אשמח לקבל את דעת המומחים - האם באמת שווה לשדרג, או שעדיף לגשת בהקדם לרופא ולטפל במחלה
אז קצת רקע - אני חובב קפה חובבן ביותר. אחרי שנים של נס-קפה ושחור קיבלתי במתנה מכונת קפה של "שקל-וחצי" והתודעתי לדבר האמיתי - פולי קפה. מהר מאוד זנחתי את ה"מכונה" לטובת מקינטה (בכל זאת תקציב סטודנט...) ואחרי קצת קריאה בפורומים והסתובבות בעולם (מאספרסו באיטליה ועד לחוות קפה בוטיק בגוואטמאלה) נמצא תקציב למכונת Saeco Aroma פשוטה שעושה את העבודה (פחות או יותר) יחד עם מטחנת תבלינים.
ולעסק - קריאה עמוקה באתר זה ואחרים לפניו הפנימו את הבעיה העיקרית - התקציב הושקע במכונה ללא חשיבה על מטחנה. נקבע לרכוש מטחנה בהקדם אבל בהזדמנות זו שוקל גם החלפת המכונה.
מטחנה - ברור לחלוטין שהרוקי היא הפייבוריטית למתחילים באתר זה. האם היא אכן טובה משמעותית מהאחרות? מה דעתכם על -
1. Ascaso i-Mini
2. GRINTA NUOVA SIMONELLI
מכונה - הארומה שלי מאוד סלחנית לטחינה משתנה ומוציאה אספרסו לא רע בכלל. אבל - הקצפת החלב בעייתית מאוד (קריטי לאורחי הקפוצ'ינו) וחוסר השליטה על המכונה יוצרת שונות גדולה מאוד באיכות הקפה. בנוסף חוויית ההתעסקות מעוקרת. אני שוקל בהחלט מעבר לסילביה אבל רוצה לוודא קודם כי היא טובה משמעותית ושווה השקעה של 2700 ש"ח נוספים. אני יודע שעקומת הלימוד ארוכה אבל נראה לי שאחבב את ההתעסקות הזו.
איך היא בהקצפה? והאם מכונה + מטחנה רנציליו מספיקים כציוד סופי לסיפוק אספרסו וקפוצ'ינו טובים (זהו בהחלט השדרוג האחרון. לפחות עד סיום תשלום המשכנתא
אשמח לקבל את תגובותיכים המלומדות + המלצות לציוד אחר בסדרי גודל אלו או פחות
תודה,
ארצ'י