חבר שלי קנה La Pavoni Europiccola למישהו יש ניסיון עם המכונה ?
חבר שלי חזר שלשום מרומא והוא העמיס בתיק La Pavoni Europiccola שעלתה לו 2000 ש''ח (דיי זול)
בארץ המכונה עולה בסביבות 3000-3500 ש''ח
אף פעם לא התנסתי עם מכונה ידנית ובשבילי זה היה אתגר לא פשוט אבל מאוד מעניין
בהתחלה המכונה עשתה לנו חיים קשים ולקח לנו זמן ללמוד את הפונקציונאליות שלה אך השתפרנו עם הזמן
וגם התוצאות היו סבירות
מצאתי בגוגל את החברה שמייבאת את המכונות לארץ: http://www.lapavoni.co.il/home.html
התקשרתי אליהם הם היו דיי נחמדים והציעו לי להגיע אליהם למעבדה להדרכה
האם למישהו יש ניסיון עם המכונה הזו או מכונות דומות של החברה ויכול לתת לי טיפים לשימוש יעיל ?
תודה
איציק
בארץ המכונה עולה בסביבות 3000-3500 ש''ח
אף פעם לא התנסתי עם מכונה ידנית ובשבילי זה היה אתגר לא פשוט אבל מאוד מעניין
בהתחלה המכונה עשתה לנו חיים קשים ולקח לנו זמן ללמוד את הפונקציונאליות שלה אך השתפרנו עם הזמן
וגם התוצאות היו סבירות
מצאתי בגוגל את החברה שמייבאת את המכונות לארץ: http://www.lapavoni.co.il/home.html
התקשרתי אליהם הם היו דיי נחמדים והציעו לי להגיע אליהם למעבדה להדרכה
האם למישהו יש ניסיון עם המכונה הזו או מכונות דומות של החברה ויכול לתת לי טיפים לשימוש יעיל ?
תודה
איציק
תודה, כן הזהירות זה פרמטר מאוד חשוב אפשר לקבל כוויה אם לא נזהרים
והקפה יכול לעוף לכל הכיוונים אם לא יודעים איך להשתמש
מטחנה זה Must אמרתי לו שיקנה דחוף
דרך אגב מה עם הסילביות ?! תעיפו לי כמה.....
hosq המטחנה שלך זמינה למכירה ?
והקפה יכול לעוף לכל הכיוונים אם לא יודעים איך להשתמש
מטחנה זה Must אמרתי לו שיקנה דחוף
דרך אגב מה עם הסילביות ?! תעיפו לי כמה.....
hosq המטחנה שלך זמינה למכירה ?
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
יש לי כזאת כבר שנה ורק בחודש האחרון הצלחתי להוציא ממנה קפה נורמלי (ירשתי אותה מחבר שהתייאש ).
היא כרגע בחברה להחלפת גומיות וכשתחזור משם נקנה מטחנה .(מחייבת מטחנה ,אני בתהליכי קנייה) וכמו שנאמר דורשת זהירות רבה (כל המכונה רותחת ולא משחררת לחץ בסוף החליטה).
אמורה להוציא קפה טוב מאוד אם יודעים איך .
עוד יתרון זה שהיא מספיק יפה כך שההנהלה לא מתלוננת על מיקומה במרכז המטבח.
היא כרגע בחברה להחלפת גומיות וכשתחזור משם נקנה מטחנה .(מחייבת מטחנה ,אני בתהליכי קנייה) וכמו שנאמר דורשת זהירות רבה (כל המכונה רותחת ולא משחררת לחץ בסוף החליטה).
אמורה להוציא קפה טוב מאוד אם יודעים איך .
עוד יתרון זה שהיא מספיק יפה כך שההנהלה לא מתלוננת על מיקומה במרכז המטבח.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה באמת ככה בלה פבוני. אבל גם באלקטרה ובפונטה ווקיו הקפיץ לא מחזיק מאוד חזק ומדי פעם צריך להחזיר למקום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש עוד אצבע שהאבולוציה יצרה שרגישה לחום אקסטרה ואיתה בודקים אם הראש חם מדי ואז מקררים את המכונה... בדרך כלל יש לה צבע שחור מאט כזה...
