שידרוגיטיס?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ארצי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחר כמה שבועות של קריאה באתר המצוין הזה זה תקף גם אותי- השידרוגיטיס...
אשמח לקבל את דעת המומחים - האם באמת שווה לשדרג, או שעדיף לגשת בהקדם לרופא ולטפל במחלה :מבולבל:

אז קצת רקע - אני חובב קפה חובבן ביותר. אחרי שנים של נס-קפה ושחור קיבלתי במתנה מכונת קפה של "שקל-וחצי" והתודעתי לדבר האמיתי - פולי קפה. מהר מאוד זנחתי את ה"מכונה" לטובת מקינטה (בכל זאת תקציב סטודנט...) ואחרי קצת קריאה בפורומים והסתובבות בעולם (מאספרסו באיטליה ועד לחוות קפה בוטיק בגוואטמאלה) נמצא תקציב למכונת Saeco Aroma פשוטה שעושה את העבודה (פחות או יותר) יחד עם מטחנת תבלינים.

ולעסק - קריאה עמוקה באתר זה ואחרים לפניו הפנימו את הבעיה העיקרית - התקציב הושקע במכונה ללא חשיבה על מטחנה. נקבע לרכוש מטחנה בהקדם אבל בהזדמנות זו שוקל גם החלפת המכונה.

מטחנה - ברור לחלוטין שהרוקי היא הפייבוריטית למתחילים באתר זה. האם היא אכן טובה משמעותית מהאחרות? מה דעתכם על -
1. Ascaso i-Mini
2. GRINTA NUOVA SIMONELLI

מכונה - הארומה שלי מאוד סלחנית לטחינה משתנה ומוציאה אספרסו לא רע בכלל. אבל - הקצפת החלב בעייתית מאוד (קריטי לאורחי הקפוצ'ינו) וחוסר השליטה על המכונה יוצרת שונות גדולה מאוד באיכות הקפה. בנוסף חוויית ההתעסקות מעוקרת. אני שוקל בהחלט מעבר לסילביה אבל רוצה לוודא קודם כי היא טובה משמעותית ושווה השקעה של 2700 ש"ח נוספים. אני יודע שעקומת הלימוד ארוכה אבל נראה לי שאחבב את ההתעסקות הזו.
איך היא בהקצפה? והאם מכונה + מטחנה רנציליו מספיקים כציוד סופי לסיפוק אספרסו וקפוצ'ינו טובים (זהו בהחלט השדרוג האחרון. לפחות עד סיום תשלום המשכנתא :? )

אשמח לקבל את תגובותיכים המלומדות + המלצות לציוד אחר בסדרי גודל אלו או פחות

תודה,
ארצ'י

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אני מציע לך ליצור קשר עם גבע - הוא מארגן קנייה של סילביה + מטחנה.
אסקסו i mini היא מטחנה קלה ופשוטה יותר מרוקי. יש לה כיוון רציף וזה יכול להיות יתרוןן.
לגרינטה יש סכינים דומות לרוקי - לא בטוח שיהיה הבדל ביניהן (בעיני היא מכוערת).

דבר אחד צריך לזכור - במכונת סינגל בוילר אתה צריך להמתין בין חליטה להקצפה (אין עבודה בו זמנית כמו במכונת HX או דאבל בוילר).
ליכולת הקצפה של סילביה אין הרבה מתחרים בליגה הזאת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

ראשית, בהחלט כן, הסילביה עדיפה על הסאקו משמעותית, אפילו יותר משמעותית מהפרשי המחירים. ההבדל הוא עצום גם באיכות האספרסו וגם באיכות ההקצפה. תאלץ ללמוד ולטעום הרבה שוטים גרועים, אך תהיה בטוח שאחרי קצת ניסיון ועזרה אם צריך מהחברים כאן, תקבל קפה ברמה גבוהה מאוד.

בנוגע למטחנה, אני באופן אישי, הייתי מעדיף את ה Ascaso i-mini , הAscaso i2 או אפילו Lelit Pl53 על פני הרוקי, שהיא מטחנה מצויינת בפני עצמה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

אני מחזק את ההמלצה על הסילביה שתהווה שדרוג משמעותי לסאקו שלך ב 2 הפרמטרים, איכות הקפה (לסילביה אין בידית מגביר קרמה) ויכולת ההקצפה שלה מצויינת.

