש לך קצת סבלנות בקרוב יהיו פה לפחות 2 למכירה (ועוד 2 עם ייחוס של מנהלי פורום
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש אותה למשתמש tzahif ויש לו גם "אובל" והוא אומר שהאובל עדיפה (אבל גם עולה פי כמה).
לא יודע - זה משהו סיני.
לא יודע - זה משהו סיני.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני שיחקתי איתה קצת באמיגו והיא מרגישה ביד כמו מטחנה של פליימוביל... צעצוע לילדים.
פלסטיק, פלסטיק ועוד פלסטיק.
לטעמי הלליט לוקחת אותה בהליכה, וגם הנמוקס עדיפה עליה.
מבין הקוניות 38 מ"מ, לדעתי המטחנה הכי משתלמת ב-value for money היום היא האסקסו i-mini החדשה, שעולה 1090 ש"ח לפני הנחות ומבצעים.
לדעתי ה-38 מ"מ הכי טובה ללא קשר למחיר היא הלליט. מרגישה מעולה ביד, מהירה, מדויקת ומקריאה בחו"ל היא גם אמינה מאוד.
(את האיבריטל לא הפעלתי אלא רק ראיתי בחנות, אבל היא מרגישה לי כמו הנמוקס. פלסטיק).
עריכה: מאז כתיבת השרשור יצא לי לעבוד אישית עם איבריטל במשך מס' ימים רצופים. הטחינה בסדר גמור, אבל המטחנה עצמה מאוד מלכלכת (משהו בלתי הגיוני בכלל, מעיפה קפה לכל עבר), מרעישה מאוד, רוקדת תוך כדי טחינה ואפשר להפעיל אותה רק בעזרת טיימר (אין כפתור ON/OFF). מאוד לא ממליץ עליה.
אם אתה יכול להיות סבלני ומוכן ליד-שניה, גם אני ממליץ לקנות רוקי ביד-שניה, למרות שהן נמכרות ביוקר יחסית (גילוי נאות: אני מוכר אחת כזו
). אין מה להשוות אף אחת מה-38 מ"מ האלו לאיכות והעוצמה של הרוקי. מדובר במכונה בליגה אחת מעל, לגמרי - ואני לא מתייחס לאיכות הטחינה, אלא לאמינות/עמידות והרגשה ביד. שיחקתי כאן עם הלוקס הישנה של איציק (שהחליף מאז לרוקי) מול הרוקי שלי, ולא רק שהיה הבדל בטעם הקפה, אלא שהלוקס ממש צעצועית מול הרוקי.
הנה לינק לשרשור שפתחתי בזמנו, לאחר ההשוואה רוקי מול לוקס:
http://www.htcafe.co.il/vt105701[/i]
פלסטיק, פלסטיק ועוד פלסטיק.
לטעמי הלליט לוקחת אותה בהליכה, וגם הנמוקס עדיפה עליה.
מבין הקוניות 38 מ"מ, לדעתי המטחנה הכי משתלמת ב-value for money היום היא האסקסו i-mini החדשה, שעולה 1090 ש"ח לפני הנחות ומבצעים.
לדעתי ה-38 מ"מ הכי טובה ללא קשר למחיר היא הלליט. מרגישה מעולה ביד, מהירה, מדויקת ומקריאה בחו"ל היא גם אמינה מאוד.
(את האיבריטל לא הפעלתי אלא רק ראיתי בחנות, אבל היא מרגישה לי כמו הנמוקס. פלסטיק).
עריכה: מאז כתיבת השרשור יצא לי לעבוד אישית עם איבריטל במשך מס' ימים רצופים. הטחינה בסדר גמור, אבל המטחנה עצמה מאוד מלכלכת (משהו בלתי הגיוני בכלל, מעיפה קפה לכל עבר), מרעישה מאוד, רוקדת תוך כדי טחינה ואפשר להפעיל אותה רק בעזרת טיימר (אין כפתור ON/OFF). מאוד לא ממליץ עליה.
אם אתה יכול להיות סבלני ומוכן ליד-שניה, גם אני ממליץ לקנות רוקי ביד-שניה, למרות שהן נמכרות ביוקר יחסית (גילוי נאות: אני מוכר אחת כזו
הנה לינק לשרשור שפתחתי בזמנו, לאחר ההשוואה רוקי מול לוקס:
http://www.htcafe.co.il/vt105701[/i]
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 23/04/2010 7:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אם כבר הזכירו את שמי בשרשור, אז יש לי באמת את שתי המטחנות. ההבדל המהותי ביניהן שה-WPM טוחנת הרבה יותר אוורירי מאשר הגושיות שמתקבלת באובל אחרי שהעפתי לה את המחלק מנות. אני בחרתי באובל כי לאקספו היא מתאימה לי יותר, ולא ניסיתי אותה במכונה אחרת, אבל גם האובל איננה רציפה ואני לא מוצא בזה חסרון משמעותי. לדעתי ההבדלים בדחיסה או כמות הקפה בין מנה למנה גם כן משנה, ולכן אני לא בטוח שהרציפות בין קליק לקליק כזו משמעותית.
ה-WPM מרכישה קלילה וזה נכון, אבל זה כבר אינדיבידואלי. היא עשויה רובה מאלומיניום ולא מפלסטיק, ויש ליין אוסטרלי שמשווק אותה תחת שם אחר, ויש לה תגובות די טובות.
אגב - אני פרסמתי אותה למכירה ב-600 ש"ח בפורום אחר ולדעתי היא שווה את הסכום הזה, ביחוד שהיא עבדה מעט מאד. לא מאמין שניתן למצוא מטחנות יקרות יותר יד שניה במחיר דומה, אלא אם הן עבדו הרבה יותר, אבל הויכוח הזה לא חשוב - היא כנראה תישאר איתי ובשמחה
ה-WPM מרכישה קלילה וזה נכון, אבל זה כבר אינדיבידואלי. היא עשויה רובה מאלומיניום ולא מפלסטיק, ויש ליין אוסטרלי שמשווק אותה תחת שם אחר, ויש לה תגובות די טובות.
אגב - אני פרסמתי אותה למכירה ב-600 ש"ח בפורום אחר ולדעתי היא שווה את הסכום הזה, ביחוד שהיא עבדה מעט מאד. לא מאמין שניתן למצוא מטחנות יקרות יותר יד שניה במחיר דומה, אלא אם הן עבדו הרבה יותר, אבל הויכוח הזה לא חשוב - היא כנראה תישאר איתי ובשמחה