אפשר בהחלט לשחרר את הסלסלה מהידית זה טיפה קשה כי אין קפיץ אך בטוח שלא צריך אצבעות מפלדה
אני הצלחתי בעזרת שפיץ של סכין
אין ספק שזו מכונה לא פשוטה לתפעול אם אני משווה אותה לסילביה שלי ולשאר המכונות האוטומטיות שאני מכיר
אני מניח שקפה איכותי היא יכולה להוציא אבל זה דורש מיומנות וסבלנות
אני הצלחתי בעזרת שפיץ של סכין
אין ספק שזו מכונה לא פשוטה לתפעול אם אני משווה אותה לסילביה שלי ולשאר המכונות האוטומטיות שאני מכיר
אני מניח שקפה איכותי היא יכולה להוציא אבל זה דורש מיומנות וסבלנות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ועוד ידית נייקד...
- espressotech
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 42
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
לה פבוני יורופיקולה
שלום לכולם ,
אני נותן שרות והדרכה למכונות לה פבוני למי שמעוניין,
מוסמך על ידי לה פבוני במפעל החברה.
העיצוב של דגם יורופיקולה קיים משנת 1961.
כאשר כל כמה שנים מעדכנים חלקים מסויימים בעיקר הפנימיים לפי התקדמות הטכנולוגיה תוך שמירה על העיצוב החיצוני.
לגבי הכנת קפה במכונה עצמה הטחינה של הקפה צריכה להיות דקה כמו במכונות של בתי קפה,
קיימת גם מסננת יעודית לפודים.
הקפיץ המחזיק בידית הנו תוספת של 2-3 שנים אחרונות , בגרסה זו קיימת תעלה בבית המסננת כמו בידיות המקצועיות. אולם גם בגרסאות הקודמות אם הופכים מספיק מהר את הידית לכיוון המקל של הנוק בוקס ,ניתן במכה להוציא את עוגיית הקפה.
לגבי הפעלה לאחר שהנורה הירוקה נכבית סימן שהלחץ בדוד הגיע ל-0.8-0.9 בר ,(ניתן להוסיף שעון כפי שקיים בדגם עם הדוד הגדול יותר) .מרימים את ידית המנוף.
אם הטחינה נכונה כאשר מרימים את המנוף הקפה יטפטפף לאט או לא יטפטף כלל אם הקפה יורד מהר בשלב זה הטחינה גסה מדי,כאשר קפה מתחיל לצאת או לאחר כמה שניות יש להוריד את ידית המנוף בהדרגה לפי ההתנגדות שחשים ביד , בתום החליטה יש לחכות לפחות 10 שניות כדי להוציא את הידית מהגרופ.
במידה ורוצים מנה כפולה אפשר בחצי הדרך להרים שוב את המנוף וללחוץ למטה.
בדרך כלל הנסיון השני יותר מוצלח כי הידית והמסננת כבר חמות מספיק.
אני נותן שרות והדרכה למכונות לה פבוני למי שמעוניין,
מוסמך על ידי לה פבוני במפעל החברה.
העיצוב של דגם יורופיקולה קיים משנת 1961.
כאשר כל כמה שנים מעדכנים חלקים מסויימים בעיקר הפנימיים לפי התקדמות הטכנולוגיה תוך שמירה על העיצוב החיצוני.
לגבי הכנת קפה במכונה עצמה הטחינה של הקפה צריכה להיות דקה כמו במכונות של בתי קפה,
קיימת גם מסננת יעודית לפודים.
הקפיץ המחזיק בידית הנו תוספת של 2-3 שנים אחרונות , בגרסה זו קיימת תעלה בבית המסננת כמו בידיות המקצועיות. אולם גם בגרסאות הקודמות אם הופכים מספיק מהר את הידית לכיוון המקל של הנוק בוקס ,ניתן במכה להוציא את עוגיית הקפה.
לגבי הפעלה לאחר שהנורה הירוקה נכבית סימן שהלחץ בדוד הגיע ל-0.8-0.9 בר ,(ניתן להוסיף שעון כפי שקיים בדגם עם הדוד הגדול יותר) .מרימים את ידית המנוף.
אם הטחינה נכונה כאשר מרימים את המנוף הקפה יטפטפף לאט או לא יטפטף כלל אם הקפה יורד מהר בשלב זה הטחינה גסה מדי,כאשר קפה מתחיל לצאת או לאחר כמה שניות יש להוריד את ידית המנוף בהדרגה לפי ההתנגדות שחשים ביד , בתום החליטה יש לחכות לפחות 10 שניות כדי להוציא את הידית מהגרופ.