לגבי המטחנות שים לב גם להבדל במבנה דסקיות הטחינה: לאסקאסו, לליט יש דיסקיות טחינה קוניות 38 מ"מ ולרוקי ולסמונלי יש דיסקיות שטוחות 50 מ"מ.

בתוך חולה במחלת השידרוגיסט חשוכת המרפא :wink: אני מציע לך להשקיע עוד 300-400 שקל ולקנות את הקומפאק K3 שנחשבת למקצועית יותר מהמטחנות הנ"ל (עם דיסקיות טחינה שטוחות 58 מ"מ וכיוון טחינה רציף) שתלווה אותך שנים קדימה גם עם כל מכונה מקצועית שתקנה בעתיד ...

בכל מקרה אם אתה משדרג רק פריט אחד מפאת חוסר תקציב תתחיל במטחנה !

בהצלחה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

קודם כל, ברוך הבא לחלק האקטיבי של האתר :D
נהניתי לקרוא את ההודעה שלך. יש לי הרגשה שאתה בתחילת מדרון חלקלק ומקופאן של שידרוגיטיס מצוי.
אתה הולך להנות מכל רגע!

לגבי המכונה: בהחלט סילביה. אם יש את התקציב, ואת הנכונות ללמוד, המכונה המדהימה הזו מסוגלת לייצר קפה בליגה גבוהה מאוד. אתה לא תצטער לרגע.
לגבי מטחנה: אם קראת כאן, אתה כבר יודע שכולנו נמליץ לך קודם כל לקנות מטחנה, ולא להתפשר אלא לקחת מטחנה מהליגה הגבוהה. כל המטחנות שהעלת כאן הן מטחנות מעולות, ברמה כזו או אחרת. חשוב שתחליט קודם-כל האם אתה מוכן לקנות מטחנה ביד שניה, כי יש הזדמנויות מצויינות.

את דעתי על הלליט/אסקסו/לוקס מול רוקי תוכל לקרוא כאן: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 04#1079304
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #6 

ארצי כתב:מכונה - הארומה שלי מאוד סלחנית לטחינה משתנה ומוציאה אספרסו לא רע בכלל. אבל - הקצפת החלב בעייתית מאוד (קריטי לאורחי הקפוצ'ינו) וחוסר השליטה על המכונה יוצרת שונות גדולה מאוד באיכות הקפה. בנוסף חוויית ההתעסקות מעוקרת. אני שוקל בהחלט מעבר לסילביה אבל רוצה לוודא קודם כי היא טובה משמעותית ושווה השקעה של 2700 ש"ח נוספים. אני יודע שעקומת הלימוד ארוכה אבל נראה לי שאחבב את ההתעסקות הזו.
איך היא בהקצפה? והאם מכונה + מטחנה רנציליו מספיקים כציוד סופי לסיפוק אספרסו וקפוצ'ינו טובים (זהו בהחלט השדרוג האחרון. לפחות עד סיום תשלום המשכנתא :? )

אשמח לקבל את תגובותיכים המלומדות + המלצות לציוד אחר בסדרי גודל אלו או פחות

תודה,
ארצ'י
...
אז מנסיוני הדל, גם אני שידרגתי לפני כחצי שנה לסילביה מקסימה ולמטחנת לליט קטנה אך יעילה ביותר. האספרסו מעולה וההקצפה לקפוצ'ינו מקצועית. (אם כי לקח לי כמה חודשים עד שהתחלתי ליצור ארט קפה סבירים... :lol: )
לך על זה ותהנה מאוד

דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

geva
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

ארצי, שלום בנתיים עוד אפשר לרכוש את דרך הרכישה הקבוצתית
אם אתה רוצה פרטים
[email protected]
גבע.