במידה ורוצים מנה כפולה אפשר בחצי הדרך להרים שוב את המנוף וללחוץ למטה.
בדרך כלל הנסיון השני יותר מוצלח כי הידית והמסננת כבר חמות מספיק.
גיא צור
אספרסוטק
אספרסוטק
אני חי עם המכונה כבר כמעט 9 שנים ומאד מרוצה. נכון שיש עקומת לימוד אך המאמץ מצדיק את התוצאה.
כמה טיפים:
1. כמו בכל מכונה איכות הפולים הכי חשובה.
2. חובה מטחנה טובה, יש לנסות מספר דרגות (לכיוון הדק יותר) עד שמגיעים לדרגה הנכונה שבה המים לא פורצים מיד אלא לאחר ~20 שניות.
3. אני מהדק את הקפה כרגיל, מרים את הידית וכשהקפה מתחיל לטפטף (או לא ,לפחות לאחר 20 שניות) אני לוחץ על הידית לפי ההתנגדות. חשוב לא ללחוץ בכוח רב מדי אחרת המנגנון הפנימי עשוי להישבר (קרה לי, עלות תיקון של 750 ש"ח).
4. אני משתמש רק בסלסלה הגדולה לכוס אחת של קפוצ'ינו. בכוסית הקטנה לא יוצא מספיק חזק לטעמי.
5. אני לא נותן יותר ממשיכה אחת מכיוון שהקפה במשיכה השניה כבר דליל מדי.
6. יכולת ההקצפה של המכונה היא מצוינת (לאחר אימון ובכלי מתאים). אני מקציף ישירות עם הפיה ולא עם המקציף הפטנטי המיותר.
7. לאחר ההכנה, ע"מ לשטוף את הסלסלה ולרוקן את השאריות ללא כוויה, אני שוטף תחת ברז יחד עם הידית, מוציא את הסלסלה ושוטף את הצד השני. לאחר מכן, מרוקן את השאריות לכיור.
8. יש להשתמש רק במים מסוננים מאבנית ופעם בשנה לנקות את הדוד מאבנית עם החומרים המתאימים (אבקה שקניתי באמיגו).
תהנה
כמה טיפים:
1. כמו בכל מכונה איכות הפולים הכי חשובה.
2. חובה מטחנה טובה, יש לנסות מספר דרגות (לכיוון הדק יותר) עד שמגיעים לדרגה הנכונה שבה המים לא פורצים מיד אלא לאחר ~20 שניות.
3. אני מהדק את הקפה כרגיל, מרים את הידית וכשהקפה מתחיל לטפטף (או לא ,לפחות לאחר 20 שניות) אני לוחץ על הידית לפי ההתנגדות. חשוב לא ללחוץ בכוח רב מדי אחרת המנגנון הפנימי עשוי להישבר (קרה לי, עלות תיקון של 750 ש"ח).
4. אני משתמש רק בסלסלה הגדולה לכוס אחת של קפוצ'ינו. בכוסית הקטנה לא יוצא מספיק חזק לטעמי.
5. אני לא נותן יותר ממשיכה אחת מכיוון שהקפה במשיכה השניה כבר דליל מדי.
6. יכולת ההקצפה של המכונה היא מצוינת (לאחר אימון ובכלי מתאים). אני מקציף ישירות עם הפיה ולא עם המקציף הפטנטי המיותר.
7. לאחר ההכנה, ע"מ לשטוף את הסלסלה ולרוקן את השאריות ללא כוויה, אני שוטף תחת ברז יחד עם הידית, מוציא את הסלסלה ושוטף את הצד השני. לאחר מכן, מרוקן את השאריות לכיור.
8. יש להשתמש רק במים מסוננים מאבנית ופעם בשנה לנקות את הדוד מאבנית עם החומרים המתאימים (אבקה שקניתי באמיגו).
תהנה
לגבי 5: הסיבה לקפה הדליל היא פריצת העוגיה הרטובה ע"י אויר שחודר מלמטה דרכה ברגע שאתה מרים את הידית בפעם השניה. זו לא דלילות, זה צ'אנלינג. טחינה דקה יותר עם טמפינג עדין בלבד פותרים בעיה זו לחלוטין וכך אפשר לחלוט יותר מריסטרטו. מצד שני אופי הקפה ישתנה ויהיה לו פחות בודי. מכונה ידנית זו ערמה של פשרות - THATS THE WAY IT IZZ
what's next?