ארצי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

קודם כל תודה רבה על התגובות המלמדות והתומכות. ברור שכולכם כבר במצב בלתי הפיך של שידרוגיטיס :wink:
מוטי, נראה שאיבחנת נכון לגבי המדרון החלקלק והמקופאן של השידרוגיטיס המצוי - לאחר שהחלטתי לחפש מטחנה יד שנייה במחיר סביר ולהמתין עם המכונה, נכנסתי לניר מקפה עולה (עליו קראתי באתר זה) כדי לרכוש קצת קפה. יצאתי משם עם רוקי וסילביה חדשים :oops:

אם אני זוכר נכון הוחלט שלא לפרסם כאן עסקאות ומחירים על מנת לא לפגוע באף אחד. בכל זאת לצורך כך שגולשים אחרים יוכלו להנות וכדי לקדם עסקים הוגנים יותר - אני חייב לציין שניר הציע מחיר זול משמעותית מכל מה שהוזכר באתר עד כה (כרמז רק אגיד שהמכיר לא יקר יותר ממה שמנסים למכור מכונות יד שנייה באתרי האינטרנט...) מי שמעוניין לבצע רכישה ורוצה קצת פרטים מוזמן לפנות אליי.

לגופו של עיניין - כאשר הגעתי הביתה והתחלתי לשחק עם הציוד החדש התבהרו לי כמה נקודות:
1. אני לא יודע לטחון למידה המדוייקת :?
2. אני לא יודע כמה צריך לדחוס את הקפה :oops:
3. אני לא יודע להקציף חלב :(
4. מכונת הארומה מומלצת ביותר לכל מי שרוצה לקבל קפה טוב במינימום התעסקות (זולה יותר וטובה יותר מהנספרסו). כל שצריך היא מטחנה.
5. אין ספק שהסילביה מאסיבית ומקצועית יותר מהארומה

בשורה התחתונה - יש עוד הרבה מה ללמוד ואני רק בתחילת הדרך.
המסקנה הברורה היא שכאשר יוצא לך קפה רע בארומה אתה יכול להאשים את הקפה, הטחינה או המכונה. כאשר יוצא לך קפה רע בסילביה נשאר לך להאשים רק את עצמך.

בשבוע הקרוב אנסה ללמוד קצת את המכונה והמטחנה וכנראה שאחזור עם המון שאלות

שוב תודה על העזרה,
ארצ'י

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

תתחדש!

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #10 

תתחדש ארצ'י!
קניה מצויינת ואתה תהנה ממנה מאוד.

ממליץ לך לעקוב קצת אחרי שרשורים כאן באתר, כבר יש די הרבה שרשורים בנושא דחיסה וחליטה נכונה.
בכל אופן, תתחיל בהתנסות וחזור על שאלות. נשמח לעזור!

אהה.. כן... ותמונות תמונות תמונות!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #11 

תתחדש, ואם אין לך טמפר - השג לך אחד כזה בהקדם האפשרי
אני ממליץ לכל בעלים של סילביה לקפוץ לקפה רות בפ"ת (עדיף ביום שישי) ולרכוש ידית + פילטר + משפך למנה יחידה ב 140 שח
כמו כן חובה להתארגן על מרכך מים כדי לשמור על המכונה - מים מינרליים או ממטהר יגרמו נזק
what's next?

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

hosq כתב:
אני ממליץ לכל בעלים של סילביה לקפוץ לקפה רות בפ"ת (עדיף ביום שישי) ולרכוש ידית + פילטר + משפך למנה יחידה ב 140 שח
...
באמת מעניין - למה צריכים משפך למנה יחידה?
אם אני שם סלסלה למנה בודדת והקפה זורם דרך 2 המשפכים של הידית הרגילה, זה משנה משהו???

דני
דני ברק = barakdan

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #13 

פחות קרמה וקצת פחות זרימה חלקה.

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #14 

barakdan כתב:
hosq כתב:
...
באמת מעניין - למה צריכים משפך למנה יחידה?
אם אני שם סלסלה למנה בודדת והקפה זורם דרך 2 המשפכים של הידית הרגילה, זה משנה משהו???

דני
...
חייבים לקפוץ? אין משלוח? :-(

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

כשתלך לשם תבין למה אין משלוח ... זה נראה כמו מוסך של פעם.

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

hosq כתב: אני ממליץ לכל בעלים של סילביה לקפוץ לקפה רות בפ"ת (עדיף ביום שישי) ולרכוש ידית + פילטר + משפך למנה יחידה ב 140 שח
...
מה הכתובת של קפה רות?

דני
דני ברק = barakdan

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

תסתכל פה

שליחה #17 

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”